Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : bulimia

ykovasi
12-01-2016, 10:35 AM
her şey yetmezmiş gibi bir de bulimia başladı. ya yemiyorum günü 1 elmayla geçiriyorum yediğim zaman da kusmak istiyorum. bazenkendimi tutuyırum ama kustuğum da oluyor. bunun kilo almıyımla hiçbi ilgisi yok ben 46 kiloyum zaten. ama o şeyi içimde tutasım gelmiyor kusmam gerekiyor. nasıl yemek yemem gerekiyorsa onu tekrar çıkarmam gerekiyor. her şey ekilmez bir hal aldı. ne yapacağım bilmiyorum. kullandığım bir ilaç yok bırakaloı çok oldu. şu iki farklı halim zaten hep devam ediyor. ağlamadığım şey yok. yoruldum

dreamer8
12-01-2016, 02:05 PM
Kusursuz bir bedene sahip olmak adına, bulunulan kültürün zayıflığı teşvik de etmesiyle, gereğinden fazla zayıf, güzel görünmenin aksine aşırı sağlıksız ve itici görünen, oransız boy kilo değerlerine sahip bireyler ortaya çıkabiliyor. Blumia ve anorexia normal bedenlerin, hasta zihinlerde bulunması neticesinde, bedenin bozulması olarak da değerlendirilebilir. Psikolojik bir rahatsızlıktır. Çünkü bir insanın normal kilosu 55 ise, o insan 45 kilo olduğunda kesinlikle daha çirkin ve sağlıksız olacaktır....Steroid ve gıda takviye tozlarıyla body yapan erkekler de aynı bu durumda aslında. Ruhundaki sıkıntıyı daha fazla kasla gidermeye çalışırken, bedenin doğal işleyişine tehlikeli dokunuşlar yapıyorlar. Estetik operasyonları da bu şekilde değerlendiriyorum. Çaresi nedir bilemiyorum ama ilaç tedavisi işe yarıyorsa denenmelidir.

elmaelma
12-01-2016, 02:21 PM
Anladığım kadarı ile isteyerek değil gerçek yiyemiyorsun. Yemek istiyorsun ama vücut almıyor artık. Rahatsızlığın hakkında hiç bir bilgim yok; fakat basit bir şey anlatacağım.

Şimdi alışkanlıklar 21 günde ediniliyordu. Yani sen zorla yesen ve bir şekilde kusmadan içinde tutsan onları, bunu 21 küsür gün kadar devam ettirsen vücudun yediğin şeyleri çıkarmak yerine sindirmeyi alışkanlık edinir diyebiliriz sanırım. Bunun için 2 yöntem var diyelim.

1. iştah açıcı ilaç veya mide bulantısı önleyen kusma önleyen ilaç kullana bilirsin 21 gün boyunca,
2. az az yiyerek mideni alıştırabilirsin. misal daha geç veya daha az kustuğun yiyecekler ile bu 21 günlük süreyi daha kolay aşabilirsin.

tabiki ben herhangi bir bilgiye sahip değilim kısa bir mantık yürütmek istedim, cidden bir doktora görünüp uzman yardımı almanı da önermeden geçmemeliyim.

ykovasi
12-01-2016, 03:18 PM
Toplumsal guzellik normlatina uyacagim diye yapmiyorum.esasinda beğeniyorum da kendimi. Kustugum ya da kusmak istedigim sey yemek gibi gelmiyo. Kilo almiyim diye degil.
Yeme problemim de yok. Yani kismen. Cunk bi elmayla gunu gecirdigim gun acliktan olecek gibi hissetmiyorjm. Ama bazen de dunyalari yiyorum yine de doymuyorum.
Ve en kotusu, dusununce, bulimia su an benim icin en ufak sorun.t

elmaelma
12-01-2016, 03:22 PM
Boyun 1.66 ve civarı ise 46 kg çok kötü durmasa da az gibi. Özellikle 1.70 üzeri için bence çok az. Ayrıca Türk kültüründe sıska diye tabir edilen zayıflığı seveni görmedim. Güzellik kaygın varsa bile aşmalısın bence bu mantıkla. Eğer genç yaşlardaysan, gelişimin için düzenli ve yeterli besine ihtiyacın var. Fiziğinin oluşumu ve sağlığının iyi olması için uyku dahil iyi bir düzen tutturman şart bence.

ykovasi
12-01-2016, 03:27 PM
Guzellik kaygim yok. Olsa bile bunu insanlar beni bu sekilde begenmeyecekler diye dusunup kilo almak, vermek kadar tehlikeli olurdu. Benim derdim guzellik guzel zayif olmak degil. Ben anlatamadim

ykovasi
12-01-2016, 03:36 PM
Ve yedigim her seyi cikarmiyorum. Cok nadiren yapiyotum. Cogu zaman tutuyorum kendimi cunku bu da ilerleyecek bir sey ve bi de onunla ugrasamam.

yorum
12-01-2016, 05:09 PM
tam olarak nasıl bir his? kusma isteğinin başladığı nokta neler hissediyorsun.Bunun oluşmasına neden olan şey nedir sizce? daha önce mide nasıl çalışır gibi videolar izlediniz mi?

Elixir
13-01-2016, 12:49 AM
Panik Atak veya Depersonalizasyon yaşadığını da düşünüyorum,belki de yanılıyorumdur...bir ihtimal!

ykovasi
13-01-2016, 01:26 AM
hırsla yiyorum. sonra da içimde tutmak istemiyorum. ama dediğim gibi kilo alacağım diye değil. izlemedim. önceden yoktu zaten 1 aydır var en fazla

ykovasi
13-01-2016, 01:27 AM
elle tutulur yanım kalmadı. belki vardır

dreamer8
13-01-2016, 09:10 AM
---Elle tutulur yanın kalmadıysa, ele gelen yanın, kemikleşmiş olmalısın iyice. Blumikler normal, normalin altı ya da normalin üstü kiloda olabilir ve az yeme, aşırı yeme döngüleri olur, krizle yerler, arada parmak atar kusarlar, müshil ilacı kullanırlar; anorexikler ise alt kilo sınırının da altında olurlar. Bir süre sonra vücut yemeyi unutur ve istemez. Ölümcül döngüye girilmiş olur. Yani anorexia çok tehlikeliyken, blumiadan çok daha kolaydır kurtulmak. Vakit erken iken, bu sevdadan vazgeç, vücudunla uğraşma, aynalara bu kadar bakma, öğünlerini herkes gibi ye. eğer bunları yapamıyorsan da psikolojik ilaçlar kullanmalısın.

Elixir
13-01-2016, 11:10 PM
elle tutulur yanım kalmadı. belki vardır

Güzel cevap; yani var kabul ediyorum.
Panik atak vs. yaşadığım sıralarda bu bulantı hissini yaşadığımı hatırladım.o dönem , gerçekten en mutsuz olduğum zamanlardı,biraz hayata pozitif bakmaya başlayınca geçti.Yaşadığın hayattan o kadar kurtulmak istiyorsun ki ,bu istek (ikame ile) bedene oradan da yediğin yiyeceğe kadar yansıyor;Kısaca hayatı biraz sevebilmen sorunu aşmanı sağlayacaktır.Ayrıca bu durumun uzun süre devam etmesi -Adaptasyon özelliğine sahip olduğumuzdan -hastalığı ilerletir.
Gülümsemekle yeniden başlayabilirsin...Her zaman ,bir parça mutluluk,güzellik vardır hayatta.