Orijinalini görmek için tıklayınız : fikirlerimde,görüşlerimde sürekli değişiklikler oluyor
Fatih34
24-01-2016, 09:14 PM
sorunumun tam olarak neyle ilgili olduğunu bilmediğim için konuyu buraya açtım,yanlış yerdeyse uygun yere taşınırsa sevinirim.öncelikle şunu belirtmek istiyorum duygularımda sürekli bir değişme olmuyor.Ancak fikirlerimde,görüşlerimde çok sık değişmeler oluyor.Özellikle de siyasi görüş gibi bir insanın hayatı boyunca değişmeyen görüşleri bende bir ay içinde bile değişebiliyor.Bunu aslında hiç sorun olarak görmezdim.Ancak 2,3 ay önce üyesi olduğum bir forum sitesinde yazdıklarımın hepsini bir arada okuyunca çok kısa bir sürede bu kadar farklı görüş değişikliklerinin bir hastalık olabileceğini düşündüm.1 ay önce ak dediğim şeylere 1 ay sonra kara diyebilmişim.Bilgili insanların tavsiyesine ihtiyacım var bu bir hastalık veya önemli bir sorun mudur?
Dvrmchrkt
24-01-2016, 10:32 PM
İnsanların fikirleri değişebilir. Stabil kalmak zorunda değil. Ama senin değişimler keyfi gözüküyor.
Bunun altında yatan neden, öz güvensizlikten dolayı oluşan aidiyet duygusu. Yani bir yerlere ait olma duygusu. Bu kadar sık değişmesinin nedeni de, kültürel alt yapı ile değil, sırf bir şeyi savunmak için savunman.
Sana tavsiyem, bir uzaylı gibi düşün kendini. Ve ideolojilere de insanlara da o gözle bak. Hiç birisini tanımıyormuşsun gibi yaklaş onlara. Tarafsız olarak bak ve araştır.Hiçbirisini beğenmiyorsan, birisine bağlanmak zorunda değilsin.
Öz güvenini geliştirmeye çalış.
Fatih34
26-01-2016, 08:12 PM
İnsanların fikirleri değişebilir. Stabil kalmak zorunda değil. Ama senin değişimler keyfi gözüküyor.
Bunun altında yatan neden, öz güvensizlikten dolayı oluşan aidiyet duygusu. Yani bir yerlere ait olma duygusu. Bu kadar sık değişmesinin nedeni de, kültürel alt yapı ile değil, sırf bir şeyi savunmak için savunman.
Sana tavsiyem, bir uzaylı gibi düşün kendini. Ve ideolojilere de insanlara da o gözle bak. Hiç birisini tanımıyormuşsun gibi yaklaş onlara. Tarafsız olarak bak ve araştır.Hiçbirisini beğenmiyorsan, birisine bağlanmak zorunda değilsin.
Öz güvenini geliştirmeye çalış.
izlediğim bir belgeselden,okuduğum bir kitaptan çok fazla etkileniyorum.Neredeyse hergün farklı bir insanmışım,farklı bir karaktermişim gibi hissediyorum.
Dvrmchrkt
26-01-2016, 10:19 PM
İzlediğin her belgeseli, okuduğun her kitabı eleştirerek oku. Şeytanın avukatlığını yaparak oku.
dreamer8
27-01-2016, 09:37 AM
Aslına bakarsan az bir kısım insanın siyasi görüşleri, seçimden seçime ya da birkaç yıllık periyotlarla değişebilir ama her ay değişmez. Bunun dışında etik kurallar, toplum ahlakı anlayışı, vicdanı ilgilendiren kavramlar, iyi ve kötü kavramlarının ayrımı, bunlar kemikleşmiş doğrulardır ve kişisel kimliğini oluşturur. Yani yere çöp atmak yanlıştır deyip bir saat sonra elindeki kola kutusunu, sigara baketini kaldırıma atıyorsan, burada sıkıntı vardır.
Fatih34
27-01-2016, 12:14 PM
Aslına bakarsan az bir kısım insanın siyasi görüşleri, seçimden seçime ya da birkaç yıllık periyotlarla değişebilir ama her ay değişmez. Bunun dışında etik kurallar, toplum ahlakı anlayışı, vicdanı ilgilendiren kavramlar, iyi ve kötü kavramlarının ayrımı, bunlar kemikleşmiş doğrulardır ve kişisel kimliğini oluşturur. Yani yere çöp atmak yanlıştır deyip bir saat sonra elindeki kola kutusunu, sigara baketini kaldırıma atıyorsan, burada sıkıntı vardır.
Bahsettiğim değişmeler sadece fikirlerimde,görüşlerimde oluyor.Vicdanımda veya ahlaksal konularda herhangi bir değişme olmuyor.Siyasi görüşün her ay değişmesine gelirsem, bu her ay değişiyor diye bir şey yok.Her ay farklı birşeye inanmıyorum.Şöyle olabiliyor 2 yıl boyunca savunduğum bir görüş okunan bir kitapla yıkılabiliyor.Sanırım sorunum bir şeyden emin olmadan onu savunmaktı.Ancak yukarıda yazılanlara dikkat edeceğim.Bundan sonra daha kritik okuyacağım,izleyeceğim,gözlemleyeceğim.
montevo
27-01-2016, 03:04 PM
senin derdin gibi bi dert bende de var.dışardaki olaylardan çok etkileniyorum.örneğin kahve içicem bahçede,birisi sinirli sinirli ynımdan geçti mesela,çıkmayayım diyorum içimden.