PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgisi olan varsa yardım edin lütfen artık dayanamıyorum!!

izmirdenselamlar
26-10-2016, 03:00 AM
bu konu kaldırılmıştır

nickname
26-10-2016, 03:09 AM
biyolojik bir hastalık olabilir mr çektirdin mi

izmirdenselamlar
26-10-2016, 03:52 AM
çektirdim normal çıktı. kan tahlili oluyorum düzenli. herşey normal . hipnoz kaldı bi denemediğim onada gitcem önümüzdeki ay. ama illa bi tanısı bi tedavisi olması lazım. ne olduğunu bilmiyorum

u2222
26-10-2016, 04:35 AM
Ortamını değiştir

coşku
26-10-2016, 09:06 AM
tiroidine baktır gizli olanına.çünkü lamictal gevşetirken yavaşlatıyor tiroidi.bu kafandaki sesler bipolar yüzünden bende de vardı.ilaçlar seni tedavi etmede aciz kalıyor. doktoruna bu durumu anlatıp EKT yaptırsan.başka kimyasallarla uğraştığına değmez benim anladığım bipoların ilaçlara dirençli.depakin denemediler mi benim bipolarım selectra 50 mg ve lamictal 50mg ile düzelebiliyor.ilk hasta olduğumda cedrina ve serequel kullandım.serequel 50 mg zihnimdeki sesleri susturmuştu dinlendirici uyutuyordu ama zor ayılıyordum.bazı bipolar için hastanede yatıp 600mg serequel alıp uyumayanlar olduğunu da bilirim.ben şahsen lityumdan fayda görmedim beni daha asabi yaptı selectra=lustural daha iyi idi.birde cymbalta var.daha çabuk canlandırıyor insanı lusturala göre.tabi bu yazdıklarımı bir koşu alma doktora sun isimleri sende ilaçların ne tepki vereceğini bilen doktorun.içine sinmiyorsa doktorunu değiştir.

Dvrmchrkt
26-10-2016, 09:27 AM
Yaptığın işe odaklanamamak ciddi sorun.
Geçmişte girdiğim bir sınavda, soruları okurken bir yandan da günlük hayattaki sorunlarımı düşünüyordum. Hayali birilerine oturduğum yerden(hemde ulusal bir sınavda) cevap veriyordum. O sınavda soruların önemli kısmını okumaya zamanım bile yetmedi.
Hayaller kurmaktan, kafamdaki birilerine cevap yetiştirmekten, çoğu soruyu yetiştirememiştim :)

Kardeşim, bu konsantre olamama, odaklanamama ciddi bir sorun ama bu sorunun derdi de dermanı da bizde.
Çözümü çok zor, cevabı çok basit.
Odaklanacaksın.
Biliyorum kolay değil ama başka türlü çıkamıyorsun bu sorundan. Ben odaklanma sorununu % 95 çözdüm zaman içinde.
Arada yine oluyor ama hayatımı sıkıntıya sokacak, verimsiz yapacak boyutta değil.

Hayattaki sorunlarımız çok ileri matematiksel denklemlerle çözülecek şeyler değil.Bazı şeylerin çözümü çok zordur ama cevabı çok basittir. Bu da öyle bir şey.

Bir de ne iş yaparsan yap, 20 dakikadan fazla yapma. Dinlen, sonra yine yap. Aksi takdirde bir süre sonra zihnen kopuş kaçınılmaz.

osmangazi
26-10-2016, 09:51 AM
Dikkat dağınıklığı hem depresyonda hem mani görülebiliyor. Endişelenecek birşey yok stabil olduğunuzda geçecek sabredin. YanLız kalma isteği sosyal fobinin de eşlik ettiğini gösteriyor. Bu arada araç kullanmasanız iyi olur bu dikkat dağınıklığındA. Lamictal kullandığınıza göre depresyona da yatkınsınız. Mesela benim hastalık dışında kişiliğimde depresiflik var hastalıktan değil. Yanlız kalmayı da severim. Bunları hastalıktan mı kişilikten mi kaynaklanıyor iyi ayırt etmek gerekli.

dreamer8
26-10-2016, 10:03 AM
Sende hiperaktivite de olabilir. Bazı insanlar çift çekirdeklidir. Zihinsel kapasiteleri yüksektir. Günlük rutin işlerin arasında, zihinde ekstra bir şeyler düşünecek ram kapasitesi mevcut oluyor. Bence potansiyelini kullanabilir ve yaptığın şeylere odaklanabilirsen çok büyük işler becerebilrsin. Aynı anda birden fazla şeyi yapabildiğin, düşünebildiğin ortada. Eğer bu kapasitede bir beynin varsa bence onu kullanmalısın, onu uyutamazsın. Bu makine işlemeli.

coşku
26-10-2016, 10:08 AM
Sende hiperaktivite de olabilir. Bazı insanlar çift çekirdeklidir. Zihinsel kapasiteleri yüksektir. Günlük rutin işlerin arasında, zihinde ekstra bir şeyler düşünecek ram kapasitesi mevcut oluyor. Bence potansiyelini kullanabilir ve yaptığın şeylere odaklanabilirsen çok büyük işler becerebilrsin. Aynı anda birden fazla şeyi yapabildiğin, düşünebildiğin ortada. Eğer bu kapasitede bir beynin varsa bence onu kullanmalısın, onu uyutamazsın. Bu makine işlemeli.

evet bipolarların çoğunda devrelerini yakacak kadar zeka var.o yüzden kafada teyzeler gün yapıyor gibi hep bir ağızdan konuşma var :)

osmangazi
26-10-2016, 10:09 AM
Bir profesör şöyle diyor. Hipomani veya manide beyin sürekli düşünceler tarafından uyarıldığından zeka %30 a kadar artar. Normal zekalı birinin zekası üstün zekaya dönüşüyor.

osmangazi
26-10-2016, 10:12 AM
"Normal zekalı birinin zekası üstün zekaya dönüşüyor." bunu ben ekledim profesör bunu söylemiyor.

coşku
26-10-2016, 11:41 AM
"Normal zekalı birinin zekası üstün zekaya dönüşüyor." bunu ben ekledim profesör bunu söylemiyor.
üstün zekalı prof vb lerde insan konuşunca filan hissediyor bunu.

osmangazi
26-10-2016, 11:52 AM
üstün zekalı prof vb lerde insan konuşunca filan hissediyor bunu.

Özür dilerim anlamadım.

izmirdenselamlar
26-10-2016, 12:43 PM
haklısın günlük hayattaki herşey yavaş ve sıkıcı geliyor. bir insanla konuşmak kitap okumak. tv izlemek. motor üzerinde yavaş giderken yine ses oluyor kafamda ama virajlara girerken veya 300 lü hızları geçtiğimde orda olduğumu hissediyorum.aslında haklısın bazı şeyler boş geliyor ondan ram deki boşlugu sesler dolduruyor olabilir :) ama yıllardır uğraşıyorym kendimi vercegim seyler oluo 2 hafta sonra yine kopuyorum herşeyden. böle aklımı kullanabileceğim bir uğraşım olsa çok iyi gelcek bana.

coşku
27-10-2016, 08:00 AM
Özür dilerim anlamadım.

proflarda ve sanatçılarda görülen bir hastalık olduğu için bu hastalığı olan prof ile konuşunca anlaşılıyor demek istedim.

gizzz
27-10-2016, 10:41 AM
merhaba, ben de coşku gibi bipolarının ilaca dirençli olduğunu ya da uygun ilacın bulunamadığını düşünüyorum. Aslında bu hastalık grip gibi değil herkeste farklı etkisi var o yüzden herkese farklı ilaç bileşeni verilebiliyor. Genelde bir duygu durum dengeleyici ve yanında bir bileşen oluyor. Eşime antipsikotik verilmişti beraberinde atak zamanında, şu an sadece depakin kullanıyor. Biz np istanbulda tedavi olduk, orada bir makine vardı, hangi ilacın iyi geleceğinin bulunamadığı durumlarda tükürük testiyle, örneği yurtdışına gönderiyorlar ve doğru ilacı buluyordu belki İzmir'de de bunu yapan yerler vardır. Yoruldunuz biliyorum, ama ine bir dr a danışmak gerekecek yani.