Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik ve bipolar
taygunn
31-05-2016, 05:36 PM
Merhabalar;
Daha önce 3 hastaneden bipolar bozukluk teşhisi koyulmuştu fakat açıkçası pek iplememiştim. İlaçlarımı aksata aksata kullanıyordum ve son 1.5 yıldır hiç kullanmıyordum. Yaklaşık 1 aylık askerim ve bu hastalık bana burasa büyük zulüm oldu. Depresyondan çıkamıyorum. Kafamı kaldıramıyorum. İntihar etmeyi düşünceleri geziyor kafamda. Şu and dağıtım iznindeyim. Ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.
gizzz
01-06-2016, 09:38 AM
merhaba, bir askeri hastaneye sevk istersen ve tedaviye başlarsan bence en güzeli olur. Hastalık zaten zor, askerde daha da zor olması normal, intihar edecek bir şey yok yani, sadece ilaca başla, hayatını geri kazan. Allah kolaylık versin, hayırlı teskereler.
coşku
01-06-2016, 10:10 AM
psikiyatrına git askerdeyim de ya ilaçlarını değiştirsin yada bi süre hastanede yatışını istesin sizdeki depresif uçlu bipolar mı depresyon harici belirtileri sizde başka nedir?
dreamer8
01-06-2016, 02:19 PM
Askeri sağlam kişiler bile çok zor yapıyor zaten. Sağlam adamı koysan arızalı çıkar oradan. benim askerliğim de inanılmaz zor geçti. Buradan sağ çıkamayacağım, öleceğim dedim. Şafak atıyor ama bitiyor sayılı gün. 7 sene oldu askerliği yapalı...Allah kolaylık versin. Sakın öyle intihar kelimesini falan ağzına alma. Zor da olsa yapacaksın askerliğini. En kötü RDM ye gider, ilaç kulalnır, ya da baktın dikiş tutmuyor, hastaneye yatma şeklindei hava değişimi ya da terhis şeklinde hallolur. Allahın verdiği canı sen alır isen, sonsuzluğunu da yakarsın. Dayan dostum.
Arayan Adam
01-06-2016, 04:06 PM
şanslısın dağıtım iznindesin...acilen özelden bir piskiyatriste git işini anlayanından...ilaçlarını düzenlesin...ve askerliğin boyunca hiç aksatma ilaçlarını....bittikçe sevk al yazdırt...2-3 ayda bir kısa kısa izin kullan veya rapor felan al bişekilde git görün özeldeki doktora ilaç dozlarıyla oynama yapabilsin...bak çok kısa öz açık yazdım talimatı uygula...en ufak bir ihmalkarlığında cehenneme dönecek hayatın sakın unutma...bizzat tecrübeyle sabittir...97 ye 2 tertip bipolar abin konuşuyor burda...
umutturask
02-06-2016, 09:42 AM
Benim eşime de askerden sonra bipolar teşhisi konuldu. bilmiyoruz öncesinde varmıydı ama askerden sonra çok zor günler geçirdik. şimdi düzenli haplarını alıyor. fakat uyku problemini çözmüş değiliz. birde çalışamıyor. ben bakıyorum eve zor oluyor ama yapacak bir şey yok.
Arayan Adam
03-06-2016, 05:21 PM
Benim eşime de askerden sonra bipolar teşhisi konuldu. bilmiyoruz öncesinde varmıydı ama askerden sonra çok zor günler geçirdik. şimdi düzenli haplarını alıyor. fakat uyku problemini çözmüş değiliz. birde çalışamıyor. ben bakıyorum eve zor oluyor ama yapacak bir şey yok.
askerlik öncesinde de bipolara büyük yatkınlık vardı...askerde yaşadıklarıyla hastalık ortaya çıkmış oldu...haplarını aldığını söylediniz?...buna rağmen uyuyamıyor mu?...bir antipsikotik alıyor olmalı?...
miskin oğlan
04-06-2016, 02:02 AM
kardeş sen en baştan bipolar teşhisi almana rağmen askere giderek en büyük hatayı yapmışsın
üstelik hastalığını önemsemeyip ilaçda kullanmamışsın
en başta rahatsızlığını bildirseydin bu sıkıntıları yaşamazdın, 3 muayeneden sonra çürüğe çıkardın.
umutturask
07-06-2016, 02:33 PM
askerlik öncesinde de bipolara büyük yatkınlık vardı...askerde yaşadıklarıyla hastalık ortaya çıkmış oldu...haplarını aldığını söylediniz?...buna rağmen uyuyamıyor mu?...bir antipsikotik alıyor olmalı?...
Evet içiyor haplarını sabah 2 adet (200 mg) lithuril...akşam ise 2 adet lithuril ve 1 tane(5mg) oferta alıyor. 3 senedir aynı haplar ne eksilme ne artma oldu.
Arayan Adam
07-06-2016, 03:08 PM
Evet içiyor haplarını sabah 2 adet (200 mg) lithuril...akşam ise 2 adet lithuril ve 1 tane(5mg) oferta alıyor. 3 senedir aynı haplar ne eksilme ne artma oldu.
lithuril veya depakin ana ilacımız...olmassa olmaz...oferta ya baktım antipsikotik miş...uyuyamıyorsa dozu arttırıla bilir veya değiştirilebilir doktor kontrolinde...
moneypo
12-06-2016, 05:19 AM
arkadaşlar askerlık dediğiniz gibi normal insanların bile zorlandığı bi olay ki bizler bipolarız bizim için daha bi zor.keşke sende bu durumunu önceden bildirip muaf yada erteleme (sonunda yine muaf olacaktın büyük ihtimalle) almış olsa idin.Ben 2015 de muaf oldum.ilk gittiğimde bi yıl erteleme almıştım sonra muaf.Allah yardımcın olsun.intiharı filanda kesınlıkle aklından cıkart çözüm yolu bu değil eğer bunu yaparsan daha büyük bir problemin olmuş olacak.bende intiharı çok düşündüm her bipolar gibi ama geçiyor çok şükür.
taygunn
16-06-2016, 03:47 PM
Merhaba arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler askerde olduğun için yazamadım. Depresyonum daha üst düzeye çıktı. Dün bursa asker hastanesine sevk edildim. Orasıda ankara gataya sevketti. Durumum ne olur daha önce yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
dreamer8
17-06-2016, 10:51 AM
Gatada bir süre kalırsın psikiyatri kliniğinde. Gatada yattım ben ama sivilken. Sivillerle askerleri ayırmıyorlardı bir 10 sene kadar önce. Düzenli ilaç verecekler, takip edecekler, baktın askerlik yapmaya müsait değilsin bir süre hava değişimi verebilirler. Sonrasında duruma göre ya askerliğini tamamlarsın ya da terhis alırsın(çürük). Askerlik çok çok zor bir süreç, hele ki sorunların varsa. Ama canından mühim değil, yapamayana da zorla yaptıramazlar.
taygunn
17-06-2016, 05:53 PM
Bugun muayenemi oldum sıkıntılarımı düzgün bi uslupla anlattım . Kıdemli binbaşı paikiyatrist yatırmadı 3 ay hava değişimi verdi. Bittikten sonra gel sana çürük vericem dedi.
Recep
17-06-2016, 08:01 PM
Bugun muayenemi oldum sıkıntılarımı düzgün bi uslupla anlattım . Kıdemli binbaşı paikiyatrist yatırmadı 3 ay hava değişimi verdi. Bittikten sonra gel sana çürük vericem dedi.
Sizin için daha iyi olmuş.
osmangazi
28-06-2016, 09:02 AM
Ben de bipolarım 16 senedir 2 yıl kontrolden sonra elverişsizdir almıştım.
dreamer8
28-06-2016, 09:32 AM
Tebrik ederim, harika işte ne güzel olmuş. Helal olsun o binbaşıya. Askerlik çekilecek dert değil, sağlam adamı tımarhanelik eder. Kurtulmuşsun.
gizmo_PoLaR
29-06-2016, 12:40 AM
Ben muaf oldum kurtuldum ama keşke yapabilecek kadar gücüm olsaydı.
wortex
18-07-2016, 10:24 PM
ben askerken hasta olduğumu dahi bilmiyordum.şu anda ise raporum var.askerdeyken çok sıkıntı çektim,firar ettim,hapis yattım.bence derhal izin al ve hastaneye yat.
taygunn
03-10-2016, 04:16 PM
Merhaba arkadaşlar.
3 ay hava değişimim bitti. Askeri hastaneler devredildiği için birliğime geri dönmek zorunda kaldım. Hastalığım şiddetlendi ve bursa yüksek ihtisas hastanesine heyet için sevk edildim. Yarın heyete cıkacağım fakat sivil hastaneler ne yapacaklarının tam farkında değiller. Yarın elverişli değildir raporu alabilirim inşallah
taygunn
04-10-2016, 06:39 PM
Merhaba arkadaslae bugun askerlige elverisli degildir raporu verildi.
osmangazi
04-10-2016, 06:43 PM
geçmiş olsun
nickname
04-10-2016, 06:43 PM
hayırlı olsun :D