PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karamsarlık ve Aşk

blackbook
08-01-2016, 04:44 PM
Dostlar hepinize selamlar ben üniversite öğrencisiyim ve sizden birkaç konuda yardım almak istiyorum..Dostlar ilk olarak derslerim fena sayılmaz ama bazen o kadar karamsar oluyorum ki gelecekte hiçbir şey yapamayacak gibi hissediyorum sizce bu neden ? İkincisi dostlar ben lisede bir kıza aşık oldum ve platonik sayılır bu.Yani onun aslında beni sevmediğini iyi biliyorum ama onu aklımdan çıkartamıyorum lisede aşık olmuştum üniversitede de devam ediyor ama bu bana olumlu katkı da sağlıyor sizce nasıl unutabilirim ve benim yaşadığım duygu durumu ne olabilir ? Şimdiden cevaplarınıza teşekkür ediyorum :)

bipolarım_tepemde
08-01-2016, 06:40 PM
İki olay bence birbiriyle bağlantılı. Yani karamsar hissettiğinde aşık olma/eski aşkını düşünme hali gelebilir. Sanki kişi bunu bir tür savunma mekanizması gibi geliştiriyor. Çok bunalınca sigara içen kişi bir sigara yakar ya, aşık olan da aşkını düşünüyor ve bu iş daha da derinleşiyor, daha da platonikleşiyor. Belki iyi de geliyor senin dediğin gibi. Sonuçta dibe vurmuşken seni biraz olsun yukarı çekebilecek biri olduğunu düşünüyorsun. Ama burda biraz da klasik koşullanma söz konusu olabilir. Yani depresifsin ve aşkını düşünüyorsun. Bir süre sonra bu iki şey hep arka arkaya gelecek sanabilirsin (Pavlov'daki çan ve et gibi). Bu yüzden ne zaman karamsar olsan aşık olacak yer arayabilirsin ister istemez. Depresyonda iken duyduğun aşkı da muhtemelen hiç açıklayamazsın ve bu hep platonik olarak kalmaya devam eder. Sanırım kişinin yoğun duygular yaşıyorken yalnız kalması ve daha yüzeysel duyguları olanların partneri olmasının sebebi bu.

NOT : Hoş geldin

blackbook
08-01-2016, 07:50 PM
Teşekkürler hoş buldum forumunuzu çok beğendim, bu arada ayrıca mesela şimdi olduğu yine ona aşırı bir özlem duyuyorum içimde adeta fırtınalar kopuyor ve daha sonra diyorum ki otur ders çalış çok denedim unutmayı hatta onun beni hiç sevmeyişini ama olmadı unutamıyorum bu duygudan da büyük keyif alıyorum o içimdeki aşk duygusu çok güzel geliyor, bana unutma tekniği verseniz yok mu böyle bir şey :)

bipolarım_tepemde
09-01-2016, 11:13 AM
Depresyonunu/karamsarlığını tedavi edersen zaten benim hipotezime göre aşk duygun da uzaklaşacak. O yüzden kendini keyiflendirmeye bak. Çok zor durumdaysan psikolojik destek almaktan çekinme.

blackbook
09-01-2016, 12:23 PM
Anladım dostlar peki bu durumlar depresyon belirtisi sayılır mı yani yoksa normal her insanın başına gelebilecek durumlar mıdır ? Çünkü yaklaşık 4-5 yıldır aynı durumu yaşamaktayım..

miskin oğlan
10-01-2016, 04:07 AM
Anladım dostlar peki bu durumlar depresyon belirtisi sayılır mı yani yoksa normal her insanın başına gelebilecek durumlar mıdır ? Çünkü yaklaşık 4-5 yıldır aynı durumu yaşamaktayım..

platonikse üstelemenin anlamı yok kardeş
platonik adamı melankoliğe sürükler.
eğitimine devam et ve onu unutmak için okuduğun üni. de kendine sevgili bul anca öyle unutabilirsin
platonik olayında benimde tecrübem var ama ben ne düzgün üni okuyorum nede iş sahibiyim, doğaldır ki bu sebeplerden kız arkadaş edinemiyom. bu yüzden aklımdan çıkaramadım onu tıpkı senin gibi 5 yıl oldu.ablamında çalıştığı iş yerinde çalışıyor haftada en az 2 gün görüşüyoruz uzaktada değil lanet olası.
küçük nüfuslu bi ildeyim,nereye gitsem karşıma çıkıyor
sen ve senin gibiler elinizde fırsat varken fırsatları değerlendirin ve kendinize kız arkadaş edinin.O'nu unutmanın kestirmeden çözüm yolu bu
Üni hayatında başarılar dilerim kardeşim.herşey gönlünce olsun

blackbook
10-01-2016, 10:04 AM
platonikse üstelemenin anlamı yok kardeş
platonik adamı melankoliğe sürükler.
eğitimine devam et ve onu unutmak için okuduğun üni. de kendine sevgili bul anca öyle unutabilirsin
platonik olayında benimde tecrübem var ama ben ne düzgün üni okuyorum nede iş sahibiyim, doğaldır ki bu sebeplerden kız arkadaş edinemiyom. bu yüzden aklımdan çıkaramadım onu tıpkı senin gibi 5 yıl oldu.ablamında çalıştığı iş yerinde çalışıyor haftada en az 2 gün görüşüyoruz uzaktada değil lanet olası.
küçük nüfuslu bi ildeyim,nereye gitsem karşıma çıkıyor
sen ve senin gibiler elinizde fırsat varken fırsatları değerlendirin ve kendinize kız arkadaş edinin.O'nu unutmanın kestirmeden çözüm yolu bu
Üni hayatında başarılar dilerim kardeşim.herşey gönlünce olsun

Çok haklısın kardeşim demişler ya kalbe kan pompalamaktan başka görev verince sapıtıyor diye doğru artık unutmanın zamanı geldi ve en önemlisi de belki de insanın kendini mutlu etmesidir diye düşünüyorum hepinize destekleriniz için teşekkürler,bu siteyi kuran kuruculara da teşekkürler ediyorum :)

bipolarım_tepemde
10-01-2016, 11:24 AM
@miskin oğlan
derdin dertmiş be abi, kolay gelsin

@herkes
o zaman bu şarkı tüm hisli arkadaşlarıma gelsin

https://www.youtube.com/watch?v=m3Ztq2hu5Kg

blackbook
10-01-2016, 12:42 PM
Demek ki herkes bu duyguları yaşayabiliyormuş onu daha iyi anladım :)

dreamer8
11-01-2016, 09:28 AM
Dikkat edersen, bazı insanlar hiç platonik aşık olmazlar. Mesela ben, platonizmin tuzağına hiç düşmedim. Bunda istemli davranışlarımın da etkisi var. Kemikleşmiş bir kuralla, beni sevmeyeni ya da sevdiğimi dahi bilmeyen birini ben de sevemem, sevmemeliyim, hoşlanmamalıyım. Daha da vahimi, arabeske, reddedildiği halde sevmeye, karşı tarafı rahatsız etmeye, ya benimsin ya toprağın saçmalıklarına kadar varabilir. Sevgi ortak hissedilen iki kişilik bir duygudur, tek taraflı hissettiğin anda hastalık olur. elbette benim de hoşlandığım, görüntüsüne, sesine, tavırlarına, duruşuna bayıldığım hiç tanımadığım kızlar oluyor ve bir süre sonra yerini yenisinin görüntüsüne bırakıyor...Aşk gibi, yüksek dozda acı barındıran bir duygunun gizemli karanlıklarında dolaşmaktan hoşlanıyor olmalısın.

blackbook
11-01-2016, 09:38 AM
Dikkat edersen, bazı insanlar hiç platonik aşık olmazlar. Mesela ben, platonizmin tuzağına hiç düşmedim. Bunda istemli davranışlarımın da etkisi var. Kemikleşmiş bir kuralla, beni sevmeyeni ya da sevdiğimi dahi bilmeyen birini ben de sevemem, sevmemeliyim, hoşlanmamalıyım. Daha da vahimi, arabeske, reddedildiği halde sevmeye, karşı tarafı rahatsız etmeye, ya benimsin ya toprağın saçmalıklarına kadar varabilir. Sevgi ortak hissedilen iki kişilik bir duygudur, tek taraflı hissettiğin anda hastalık olur. elbette benim de hoşlandığım, görüntüsüne, sesine, tavırlarına, duruşuna bayıldığım hiç tanımadığım kızlar oluyor ve bir süre sonra yerini yenisinin görüntüsüne bırakıyor...Aşk gibi, yüksek dozda acı barındıran bir duygunun gizemli karanlıklarında dolaşmaktan hoşlanıyor olmalısın.

Aynen ben de böyle biriyim mesela hiçbir kızla sevgili olamam çünkü gururum buna izin vermiyor diyor ki boşver gitsin nasıl olsa bir gün ayrılacak ve üzüleceksin diyor ama bu durum biraz farklı dediğiniz gibi bazen kötü oluyor ama öyle 'ya benimsin ya kara toprağın' gibi saçma düşüncelerde olmadım belki de sadece aşk duygusunu çok seviyorum yazınızda güzel bir durum tespiti yapmışınız,teşekkürler :)

miskin oğlan
13-01-2016, 04:03 AM
Demek ki herkes bu duyguları yaşayabiliyormuş onu daha iyi anladım :)

evet aynen öyle.
burdaki çoğu kişinin muzdarip olduğu dertler bunlar
niye ben böyleyim deme,yalnız değilsin
söylediğin gibi kendini mutlu etmeye çalış.
Allah yar ve yardımcın olsun

dreamer8
13-01-2016, 09:04 AM
Aynen ben de böyle biriyim mesela hiçbir kızla sevgili olamam çünkü gururum buna izin vermiyor diyor ki boşver gitsin nasıl olsa bir gün ayrılacak ve üzüleceksin diyor ama bu durum biraz farklı dediğiniz gibi bazen kötü oluyor ama öyle 'ya benimsin ya kara toprağın' gibi saçma düşüncelerde olmadım belki de sadece aşk duygusunu çok seviyorum yazınızda güzel bir durum tespiti yapmışınız,teşekkürler :)

Rica ederim. Benzer duygular yaşıyoruz kısmen. Fakat ben sevgili yapamam, kadın dırdırı çekemem, uğraşamam diyemeyeceğim. Çünkü erkek kadınsız, kadın erkeksiz olmaz. Çift olmak için yaratılmışız. Bunun gururunu da yapamam, buna güç de yetiremem. Kodlarımı zihin gücüyle değiştirip doğama aykırı davranamam.

bipolarım_tepemde
13-01-2016, 11:54 AM
Rivayete göre adam (Adem) Cennette sıkılmış. Biz dünyada sıkılıyoruz ya, o Cennette sıkılmış. Sonra Tanrı onun için bir arkadaş, bir dost, aynı türden ama farklı cinsten bir birey (Havva) yaratmış. Sıkıntısı geçmiş. Artık yalnız değilmiş. Gerçi o zamana kadar da yalnız değildi (etrafında melekler vardı) ama aynı türden bir arkadaşının olması onu rahatlatmış.

Arkadaşlar ayrıca, evlilik bütün peygamberlerin sünnetidir. O yüzden sahip olduğunuz duyguların hepsi fıtratımıza uygun davranmak ve bu büyük sevaptan (sünnetten) mahrum olmamak için. Bu işi kitabına göre yapıp, gayrimeşru ilişkilere yaklaşmayanlara da müjdeler olsun.

blackbook
13-01-2016, 05:47 PM
Hepiniz haklısınız dostlar ama artık ben günümüz ilişkilerinde gerçek aşkı göremiyorum her şey para ve çıkar ilişkisine dönmüş ve bunları hiç sevmeyen bir insanım hayatın ilerisi neler getirir bilemeyiz ama dediğiniz gibi aşk çok güzel bir şey en azından bu süreçte onu yaşadım, Allah her konuda hayırlısını nasip etsin diyelim

lodos
13-01-2016, 08:17 PM
yoğun aşk duygusunu ben de yaşıyorum. güzel bir kaçış oluyor. acı çeksem de unutmaya çalışmıyorum. sevmek güzel çünkü. karşılık beklemiyorsanız tabi.

blackbook
13-01-2016, 10:09 PM
yoğun aşk duygusunu ben de yaşıyorum. güzel bir kaçış oluyor. acı çeksem de unutmaya çalışmıyorum. sevmek güzel çünkü. karşılık beklemiyorsanız tabi.

Aynen haklısın insan o duygudan mutluluk duyuyor ama bazen keşke o bunları bilebilse diyorsun tek sorun bu

miskin oğlan
15-01-2016, 02:00 AM

uzaktaysa dediğin yapılabilir.ya küçücük şehirdeyse ve haftada 2 gün görüyorsan on(ları). işte bu çok zor dostum çok zor. ama artık umursamamaya çalışacağım

bipolarım_tepemde
15-01-2016, 01:13 PM
uzaktaysa dediğin yapılabilir.ya küçücük şehirdeyse ve haftada 2 gün görüyorsan on(ları). işte bu çok zor dostum çok zor. ama artık umursamamaya çalışacağım

Onlar mı oldu şimdi de?
Dualarımız seninle

miskin oğlan
16-01-2016, 12:42 AM
Onlar mı oldu şimdi de?
Dualarımız seninle

sağolasın
Evet diğerini yazmayı unutmuşum,kafa gidip geliyor işte dostum kusura bakma.hatta diğeri dediğimin gerçekleşme olasılığı öbüründen daha yüksek.bana daha uygun(du) her yönüyle. ama onuda unutacağım,unutmak zorundayım..