Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eşim bipolar hastası ve ben nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum.

Eray83
18-02-2016, 09:19 AM
doktorumuz bize bipolar hastalığı teşisi koydu. araştırmalarımda belli dönemlerde yaşandığı dile getiriliyor. ama bizim durum saati saatine değişiyor. yarım saat önce boşanmak istiyor. biraz konuştuktan sonrada bu evlilik için herşeyi yapalım diyor. ben nasıl hareket edeceğimi nne yapacağımı şaşırdım. bir şeyi yapma diyorum, inadına yaparmış gibi veya beni hiç duymuyormuş veya takmıyormuş gibi yapma dediğim şeyi yapmaya kaalkıyor. sonuç ses tonum yükseliyor ve hemen arkasından boşanalım diyor. biraz konuştuktan sonrada seni çok seviyorum. boşanmıyalım diyor. eşimin psikolojisi düzelecek diye kendi psikolojim bozuldu. en çok merak ettiğimde bu atak dönem dönemmi yoksa gün içinde birden çok mu oluyor?

Dvrmchrkt
18-02-2016, 10:06 AM
Çok zor bir durum.

Onun hasta olduğunu kabul etmelisin ve yapacak çok bir şeyin yok. Tedavisi ile ilgilen. Her şey onun beyninde olup bitiyor ve senin verdiğin/vereceğin telkinler hiçbir işe yaramaz.
Bu yüzden ne kendini üz, ne de eşini.

Ben, ilaçla tedaviye karşı birisiyim.İleri derece OKB yi, ilaçsız, bilişsel terapi ile yendim. Ama son yıllarda görüyorum ki, herkesde bendeki azim ve irade yok. Görüyorum ki, insanlar güçsüz. Mücadele etmekten korkuyor.Başkaları onlar için mücadele etsin istiyor. Bu yüzden doktor doktor dolaşıyorlar. Sana tavsiyem,ilaçla ve senin sabrınla artık.

coşku
18-02-2016, 02:09 PM
doktorumuz bize bipolar hastalığı teşisi koydu. araştırmalarımda belli dönemlerde yaşandığı dile getiriliyor. ama bizim durum saati saatine değişiyor. yarım saat önce boşanmak istiyor. biraz konuştuktan sonrada bu evlilik için herşeyi yapalım diyor. ben nasıl hareket edeceğimi nne yapacağımı şaşırdım. bir şeyi yapma diyorum, inadına yaparmış gibi veya beni hiç duymuyormuş veya takmıyormuş gibi yapma dediğim şeyi yapmaya kaalkıyor. sonuç ses tonum yükseliyor ve hemen arkasından boşanalım diyor. biraz konuştuktan sonrada seni çok seviyorum. boşanmıyalım diyor. eşimin psikolojisi düzelecek diye kendi psikolojim bozuldu. en çok merak ettiğimde bu atak dönem dönemmi yoksa gün içinde birden çok mu oluyor?
bir bipolar hastası olarak soruna cevap vereyim.
1)bipolar çeşitlere ayrılır.önce bununla ilgili araştırma yapın ben nitelik olarak ordaki belirtileri doğru bulsamda insandan insana yansıması farklı.eşiniz rapid -cyclinig (insallah doğru yazmışımdır) kısa sürede duygu durumu değişken bipolar.
2)iradesi yerlerde.bir evet bir hayır diyor tutarsızlığnın farkında ama hastalık halinde kendini kontrol edemiyor.
3)sizin en ufak yanlışınızı boşanma sebebine tutuyor.fakat duygulanımı azalınca mantıklı düşününce aşılmayacak bir şey olmadığını anlıyor.
4)siz onun istemediği bir yere gitseniz.arkanızdan terkedilmiş psikolojisi yaşıyor.
5)dengesi bozulduğunda öfke nefret karamsarlık çaresizlik bezginlik içinde çırpınıyor.
6)beyin kimyası hasta halindeyken kontrolden çıkmış.
7)alınan ilaçlarla normale döner.zaman zaman ilaçlar artık leblebi gibi oldu yada sıkıldım dediği zamanlarda doz azaltılıp yada bir süre bıraktırılıp takibe alınır.
8)kesinlikle dengeli uyku beslenme egzersiz lazım hayatını programlı yaşamak zorunda.
9)düzelince hiç bir halinizi takmaz sorun etmez evhamlanmaz merak etmeyin.
10)ay hasta ömür boyu, öldüm bittim, boşasam mı, nolcak bizim sonumuz, düşüncelerinden arınıp düzelmiş hali ile mutlumusunuz onu düşünün
tüm bu konu hakkında okuduklarıma göre söylüyorum
1)yanındayım seninleyim diyin.dışın önemli değil ruhun önemli olan deyin
2)bu geçici bir dönem iyileşeceksin diyin.düzelince daha mutlu huzurlu günler bizi bekliyor diyin.
3)aşılmayacak sorunların yok senin sorunların gelip geçici diyin.
4)ufak hoş sürprizler yapın.beraber komik ve mutlu anlarınızı hatırlayın. mutlu fotolara ve videolarınıza bakın.
5)huzurlu mekanlarda ortamlarda onunla beraber kafanızı dinleyin.
6)güzel havalarda yürüyüş yapın.hep sevgiye boğun demiyorum ama ızdırap duyacak kadar ihmal etmeyin
7)birden öfkeye kapılıp dengesi bozulursa konuyu değiştirp dikkatini başka yere verin arada kaynasın gitsin taktığı konu.
8)sizin öfkeli ve zor zamanınız olursa uzak durun ondan sakinleşene kadar öfkenizi belli etmeyin sabırlı sakin olun.sizin sinirli dengesiz haller sergilemenizle doğal gaz kaçağı olan bir yerde kibrit çakmak arasında hiçbir fark yok.
siz eşinize bunları yapın.benim kocam yapmadı yapamazda.siz yanında ve bilinçli bir insansınız.benim kocam psikiyatrik hastalıkları "aylaklıktan oluyo" diye değerlendiriyor.o yüzden siz yapın bunları kaybınız olmaz daha çok eşinizi kazanırsınız. o da sizin yanınızda en iyi haliyle olmak için kendini toplamaya çalışır.

Eray83
18-02-2016, 03:04 PM
bir bipolar hastası olarak soruna cevap vereyim.
1)bipolar çeşitlere ayrılır.önce bununla ilgili araştırma yapın ben nitelik olarak ordaki belirtileri doğru bulsamda insandan insana yansıması farklı.eşiniz rapid -cyclinig (insallah doğru yazmışımdır) kısa sürede duygu durumu değişken bipolar.
2)iradesi yerlerde.bir evet bir hayır diyor tutarsızlığnın farkında ama hastalık halinde kendini kontrol edemiyor.
3)sizin en ufak yanlışınızı boşanma sebebine tutuyor.fakat duygulanımı azalınca mantıklı düşününce aşılmayacak bir şey olmadığını anlıyor.
4)siz onun istemediği bir yere gitseniz.arkanızdan terkedilmiş psikolojisi yaşıyor.
5)dengesi bozulduğunda öfke nefret karamsarlık çaresizlik bezginlik içinde çırpınıyor.
6)beyin kimyası hasta halindeyken kontrolden çıkmış.
7)alınan ilaçlarla normale döner.zaman zaman ilaçlar artık leblebi gibi oldu yada sıkıldım dediği zamanlarda doz azaltılıp yada bir süre bıraktırılıp takibe alınır.
8)kesinlikle dengeli uyku beslenme egzersiz lazım hayatını programlı yaşamak zorunda.
9)düzelince hiç bir halinizi takmaz sorun etmez evhamlanmaz merak etmeyin.
10)ay hasta ömür boyu, öldüm bittim, boşasam mı, nolcak bizim sonumuz, düşüncelerinden arınıp düzelmiş hali ile mutlumusunuz onu düşünün
tüm bu konu hakkında okuduklarıma göre söylüyorum
1)yanındayım seninleyim diyin.dışın önemli değil ruhun önemli olan deyin
2)bu geçici bir dönem iyileşeceksin diyin.düzelince daha mutlu huzurlu günler bizi bekliyor diyin.
3)aşılmayacak sorunların yok senin sorunların gelip geçici diyin.
4)ufak hoş sürprizler yapın.beraber komik ve mutlu anlarınızı hatırlayın. mutlu fotolara ve videolarınıza bakın.
5)huzurlu mekanlarda ortamlarda onunla beraber kafanızı dinleyin.
6)güzel havalarda yürüyüş yapın.hep sevgiye boğun demiyorum ama ızdırap duyacak kadar ihmal etmeyin
7)birden öfkeye kapılıp dengesi bozulursa konuyu değiştirp dikkatini başka yere verin arada kaynasın gitsin taktığı konu.
8)sizin öfkeli ve zor zamanınız olursa uzak durun ondan sakinleşene kadar öfkenizi belli etmeyin sabırlı sakin olun.sizin sinirli dengesiz haller sergilemenizle doğal gaz kaçağı olan bir yerde kibrit çakmak arasında hiçbir fark yok.
siz eşinize bunları yapın.benim kocam yapmadı yapamazda.siz yanında ve bilinçli bir insansınız.benim kocam psikiyatrik hastalıkları "aylaklıktan oluyo" diye değerlendiriyor.o yüzden siz yapın bunları kaybınız olmaz daha çok eşinizi kazanırsınız. o da sizin yanınızda en iyi haliyle olmak için kendini toplamaya çalışır.

coşku yazdıklarını inanki yerine getiriyorum. lituril 2x1 ve abilify 1x1 kullanıyoruz. araştırdım internette bu konuları ama bir gün içinde 20-30 defa atak yada duygu bozukluğu geçirmesi normalmi? depresyonla çok karıştırılıyormuş bu rahatsızlık. en ufak problemde evi terkederim diye tehdit almak hoşuma gitmiyor. heleki 2,5 aylık bir oğlumuz varken. bebekle ilgisi zaten yok. annem bakıyor. 10 dakika sevse 11. dakika sıkılıyor. ben boşancam yada evi terkedicem dediğinde çocuğumuzu dikkate almıyor. o turuyorum konuşuyorum. oğlumuzu ve onun geleceğini heba etmeyelim diyorum. 5 dakika geçmeden aşkım seni çok seviyorum. herşey oğlumuz için. iyiki varsın diyor. annlam veremiyorum. gece en geç 22:00 da yatırıyorum. ev işeri yaptırmıyorum. bulaşık çamaşır hepsini annem yapıyor. kafa dağıtmak için işe vbaşlıcam dedi. kabul ettim.ama evle çocukla alakası yok. bazen an geliyor oglumuda benide şap şup öpüyorsizi çok seviyorum diyor, çocuğu bana bırakıp evi terketti, 3 gün sonra adliyeye gidip beni şikayet etmiş oğlumu göstermiyor diye. inanın ki evden çıktı gezmeye diye akşam tel açıyor ben gelmicem. artık bitti diyor. aile hakimi benim ifademe bile gerek duymadan hakkımda tedbir kararı çıkarıyor. bunlara rağmen bu yuvayı ayakta tutmak için bu hareketlerine bile ses çıkarmadım. ama nereye kadar. aklına geldikçe tehditmi edicek beni diye düşünüyorum. ilaçlarını almak istemiyor hep unnuttum diyor hep ben hatırlatmamla kullanıyor ilaçları. bildiğiniz her şeyi bana yazın. ben bu ailenin yıkılmasını istemiyorum. annemi zorla eve getiriyor sonra annemin en ufak bir isteğinde örneğin çamaşırları ser kızım demesine ,, ben yapamıyorum ben boşanmak istiyorum anneni istemiyorum. aneyi eve getiren sensin zorla. bu durumlar böyle kısır döngü içinde tekrarlayıp duruyor.

coşku
18-02-2016, 04:12 PM
ama hiç düzelmemiş ki düzelmeden de onun bu hallerini ciddiye almayın.aslında hastane tedavisi gerektirecek kadar kontrolünü yitirmiş görünüyor. siz diyorsunuz ilacı aldım deyip içmiyor.o zaman hastane hak getire.
bir ihtimal ama bu kendi yorumum psikiyatra danışmadan denemeyin.bu bir öneri.
kimi hastalar depresyon ilacı olduğunu bildiği için içmek istemezler hastalığı kabul etmediği için.onu başka hastalığı olduğuna inandırmanız ve ilaç prospektüslerini saklamanız lazım.mesela eşiniz grip olsa grip ilacını aksatmaz değil mi?ama bunu bir doktora danışın.bedensel bir hastalığı olduğunu zannederse ilaçları bırakmaz. diye düşünüyorum.içtiği ilaçlarda hafif geliyor ayrıca.başka doktora gidin. ben liturilden fayda görmedim.abilify az dozda bile olsa çok titreme yaptı.

olmuyor azizim
18-02-2016, 05:47 PM
Ne yazıkki geçmiycek. Aynı durumu ben yaşıyorum hiçbir ilişkim yolunda gitmedi bu güne kadar. En ufak bi kavgada terkedip (hatta kavgaya bile gerek duymadan), sonra hiçbirşey olmamış gibi arayıp ilişkiye devam ediyorum. Bu istemsiz olan bişey yani malesef bununla yaşamak sorundasın.

Eray83
18-02-2016, 05:59 PM
Ne yazıkki geçmiycek. Aynı durumu ben yaşıyorum hiçbir ilişkim yolunda gitmedi bu güne kadar. En ufak bi kavgada terkedip (hatta kavgaya bile gerek duymadan), sonra hiçbirşey olmamış gibi arayıp ilişkiye devam ediyorum. Bu istemsiz olan bişey yani malesef bununla yaşamak sorundasın.

peki arkadaşım kullandığınız ilaçların bir etkisi olmuyormu? bazı yazılar okudum ilaçları düzenli kullanınca bu durum bozukluğu senede bir yada ilaçları bırakırlarsa nüks ediyor diye yazmışlar. yani ben ailemin bozulmasını istemiyorum ama iki günde bir yüzüme senden boşanmak istiyorum deyipte yarım saat sonra bir şey yokmuş gibi hareketlerde bulunmasınıda içime sindirmekte zorlanıyorum. bu bize verilen ilaçlar dışında başka ilaç tedavisi varmı acaba. doktorumuz gerekirse lithurili günde 2x1 den 3x1 yükselteceğiz dedi. abilifiyi 10 mg olarak akşamları içiyor.

coşku
18-02-2016, 07:37 PM
peki arkadaşım kullandığınız ilaçların bir etkisi olmuyormu? bazı yazılar okudum ilaçları düzenli kullanınca bu durum bozukluğu senede bir yada ilaçları bırakırlarsa nüks ediyor diye yazmışlar. yani ben ailemin bozulmasını istemiyorum ama iki günde bir yüzüme senden boşanmak istiyorum deyipte yarım saat sonra bir şey yokmuş gibi hareketlerde bulunmasınıda içime sindirmekte zorlanıyorum. bu bize verilen ilaçlar dışında başka ilaç tedavisi varmı acaba. doktorumuz gerekirse lithurili günde 2x1 den 3x1 yükselteceğiz dedi. abilifiyi 10 mg olarak akşamları içiyor.

ben ilaçlarla iyiyim mesela kocamla tartışmalarımı filan gözden geçirdiğimde senin eşinin hislerine tercüman oluyorumdur ama ben sinirimi dışarı atabilen bir insan değilim.ilaçlarla sakinim huzurluyum.tedavi daha yoğun olması lazım.benim kafama takılan bu hale nasıl gelmiş olduğu.normal hali nasıldı bu hale nasıl geldi.

Eray83
19-02-2016, 12:24 AM
ben ilaçlarla iyiyim mesela kocamla tartışmalarımı filan gözden geçirdiğimde senin eşinin hislerine tercüman oluyorumdur ama ben sinirimi dışarı atabilen bir insan değilim.ilaçlarla sakinim huzurluyum.tedavi daha yoğun olması lazım.benim kafama takılan bu hale nasıl gelmiş olduğu.normal hali nasıldı bu hale nasıl geldi.

onun bu hale nasıl geldiğini bende bilmiyorum inanın. biz yıldırım aşkı sevdik birbirimizi. tanışmamız evlenmemiz 1 ay içinde oldu. süreki neşeli olması dikkatimi çekmişti ama böyle bir konu hakkında bilgim dahi olmadığı için hiç aklıma olumsuz bir şey gelmedi. evlendikten sonra odaya kapanmalar başladı. dedim evlilikte istediğini bulamadı veya evliliği kolay bir şey sandı. kahvaltıyı bırakın akşam yemeği bile hazırlamıyordu ona rağmen ses çıkarmadım. sonunda merak edip araştırdım. babası ve aile fertleri kabul etmemekle birlikte kızlarının çok özgür yaşadığını belirtiler sonrayılda bir kez depresyona girdini ve bir aylık ilaç tedavisi aldığını öğrendim. misafir gelir odadan çıkmaz 20 de yatıp sabah 10-11 civarı kalkar en sonunda dayanamadım senden boşanıcam dedim ve ilaçla intihara kalkıştı. midesi yıkanıp ifade verdikten bir gün sonra psikiyatri kliniğine götürdüm bir hafta misafir edelim dediler. tamam dedim. bir hafta sonra doktor depresyon değil gözlemledik hemşireler ile sanki intihar eden o değil şen şakrak ordaki hastalarla muhabbet etmeler, doktor bu bipolar hastalığıdır dedi. o yüzden antidepresan ilacını kesti yerine lituril ve abilify verdi. tam iki ay kullandı hamile olduğunu öğrendi ilaçlara doğuma kadar ara verdik. çocuk doğdu. iki hafta sonra ben yapamıyorum ben beceremiyorum deyip beni terk edip annesine gitti. iki haftalık bebek kucağımda bir başıma kaldım. üç gün sonra kafayı toplamış çocuğu almaya gelmiş benden vermem dedim. babasıda var oturduk konuştuk 5 dakka önce boşanmak isteyen kişi 5 dakka sonra seni çok seviyorum aşkı demeye başladı. doktoruyla görüştük ilaçları başlattı iki aydır kullanıyor ama pek bir değişiklik yok. suyuna gidersenn sensin dersen problem yok. çamaşır yıka bulaşık yıka çocuga bak dersen, ben yapamıyorum ben gidicem ara babamı gelsin alsın boşancam. bazen bilerekmi yapıyor diyorum. artık bilemiyorum nasıl davranayım nasıl hareket edeyim. böyle nereye kadar sürer....

gizzz
19-02-2016, 02:00 AM
Sanırım bu hastalık herkeste farklı oluyor. Kişilik yapısı önemli. Benim eşim sakin mizaçlı biridir, ve çok vicdanlıdır. Beni çok sever ve değer verir. 15 yıllık evliliğimizde ciddi bir problem hiç yaşamamıştık, 47 yaşında ilk kez manik atak geçirdi, hasta olduğunu anladığımda sabırlı ve zorlu bir döneme girdiğimi kabullenip ne yapabilirime baktım. Ailesinden destek istedim. Öncelikle ilaçsız bişey yapamazsınız. Beyindeki hormonlar olması gerektiği gibi olmadığı için oluyor bu ataklar. Bu hastalık konusunda uzmanlaşmış bir psikiyatristten destek almadan hiçbir şey yapamazsınız. Eğer eşim tedavi olmasaydı çok zor olacaktı hayatımız. Ama ilaç tedavisiyle ve bazı yaşamsal düzenlemelerle bir sene önce geçirdiği mani atağından eser kalmadı. Bunun için hergün Allah'a şükrediyorum. Herkes gibi normal bir hayatımız var, işlerimiz biraz aksamıştı ama onu da toparlamaya çalışıyoruz, toparlayacağız. Bu hastalık bizi daha da kenetledi. Ben hasta olmasına rağmen onun benim için yaptıklarına şahit oldum(ilk kez mani atağı geçiren birinin doktora kendi ayağıyla gitmesi, verilen bütün ilaçları kabul etmesi, takip edildiğini ve kendisine tuzaklar kurulduğunu düşünürken üstelik). O da benim onun için yaptıklarıma şahit oldu. Annesi, babası, kardeşi ve ben onun ihtiyacı olan güven ortamını sağladık, mani atağı geçiren hastayı tutamazsınız ama bişey gelmesin başına diye siz de ona katılırsınız. İşte biz 45 gün öyle yaşadık. Ona hep geçecek merak etme deyip rahatlattık, sonuç muhteşem oldu. Tam bir yıl oldu, şu anda hastalanmadan önceki haline neredeyse döndü diyebilirim. O süreci de espirilerle geçiştiriyoruz. Koruyucu tedavimiz bir sene daha devam edecek ama doktorumuz hastalığın tekrar nüksetme olasılığının oldukça azaldığını söyledi.

Bütün bunları niye yazdım? Eğer eşim ilaç tedavisi olmasaydı peş peşe ataklar geçirecekti ve şu an iki kişilik bir kabusun ortasına koyacaktı ikimizi de. Ve bu yangın gitgide büyüyecek, ailelerimizi de saracaktı. Şimdi yukarda size yazdığım her gün şükrettiğimi söylediğim tabloyla bu kabus tablosunu karşılaştırın, işte aradaki fark doktor ve ilaç farkı. İlaç tedaviniz yolunda gitmiyorsa size tavsiyem ilaçlarınızı gözden geçirtebilirsiniz doktorunuza, ya da olmuyorsa doktorunuzu değiştirebilirsiniz. Bipolar bozukluk ilaçla tedaviye oldukça iyi yanıt veriyor, tedaviyi sağlayabilirseniz merak etmeyin iyileşecek.

coşku
19-02-2016, 07:45 AM
sizin eşinizin hastalığı ağır geçiyor.benim gittiğim psikiyatr bile 35 e kadar doğuracaksan doğur dedi hamile iken bir şey olmaz ama doğurunca lohusalık depresyonuna girersin dedi.

Arayan Adam
19-02-2016, 11:59 AM
yeni konu açtım...kusura bakmayın...silmek zorunda kaldım...

miskin oğlan
19-02-2016, 06:14 PM
bi gün içersinde geçirdiği atak sayısı çok fazla.
benim 1 günüm 1 günümü tutmaz günde en fazla 2 atak geçiririm.
Allah yardımcınız olsun.Evliliğinizin, Evladınızın ve sizi sevenlerin yüzü suyu hürmetine inşallah herşey düzelir
bu illet hastalıkta azda olsa yaşayıp başa çıkabilenler var. önemli olan doğru ilaç tedavisinin oluşturulup ilaçların hergün vaktinde alınması,irade gösterilmesi gerekir

coşku
19-02-2016, 07:56 PM
lütfen eşinizi bipolar hastaların olduğu bir merkeze yatırın.doktorunuzu zaten değiştirin. ben lithurilden fayda göremedim açıkçası.abilify de iyileştikten sonra sadece koruyucu bir etkisi vardı sanki bi dünya yazdığı yan etkiler değilde düşük doz olmasına rağmen çok titretti elimi ayağımı birden bıraktım çekilme yaşamadım.beni hastalığımın en dibinden selectra lamictal ve serequel çıkardı.selectra pozitif yaptı.lamictal gereğinden fazla idrak ve düşünmemi engelleyerek durgunlaştırdı.serequel dinlenerek uyumamı sabah böyle ruhumda temiz sayfa açmışım gibi hissettirdi. inan zaten serequel yüzünden iyicene ayılıp ne demek istiyorsun sen bile diyemez.doğru dozlarda doktor verirse.aşırı ilaca karşıyım ama ilaçların dozu kişinin ihtiyacı doğrultusunda azalıp arttırılıyor.çoğu bipolar hastası sadece bi polar değil,okb yada ankisiyete de ekli olarak hasta oluyor.eşinizin hastane tedavisi görmesi şart.anladığım kadarıyla hasta olduğu için içinden hiçbir iş yapmak geliyor.ev çocuk işleri işkence gibi.eğer düzelirse sizin yada başkasının yap yapma demesine gerek kalmadan kendisi severek canla başla yapar.önceden dediğim gibi bi iyicene düzelsin o zaman geçinip geçinmeyeceğinize karar verin ona göre boşanın yada boşanmayın.sizin ne kadar haklı olsanızda yaşadığınız kısır döngüden yılsanızda boşanma kararı almanız.uçurumun kenarında üç parmağı ile tutunmuş sizden yardım isteyen birine bakıp parmaklarına düşsün diye tekme atmak gibi.

Eray83
20-02-2016, 05:46 AM
lütfen eşinizi bipolar hastaların olduğu bir merkeze yatırın.doktorunuzu zaten değiştirin. ben lithurilden fayda göremedim açıkçası.abilify de iyileştikten sonra sadece koruyucu bir etkisi vardı sanki bi dünya yazdığı yan etkiler değilde düşük doz olmasına rağmen çok titretti elimi ayağımı birden bıraktım çekilme yaşamadım.beni hastalığımın en dibinden selectra lamictal ve serequel çıkardı.selectra pozitif yaptı.lamictal gereğinden fazla idrak ve düşünmemi engelleyerek durgunlaştırdı.serequel dinlenerek uyumamı sabah böyle ruhumda temiz sayfa açmışım gibi hissettirdi. inan zaten serequel yüzünden iyicene ayılıp ne demek istiyorsun sen bile diyemez.doğru dozlarda doktor verirse.aşırı ilaca karşıyım ama ilaçların dozu kişinin ihtiyacı doğrultusunda azalıp arttırılıyor.çoğu bipolar hastası sadece bi polar değil,okb yada ankisiyete de ekli olarak hasta oluyor.eşinizin hastane tedavisi görmesi şart.anladığım kadarıyla hasta olduğu için içinden hiçbir iş yapmak geliyor.ev çocuk işleri işkence gibi.eğer düzelirse sizin yada başkasının yap yapma demesine gerek kalmadan kendisi severek canla başla yapar.önceden dediğim gibi bi iyicene düzelsin o zaman geçinip geçinmeyeceğinize karar verin ona göre boşanın yada boşanmayın.sizin ne kadar haklı olsanızda yaşadığınız kısır döngüden yılsanızda boşanma kararı almanız.uçurumun kenarında üç parmağı ile tutunmuş sizden yardım isteyen birine bakıp parmaklarına düşsün diye tekme atmak gibi.

dediklerinizi uygulayacağım arkadaşlar. benim boşanma gibi bir isteğim yok. zaten bu yüzden sayfa üyelerinden bilgi ve deneyim toplamak istedim. herşey için teşekkür ederim. elimden geldiği kadar forma destek olmayaa çalışacağım.

eternity67
20-02-2016, 07:08 AM

bu kadar sık duygudurum değişikliği bipolarda olmaz. bipolar değil borderline.

lodos
20-02-2016, 04:29 PM
eşininizin yanında olmak istemeniz, çözüm arayışınız güzel. fakatt... siz bu durumda çok yıpranırsınız ve çocuk çok etkilenir. ayrılmayı düşünün bence.

coşku
20-02-2016, 08:33 PM
bu kadar sık duygudurum değişikliği bipolarda olmaz. bipolar değil borderline.
bipolar olmanın yanında başka psikolojik hastalıklarda eşantiyon olarak geliyor yanında.hemen hemen kimse saf bipolar değildir.en hafifi bile bipolar+okb olur.bipoları iyileştikten sonra hastalığının yön değiştirdiğini düşünmeye başlar.Allah bir değil çifter gönderiyor.tedavi olmak istemeyenlerde bipolar üstüne ikinci bozuklukta tuz biber ekerek güçleniyor.

coşku
20-02-2016, 08:57 PM
oh borderlin i de okuyunca korktum kendimden.kocam dışarıya gidince otomatik terkedilme depresyonu ile başbaşa kalıyordum.iradem yerlerde oluyor zaten.bağımlı kişilık mi geliştirdim kocama diye düşündüm.çünkü bende illa evde bir kişi olsun isterim yalnız kalınca depresyona girmeye başlarım.çok kalabalığı sevmem.

lodos
20-02-2016, 09:49 PM
bu tip durumlarda kişinin huyu suyu çok önemlidir. kişilik bozukluğu grubu hayatı zindan edebilir. kötü ruhluysa bi de o çok fena.

Eray83
21-02-2016, 11:40 AM
bu tip durumlarda kişinin huyu suyu çok önemlidir. kişilik bozukluğu grubu hayatı zindan edebilir. kötü ruhluysa bi de o çok fena.

ben eşimden hiç ben bipolar hastasıyım ilaç almam gerekli gibi bir şey duymadım. hep ilaç içmeyi sevmem ne olacak bu ilaçlar gibi kelimeler sarf ediyor. doktor kendisi anlattı üzüne ama hala konusunu bile dile getirmiyor. ilaçları içtinmi diye sormazsam içimiyor bile

delikelebek
21-02-2016, 01:39 PM
Öncelikle çok geçmiş olsun..bende bipolarim ve teşhis doğum yaptıktan bir süre sonra konuldu bana..orta derecede depresyon ve mani atağı gecirdim.daha sonraki ataklar çok daha ağırdı.eşime karşı içimde tutarsızlıklar oluyordu.seni sevmiyorum derken bir anda kollarında aşkım seni çok seviyorum beni bırakma diye ağlarken buluyordum..psikoterapi ve doğru ilaç tedavisinin çok faydasını gördüm.uzun bir süredir bu tutarsızlıklar yok..stabilim.başlarda inanmadım kabullenemedim bende..eşiniz de yeni anne.zor bir süreçte..ve durumu pek ii değil anladığım kadarıyla.bence başka bir doktora daha goturun.. doğru teşhis ve tedavi çok çok
önemli..Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

lodos
21-02-2016, 04:35 PM
ben eşimden hiç ben bipolar hastasıyım ilaç almam gerekli gibi bir şey duymadım. hep ilaç içmeyi sevmem ne olacak bu ilaçlar gibi kelimeler sarf ediyor. doktor kendisi anlattı üzüne ama hala konusunu bile dile getirmiyor. ilaçları içtinmi diye sormazsam içimiyor bile

biliyorum ben o delirten durumları. çok yaşadım. yanındaki sağlam adamla ilaç tartışması yaşamam da cabası. bunlar bi yana da çocuğu ile ilgilenmeyen anneye kızarım.

normal olduğu dönemde nasıldı karekteri bundan hiç bahsetmemişsiniz. çokta haksızlık etmeyeyim kadıncağıza.

Eray83
22-02-2016, 03:06 AM
biliyorum ben o delirten durumları. çok yaşadım. yanındaki sağlam adamla ilaç tartışması yaşamam da cabası. bunlar bi yana da çocuğu ile ilgilenmeyen anneye kızarım.

normal olduğu dönemde nasıldı karekteri bundan hiç bahsetmemişsiniz. çokta haksızlık etmeyeyim kadıncağıza.

Normal olduğu dönem yok gibi birşey. dedeimya bir ayda tanıştık evlendik. tanıştığımızda çok mutlu , nikah kıyıldı. bir güniçinde odadan çıkmamalar sürekli uyumalar misafir elir odadan çıkıncaya kadar misafirler giderdi. bu hareketlerden sonra zaten ters bir şeyler olduğunu düşünmeye başladım. ama araştırmadım. yeni evliilik psikolojisi filan dedim kendi kendime. ama bu ev işlerine yansıyınca ben gelirim uyur giderim uyur ev işlerin bir tanesine bile dokunmaz , yap deyince yapar sonra ben yoruldum dyip uyumaya gider. bu olaya kızdım ve sadece sözlü olarak onu uyardım. kendine çeki düzen ver evlenmeden çok hamarattın,, evlendik 180 derece döndün dedim kendini topla yoksa bu evlilik biter dedim. akşamına ilaçla intihar etti. ilkkez polise ifade verdim. sonra bizi psikiyatriye sevk edip bir hafta misafir ettiler orda hiç intihar eden biri gibi hareketler etmiyormuş çok neşeliymiş hastalarla gırgır yapıyormuş. doktorum sanki iki gün önce inithara kalkışan o değilmiş gibi dedi. bu bipolar olma ihtimali çok yüksek dedi. tedaviye başladık. 2 ay sonra hamilelik nedeniyle kestik. 9 ay zaten ızdırap gibi geçti. acillerden çıkamadık. doğumdan sonra doktoruyla görüştük, lithurili 2x1 yapalım abilify 10 mg yapalım dedi. kullanıyoruz ama bir iyileşme söz konusu değil. daha üstüne kızarma titreme atak esnasında. Durum budur kısa özet. şiddet katiyetle yok, ses tonu bir kere yükseldi onda intihara kalktı.

coşku
22-02-2016, 08:04 AM
Normal olduğu dönem yok gibi birşey. dedeimya bir ayda tanıştık evlendik. tanıştığımızda çok mutlu , nikah kıyıldı. bir güniçinde odadan çıkmamalar sürekli uyumalar misafir elir odadan çıkıncaya kadar misafirler giderdi. bu hareketlerden sonra zaten ters bir şeyler olduğunu düşünmeye başladım. ama araştırmadım. yeni evliilik psikolojisi filan dedim kendi kendime. ama bu ev işlerine yansıyınca ben gelirim uyur giderim uyur ev işlerin bir tanesine bile dokunmaz , yap deyince yapar sonra ben yoruldum dyip uyumaya gider. bu olaya kızdım ve sadece sözlü olarak onu uyardım. kendine çeki düzen ver evlenmeden çok hamarattın,, evlendik 180 derece döndün dedim kendini topla yoksa bu evlilik biter dedim. akşamına ilaçla intihar etti. ilkkez polise ifade verdim. sonra bizi psikiyatriye sevk edip bir hafta misafir ettiler orda hiç intihar eden biri gibi hareketler etmiyormuş çok neşeliymiş hastalarla gırgır yapıyormuş. doktorum sanki iki gün önce inithara kalkışan o değilmiş gibi dedi. bu bipolar olma ihtimali çok yüksek dedi. tedaviye başladık. 2 ay sonra hamilelik nedeniyle kestik. 9 ay zaten ızdırap gibi geçti. acillerden çıkamadık. doğumdan sonra doktoruyla görüştük, lithurili 2x1 yapalım abilify 10 mg yapalım dedi. kullanıyoruz ama bir iyileşme söz konusu değil. daha üstüne kızarma titreme atak esnasında. Durum budur kısa özet. şiddet katiyetle yok, ses tonu bir kere yükseldi onda intihara kalktı.hamilelikte ne gibi sorunlar yaşadı bende anne olmak istiyorum çünkü hamile kalınca bende kesicem ilaçları fakat psikiyatrm bebekten gelen hormonlar anneyi depresyondan korur demişti sizin nasıl geçti acillik oldunuz.

lodos
22-02-2016, 05:06 PM
sen de eşinle ilgili herşeyi yazıyorsun burda senin arkandan eşin böyle anlatsa anlatsa hoşuna gider mi sen açıp okusan öğrensen.

git artık yazma. kendin de sorunlusun. hasta haklarına aykırı davranıyorsun. düzenli ilacını kullanmasını sağla işte. adam gibi bi doktora yeniden götür. akılsız mısın nesin.

bu noktalanmıştır.

Arayan Adam
22-02-2016, 05:16 PM
sen de eşinle ilgili herşeyi yazıyorsun burda senin arkandan eşin böyle anlatsa anlatsa hoşuna gider mi sen açıp okusan öğrensen.

git artık yazma. kendin de sorunlusun. hasta haklarına aykırı davranıyorsun. düzenli ilacını kullanmasını sağla işte. adam gibi bi doktora yeniden götür. akılsız mısın nesin.

bu noktalanmıştır.

estin yine tersten lodos gibi....derleşiyodu arkadaş belkim rahatlıyodu dökünce içini...

lodos
22-02-2016, 05:22 PM
lodosun arkasından yağmur gelir daha fazla dertleşirse dolu filan da geliyo :)

Eray83
22-02-2016, 07:28 PM
lodosun arkasından yağmur gelir daha fazla dertleşirse dolu filan da geliyo :)

senin kadar hastalıklı olmadım kesinde. neyse. ben bir çare aradım. siz sordunuz ben yazdım. bunların neresi özelki gndelik hayatta bunlaar her yerde konuşulan şeyler benim yazdıklarım. sıkıldıysan cevaplamazsın olur biter. gelsin bakalım o dolu. nasıl geliyormuş klavyecilik yapma edebini takın

lodos
22-02-2016, 08:16 PM
senin kadar hastalıklı olmadım kesinde. neyse. ben bir çare aradım. siz sordunuz ben yazdım. bunların neresi özelki gndelik hayatta bunlaar her yerde konuşulan şeyler benim yazdıklarım. sıkıldıysan cevaplamazsın olur biter. gelsin bakalım o dolu. nasıl geliyormuş klavyecilik yapma edebini takın

ben hastayım. sense hasta değilsin hasta bir insanın haklarını ihlal ediyorsun. edeb nedir bilseydin bunu yapmazdın. ne olduğun bak ne güzel ortaya çıkmış bana verdiğin yanıtla.