Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Manisiz depresyonsuz Psikotik atak

osmangazi
22-01-2017, 03:50 PM
İlaçlarımı muntazam alırken , mani olmadan psikotik atak geçirmiştim. Bu nasıl olabilir. Bipolarda bu yoktur. Psikotik atak manisiz depresyonsuz geçirilemez. Hastaneye yattım aynı belirtilerde biri yattı yanıma ama daha önce hiç rahatsızlanmamış, hiç bir psikolojik sorunu yokmuş. Bu olağandışı birşey onun yaşadığı da benim yaşadığım da...

bipolarım_tepemde
22-01-2017, 04:35 PM
Psikotik atak noluyo?

osmangazi
22-01-2017, 04:46 PM
Hezeyan tarzı. Mantıklı olmayan şeyler. Mesela televizyondan mesaj alma gibi. Sadece senin için o yayını yapmaları gibi. Bilgisayarın kamerasından seni izlediklerini düşünmen gibi.

hartemes
22-01-2017, 05:13 PM
Sanal ortamda fazla zaman geçiriyorsun.
İster istemez başka rahatsızlıkları olan üyelerin hezeyanlarını kendi içinde normalleştirip kopyalıyorsun.
Etraftan mesajlar alan insanların yorumlarını okuduğun ve onlara karşı empati kurduğun için bu oluyor.
Basitçe örnek vermek gerekirse; aynı televizyon programını izleyen herkesin hızla şiddet eğilimi göstermesi gibi bir durum.
İlaçlarını kullanmaya devam, 5-6 hafta net ortamından uzaklaş sıkıntın geçer.

osmangazi
22-01-2017, 06:14 PM
Psikotik atak noluyo?

2013 de yasadığım bir olaydı bu. Sen de bazı şeyler yaşamıssın ama yanında mani ve ya depresyon eşlik etmiştir. Salt bunların olması bipolarda normal değil.

bipolarım_tepemde
22-01-2017, 06:57 PM
2013 de yasadığım bir olaydı bu. Sen de bazı şeyler yaşamıssın ama yanında mani ve ya depresyon eşlik etmiştir. Salt bunların olması bipolarda normal değil.

Ben de o sene o olayları yaşamıştım
hayrola inşaAllah

osmangazi
22-01-2017, 09:19 PM
Ben de o sene o olayları yaşamıştım
hayrola inşaAllah

Benzerlik sadece altında bunun da bişi aramak hezeyan olur.

bipolarım_tepemde
22-01-2017, 11:06 PM
Benzerlik sadece altında bunun da bişi aramak hezeyan olur.

Yoo belki de bir şeytan ordusu cehennemde o sene kaçmışlardır
hı?

SeLf_ConTRoL
23-01-2017, 01:07 AM
Yoo belki de bir şeytan ordusu cehennemde o sene kaçmışlardır
hı?

Gavsı çağırsaydın ya ..yada herney ise.onun gibi birseydi sanırım adı.

atipik
23-01-2017, 08:16 PM
Gavsı çağırsaydın ya ..yada herney ise.onun gibi birseydi sanırım adı.

:D :D :D komikti

İlginç tarafı bende o sene psikozla cebelleşiyordum. Gerçi benim öncesi de var ama en çok 2013 de azmıştı bu hastalıklı düşünceler.

Tesadüf :D

SeLf_ConTRoL
23-01-2017, 09:48 PM
:D :D :D komikti

İlginç tarafı bende o sene psikozla cebelleşiyordum. Gerçi benim öncesi de var ama en çok 2013 de azmıştı bu hastalıklı düşünceler.

Tesadüf :D

Milyonlarca insanin oldugu bir ulkede Birkaç kişinin yada binlerce kişinin o sene benzer şeylerden muzdarip olması normal.

u2222
24-01-2017, 12:02 AM
Manisiz psikotik, etsiz çiğ köfteye benzer. Tadı olmaz. Sıkıntı olr

dreamer8
24-01-2017, 09:50 AM
Ruh gibi, insana özgü, sonsuz kıvrımları, girinti çıkıntıları, şekilleri, kıvamları olan; hiç bir kaba sığmayan, hudut kabul etmeyen, insanlar adedince değişiklik gösteren, gözle görünmeyen, sonsuz manevralara gebe bir kavramı; adı konmuş teşhislerden birine uyduramamak kadar doğal bir şey yoktur bence. Mani de, atak da, ikisi bir arada, üçü bir arada, şekerli, şekersiz her şekilde olur. En azından bu türde bir ilk olduğunu düşünebilirsin. Ruh sınırsız ve sonsuzdur. Ruhun başına ya da sonuna eklenecek her kelime, her sıfat, bu sonsuzluktan etkilenir.