PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesleğimi sevmiyorum..

u2222
05-08-2016, 01:15 AM
Merhaba arkadaşlar, öncelikle kendimden biraz bahsetmek istiyorum. 2008 yılında üniversite sınavına girip derece yaptım ve türkiyede ingilizce eğitim veren iyi bir mühendisliğe yerleştim. O dönemde yaşım da küçük olduğu için tercih üzerinde çok durmamıştım. Aklımda tıp fakültesi vardı ankaradakinlere puanım yetmeyince diğer şehirleri de yazmadım. Sonradan kendi okulumu da bölümümü de bir türlü sevemedim. Çevremden bahsedince orda mı okuyorsun gibi sözler duymama rağmen yani hiç mutlu olmadım. Okul başarım da çok düştü, uğramamaya başladım okula o şekilde 8.5 senede okulum bitti. İçimde ise tıp fakültesi ukte kaldı kaç yaşıma geldim hasatanelere gittiğim zaman doktorları görünce kendimi hep farklı hissediyorum böyle içimde birşey yanıyor gibi bunda sanırım kendi bölümümü de sevmememin(yeteneğim de yok) etkisi var. Ne yapıcam bilmiyorum, içine kapanık bir insanım da yani bir şirkete girdim sürekli sunum, toplantı vs. sürekli geriliyorum yapacağım işi de yapamaıyorum, terleme bunaltı basıyor. İş verenlerde haklı olarak memnun olmuyor. Kendi kendime doktor olan arkadaşlarımı düşününce içim sızlıyor gibi oluyor farklı hissediyorum kendimi ben niye olamadım diyorum. Bir de sanırım doktor olmanın verdiği ünvan da beni cezbediyor. Yaşım da geçti artık ne yapıcam bilmiyorum.

u2222
05-08-2016, 04:37 AM
up..........

Dvrmchrkt
05-08-2016, 08:46 AM
Tam olarak yaşın geçti sayılmaz ama TIP fakültesi minumum 6 sene..Değmez kardeşim, sen de benim gibi yap.

Ben de senin gibiyim.İkimizde benzer kaderi paylaşmışız, sen ODTÜ makinaya ben ODTÜ Bilgisayara...Tek farkımız sen istemesen de, benim ilk tercihimdi.Ama sonraki kaderimiz benziyor.
Sevemedim, alışamadım bende. Ama diplomayı alır almaz, istediğim bölümlerde master ve doktora yapacağım demiştim.
Hem Genetikte, hem de Fizikte lisansüstü eğitimler aldım.

Tamam doktorluk için uzun yıllar gerekir tavsiye de etmem, artık işini eline al,evlen yada hayatın tadını çıkar. Ama eğitim olarak bazı konularda özelleşebilirsin.
Mesleki olarak doktor olamazsın ama kendine Genetikte bir alan seçip uzmanlaşabilirsin.

osmangazi
05-08-2016, 09:15 AM
Ben de doktor olmayı isterdim doktorluk olduk. Her zaman istediklerimize ne kadar çabalasak da sahip olamıyoruz elimizdekilerle yetinmeyi bilmeliyiz bazen.

ningishzida
05-08-2016, 10:47 AM
Bu ülkede çoğu insan sevmediği işi yapıyor zaten. Hayatta tercihlerimiz veya arzularımız dışında bir de yerine getirmemiz gereken sorumluluklarımız var, iş konusu da bunlardan birisi. Tıp dışarıdan güzel gözükebilir ama emin ol çok zor bir bölüm. Severek ve isteyerek bu bölüme giren birçok insan şu an bu kararından dolayı pişmanlık içinde.

Sana tavsiyem işine odaklanman, mesleki tatmin önemli. Şahsen ben yaptığım işte en iyisi olmak isterim, bu iş ne olursa olsun. O yüzden araştırmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyorum, bilmediğim bir şeyi öğrenmek içimdeki duyguların tatmin olması açısından oldukça etkili oluyor.

dreamer8
05-08-2016, 02:50 PM
Odtü kelimesini kullanmamanı takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. Sana demek istediğim tam da buydu. O okulu kazanırsın, İngilizce okursun, bitirirsin ama çevren ve dolayısıyla sen bu ismi insanüstü ve çok özel bir yere koyduğunuz sürece bunun altında ezilirsiniz. Okul bitti ve sıra geldi insan ilşkilerine, iş hayatına, dengeye, projelere, fedakarlıklara, maaşını haketmeye. İşyerinde sana kimse bay x odtü mezunu ona dokunmayın diyor mu? Patron, müdür, şef her neyse sadece senin performansına bakıyor ve anladığım kadarıyla sunumlar son derece başarısız gidiyor. Sana daha önceki uyarılarımızdan, okul ismi zikretmemeyi öğrenmene rağmen hala Türkiye dereceleri, ing. eğitim ve iyi bir mühendislik kelimelerinden vazgeçemedin. İşte sorun tam da burada. Konunu açarken özel bir firmada mühendisim diye açmalıydın. Kendine ağır bir misyon yüklersen onun altında ezilirsin. Senle beraber okula başlayan arkadaşların 5 yılda bitirdiler, sen 3,5 sene daha fazla okudun. Onlar da senin yanında kendini alim görmeliler o halde değil mi?

Her neyse beni tanırsın, bana kızma. Birine çıkışıyorsam eğer asla art niyetim yoktur. Sadece yordam göstermek amacım. eğer sen burada bel altı konuşsan, sövsen, sapıklık yapsan, sana üslubum çok farklı olurdu. Bunları yapmadın, bu bakımdan sana gıcık kapacak bir durumum yok. Tüm siteyi dolaş, bir kişinin derdiyle dalga geçtiysem, bir kişiyi küçümsediysem, gel burada herkesin huzurunda özür dileyeceğim.

Önerilerim şunlar. Eve iş getirmeyeceksin. Evde sunum hazırlamayacaksın. Evde kitap okuma, araştırma vs zihin yorucu aktiviteleri keseceksin. Her gün 45 dk açık havada yürü. Günde minimum 6 saat uyu. Beslenmene dikkat et. Mutlaka giyim kuşamına özen göster, modayı takip et. Kilo kontrolü yap, zayıf ya da şişman olma. Sunum olayı ilk başlarda zordur. sundukça sıradan bir şey haline gelecek. İlk 6 ay 1 yıl zor geçecek tabiki alışacaksın. Yüksek sesle konuş. Arada katılımcıların yüzüne bak. Boyuna slaytlara bakıp robot gibi okuma. Katılımcıyla kontakt kur, sorusu olan var mı de, onlara söz ver vs. Bir sonraki sunumda gel burada yaşadıklarını tekrardan paylaş, bana da kızma ok, sadece bana hak ver. Bir gün ne demek istediğimi anlayacaksın.

zişan72
05-08-2016, 03:25 PM
mesleğimi çok seviyordum ama bıraktım. yeni işim yaşlı komşulara gönüllü yardım. alışveriş, bazen de yemek yapıyorum. yaşlılarla beraber olmak güzel, süper Atatürkçü kadınlar. gençler de çok tatlı. orta yaşlılara gıcığım var.

u2222
05-08-2016, 08:25 PM
Odtü kelimesini kullanmamanı takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. Sana demek istediğim tam da buydu. O okulu kazanırsın, İngilizce okursun, bitirirsin ama çevren ve dolayısıyla sen bu ismi insanüstü ve çok özel bir yere koyduğunuz sürece bunun altında ezilirsiniz. Okul bitti ve sıra geldi insan ilşkilerine, iş hayatına, dengeye, projelere, fedakarlıklara, maaşını haketmeye. İşyerinde sana kimse bay x odtü mezunu ona dokunmayın diyor mu? Patron, müdür, şef her neyse sadece senin performansına bakıyor ve anladığım kadarıyla sunumlar son derece başarısız gidiyor. Sana daha önceki uyarılarımızdan, okul ismi zikretmemeyi öğrenmene rağmen hala Türkiye dereceleri, ing. eğitim ve iyi bir mühendislik kelimelerinden vazgeçemedin. İşte sorun tam da burada. Konunu açarken özel bir firmada mühendisim diye açmalıydın. Kendine ağır bir misyon yüklersen onun altında ezilirsin. Senle beraber okula başlayan arkadaşların 5 yılda bitirdiler, sen 3,5 sene daha fazla okudun. Onlar da senin yanında kendini alim görmeliler o halde değil mi?

Her neyse beni tanırsın, bana kızma. Birine çıkışıyorsam eğer asla art niyetim yoktur. Sadece yordam göstermek amacım. eğer sen burada bel altı konuşsan, sövsen, sapıklık yapsan, sana üslubum çok farklı olurdu. Bunları yapmadın, bu bakımdan sana gıcık kapacak bir durumum yok. Tüm siteyi dolaş, bir kişinin derdiyle dalga geçtiysem, bir kişiyi küçümsediysem, gel burada herkesin huzurunda özür dileyeceğim.

Önerilerim şunlar. Eve iş getirmeyeceksin. Evde sunum hazırlamayacaksın. Evde kitap okuma, araştırma vs zihin yorucu aktiviteleri keseceksin. Her gün 45 dk açık havada yürü. Günde minimum 6 saat uyu. Beslenmene dikkat et. Mutlaka giyim kuşamına özen göster, modayı takip et. Kilo kontrolü yap, zayıf ya da şişman olma. Sunum olayı ilk başlarda zordur. sundukça sıradan bir şey haline gelecek. İlk 6 ay 1 yıl zor geçecek tabiki alışacaksın. Yüksek sesle konuş. Arada katılımcıların yüzüne bak. Boyuna slaytlara bakıp robot gibi okuma. Katılımcıyla kontakt kur, sorusu olan var mı de, onlara söz ver vs. Bir sonraki sunumda gel burada yaşadıklarını tekrardan paylaş, bana da kızma ok, sadece bana hak ver. Bir gün ne demek istediğimi anlayacaksın.

Yaw dreamer sen de hakkaten odtü ile alakalı bir kuyruk acısı,nefret veya kıskanma var. Bambaşka bir konu açtım, meslek ile alakalı Odtü ile uzaktan yakından alakası yok yazdığın 17 satırın 11 i Odtü ile alakalı. Yaw ne Odtüymüş arkadaş ben farklı birşey yazıyorum sen yine lafı Odtüye getirmişin. Bir de diyorsun ingilizce mühendislik niye yazıyosun orda tıp'ı kazanabilecek puan yaptığımı belirtmek için yazdım. Hem niye yazmıyım sen de kazan sen de yaz. Yanlış, ylan bişey mi yazıyoruz iyi bir yer kazandığımızı belirtmek için yazdım. Bana kalırsa çalıştığın yer de Böyle Odtülü bir kaç kişi var, içten içe deliriyorsun yani. Yoksa senden başka kimse takılmıyorki yorumunu okurken Lan ne alaka diyorum yani. Beni çok küçümseme sen Leb demeden L yi anlarım inan azın açık kalır napıyodum diye.

dreamer8
08-08-2016, 11:04 AM
Dostum ödtü takıntısını bende oluşturan sensin. Eski konularını aç oku, öfkelenmene gerek yok, sakin ol. Kuyruk acım yok, çünkü ben de, o senin yere göğe koyamadığın okulun yanındaki okulun ingilizce mühendisliğinden mezunum ama kimse bilmiyor bunu. Artık mezuniyetini unutacak ve çalıştığın firmada barınabilmek, tutunabilmek, sevilmek ve verimli olmak adına fikir alacaksın. Artık konuşulacak mevzu iş hayatıdır. Benle de nezaket çerçevesinde konuş, yaşıma hürmet et.

Dvrmchrkt
08-08-2016, 02:25 PM
Bence oldukca sanslisiniz . MasaAllah. Ne guzel. Ben de erkek olsam kesin muhendis olurdum. Cok klas meslek. Sevmemeni anlarim ben de hicbir seyden zevk almam ama tip cok daha berbat inan bana . Herkes kucuklukten beri doktor olmak ister ama isin icinde olan bilir. O kadar zor ki dersler ... hastalar.... muhendislik bana cok temiz gorunur. Erkekler icin de cok idealdir. Sevmeye calisman lazim artik yapacak bir sey yok gibi. Bana da sorarsan doktorlugun sadece adi var para olarak da muhendis cok kazaniyor.

Herkes kendinde olmayanı ister. Ben öğrenci iken, kız arkadaşım Hacettepe TIP da öğrenci idi. O bana özenirdi, ben de ona.

Çünkü, çok yüksek beklentilerle okullarla girdik. Herkes öyle...Kimse beklediğini bulamayınca bu sefer de başka şeylere sarıyor, umudu orada arıyor.

Amcamın oğlu, 2 yıl önce,Boğaziçi elektrik-elektronik mühendisliğine girdi. Ama 2 yıldır sürekli amcama okulu bırakmak istediğini söylüyor. Herkes ona hayran, çok zeki. Ama o ise üniversite okumanın kendisi için işkence olduğunu söylüyor ve şu an ailesinin ite kaka göndermesi ile okuyor.

Uzun lafın kısası, hayatta yaptıklarımızın değerini, bizim onlara bakış açımız oluşturuyor.

Bu arada en kötü doktor bile mühendisten çok daha fazla para kazanır. :)
Her önüne gelenin mühendislik ünvanı taşıdığı bir ülkede yaşıyoruz. Çoğu kişi mühendislik mezunu,iş dünyasında 2 yıllık teknikerler gibi ara eleman olarak çalışıyor.
Hiçbir cazibesi yok.

milleniumman
08-08-2016, 03:32 PM
okul da sıkıcıdır. iş hayatı da sıkıcıdır. çözüm yok.
hayat sıkıcılıklara katlanmaktan ibarettir.

ningishzida
08-08-2016, 04:45 PM
Potter'a katılıyorum en ufak bir hatada milyonlarca liralık tazminat davaları ile karşı karşıya kalabilirsin.

u2222
09-08-2016, 10:27 PM
Dostum ödtü takıntısını bende oluşturan sensin. Eski konularını aç oku, öfkelenmene gerek yok, sakin ol. Kuyruk acım yok, çünkü ben de, o senin yere göğe koyamadığın okulun yanındaki okulun ingilizce mühendisliğinden mezunum ama kimse bilmiyor bunu. Artık mezuniyetini unutacak ve çalıştığın firmada barınabilmek, tutunabilmek, sevilmek ve verimli olmak adına fikir alacaksın. Artık konuşulacak mevzu iş hayatıdır. Benle de nezaket çerçevesinde konuş, yaşıma hürmet et.

Dostum bence senin Odtü ile alakalı içten içe bir kıskançlığın var. Çünkü ne konu açsam buraya getiriyosun ki hiç aklımın ucundan geçmiyor Odtü fln. Kendin muahsebeni yap. Bahçeli de Mocha ısmarlıcam dedim 6 ay geçti Ses soluk yok. Bir de yanlış anlama ödtü değil odtü.

u2222
09-08-2016, 10:31 PM
Yok ya daha cok kazaniyorlar gecekten.bir suru kisi taniyorum ve Bazen ben dusunuyorum da bu kadar sıkınti cekmesine hic gerek yok insanlarin... muhendislik nasildir nedir zor mudur bir fikrim yok gerci:)
ama tip fakultesinden daha kolay okundugunu dusunuyorum. Tip fakultesi bir eziyet stres sıkıntı calismasi da zor birine bir sey yapsan bitti Allah korusun.
Milleniumman a da katiliyorum ancak bazi seyler cok daha sıkıci.

Valla benim abim uzman doktor normal hastanede 8000 alıyor bana souyorsan 3500 veriyorlar. İkimizde aynı senelik meslekteyiz. Üstelik okul derecem daha yüksekti ondan. Bizim bölümden en yükse 4500 le fln başlayan oldu. Sana kendi abim kendimden örnek veriyorum bak.

u2222
10-08-2016, 01:10 AM
Ben de kendi abimden ornek veriyorum bak 12.000 13.000 e calisiyor. Ben mezun olunca baslarda 3.000 4.000 le basliycam.

Nerde çalışıyor abin

Dvrmchrkt
10-08-2016, 09:14 AM
potter;
Senin verdiğin örnek istisna. Kendimi geçtim, benim de kardeşim mühendis. Boğaziçi elektrik-elektronik mühendisliği mezunu. Okulu derece ile ve çift diploma ile bitirdi(elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik bölümlerini beraber bitirdi)
Ama bir aile hekimi kadar anca alabiliyor. Aile hekimi diyorum bak.

Bir de sıradan doktorları, en gözde üniversite bitiren mühendislerle karşılaştırıyoruz bak. Uzman doktorları falan saymıyorum bile...Operatör doktorlar zaten para basma makinesi gibi.:)

Ama mesele şahsi değil de, ülkenin kalkınması ise; en sağlam bölümler Matematik,Fizik, Kimya,Biyoloji gibi temel bilimler. Bunlar çok önemli bir ülkenin kalkınmasında. Ama biz de puanı hiçbir yere yetmeyenler sırf üniversiteli olmak için okuyor buraları. Buraların verdikleri eğitim de yetersiz sanırım, bir de iş bulma kaygısı var.
Ne bireysel tatmin, ne de ülke bilinci açısından kimse tercihlerini doğru yapamıyor.

Neyse, TIP Fakültesini bitirince, hayırlı ve bol kazançlar dilerim. Para kazandıkça bizi hatırla:)