PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düzenli uyku için yardım

bipolarım_tepemde
22-12-2015, 12:14 PM
Akşam 10-11 gibi yatıyorum, sabah 7 olunca bir kalkıyorum ama sonra tekrar yatıyorum, saat 10-11 oluyor ancak kalkıyorum. Yapacak iş bulamayacağımı düşünüyorum kalksam bile. 10-12 saat uyku aşırı fazla değil mi? Azaltmak için, sabah kalktıktan sonra tekrar yatmamak için ipuçları verebilir misiniz?

dreamer8
23-12-2015, 10:57 AM
Fazla tabiki dostum. Ben 01:30 gibi yatar 07:45 de kalkarım hafta içi. Haftasonu da kalkışım en fazla 09:30-10:00 arasıdır...Bunun çaresi düzenli devam edeceğin bir okul ya da işinin olmasıdır. Bak nasıl zamanında yatıp kalkıyorsun.

Recep
23-12-2015, 12:28 PM
Biyolojik saatimiz 24 saat değil, 24 saat 18 dakikadır. Belki de bu yüzden "suprakiyazmatik" ismiyle olan beynimizin bir kısmı uyku-uynıklılık döngüsü de dâhil olmak üzere birçok günlük ritmi düzenleyen akıllı bir biyolojik saatimiz vardır. Bu ünite, direkt gözlerden gelen verileri aldığı için suprakiyazmatik hücreler, ışıktaki değişikliklere (bence özellikle de güneş ışığı kadar yoğun olanlara) alışıktır. Kör olan şahısların çok küçük bir bölümü uyku sorunu yaşar tabii. Çünkü bunun nedeni ışığı gözlerden doğrudan buraya taşıyan yolun, beynin görme kısmına aktarılan yol dışında başka bir yerden gönderilmesidir. Her gözümüzde ikişer aktarım kanalı vardır ve biri görmeyle bir ilgisi yoktur ve yalnız bu ünitemizi sıfırlamakla görevlidir.

Her sabah kalktığımda gözlerimi güneşe dikmeye 30 saniye boyunca çabalıyorum. Örneğin, parlak ışığa maruz bırakılan ve ardından gece vardiyasında çalışan işçilerin dikkati, başarımı ve patrondan gelen iş memnuniyeti daha fazla olabilir. Bir de gördüğüm en parlak ışığa göre kendimi ayarlıyorum, örneğin şu aralar bu güneş ışığı. Hangi vakitte yatarsam yatayım aynı saatte kalkacağımı öngörüyorum.

bipolarım_tepemde
24-12-2015, 01:03 PM
Fazla uyumamın sebebi depresyon/bipolar değil bana fazla gelen ilaçmış. Dün doktor ilacı azalttı. Bugün biraz daha dincim. Dinçliğim giderek artar umarım.

@dreamer8
6 saat uyku ha?! Üstadımsın!

miskin oğlan
25-12-2015, 01:48 AM
Fazla uyumamın sebebi depresyon/bipolar değil bana fazla gelen ilaçmış. Dün doktor ilacı azalttı. Bugün biraz daha dincim. Dinçliğim giderek artar umarım.

@dreamer8

Sen hipomani-mani dönemine çık o zaman 4,5 saat uyku bile yetecek. o kadar az uyumana rağmen tüm gün dinç olacaksın.doktorum bunu söylediğimde kızıyor ama mani-hipomani cennettir..her ne kadar yalancı olsada

dreamer8
25-12-2015, 09:46 AM

@dreamer8
Estağfirullah sağol dostum. Bir uyuyamayan adamdan korkacaksın, bir de sabah uyanırken çok zorlanan....

bipolarım_tepemde
26-12-2015, 03:19 PM
Sen hipomani-mani dönemine çık o zaman 4,5 saat uyku bile yetecek. o kadar az uyumana rağmen tüm gün dinç olacaksın.doktorum bunu söylediğimde kızıyor ama mani-hipomani cennettir..her ne kadar yalancı olsada

Çıkcam da halisülasyonları göze alamıyorum

@herkese

Dün biraz geç yattım. Yine aynı kalktım. Belki de geç yatmam lazım.

miskin oğlan
26-12-2015, 03:37 PM
Çıkcam da halisülasyonları göze alamıyorum

@herkese

Dün biraz geç yattım. Yine aynı kalktım. Belki de geç yatmam lazım.

ben halisülasyon görmüyodum.söylediğim gibi zaten mani yalancı cennet.asla kendine ait olmayan bi kişiliğe bürünüyorsun.aşırı özgüven,ego-kibir-böbürlenme-öfke patlamaları bunlar kötü tarafı,iyi tarafı ise eskiden sana zevk veren şeylerin fazlasıyla geri gelmesi.beyinde düşünce akışı o kadar hızlanıyorki
hangi hobini yapacağını şaşırıyorsun.cinsel güç zirve yapıyor(bunun benim için şu aşamada önemi yok) manyak para harcıyorsun giyim kuşam ıvır zıvır
daha ağır geçirenlerde var haşa kendini Allah,Peygamber,Mehdi,Mesih gören.arada bi görüştüğüm arkadaşım var onun abisi öyleymiş.
sonuçta hastalığın iki ucunu karşılaştırdığımızda majör depresyon yerine kötünün iyisi olan mani durumunu tercih ediyor birçoğumuz

bipolarım_tepemde
26-12-2015, 06:24 PM
ben halisülasyon görmüyodum.söylediğim gibi zaten mani yalancı cennet.asla kendine ait olmayan bi kişiliğe bürünüyorsun.aşırı özgüven,ego-kibir-böbürlenme-öfke patlamaları bunlar kötü tarafı,iyi tarafı ise eskiden sana zevk veren şeylerin fazlasıyla geri gelmesi.beyinde düşünce akışı o kadar hızlanıyorki
hangi hobini yapacağını şaşırıyorsun.cinsel güç zirve yapıyor(bunun benim için şu aşamada önemi yok) manyak para harcıyorsun giyim kuşam ıvır zıvır
daha ağır geçirenlerde var haşa kendini Allah,Peygamber,Mehdi,Mesih gören.arada bi görüştüğüm arkadaşım var onun abisi öyleymiş.
sonuçta hastalığın iki ucunu karşılaştırdığımızda majör depresyon yerine kötünün iyisi olan mani durumunu tercih ediyor birçoğumuz

Mani deyince hep aklıma beni ambulans ile acile götürüşleri ve sabaha kadar gördüğüm türlü türlü halisülasyonlar geliyor.
Görüntü, ses, his halisülasyonları... Keza durulmayan kafa... O yüzden göze alamıyorum ama belki biraz hipomanik olsak mı demeden de duramıyorum.
Sadece yataktan çıkıp, güzel bir kıyafet giyip, yolda emin adımlarla yürümek için bile istenir bu.

NOT: Ben de galiba o arkadaşının abisi gibiydim. Peygamber değil ama (teorik olarak olman mümkün değil zaten) veli olduğumu düşündüğüm olmuştu.

bipolarım_tepemde
27-12-2015, 12:30 AM
Bugün 01:00'da yatacağım, hadi bakalım

miskin oğlan
27-12-2015, 01:57 AM
Bugün 01:00'da yatacağım, hadi bakalım

iyi uykular.
Allah yardımcın olsun.

bipolarım_tepemde
27-12-2015, 03:08 PM
01:30 gibi uyudum. 10:15 gibi kalktım. Daha az uyudum yani.
Bir de "Sadece aptallar 8 saat uyur" adlı kitabı aldım. Az uyumaya kararlıyım.

bipolarım_tepemde
28-12-2015, 02:49 PM
00.30 gibi yattım. Erotik rüyalar saolsun 03:30 gibi kalktım.
08:00'da kadar uyuyumadım. Sonra da 12:15 gibi kalktım.
Aşağı yukarı 7-7,5 saat uyudum.
Ben bu işi hallederim!

dreamer8
29-12-2015, 09:51 AM
Gece 02:00 den sonra uyanık kalmak, sabah 10:00 dan sonra da yatakta kalmak sersemleştirir insanı. Alarm kurun gerekirse. Yataktan geç kalkılınca, ertesi gece uykusu gelmiyor insanın.

bipolarım_tepemde
29-12-2015, 12:19 PM
Gece yarısı gibi yattım. Yine 04:00 gibi kalktım. Kalkış o kalkış. 07:30'a kadar uykusuz. Sonra 11:15'e kadar uyku.
Gece uyanmasan iyi olacak da.

bipolarım_tepemde
30-12-2015, 03:02 PM
23:30 gibi yattım. 06:00'da bir uyandım.
Sonra tam güneş doğarken 07:20'de bir daha uyandım.
Sonra hep saati kestim.
En son 12:00'a doğru kalktım.
Ben bişi anlamadım bu işten.

dreamer8
30-12-2015, 04:15 PM
Yatış saatlerin normal olmakla beraber, yataktan en son çıkış saatlerin facia. Saat gündüz 11 de, 12 de yataktan çıkılmaz. Ben gözümü kaçta açarsam yataktan çıkıyorum. Bir daha yatamam da zaten. Yataktan çıkışını 10:30 dan sonraya bırakma. Gün içinde de mutlaka spor, yürüyüş ya da herhangi bir fiziksel aktivite yapmalısın. Yorulan bedenin uyku kalitesi artar.

bipolarım_tepemde
30-12-2015, 08:01 PM
Bu gece melisa çayını deneyeceğim, bakalım

bipolarım_tepemde
31-12-2015, 02:08 PM
Yok. İçtik gene çözüm yok. 23:30 gibi yatağa girdim 06:00'da ancak uyuyabildim. Sonra da 12:00'da kalktım.
Gece uyusam belki kalkarım da gece uyuyamıyorum.

bipolarım_tepemde
01-01-2016, 11:44 AM
Yatış 22:30, uyuyuş gece yarısından sonra, kalkış 11:00.
O bişey değil de haftaya sınavlar başlıyor, uyanamazsan nasıl gideceğim?!

miskin oğlan
01-01-2016, 04:50 PM
senin çözümün serequel @bipolarım_tepemde.
ama tabi önce doktorunla konuş,tedavine uygun olup olmadığına doktorun karar verir.
ben böyle uyutan ilac görmedim.akşam 8 de alırsan maksimum 9-10 gibi uyursun.yarım saat içindede etkisini gösterdigi oluyo. ilacı geç yatarken alırsan tıpkı benim yaklaşık son bi aydır yaptığım gibi bu seferde öğlen 12 den önce uyanamazsın

bipolarım_tepemde
02-01-2016, 11:52 AM
Büyük kupa melisa çayı + büyük kupa karabaş çayı + duş + kitap okuma
ile nihayet iyi bir saatte uyuyabildim. 06:00'da saate baktım. 07:10'da zorla kalkabildim.
Sonra oda değiştirip 08:00 gibi tekrar yattım. 10:30-11:00 arası tam kalktım.
Yarın umarım daha iyi olur.

bipolarım_tepemde
03-01-2016, 02:33 PM
02:00-07:00 arası deliksiz uyudum. Saatten sonra uyumaya devam ettim. 11:00'da kalktım.
Bu gece affetmemem lazım. Yarın sınavlar başlıyor çünkü.
Bütün gün uyku getiren çaylar içeceğim. Yatmadan önce de su... Artık kalkarım heralde?

bipolarım_tepemde
03-01-2016, 07:26 PM
Bu ne biçim yan etkidir. Bir ilaç (solian) hem uyku hali hem uykusuzluk yapar mı? Şu hapı bıraksak kesin normale döncem.

bipolarım_tepemde
04-01-2016, 04:37 PM
SINAVA KALKTIM!
Çok mutluyum. 22:00'da yattım 23:00'da uyudum. Önce 07:00'da da 08:05'te kalkım 09:55'te okula vardım.
Şimdi tek yapmam gereken aynı performansı birkaç gün daha göstermek.

bipolarım_tepemde
06-01-2016, 01:01 PM
Demekki sınav olmayınca tekrar 12:00'da kalkıyormuşuz

miskin oğlan
10-01-2016, 03:50 AM
bendede uyku problemi başladı son günlerde
erkende yatsam geçte yatsam ölü gibi ikindiye yakın saatlerde yada saat 12 civarları uyanabiliyorum.bu lanet serequelin etkisi.bırakacağım bu lanet ilacı
bu kezde uykusuzluk baş gösterecek ama bırakacağım

bipolarım_tepemde
10-01-2016, 11:19 AM
10:15'e fiksledim

dreamer8
11-01-2016, 09:32 AM
30-40 sene öte git, geleceğe, düşle...Kendini hayal et...60 yaşında da uykusuzluktan şikayet ediyor olabilirsin. Bünye meselesi. Bünyen, uykuya çok uyumlu değil....Bence herkes zamanda öte gitsin bir anlığına, hayal etsin. Güzel kızlar, tombiş-kalın belli teyzeler olduğunu tahayyül etsin...Koca bir yalansın dünya...Sokaklarda dolaşan körpelerin hiç eskimez. Çünkü bir kuşağın devri kapanırken, yenisi çıkar tüm tazeliğiyle...Bir deverandır sürer gider....Yazasım varmış bipolar, yersiz oldu, kusuruma bakma:)Bu arada "delibal" a bipolar filmi dediler. Gittim. İnanılmaz basit ve facia bir ergen filmi.

RedFaust
19-01-2016, 11:33 AM
uyanır uyanmaz elma ye elma kahveden daha iyi bir uyku kaçırıcıdır. 1 bardak da su hem bütün günün zinde gider

bipolarım_tepemde
19-01-2016, 01:36 PM
12 saat uykuya bağladık yine

dreamer8
19-01-2016, 03:31 PM
Yatağa yattığında birkaç dakika içerisinde uyuyamıyorsan eğer, taktik hatası yapıyorsundur. Ben gözlerim kapanana kadar kitap, belgesel ya da film yaparım.( Bu aktiviteleri de yatağımda yaparım zaten) Asla uyuyum artık diye yatmam. Bir de yürüyüş ya da spor yapmadığım zaman uykum geç geliyor. Genel itibariyle 6 buçuk 7 saatlik uyku bana her türlü yetiyor.