Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyon Süreci
Dryuni
04-02-2016, 09:58 AM
Merhabalar,uzun Süreli stres sonrası yaklaşık 1 yıl önce depresyona girdim,ilk zamanlar çok kötüydüm iştah uyku yoktu,ilk 6 ay ilaç kullandım ,evet şu an daha iyiyim en azından iştahım yerine geldi geceleri iç sıkıntısıyla uyanmıyorum,ama bir türlü depresyondan çıktım diyemiyorum,eski halimden hala eser yok,ara ara ataklar şeklinde kötüleşiyorum,depresyon sonrası Boşluk,amaçsızlık devam ediyor,acaba aynı şeyleri yaşayan ve atlatan birileri varmı?ve yardım etmek ister mi?
oggy_g
04-02-2016, 02:22 PM
ilacı tam iyilesmeden neden biraktiniz?
Dryuni
04-02-2016, 06:14 PM
Şöyle diyeyim depresyonda kime hangi ilacın iyi geleceği belli olmuyor,bana ilacın iyi gelmediğini düşündüm açıkcası 5 6 ay sabrettim ama olmadı,kendi hocam da ilacını değiştirmedi fazla ilgilenmedi Öğrencisi olmama rağmen ben de dayanamadım bıraktım
oggy_g
04-02-2016, 06:20 PM
ama pek çok seçenek mevcut, size uygun bir ilaç bulunurdu elbet.
Dryuni
04-02-2016, 06:23 PM
Kimsenin umudunu kırmak istemem ama depresyonu patolojisine baktığımız zaman seratonin eksikliği diye geçiyor,ben sürahi sürahi ssrı aldım ama geçmedi ve inancımı yitirdim
oggy_g
04-02-2016, 06:49 PM
ssri'lardan farklı etki mekanizmaları olan ilaçlar da var.
Dryuni
04-02-2016, 07:11 PM
Evet var da hani artık o günler geçti benim için sanki, ben şu an benimle aynı durum da olan varmı veya bunları atlatan onu merak ettim ,antidepresanlara ayrı bir konu,evet varsa tecrübeler alalım arkadaşlar?
Kubbe
04-02-2016, 10:02 PM
Ben de hala seroquel 300 xr kullanıyorum bana iyi geliyor depresyona karşı bence birebir.
Kontak
04-02-2016, 10:42 PM
Bence ilacı bırakman iyi olmuş onlar zaten bildiğin uyuşturucu ilaç falan değil
Kontak
04-02-2016, 10:43 PM
Ama sıkıntıyı anlamadım ben
Dryuni
04-02-2016, 11:45 PM
Açıkcası depresyon teorik olarak seratoninin düştüğü varsayılsan bir hastalıktır,geçmiş yıllarda tüberküloz(verem) için kullanılan ilaçlardan birini kullanan hastaların moral olarak daha iyi olduğu saptanmış,ve bu ilaçta farklı olarak seratonin bulunmuş,ama %100 depresyon hastasında seratonin Düşüyor diyemeyiz sadece bir teori arkadaşlar
Dryuni
04-02-2016, 11:52 PM
Ayrıca depresyonun ilk zamanlarında hasta bir umut ilaca Başlıyor, ilaç hastalık Başladıktan 2 hafta sonra veriliyor,ve ilaç etkisini gösterene kadar(2hafta diyolar) toplam zaten 1 ay geçiyor hasta zaten 1 ayda biraz iyileşiyor , yani demek istediğim ilaçlar biraz zaman kazandirıyor,tıp camiasından biri olarak naçizane fikrim bu yanlis da olabilir tabi
Dryuni
05-02-2016, 02:42 PM
Aynen öyle vücut bir bütündür ve insanın bedeni ruhu ile iştiraklıdır
miskin oğlan
05-02-2016, 07:31 PM
Açıkcası depresyon teorik olarak seratoninin düştüğü varsayılsan bir hastalıktır,geçmiş yıllarda tüberküloz(verem) için kullanılan ilaçlardan birini kullanan hastaların moral olarak daha iyi olduğu saptanmış,ve bu ilaçta farklı olarak seratonin bulunmuş,ama %100 depresyon hastasında seratonin Düşüyor diyemeyiz sadece bir teori arkadaşlar
Ayrıca depresyonun ilk zamanlarında hasta bir umut ilaca Başlıyor, ilaç hastalık Başladıktan 2 hafta sonra veriliyor,ve ilaç etkisini gösterene kadar(2hafta diyolar) toplam zaten 1 ay geçiyor hasta zaten 1 ayda biraz iyileşiyor , yani demek istediğim ilaçlar biraz zaman kazandirıyor,tıp camiasından biri olarak naçizane fikrim bu yanlis da olabilir tabi
doğru fikir. teoriler üzerinden tedavi uygulanıyor ve ilaçlarla kobay gibi kullanılıyorz
oggy_g
05-02-2016, 09:36 PM
Benim depresyon sonrası sürecim çok kısa sürdü. İlacı kestikten yaklaşık üç ay sonra nüksetti. Bu sefer daha beter, kollarıma kesik atmaya filan başladım. O gün bu gündür ilaç roller coaster'ı yolcusuyum. ;)
oggy_g
20-02-2016, 05:43 PM
Eğer fakültelerde depresyonu salt bir serotonin düşüklüğü diye anlatıyorlarsa o zaman psikiyatri kürsülerini kapatsınlar, odalara da sığır bağlasınlar, hiç olmazsa ahır olarak işe yarar. :D
Konu hakkındaki etraflı bir tartışma için lütfen şu başlığa göz atınız: http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?18646-Depresyon-Sorun-serotonin-mi-yoksa-dopamin-mi
lodos
20-02-2016, 06:44 PM
başat sorunum depresyon. ilk depresyonumda iç sıkıntılarının yoğun olduğu sabahları korkunç bir iç sıkıntısı (acı) ile uyanma yemek yiyeyeme tad alma duyusunun tamamen yok olması, amaçsızlık intihat düşünceleri vs vs..... yıl 1985. iyileştim kesildi ilaç. manik döneme girdim. ardından bir travma. sonrası farklı semptomlarda eklendi ve 86 tedavi tekrar başladı 30 yıldır antidepresan alıyorum keser kesmez sabah ve güne yayılan iç sıkıntıları artıyor.
oggy_g
20-02-2016, 07:19 PM
doğru fikir. teoriler üzerinden tedavi uygulanıyor ve ilaçlarla kobay gibi kullanılıyorz
Pek çok şey teoriler üzerinden yürüyor. Sen bunu çok takma kafana. Sonuçta izafiyet teorisi bile hala adı üzerinde "teori". Senin kullandığın ilaçlara gelirsek... Onlar senden önce pekçok hayvan ve insan kobay üzerinde deneniyor zaten. Sen sonuçta bu teorilerin senin işine yarayıp yaramadığına bak......
coşku
20-02-2016, 09:19 PM
benim anladığım şu bi ağız tadiyla depresyon olamiyoruz.:D
paket programla geliyor psikolojik hastalıklar.hepsi içinde. bi tarafı toplasan başka tarafı yıkılıyor toplama pejoya dönüyoruz.tabi ilaçların yan etkileri ile hayatın tadının kaçmasını hesaba katmıyorum bile.
floatingheart
22-02-2016, 02:08 AM
Eğer yalnızca ilaç tedavisiyle durumunuzda kalıcı iyileşme göremiyorsanız, bence psikoterapi görmeniz faydalı olabilir. Zaten genel olarak en verimli olan, ilaç+psikoterapi ile yürütülen tedaviler. Yalnızca ilaç terapisi görme durumunda, ilacı kestikten sonra problemler tekrardan nüksedebiliyor. Tam veya daha sağlam bir iyileşme görmek istiyorsanız ilaç+psikoterapiyi önerebilirim.
oggy_g
22-02-2016, 06:35 AM
Eğer yalnızca ilaç tedavisiyle durumunuzda kalıcı iyileşme göremiyorsanız, bence psikoterapi görmeniz faydalı olabilir. Zaten genel olarak en verimli olan, ilaç+psikoterapi ile yürütülen tedaviler. Yalnızca ilaç terapisi görme durumunda, ilacı kestikten sonra problemler tekrardan nüksedebiliyor. Tam veya daha sağlam bir iyileşme görmek istiyorsanız ilaç+psikoterapiyi önerebilirim.
Psikoterapi kalıcı iyileşme sağlar diye de bir şey yok. Nitekim daha önce terapi gördüm. İyileştirici etkisinden son derece şüpheliyim.
coşku
22-02-2016, 07:52 AM
ismini unuttuğum bir terapide su ve kuş sesleri kullanılıyordu.tamamen düzeltmez ama biraz faydası olur diye düşünüyorum.
floatingheart
22-02-2016, 07:39 PM
Psikoterapinin iyileştirme etkisi pek çok faktöre bağlı. Özellikle terapi süresi ve psikoterapistin deneyimi önemli noktalar. Yine de diyebileceğim tek şey umarım ki yaşadığınız sorunların üstesinden gelebilirsiniz.
depresif61
23-02-2016, 01:37 AM
Dostum aynı dertten müzdaribiz seni depresyona sokan koşullar değişmedikce düzelemiyorsun yaşam tarzından monotonlukdan ve çok düşünmekten kaynaklanıyor. Hayatını değiştirmek doldurmak gerekiyor.İlaç seni düzeltiyor ilacı bırakıyorsun aynı şeyler devam edince tekrar giriyorsun :(