Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlilik ve OKB
güneş1
21-08-2015, 07:45 PM
Sizce okb olan bi insan evlenebilir mi, evliliği yürütebilir mi?
Nişanlıyım ve 5 senedir de bu sıkıntıyla boğuşuyorum, eğer nişanlım karşıma çıkmamış olsaydı evlenmeyi düşünmüyordum..Ama ona duyduğum sevgi bu düşüncemin önüne geçti..Herşey yolunda ama bir tek bu sıkıntı sanki bütün güzel olan şeyleri yok ediyor.
Üstüne birde kalıtsal mı sorusu kafamı acayip karıştırıyor ? Yarın evlenip çocuk sahibi olmak istediğim da acaba çocuğumdada olur mu korkusu var?
gunesedogru
21-08-2015, 08:37 PM
Sorunuz üst düzey bir soru. Burda aradığın cevabı bulman çok zor.
güneş1
21-08-2015, 10:55 PM
bence tam sorulması gereken bir yer
Sorunuz üst düzey bir soru. Burda aradığın cevabı bulman çok zor.
öyle yani
21-08-2015, 11:31 PM
Yetiştirmeye bağlı,çocuğunda olsa da bilinçli biri isen önlem alırsın.ablam takıntılı yiğenim ı yetiştirirken sürekli öğretıyoruz.eniştem de çok iyi bilgili biri üstesinden geliyorlar.bence sende yaparsın.eleştiriye yoruma açık olduğun için,dışardan destek alırsan çocuğun da olsa da korkmayın.şimdi kendinize yoğunlasın.birde sürekli hastayım suyum demeyin hastalık değil,sürekli hastayım demek bıktırır.:-D hasta birini kabul ederim ama sürekli olmaz olumsuz olan biriyle olmazdim.yıllardır bu konular içinde olan biri olarak diyorum siz aşarsınız bu sorunları.güveni nızı kaybetmeyin lütfen.
biraz empati
22-08-2015, 09:27 PM
evlenmeden önce nişanlınıza durumunuzu anlatmalısınız bence. sizi gerçekten seviyorsa zaten sıkıntı olmayacaktır. çocuk konusuna gelince ihtimali var. okb 'nin genetik temelleri olduğu biliniyor. lakin sizin çocuğunuzda olacak diye bir şey yok. takdir-i ilahinin dediği olur. çok düşünmeye değecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. burda önemli olan takıntılarınızı minimalize edebilmeniz. bunun üzerine yoğunlaşmanız size fayda sağlayacaktır. geçmiş olsun..
kairos
26-08-2015, 04:16 PM
Nişanlının bu durumdan haberi varmı bilmiyorum ama eğer yoksa mutlaka olmalı..Evliliğinde çıkacak sorunlarda eşinin senin bu durumunu bilmesi olaylara karşı daha soğuk kanlı yaklaşmasını ve seni daha iyi anlamasını sağlar.Soruna gelince OKB li insan yaşamayı becerebiliyorsa pekala evlenebilirde çocuk sahibide olabillir..İnsanlar evlilikten önce hasta olmazlar sadece,evlendikten sonra da psikolojik sorunları olablir hatta ileri derecede sağlık sorunları yaşayabilir kanser olablir verem olablir trafik kazası geçirebilir vs..vs yada hiç bişey olmayabilirde hatta belkide iyileşeblirde...
güneş1
28-08-2015, 05:27 PM
Tanıştıktan bir ay sonra anlatmıştım zaten..Elimden geldiğince takıntılarımı aşmaya çalışıyorum
evlenmeden önce nişanlınıza durumunuzu anlatmalısınız bence. sizi gerçekten seviyorsa zaten sıkıntı olmayacaktır. çocuk konusuna gelince ihtimali var. okb 'nin genetik temelleri olduğu biliniyor. lakin sizin çocuğunuzda olacak diye bir şey yok. takdir-i ilahinin dediği olur. çok düşünmeye değecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. burda önemli olan takıntılarınızı minimalize edebilmeniz. bunun üzerine yoğunlaşmanız size fayda sağlayacaktır. geçmiş olsun..
güneş1
28-08-2015, 05:30 PM
Nişanlımın bu durumdan haberi var.Ona olabilecek kötü ihtimalleride anlattım.Şanslıyım ki yanımda olacak bana daima yardımcı olacak bi insan.Benim en büyük sorunum hala aşamadığım neden ben? neden benim başıma böyle bişey geldi bunu çok sorguluyorum.
Nişanlının bu durumdan haberi varmı bilmiyorum ama eğer yoksa mutlaka olmalı..Evliliğinde çıkacak sorunlarda eşinin senin bu durumunu bilmesi olaylara karşı daha soğuk kanlı yaklaşmasını ve seni daha iyi anlamasını sağlar.Soruna gelince OKB li insan yaşamayı becerebiliyorsa pekala evlenebilirde çocuk sahibide olabillir..İnsanlar evlilikten önce hasta olmazlar sadece,evlendikten sonra da psikolojik sorunları olablir hatta ileri derecede sağlık sorunları yaşayabilir kanser olablir verem olablir trafik kazası geçirebilir vs..vs yada hiç bişey olmayabilirde hatta belkide iyileşeblirde...
Elixir
07-09-2015, 11:53 PM
Çocuğunda olacak diye bir kural yok,en nihayetinde her insan dönem dönem takılır,önemli olan sensin iyiye gidiyormusun nişandan sonra küçük küçük de olsa pozitif gelişme gösteriyormusun,geleceğiniz hakkında ip ucu verebilir.neden ben diyorsun ,belkide ilerde benim bir zamanlar böyle sıkıntım vardı diyeceksin ,Çocukken böylemiydin.
dreamer8
08-09-2015, 10:24 AM
Bu konu daha önce defahatle açıldı. elbette herkesin evlenmeye hakkı var ve OKB liler de pek tabiki bir yuva kurma hakkına sahiptir. Karşılıklı rıza meselesi, sizi seven, beğenen, alan, her şekilde size razı demektir. Sonra patlak verir, huzursuzluk yaşanır yaşanmaz orasını Allah bilir ama evlilik bir sünnet ve hayırlı bir kurumdur.
güneş1
11-09-2015, 08:11 PM
Öyle bi hastalık ki iler de iyi olurum da diyemiyorum daha kötü olurum da. Ama daha iyi olmak için çok çaba gösteriyorum.Çoçukken de hatırladığım bazı garip takıntılarım vardı.
Çocuğunda olacak diye bir kural yok,en nihayetinde her insan dönem dönem takılır,önemli olan sensin iyiye gidiyormusun nişandan sonra küçük küçük de olsa pozitif gelişme gösteriyormusun,geleceğiniz hakkında ip ucu verebilir.neden ben diyorsun ,belkide ilerde benim bir zamanlar böyle sıkıntım vardı diyeceksin ,Çocukken böylemiydin.
Elixir
11-09-2015, 09:52 PM
Öyle bi hastalık ki iler de iyi olurum da diyemiyorum daha kötü olurum da. Ama daha iyi olmak için çok çaba gösteriyorum.Çoçukken de hatırladığım bazı garip takıntılarım vardı.
Bak iyi kötü küçükken insanların takıntısı oluyor,ama ileri derecede değilse problem olmuyor genelde,karakter olarak biraz kırılgan bir insan olabilirsin diye düşünüyorum,yanılıyormuyum .çevre çok önemli bu OKB de eğer kendi hatalarından kaynaklanmıyorsa,o halde yaşamındaki insanları doğru seçmelisin arkadaşlar vs....sevmediğin kişileri kendinden uzak tutmalısın.ve hayatında bir değişiklik olduğunda etkisini görmek için bir kaç hafta süre gerekmektedir.ben senin iyi olacağına inanıyorum pozitif bir yapın var,en azından daha kötü olmazsın.