Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyon ve Algı Bozukluğu
Sinthome
06-10-2016, 02:19 PM
Arkadaşlar merhabalar bir süredir ağır bir depresyon süreci yaşamaktayım açıkcası melankolik biriyim kavramsal düşünmeye meyilli biriyim depresyon süreci sonrasında algılamada ve dikkatte dağılmalar yaşadım zor bir süreçti ve beynim sanki ben değilmişim gibi davranıyordu 15 gündür 25 mg lustral kullanmaktayım şimdilik kaygılarım ve depresif düşüncelerim yok oldu lakin bununla beraber algılamadaki keskinlikte azaldı. Sormak istediğim şu antidepresanların zeka geriliği gibi bir farmakolojik etkisi bulunmakta mı taradığım bütün makalelerde algı değişikliğine neden olduğunu belirtmişler, şimdiden teşekkür ederim.
osmangazi
06-10-2016, 03:34 PM
Depresyonda ve sonrasında çok fazla dikkatim dağınıktı. Televizyon bile izleyemiyor bilgisayarın başında öyle boş boş ekrana bakıyordum. Tabi bu dönemde ilaç kullanıyordum. İlaçtan mı yoksa depresyondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Algılamada keskinlikten ne kastettiğini açarmısın. Çünkü algı bozukluğunu depresyonda herkes yaşamaz. Psikotik yaşamak lazım ki her psikotikte de yaşanmıyor algı bozukluğu.
crippling
06-10-2016, 05:19 PM
Merhaba. Depresyondaki birçok insan hobilerinden eskisi kadar zevk alamadıklarından hatta her şeye karşı kayıtsız olduklarından söz ediyor. Ben bunu algı bozukluğuna bağlıyorum. Depresyon öncesinde en çok sevdiğim şey kitap okumaktı, hastalığı fark etmediğim dönemlerde saatlerce sayfaya bakıp anlamadığımı fark ediyor baştan okuyor, anlamıyor, tekrar okuyordum. Eskisi kadar zevk vermeyen bu durum kendime ve aklıma da şüpheyle bakmama yol açtı. İlaç ne yazık ki körüklüyor bu durumu. Ben çok uzun bir süre ilaçların beni gerizekalı yaptığını düşündüm ve kafama göre bıraktım. (Sonrasında daha büyük bir travma yaşanıyor) Sana tavsiyem antidepresana başladıysan bırakmaman ancak senin de fark ettiğin gibi tedavi sürecinde okuma, odaklanma, tepki ve refleks eksikliği görmen olası. Tabi, bu durum sadece antidepresanla değil depresyonunla da ilişkili.
osmangazi
06-10-2016, 05:23 PM
Arkadaşlar algı bozukluğundan neyi kasdediyorsunuz? Algı bozukluğu demek hallüsinasyon, illusion gibi şeyler. Siz neyi kasdediyorsunuz?
Sinthome
07-10-2016, 10:54 PM
Algı bozukluğundan kastım düşünmede yavaşlama zihnim eskiden daha hızlı örneklendirme yapardı bu yan etkiden mi kaynaklı depresyon tedavisi bitince düzelir mi?
montevo
08-10-2016, 11:50 AM
Algı bozukluğundan kastım düşünmede yavaşlama zihnim eskiden daha hızlı örneklendirme yapardı bu yan etkiden mi kaynaklı depresyon tedavisi bitince düzelir mi?
bunu bend emerak ediyorum.artık eskisi gibi matematiksel işlemelr yapamıyorum.hatta canım sıkılıyor.
ozgur88
08-10-2016, 01:38 PM
Merhaba,
Benim konu açma yetkim yok galiba. Sorunum şu kalifiye bir insan olmama rağmen 6 aydır iş bulamıyorum. Ben evde işsiz otururken hiçbir niteliği olmayan insanların sorunsuz çalışmaları benim sinirimi bozuyor. Yani belki senden iyidirler diyeceksiniz ama değil. Bunlar tanıdığım yalaka, arkadaşlar arasında sevilmeyen tipler. Ben günden güne umudumu kaybediyorum. Her şerde bir hayır var mıdır?
osmangazi
08-10-2016, 03:39 PM
Aslında bu etkiler depresyondan mı yoksa ilaçtanmı bilmek çok kolay. Yukarda "Psikofarma" diye bir sekme var ordan ilacın yan etkilerini anlaşılır bir dilde okuyabilirsiniz.
dreamer8
10-10-2016, 10:38 AM
Antidepresanların geri dönüşümsüz hiç bir etkisi yoktur. Yani ilacı bıraktıktan bir süre sonra tüm algıların normale döner. Zaten kişi depresyonda olduğu için, gergin, keyifsiz, saplantılı vs. olduğu için, beyin kimyasını, hormon seviyelerini, sinir iletim hızını bir miktar değiştirmeli ki, kişi daha az düşünebilsin, uyuşabilsin, uyuyabilsin. Yani antidepresanın asıl amacı bahsettiğin bu uyuşukluk ve idrak yavaşlığı. Demek ki faydasını görüyorsun. Depresyondaki birinin kafasının saat gibi çalışması, kendini daha kötü hissettirecektir. Uyuşmalı birey, daha az düşünmeli, kafası daha yavaş çalışmalı bu süreçte....Ayrıca cinsel isteksizlik de bu ilaçların en belirgin yan etkisidir. Sinir iletimini yavaşlattığı için, sinir sistemi daha hissiz olacağından, daha ağır işleyeceğinden; cinsel isteksizlik ve fonksiyoları tam yerine getirememe gibi bir yan etki de olacaktır. Fakat kişi biraz toparlayıp ilacı bıraktığında tüm bu yan etkilerden bir süre sonra kurtuluyor.
hasan25
04-11-2016, 08:01 PM
aynen bende depresyondayım :(