Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasil bir baba

Talihsiz
31-08-2015, 03:47 PM
Merhaba arkadaşlar esimden ayrildim iki cocugum benimle bir cocugum babasiyla yasiyor. Gecenlerde cocugum babasina gitti birlikte alisverise cikmislar cocuklarin birine (kendi yaninda kalana) ayakkabı almis diğerine almamis cocugum eve geldiğinde oyle uzgundu ki anlatamam çocuğa sende istermisin diye sormamis bile nasil bir babaliktir bu aklim almıyor maddi bakimdan alamayacak durumda değil ama neden böyle yapıyor?

öyle yani
31-08-2015, 03:50 PM
Bu yaşlarda yaşadığın hiç bir şeyi unutamazsın.Öz cocukları mı? yani bak benim yanımda kalan yaşar gibi bir şey mi söylüyor çocuklara? amacı bu olsa gerek ama o cocuklar büyür ve yüzlerine bakmayacak.Boşver sen elinden bir şey gelmiyor.Çocuğunun yanında olduğunu babalarında hata yaptıklarını anlat.Asla babalarını kötüleme ama yanında durduğunuda belirtme.kocanın yanında olduğunu.Sadece çocuklarına babalarını kötüleme bırak kendileri karar versin buna.

Talihsiz
31-08-2015, 05:04 PM
Evet öz cocuklari, evliykende böyle katiydi ama bunu cocuklarina da yansitmasi beni cok uzuyor hic bir zaman bir hatasini kabul ettiğini görmedim suçlayacak birini her zaman bulur benide ayrildigimiz için ve çocuklara nafaka ödeyip az parasi kaldigi için suçluyor hep suçlar kucucuk kizim ona giderken hep biseyler yapar resim çizer yada hediye almak ister cunku babam başka zaman bana sarilmiyor diyor içim parcalaniyor.

öyle yani
31-08-2015, 05:05 PM
Evet öz cocuklari, evliykende böyle katiydi ama bunu cocuklarina da yansitmasi beni cok uzuyor hic bir zaman bir hatasini kabul ettiğini görmedim suçlayacak birini her zaman bulur benide ayrildigimiz için ve çocuklara nafaka ödeyip az parasi kaldigi için suçluyor hep suçlar kucucuk kizim ona giderken hep biseyler yapar resim çizer yada hediye almak ister cunku babam başka zaman bana sarilmiyor diyor içim parcalaniyor.

ayakkabı aldığı çocuk erkek mi?

Talihsiz
31-08-2015, 05:09 PM
evet erkek iki oğlan buyuk kizimiz kucuk.

öyle yani
31-08-2015, 05:18 PM
evet erkek iki oğlan buyuk kizimiz kucuk.

Neden diğer oğlana almadı? onu acaba hayırsız olarak mı görüyor.Yada sana çok mu bağımlı? Bence şuan babalarının bu yaptığını takmak yerine çocuklarımın bundan nasıl en az etkilenirin derdine düşün.Bunu yaptığı için kızlarınızın üstüne çok düşüp te onlara acınma duygusu da yüklemeyin.Sadece ufak süprizler yapıp o anı unutmasını en azından geçici unutmasını sağlayın.

redneck
31-08-2015, 06:11 PM

'' kucucuk kizim ona giderken hep biseyler yapar resim çizer yada hediye almak ister cunku babam başka zaman bana sarilmiyor '' yani şu cümleden sonra içim cız etti.kusurabakmayın ama çok özürdiliyorum böyle erkekler erkek değil,şerefini kaybetmiş adamlığını kaybetmiş insanlık vasfını kaybetmiş herhangi bir varlıktır.asla insan değil,hele hele erkek değil! Bu saf duygular besleyen yavruya bunu nasıl yapar! nasıl bir vicdandır!

Allah sizin ama önce yavrularınızın yardımcısı olsun.

acıların çocuğu
31-08-2015, 07:58 PM
şairin dediği gibi baba olmak kolaydır zor olan ise babalık yapmaktır ....!!
eski eşiniz gerçeten bir odunmuş bende bir erkeğim çocukları çok severim. bunun gibilerde baba oluyor ya arkadaş iskele babası ben bekarım şu aşamada bile bazen yetiştirme yurtlarında yaşayan çocuklara koruyucu aile olmak istemişimdir. bende kolay bir çocukluk yaşamadım o yüzden benim yaşadıklarımı başkası yaşamasın ..!!

dreamer8
01-09-2015, 11:02 AM
Merhaba arkadaşlar esimden ayrildim iki cocugum benimle bir cocugum babasiyla yasiyor. Gecenlerde cocugum babasina gitti birlikte alisverise cikmislar cocuklarin birine (kendi yaninda kalana) ayakkabı almis diğerine almamis cocugum eve geldiğinde oyle uzgundu ki anlatamam çocuğa sende istermisin diye sormamis bile nasil bir babaliktir bu aklim almıyor maddi bakimdan alamayacak durumda değil ama neden böyle yapıyor?

Tek kelimeyle eski eşin eşeklik etmiş. Evlilik biter ama eşeklik baki demek ki. Ham, pişmemiş, ucuz, basit, gelişmemiş, mal bir davranış. (Bir erkeğin gözüyle yorumladım). Yere batsın o ayakkabı, şimdi yalınayak çocuk yok şükür. Elindekiyle iktifa etsin çocuğun şimdilik, ileride sen de alırsın ona.

kairos
01-09-2015, 05:11 PM
Yani olaya bakış açımızı biraz değiştirsek önce bazı soruların cevabını bulsak ondan sonramı yargılasak acaba..Birincisi ayakkabı aldığı çocuğun ayakkabı ihtiyacı daha fazla olablirmi,ikincisi diğer çocuğununda maddi açıdan daha müsait olduğu bir zaman başka bir ihtiyacını alablirmi,üçüncüsü 3 tane çocuk diyorsunuz diğer çocuğuna ayakkabı almadı diye üzülürken kızına hiç bir şey almamış diye ona neden üzülmüyorsunuz,kızınız o an onun yanında olmadığını o yüzden üzülmeyeceğinimi düşünüyorsunuz.Adam birine bişey alırken 3 ünede almak zorunda hissederse ve mali açıdan müsait değilse bu sefer sırayla almaktanda vazgeçebilir.Ben mesela 4 çocuklu bir ailede yetiştim babam birine bişey aldı diye diğerlerinede almak zorunda hissetmezdi kendini,bizimde öyle bir kaygımız olmazdı ihtayaçlarımıza göre davranırdı..Bence siz iyi bir ebeveyn olarak ayakkabı alınmayan çocuğunuza bu tür şeylerin ihtiyaç olduğunda alınabileceğini yada babasının maddi durumunun aynı anda hepsine bişeyler alacak kadar iyi olmadığını anlatsanız belki daha az üzülür..

öyle yani
01-09-2015, 07:31 PM
'' kucucuk kizim ona giderken hep biseyler yapar resim çizer yada hediye almak ister cunku babam başka zaman bana sarilmiyor ''

Bu cümleyi ancak sevgisizlikle büyüyen bir kız diyebilir.Bırakın ayakkabı falan ama baba çocuklarına zaman ayıramıyor ilgi göstermiyorsa bir hiçtir.Önyargı ile davranmamaya çalışıyorum ama bariz şekilde ayrımcılık yaptığını düşünüyorum.

Talihsiz
01-09-2015, 10:36 PM
Yani olaya bakış açımızı biraz değiştirsek önce bazı soruların cevabını bulsak ondan sonramı yargılasak acaba..Birincisi ayakkabı aldığı çocuğun ayakkabı ihtiyacı daha fazla olablirmi,ikincisi diğer çocuğununda maddi açıdan daha müsait olduğu bir zaman başka bir ihtiyacını alablirmi,üçüncüsü 3 tane çocuk diyorsunuz diğer çocuğuna ayakkabı almadı diye üzülürken kızına hiç bir şey almamış diye ona neden üzülmüyorsunuz,kızınız o an onun yanında olmadığını o yüzden üzülmeyeceğinimi düşünüyorsunuz.Adam birine bişey alırken 3 ünede almak zorunda hissederse ve mali açıdan müsait değilse bu sefer sırayla almaktanda vazgeçebilir.Ben mesela 4 çocuklu bir ailede yetiştim babam birine bişey aldı diye diğerlerinede almak zorunda hissetmezdi kendini,bizimde öyle bir kaygımız olmazdı ihtayaçlarımıza göre davranırdı..Bence siz iyi bir ebeveyn olarak ayakkabı alınmayan çocuğunuza bu tür şeylerin ihtiyaç olduğunda alınabileceğini yada babasının maddi durumunun aynı anda hepsine bişeyler alacak kadar iyi olmadığını anlatsanız belki daha az üzülür..
merhaba eski esimin durumu iki cift ayakkabı alamayacak kadar kotu değil bunu bilerek yapıyor cocuklari benden koparmak için. Buyuk oğlumu benden koparana kadar neler yapti onu her sabah okula götürmek için gelirdi diğer ikisini götürmezdi onlar biraz daha gec gidiyorlar diye bekleyemezmiş daha cok sey varda ayakkabı sadece bir ornek. O hic bir zaman bir aile babasi gibi olmadi hep disardaydi annesi babasi arkadaslari bizden once geldi hep ben bunu cok gec farkettim goruyordum ama duzelicek diyordum birgun bizide gorucek ama olmadi simdide böyle aci çektiriyor.

bilge.kagan01
04-09-2015, 09:05 AM
Bir baba bir çocuğuna aldığı herhangi bir şeyi ihtiyacı olmasa dahi diğerlerine de almakla doğru bir hareket yapmış olmaz. ama burda talihsiz bayanın dediği gibi ise mevzu yani anneden soğutmak ve "benim yanımda kalın ben her istediğinizi yaparım/alırım" mesajını çocuklara iletmek ise baba bu konuda hatalıdır. Aksi bir durum söz konusu ise babada herhangi bir yanlış görmüyorum sadece babanın bu durumu ayakkabı almadığı çocuğuna açıklama yapması yeterli olacaktır.

dreamer8
04-09-2015, 09:32 AM
Nasıl bir baba? Mal gibi bir baba, gelişimini tamamlamamış, erkekliği fizyolojik olarak kanıtlanmışken, psikolojik boşluklar bulunan, armut gibi, salatalık gibi, maloşun teki. Adam diye suratına tükürmem onun. Böyle adamları neden kendinize eş, çocuğunuza baba yaparsınız ki? Gerçi siz de haklısınız. Karamanın koyunuysa adam....

Elixir
07-09-2015, 10:56 PM
Ya Dreamer iki satır yazayım dedim seni okuyunca bize yazacak bir şey bırakmamış ki dedim bi daha böyle yapma neyse,kardeşim maalesef acı gerçek bu adam bu saatten sonra iflah olmaz,karakter sorunu var,hizaya gelmez her şeye rağmen önüne bak çocukların karakterli yetişirse o en iyi cevabı onlardan alacaktır.boşanmaya karşıyım ama istisnalar Hariç ,şu durumda sen her türlü Haklısın olmuyorsa,yapacak bir şey yok,kurtulmuşsun.çocuk umrunda değil seninle hesaplaşıyo boşanmayı hazmedemiyor.akıllı ol.

dreamer8
08-09-2015, 10:31 AM
Ya Dreamer iki satır yazayım dedim seni okuyunca bize yazacak bir şey bırakmamış ki dedim bi daha böyle yapma neyse,kardeşim maalesef acı gerçek bu adam bu saatten sonra iflah olmaz,karakter sorunu var,hizaya gelmez her şeye rağmen önüne bak çocukların karakterli yetişirse o en iyi cevabı onlardan alacaktır.boşanmaya karşıyım ama istisnalar Hariç ,şu durumda sen her türlü Haklısın olmuyorsa,yapacak bir şey yok,kurtulmuşsun.çocuk umrunda değil seninle hesaplaşıyo boşanmayı hazmedemiyor.akıllı ol.

Eyvallah üstadım, duygularınıza tercüman olabildiysem, sizlerin de mutabakatınızı kazanabilmişsem müteşekkir olduğumu iletmek isterim. İnan öfkelendim adama, çok daha ağır konuşurdum ama tuttum kendimi. Ufacık, masum bir çocuğun hayal dünyasına zarar vermek, ince hesaplar peşinde koşmak, ayrım yapmak, çocuk psikolojisinden anlamamk, küçük bir bedene, yetişkin işkencesi yapmak hangi mantığa sığar. Adam diye böylelerine prim veriliyor, baba yapılıyorlar. Neyse susayım artık.

Elixir
08-09-2015, 08:40 PM
Ince hesaplar yapıyor Dediğin gibi,aynı zamanda küçük hesaplar,duyduğum bir kelimeyle tamamlayım o zaman;küçük hesapları küçük insanlar yapar.

öyle yani
08-09-2015, 08:43 PM
Ince hesaplar yapıyor Dediğin gibi,aynı zamanda küçük hesaplar,duyduğum bir kelimeyle tamamlayım o zaman;küçük hesapları küçük insanlar yapar.

Çocuklar büyüyünce, kendi yaptığı hesap ve çocukların yaptığı hesabın farklı olduğunu görünce iş işten gececek, çocukken hiç bir şeyi unutmazssınız, tıpkı babamın küçükken çok boş vaktimi harcıyor muşum diye yaptığım helokopteri kırması gibi:)

Elixir
08-09-2015, 11:11 PM
Sende Haklısın unutulmuyor,bu oyuncak kırmalardan zevk alıyorlar herhalde ,ne kadar garip dimi hala helikopter diyorsun,aslında kırılan kalbin ,Yıkılan hayaller ,helikopterinede üzüldüm bu arada,yazık olmuş:)

öyle yani
08-09-2015, 11:24 PM
Arkadaş gibi olan babaları hep kıskanırdim.küçükken. Arkadaşımın babası oğluyla maç yapar diye ömer dünyanın en şanslı çocuğu derdim.babam hep gurbete giderdi geldiği zaman da çocuk sevmekten bile uzat,hatta sevmek ayıp görülen lanet bir kültürde doğmuşlardi.şimdi çok mesafelıyız bayramlarda bile zor bayramlaşıriz.2 hafta uğraşmıştım helikopterı yapmak için.okuldaki başarım da çok iyiydi onu yapmak dersimi etkileseydi gene hak verirdim.ama yok arkadaş.oy oy :-(

Elixir
09-09-2015, 12:05 AM
Arkadaş gibi olan babaları hep kıskanırdim.küçükken. Arkadaşımın babası oğluyla maç yapar diye ömer dünyanın en şanslı çocuğu derdim.babam hep gurbete giderdi geldiği zaman da çocuk sevmekten bile uzat,hatta sevmek ayıp görülen lanet bir kültürde doğmuşlardi.şimdi çok mesafelıyız bayramlarda bile zor bayramlaşıriz.2 hafta uğraşmıştım helikopterı yapmak için.okuldaki başarım da çok iyiydi onu yapmak dersimi etkileseydi gene hak verirdim.ama yok arkadaş.oy oy :-(

Bu çocuğu sevmek ayıp olayı Doğu Kültür'ünde fazla olduğunu biliyorum ama,sende baba konusunda şanssızmışsın,bak ben mesela babamı uzaktan gördüğümde korkudan. Kaçacak delik arardım kendime.

öyle yani
09-09-2015, 12:11 AM
Bu çocuğu sevmek ayıp olayı Doğu Kültür'ünde fazla olduğunu biliyorum ama,sende baba konusunda şanssızmışsın,bak ben mesela babamı uzaktan gördüğümde korkudan. Kaçacak delik arardım kendime.

:-D hadi ya çok mu otoriterdi.evet dugu kültürü :-( şimdiki jenerasyon da çoğu şey yoktuldu da.mesela benim babam da kafasına göre otoriterligi tutardi.evi yıksan yaksan birsey demez,bazen de kapıyı kapatıyorum kapıyı kırdın diye kızardi.evde terlik kullanınca parkeyı çizdin derdi.veya Kumandayi kanal değiştırınce tv yi yakacaksın diye azarlardi.ne alakaysa.çift kişilik gibi bir durum söz konusu.sende çekingenlik var mı sf

biraz empati
09-09-2015, 12:25 AM
Yazilanlari okudum. En makul cevabi bilge.kagan isimli yazar vermis. Dedigi gibi baba guc gosterisi yapiyor. Oteki cocuga alip,digerine kasitli almiyor.demek istiyor ki eger anneni birakip benimle yasarsan sana da alirim. Maddi gucunu kullanip, gayri ahlaki bir sey yapiyor. Demek ki ne kadar hirs bürümüş gözünü.. yazik! Allah islah eylesin

Elixir
09-09-2015, 12:26 AM
Şimdi aramız daha iyi.Evet biraz çift Kişilik yada öfke Kontrolü eksikliği olabilir.aynı zamanda çekingenlik kaynağıdır bu Davranışlar diye düşünüyorum.ben de De çekingenlik vardı,ama sürekli kendimi geliştirerek aştım,

öyle yani
09-09-2015, 12:33 AM
Şimdi aramız daha iyi.Evet biraz çift Kişilik yada öfke Kontrolü eksikliği olabilir.aynı zamanda çekingenlik kaynağıdır bu Davranışlar diye düşünüyorum.ben de De çekingenlik vardı,ama sürekli kendimi geliştirerek aştım,

Senin adına sevindim.ben babamı çözemedim açıkçası.:-D bazen acıyorum bazen kızıyorum.bazen üzülüyorum.değişik bir durum.annem de farksız ya :-D biz ayrı dünyanın insanlarıyız evde.herkesin ayrı bir dünyası.

Elixir
09-09-2015, 12:37 AM
Yazilanlari okudum. En makul cevabi bilge.kagan isimli yazar vermis. Dedigi gibi baba guc gosterisi yapiyor. Oteki cocuga alip,digerine kasitli almiyor.demek istiyor ki eger anneni birakip benimle yasarsan sana da alirim. Maddi gucunu kullanip, gayri ahlaki bir sey yapiyor. Demek ki ne kadar hirs bürümüş gözünü.. yazik! Allah islah eylesin

Empati yorum doğru ancak eksik sonuçta ayrılmışlar,çocukları istese sevse kullanmaz ,amaç anneden koparıp anneye acı çektirmek,boşanmayı hazmedememiş Şahsi kanaatim.

biraz empati
09-09-2015, 12:47 AM
Empati yorum doğru ancak eksik sonuçta ayrılmışlar,çocukları istese sevse kullanmaz ,amaç anneden koparıp anneye acı çektirmek,boşanmayı hazmedememiş Şahsi kanaatim.

Sevmeme ihtimali cok düşük. Sevmese oteki çocuğu alir miydi ? Nefretten gozu donmek sozu var ya, iste tam bu gibi durumlarda kullanilir. Nefret o kadar tehlikeli bir duygu ki insan hayatini sonlandirmaya kadar gidebilir. (Bkz : asiret kavgalari ) mantikli düşünme bloke durumdadir bu pozisyonda. Bu yuzden sonuclar kestiremez ..

Elixir
09-09-2015, 12:50 AM
Senin adına sevindim.ben babamı çözemedim açıkçası.:-D bazen acıyorum bazen kızıyorum.bazen üzülüyorum.değişik bir durum.annem de farksız ya :-D biz ayrı dünyanın insanlarıyız evde.herkesin ayrı bir dünyası.

Ya aslında Dediğin gibi bende çözemedim,ancak herşeye rağmen seviyorumda,bazen kızıyor,üzülüyor,işte böyle insan ları çözmek aslında ,inan çoğunu çözemiyorum,belkide etrafımdakiler hep böyle anlaştığımız bazı insanlar bana yetiyor artık açıkcası çözmeyede çalışmıyorum,öyle kabul ediyorum.

öyle yani
09-09-2015, 01:01 AM
Gerçekten bir insan çocuğunu sevse, o çocuk yanlızlik çeker mi? Resim yapıp sürekli yaranmaya çalışan bir çocuk olur mu babası ilgi göstermeyınce kendisi öteklenmis hissediyor bu arayı yaranma ile kapatmaya çalışıyor çocuk.

Elixir
09-09-2015, 01:02 AM
Sevmeme ihtimali cok düşük. Sevmese oteki çocuğu alir miydi ? Nefretten gozu donmek sozu var ya, iste tam bu gibi durumlarda kullanilir. Nefret o kadar tehlikeli bir duygu ki insan hayatini sonlandirmaya kadar gidebilir. (Bkz : asiret kavgalari ) mantikli düşünme bloke durumdadir bu pozisyonda. Bu yuzden sonuclar kestiremez ..

Nefret konusunda hemfikiriz.ancak sevme konusunda katılmıyorum,ukalalık olarak algılamazsan bu Türleri iyi tanıdığımı düşünüyorum,Israr ediyorum.

biraz empati
09-09-2015, 01:08 AM
Nefret konusunda hemfikiriz.ancak sevme konusunda katılmıyorum,ukalalık olarak algılamazsan bu Türleri iyi tanıdığımı düşünüyorum,Israr ediyorum.

Estağfurullah.. dusuncenize saygi duyuyorum. Lakin bu tip olaylarda iki tarafi da dinleme taraftari olduğumu belirtmek isterim. Biz su an annenin dediklerine göre yargiya variyoruz. Annenin dediğine gore baba yuzde yuz haksiz. Belki baba forumda konuşsa cok farkli seyler cikacak ortaya.. umarim doğru anlasilabilmisimdir..

Elixir
09-09-2015, 01:16 AM
Estağfurullah.. dusuncenize saygi duyuyorum. Lakin bu tip olaylarda iki tarafi da dinleme taraftari olduğumu belirtmek isterim. Biz su an annenin dediklerine göre yargiya variyoruz. Annenin dediğine gore baba yuzde yuz haksiz. Belki baba forumda konuşsa cok farkli seyler cikacak ortaya.. umarim doğru anlasilabilmisimdir..

Elbette savunma Hakkı kutsaldır.katılıyorum ...

Talihsiz
15-09-2015, 02:01 PM
Artik hic evden cikmak istemiyorum insanlar bana bakicak kotu bisey soylicekler uzulucem diye. Bugun disari ciktigimda yüreğim agzima geldi panik atak mi basliyor acaba? Napicam nasil yassayacagim?

Elixir
17-09-2015, 01:03 AM
Artik hic evden cikmak istemiyorum insanlar bana bakicak kotu bisey soylicekler uzulucem diye. Bugun disari ciktigimda yüreğim agzima geldi panik atak mi basliyor acaba? Napicam nasil yassayacagim?

Niye ne yaptın,etrafta utanması gereken insanlar hem de marifet yapmış gibi gururla dolaşıyorlar ortalıkta,nedense bizim din inancımızda çok gelişmiş mağduru değil zalim i savunur olmuşuz ,onlara inat hareket edeceksin,sana bu durumda laf söylecek Kişi zaten aşağılık yaratıktır,yardımcı olacağı yerde yargılayanın lafına mı bakacaksın,gerektiği zaman yüzüne yaptığı Yanlışı vurup geçeceksin,lafını sakınma
dediğim gibi hep haksızın sesi çıkıyor,alıştırılmış toplum buna.her şey gönlünce olsun.

Talihsiz
17-09-2015, 12:34 PM
Niye ne yaptın,etrafta utanması gereken insanlar hem de marifet yapmış gibi gururla dolaşıyorlar ortalıkta,nedense bizim din inancımızda çok gelişmiş mağduru değil zalim i savunur olmuşuz ,onlara inat hareket edeceksin,sana bu durumda laf söylecek Kişi zaten aşağılık yaratıktır,yardımcı olacağı yerde yargılayanın lafına mı bakacaksın,gerektiği zaman yüzüne yaptığı Yanlışı vurup geçeceksin,lafını sakınma
dediğim gibi hep haksızın sesi çıkıyor,alıştırılmış toplum buna.her şey gönlünce olsun.

Tesekkur ederim seninde hersey gönlünce olsun.