PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En uygun eşler eğitim seviyesi aynı olanlar

BeYaZ_KeLeBeK
09-02-2008, 11:20 PM
İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, en uygun eşlerin, aynı sınıftan ya da aynı gelir düzeyinden değil, eğitim seviyeleri aynı olanlar arasından çıktığını ortaya koydu. Uzmanlar, araştırmayı desteklemek için Coldplay grubunun yıldızı Chris Martin ile Hollywood'un ünlü yıldızı Gwyneth Paltrow'un evliliklerini örnek gösterdiler.

COLLEGE Üniversitesi'nin İngiltere genelinde binlerce çiftin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma, evliliklerin yüzde 60'ının eğitim seviyeleriyle orantılı olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, araştırmayı desteklemek için Coldplay grubunun yıldızı Chris Martin ile Hollywood'un ünlü yıldızı Gwyneth Paltrow'un evliliklerini örnek gösterdiler. Martin, Londra'daki College Üniversitesi'nde antik tarih okudu, Paltrow ise California Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu.

Üç binin üzerinde çiftin katıldığı araştırmanın analizi için birçok ekonomist görev yaptı. Tarafların amaçları, nasıl evlendikleri ve ne bekledikleri, gelir dağılımları, hangi okullarda ne kadar ücret ödeyerek eğitim aldıkları, analizde tek tek ele alındı. Elde edilen bulgular, orta seviyede öğrenim görmüş bir kadının düşük eğitim görmüş kadına oranla yüksek tahsilli bir erkekle evlenme şansının 22 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre iyi evliliklerin yüzde 59'u aynı eğitim seviyesindeki eşler arasında gerçekleşiyor. Evliliklerin yüzde 29'unda erkeğin eğitimi daha yüksek çıktı. Araştırmaya katılan evli çiftlerin yüzde 12'sinde ise kadın erkekten daha eğitimli çıktı.

mcaturk.com

birmelek
09-02-2008, 11:35 PM
Aslında benim de bu konu ile ilgili derin yaralarım var. Eşimle eğitim seviyem aynı değil..ben lise, o üniversite..ve ben bunu çok sorun yapıyorum. Eşim bunu umursamıyor bile..Aramızdaki ilişki sizlerinde bildiği üzere çok iyi..e maddi durumumuz da benim çalışmamı gerektirmiyor. Yani şöyle bakıldığında sorun yok ama ben kabullenemiyorum bi türlü..kendimi eksik hissediyorum..ne iş yapıyorsun diye soran olduğu zaman çalışmıyorum demek zoruma gidiyor. Yada en önemlisi evhanımıyım diyemiyorum..yanlış anlaşılma olmasın evhanımlarını küçümsemiyorum ama kendime yakıştıramıyorum. Gencim..yaşıtlarım hep okuyorlar..vs. vs....özetle böyle işte.

BeYaZ_KeLeBeK
09-02-2008, 11:48 PM
canım benim.....sen eşini seviyorsun,eşinde seni...mutlusunuz...iyi anlaşıyorsunuz...değilmi??

gerisini boşveeeerrr:D

ayrıca sen lise eşin üniversite mezunu...aranızda öyle uçurumlar yokki...

şöyleki...bir erkek ortaokul mezunu ama kadın üniversite mezunu olsa sorun olabilir....erkeğin kadından üste olması daha iyidir gibi düşünürüm hep...gerek eğitim gerek maddi açıdan..

o yüzden kafana takılacak bişey yok yani...yaş farkınızda iyi eğitim durumuda:D

en önemlisi seviyorsunuz...değer veriyorsunuz yaa...daha neyi düşünüyorsun kızzzz:D

birmelek
09-02-2008, 11:51 PM
Derdim yok dert yaratıyorum işte beyaz kelebek..:D

Doktorum bile ne var bunda diyor..anlatıyor anlatıyor ama ben hep aynı noktada çakılıp kalmış durumdayım. Durayım bakalım daha ne kadar durucam. :)

BeYaZ_KeLeBeK
09-02-2008, 11:53 PM
bencede canım yaa...dertsiz başına dert arıyorsun:D

mutluluğunun keyfini çıkarmaya bak kuzum;)