Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eşim haplarını bıraktı. Ataklar kapıda

umutturask
27-09-2016, 10:42 AM
Merhaba, eşim 3 senedir lityum kullanıyordu. fakat 1 aydır haplarını içmiyor. içmek istemiyor. içiremiyoruz. Ve durumu kötü gitmeye başladı. yine hayal dünyasında yaşamaya başladı. endişeler sinir vs biliyorsunuz .doktora da gitmeyi kabul etmiyor. iyi olduğunu düşünüyor ama hala kendindeki değişiklikleri fark edemiyor. ve 2 ay sonra kızımız dünyaya gelecek. Ne şekilde haplarını içirebilirim. yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler

coşku
27-09-2016, 11:16 AM
gizlice yediklerine katarak.doktorla anlaşıp onun başka bedensel hastalığı olduğu için iğne olacağına ikna ederek.tabi ilaçlarının iğne formu var mı bilmiyorum.ona psikolojin bozuk ilaç iç diyerek bi yere varılmıyor sanırım.

osmangazi
27-09-2016, 12:00 PM
Zorla hastaneye yatırın ilaçlarını alsın hastanede diyeceğim ama bana yapılsa çok kızardım.

bipolarım_tepemde
27-09-2016, 12:44 PM
İşe gidebiliyor mu?

dreamer8
27-09-2016, 02:42 PM
Bu hapları neden içmesi gerektiğini bilmesi ve buna inanması lazım öncelikle. Bu şekilde gizli gizli içirmek, hem riskli, hem çok zahmetli, hem de süreklilik arz edemez. Önce rahatsızlığını kabul etmeli, sonra iyileşmek için ilaçlarını içmesi gerektiğini. Bir şekilde ikna edilmeli. Belki doğacak bebeğiniz onu hayata bağlar ve düzelmesini sağlar biraz olsun.

coşku
28-09-2016, 07:59 AM
Bu hapları neden içmesi gerektiğini bilmesi ve buna inanması lazım öncelikle. Bu şekilde gizli gizli içirmek, hem riskli, hem çok zahmetli, hem de süreklilik arz edemez. Önce rahatsızlığını kabul etmeli, sonra iyileşmek için ilaçlarını içmesi gerektiğini. Bir şekilde ikna edilmeli. Belki doğacak bebeğiniz onu hayata bağlar ve düzelmesini sağlar biraz olsun.

valla ikna edebilen doktor merkez varsa arkadaşı bilgilendirelim.hasta olup da kabul edip de ikna olan görmedim.kişinin kendi karakterinde yoksa kabullenmesi için belli bir düzelmişlik gerekiyor.

dreamer8
28-09-2016, 09:31 AM
valla ikna edebilen doktor merkez varsa arkadaşı bilgilendirelim.hasta olup da kabul edip de ikna olan görmedim.kişinin kendi karakterinde yoksa kabullenmesi için belli bir düzelmişlik gerekiyor.

Hasta olduğunu kabul etmeyen bir hastanın zaten ilaç kullanması mecburidir. Kesin ilaçlık vaziyete gelmiştir o hasta. Artık döverek mi verilir, biber mi sürülür, doktor mu verir bilemem. Hastane yatış sebepleri arasında intiharı önlemek, etrafına zarar vermesini önlemek olduğu gibi, ilaçlarını düzenli içirmek de var. İçmeyene içiriyorlar.

umutturask
28-09-2016, 09:56 AM
Öncelikle aldığım mesajlar için yazma gereği duydum. hamile olan benim. bipolar olan eşim.

Yiyecek yada içeceğine koymayı düşündüm ama her zaman nasıl olacak bilemedim. haplarını içse hiç bir şeyi yok aslında ama hala kabullenemedi bipoları. bigün normale dönüyor. ertesi gün bir başkası oluyor resmen. yaptıklarına yapacaklarına akıl sır erdiremiyorum. o andaki bakışları falan değişiyor. haplarını içmesi gerektiğini söylediğimde iyi olduğunu ve kendini denediğini gerekirse tekrardan haplarını içmeye başlayacağını söylüyor ama hiç sanmıyorum tekrardan içeceğini.

bipolarım_tepemde
28-09-2016, 01:39 PM
"İşte bu iniş çıkışların hasta olduğunun ispatı" de.

coşku
28-09-2016, 04:00 PM
Öncelikle aldığım mesajlar için yazma gereği duydum. hamile olan benim. bipolar olan eşim.

Yiyecek yada içeceğine koymayı düşündüm ama her zaman nasıl olacak bilemedim. haplarını içse hiç bir şeyi yok aslında ama hala kabullenemedi bipoları. bigün normale dönüyor. ertesi gün bir başkası oluyor resmen. yaptıklarına yapacaklarına akıl sır erdiremiyorum. o andaki bakışları falan değişiyor. haplarını içmesi gerektiğini söylediğimde iyi olduğunu ve kendini denediğini gerekirse tekrardan haplarını içmeye başlayacağını söylüyor ama hiç sanmıyorum tekrardan içeceğini.
annesi dese analık hakkımı helal etmem içeceksin o ilaçları diye.