Orijinalini görmek için tıklayınız : Babam hakkinda
hardlife
09-09-2016, 09:06 AM
Nerden baslasam bilmiyorum bir yerden basliyim gerisi gelir.Sorun babam ile ilgili,kendisi zamaninda cok calisip bir yerlere gelen birisi,biraz icine kapanik ve bazi konularda cekingen davraniyor.Cok anlayisli birisi fakat alkolu fazla kacirdiginda onceden kendi dedigi ve onayladigi seyler konusunda gurur kirici konusuyor.Haftanin en az 3 gunu alkol alan birisi.Alkolsuzken siz hep iyi olun
Sizinle gurur duyuyorum (aile fertlerine) alkol alinca yedigimiz ekmegin dahi lafini yapiyor.
Alkollu eve geldiginde insanin en cok ne agirina giderse o noktadan hakaret ediyor.En basitinden psikolojik olarak kendimi cok kotu hissettigimi soylemistim ve bana ben senin herzaman yanindayim tedavisi icin ne gerekiyorsa yaparim vs gibi seyler demisti.Alkol aldiginda sen bahane uretiyosun zora gelemeyip psikolojim diyosun ve daha agir gurur kirici haksretler ediyor.Yani normalde oldugunun tam tersine donuyor.Ailecek ayarimiz kalmadi hep cekingen davraniyoruz.Cok kez soz verdi icmicegine dair yine iciyor birakmiyor.Alkol alinca sanki ailesine nefret kusuyor.Ve capkinlik huyuda var.Disardan bakan baban boyle biri olmaz diyor.Babam konusunda ne yapabilirim ender yorumlariniza ihtiyacim var
Dvrmchrkt
09-09-2016, 09:16 AM
Alkol konusunda bilim adamları 2 ye ayrılmış durumda.
1- İnsanların içinde sakladıkları gizli kişiliğini serbest bıraktığını söylerler
2- İnsanın alkol alınca kontrolünü kaybettiği için söylediği sözlerin dikkate alınmaması gerektiğini söylerler.
Hangisi doğru bilmiyorum ama benim babam aşırı alkol ve sigara alırken, biz şöyle bir yöntem uygulamıştık. Çok iyi bir akupunkturcu doktor bir abimizle konuşmuştum. Durumu anlatmıştım ona. Babamın kilosuda vardı, onu sanki kilo için akupunktura götürüyormuşuz gibi ikna ettik.
Biraz uzun sürdü iknamız.
Ama akupunkturcu olan doktor abimiz, tedaviyi içki ve sigarayı bıraktırma üzerine yaptı.Babamın hiç haberi olmadı. Aradan 1 yıl geçti. Bu 1 yılda 1-2 defa sigara içebildi zar zor, alkol ise çok az aldı, ondan da eskisi kadar tat almadığını söyledi.İşe yaradı yani, ben bile ondan fazla alkol aldım son 1 yılda:)
hardlife
09-09-2016, 12:10 PM
Alkol konusunda bilim adamları 2 ye ayrılmış durumda.
1- İnsanların içinde sakladıkları gizli kişiliğini serbest bıraktığını söylerler
2- İnsanın alkol alınca kontrolünü kaybettiği için söylediği sözlerin dikkate alınmaması gerektiğini söylerler.
Hangisi doğru bilmiyorum ama benim babam aşırı alkol ve sigara alırken, biz şöyle bir yöntem uygulamıştık. Çok iyi bir akupunkturcu doktor bir abimizle konuşmuştum. Durumu anlatmıştım ona. Babamın kilosuda vardı, onu sanki kilo için akupunktura götürüyormuşuz gibi ikna ettik.
Biraz uzun sürdü iknamız.
Ama akupunkturcu olan doktor abimiz, tedaviyi içki ve sigarayı bıraktırma üzerine yaptı.Babamın hiç haberi olmadı. Aradan 1 yıl geçti. Bu 1 yılda 1-2 defa sigara içebildi zar zor, alkol ise çok az aldı, ondan da eskisi kadar tat almadığını söyledi.İşe yaradı yani, ben bile ondan fazla alkol aldım son 1 yılda:)
Buyuk ihtimal icinde sakladiklarini aciga cikartiyor artik illet ettik ailecek ne yapacagimizi bilmiyoruz son 5 senedir boyle,sirf laf sokmak icin iyilik yapar hale geldi.Yap bunu oglum der sonra hakaret eder
SeLf_ConTRoL
09-09-2016, 01:08 PM
Alkollü hallerini bir videoya çekin kendine geldiğinde izletin.belkı utanır bir daha yapmaz.
psikolock
09-09-2016, 01:48 PM
bahsettiğin şeyler doğruysa patolojik olarak değerlendirmek illaki bi tanı koymak gerekirse benlik çatışması yaşıyor olabilir. Yani bir tarafı 'doğru', derken , bir diğer tarafı 'yanlış'diyor. Genellikle çocukluğundan çok eleştirilen insanlarda görülen bir durum.
hardlife
09-09-2016, 02:49 PM
Alkollü hallerini bir videoya çekin kendine geldiğinde izletin.belkı utanır bir daha yapmaz.
Bunuda denedik fakat alkollu degilken oyle sey olurmu vs diyor fakat yine yapiyor bunu hastalik olarak degerlendirsek belki bi tedavisi olabilir
dreamer8
09-09-2016, 04:34 PM
Alkol gire evdeki huzur durumuna, alkolün faydalarına bir örnek olmuş aslında anlattıkların. İnsanlar alkolü tadını sevdiklerinden değil, unutmak, uyuşmak için alırlar, sonra da sapıtmaya, kontrolü yitirmeye, ne söylediğini bilmemeye doğru gider. Keşke alkol hiç girmeseydi o evinize de baban daha mantıklı cümleler kursaydı.
hardlife
09-09-2016, 09:08 PM
Alkol gire evdeki huzur durumuna, alkolün faydalarına bir örnek olmuş aslında anlattıkların. İnsanlar alkolü tadını sevdiklerinden değil, unutmak, uyuşmak için alırlar, sonra da sapıtmaya, kontrolü yitirmeye, ne söylediğini bilmemeye doğru gider. Keşke alkol hiç girmeseydi o evinize de baban daha mantıklı cümleler kursaydı.
Keske, ailemizde huzur kalmadi psikiyatriye de goturduk zorla fakat verdigi ilaclari kullanmadi,normalde kesinlikle gitmez fakat aile kavrami kalmayinca mecbur ettik.Baba demeye korkar olduk derdimizi anlatmayi gecin artik ayni masada oturmak bile istemiyoruz igneleyici cumleler kuruyor.Siz benim parami yiyorsunuz sizden bisey olmaz vs gibi hep gurur kirici seyler diyor bazen belden assagiya kadar konusuyor.Aile buyukleri diye biseyde yok kimseye derdimizi anlatamiyoruz.Icmicem diye yeminler etti hep bozdu.