Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlatmak, bazen ilaçtır. Bilmediğin insanlaraysa, terapi.

TheName
28-07-2015, 01:06 AM
Merhabalar.

Kendimi isimsiz olarak yazmakta karar kıldım. Sonuçta bir beyaz ekrana karşı, gerçek isimlerin ve şahısların önemi yok. Gerçek insanlarla, göz göze iletişim kurarkende, düşüncelerimin önemi olmadığını hissediyorum. Yazmak, her zaman söylemekten daha kolayıma gitmiştir. Birinden özür dilerken bile, mektup bırakırım. Analizlerim sanki insannı antropolog gibi incelememden kaynaklanır. Ama ben yaşarken inceliyordum, fosilleri veya şimdi çürümüş ceset olan İngiltere kraliçelerini değil. Zaten hiç anlamam, ölmüş birini neden incelerki insan? Ben yaşadıklarını incelemeyi seçerim. Bunu üniversitede okumayı düşündüm ama gazeteci olmak daha makul geldi, yazmayı, araştırmayı ve çoğu insanın alışık olmadığı şeyleri görmeye alışıktım. Psikiyatrik destekleri kesik, kesik almam hayatımdaki umudu kesio vanasını tekrar açmam gibi bir olaydı. O yüzden herkes, içine gömdün, ''hala içinde yaşıyorsun'' der. Benim fikrim mi? Fikrim firarda. Ama bir deneme fikri üreteceksem, ''Ben içimdeki kendimle, karanlığımla, canavarımla boğuşarak dertlerimi gömüyorum.'' Zaten hiç bir acıyı olay anında yaşayamadım. 1 gün veya 1 yıl sonra çıktı acısı ve zamana yayıldılar. Ama hiç bir zaman bağıramadım, insanlar önünde küfür ederek ağlayamadım.

Yalnızmıyım? Kendimi yalnızlaştırdım.
Ölümüyüm? Hala bedenini hisseden ruhen darmadağan biriyim.
Basitmi geldi herşey? Karmaşılıktan boğulup basitlikte doğmak istedim.
Peki insanlar? Boğdular beni denizlerinde! Uçsuz bucaksız saçma sapan kelimeleriyle!

Erken olgunlaştım belkide, 20 yaşında 40'luk rakı kadehi deviren abiler gibiyim.

İlk annemi gördüm, birini bıçaklarken, jandarmalarla ilk o zaman tanıştım, birde oyuncak arabamın gerçek siren sesi efektiyle. Beni dövmesin diye. Rüyalarıma giren şu kelime ''Anne yerdeki kim? Yeri ne zaman kırmızı pastelle boyadı bu amca?

Büyüdüm. Annemin hayatına bir erkek girdi. Biraz flört ve güvenle elde edemeyeceğin kadın yoktur. (Biraz tipin varsa) Bir ev, en lüksünden! Oysa 2+1 leri çok severdim. Digitürk'de neydi be kadın atari oynarım ben! Ama anneydi, her şeyin en iyisini istedi benim için. Alıştım buna, zenginleşmiş şımarık çocuk olmaya. Ama bu birinin sırtındaysa eğer, fazla sürmüo, yaşadım.

2009 finansal kriz. Belki devleti teğet geçti ama bizi geçtiği söylenemez. Annem kredi çeker, aşık olduğu adama verir, adam kaçar, annem kanser olur.

2010'nun sonuna kadar görüşemem. Gelir. Kavga ederim, üstüne yürürüm, hatta yeni yapılmış memesinin dikişlerini patlatırım. Sen geceleri çıkarken ben burda meraktan ölüyorum diye. Kıskanan erkek tablosuydum.

2011'in sonları. Bir sabah polis amcalar gelir. Annenmi gösterirler. 17 bıçak yarısı ve ölüsüne tecavüz edicek kadar öfkeli bir adam. Kimi sorsa, annemin adını söyleyemem, kanserden öldü derim. Öldüğü gün kavga etmiştim. Ben okula gitmicem liseyi sevmiyorum diye. Biraz asosyaldimde. İsmini yazdım, bir manşet, sonra bana arkadaşından gelen annemin vasiyeti. ''Ben seni okutmak için, bedenimi sattım, affet beni. Annen.'' Bir kaç cümle hayatımın içine etmişti tabi. Hala intikam ateşiyle yanarım. Hala bir katil yoktur ortalarda.

4 yıllık süreçte, tek başına onlarca olay yaşanır. Ama onlarca olay içime gömdüğüm en büyük olayı sadece beslemiş. İsimlerini bile hatırlamam. Şimdi acısını çekiyorum.

En büyüğü. Stajyer gazeteci olarak gittiğim Urfa/Suruç'Da bir bomba. Onlarca dikiş yaram var şimdi. Onlarca yanan beden, çığlıklar, hayata döndürdüğüm insanlar. Ben onlarla beraber döncekmiydim?

Babam ayrı bir konu.

Cenazede tanıştım. Ama bakmasını istemedim. Bir katildi, annemde fahişe. Ben ne olcaktım? Hastalıklı genlerimi bir sonraki nesle aktarcak kadar kötü birimiydim? Bu nesil son bulsun diye intiharmı etmeliydim? Denedim. Kıl payı, doktor ambulansı saolsun.

Sizce ben neyim? Hangi psikiyatrist tanımı koyup lustral dışında ilaç verir bana? Acısını zamana yayıp kendine acı çektiren sadistmiyim? Napmalıyım, bu karmaşılıktan kurtulup normal olmak için? Dertlerimi saklamak için gülmek değil, kendim istediğimden dolaylı gülmek için?

Sonuçta katil bir baba, fahişe bir anne. Geleceğini mahfoluştan kaçırmaya çalışan bir gencim. İntihar bi aşk gibi, macera. Ama geri duruyorum sebebini bilmeden.

Kısa ve öz olsun istedim. Yoksa sayfalarca yazan bir adamım ben.

dreamer8
28-07-2015, 09:41 AM
Kimi insan herhangi bir dış etken olmadan sadece kendi içinde sorunları üretip yaşar ve sıkıntı çeker. Genellikle de senin hikayende olduğu gibi dramatik bir tablo, film gibi bir yaşam ve acılarla dolu bir geçmiş vardır. Gücün tükenir, hayata küsersin, uçlarda yaşarsın, iz bırakır. Acılı bir hikayen olmuş. Yazını baştan sona okudum. Anladığım kadarıyla anneni baban öldürmüş oluyor bu durumda...Seni okutmak için bedenini satmayı bir erdem olarak görmüşse eğer annen, hiç gerek yoktu. Bence erdem değil, cehalet...Neyse ne diyelim Allah taksiratını affetsin...Eğer normal bir aile, normal bir hikae seni bulsaydı normal bir hayatın olacaktı. Ama böyle bir dramdan ancak bu psikoloji çıkar, kemikleşmiş bir sitem, bir tavır, bir küskünlük var üzerinde ve muhtemelen kalacaktır da. Bırak kalsın zaten, daha sağlam olur karakterin. Hayat devam ediyor, sınandın ve özgürsün artık. Geçmişin ve hafızanın hapsinde ömrünü tüketme, yarına bak....Demek Suruçtaki bomba patladığında oradaydın. Yaşayacak günün varmış, Allah korumuş. Çok geçmiş olsun dostum.

TheName
28-07-2015, 04:46 PM
Kimi insan herhangi bir dış etken olmadan sadece kendi içinde sorunları üretip yaşar ve sıkıntı çeker. Genellikle de senin hikayende olduğu gibi dramatik bir tablo, film gibi bir yaşam ve acılarla dolu bir geçmiş vardır. Gücün tükenir, hayata küsersin, uçlarda yaşarsın, iz bırakır. Acılı bir hikayen olmuş. Yazını baştan sona okudum. Anladığım kadarıyla anneni baban öldürmüş oluyor bu durumda...Seni okutmak için bedenini satmayı bir erdem olarak görmüşse eğer annen, hiç gerek yoktu. Bence erdem değil, cehalet...Neyse ne diyelim Allah taksiratını affetsin...Eğer normal bir aile, normal bir hikae seni bulsaydı normal bir hayatın olacaktı. Ama böyle bir dramdan ancak bu psikoloji çıkar, kemikleşmiş bir sitem, bir tavır, bir küskünlük var üzerinde ve muhtemelen kalacaktır da. Bırak kalsın zaten, daha sağlam olur karakterin. Hayat devam ediyor, sınandın ve özgürsün artık. Geçmişin ve hafızanın hapsinde ömrünü tüketme, yarına bak....Demek Suruçtaki bomba patladığında oradaydın. Yaşayacak günün varmış, Allah korumuş. Çok geçmiş olsun dostum.

Babamı yaraladı. Babamla cenazede tanıştım. Annem'de o işi erdem olarak görmüyordu. Ama kanser bir kadın nasıl iş bulur? Kaç kere kapılardan döndüğünü bilirim iş için. Okul taksidim, geleceğim içindi. Oda o yolu seçti. Yorumunuz için teşekkür ederim. Gazeteci olarak ordaydım, yaralardan hala çıkamıyorum evden. O insanlar, o koku, o bomba çınlaması hala burnumda ve kulağımda.

lodos
28-07-2015, 05:57 PM
benim de acılarım zamana yayılıyor. olay sırasında feryat figan koparamam. yıllara yayılır acılar. bir yıl somnrasında psikoza yıllar içinde travma sonuçlarını yaşarım.

suruç!! orda olmayı isterdim. şanslısın. ne kadar korkunç olsada hayır diyenlerle olmak iyidir, bu gidişata bakınca.

çok geçmiş olsun.

TheName
28-07-2015, 07:21 PM
Babamı yaraladı. Babamla cenazede tanıştım. Annem'de o işi erdem olarak görmüyordu. Ama kanser bir kadın nasıl iş bulur? Kaç kere kapılardan döndüğünü bilirim iş için. Okul taksidim, geleceğim içindi. Oda o yolu seçti. Yorumunuz için teşekkür ederim. Gazeteci olarak ordaydım, yaralardan hala çıkamıyorum evden. O insanlar, o koku, o bomba çınlaması hala burnumda ve kulağımda.

Cevabınız için teşekkürler :)

lodos
28-07-2015, 10:26 PM
benim ailem de babam ve annem şizofreniform. bir eve deli gireceğine ölü girsin demişler. ben de sonunda kafayı yedim. annen kötü bir şey yapmamış bence. herkes cinselliği rahat yaşıyor artık. onun yaşaması daha anlamlı olmuş bence.

TheName
28-07-2015, 11:26 PM
benim ailem de babam ve annem şizofreniform. bir eve deli gireceğine ölü girsin demişler. ben de sonunda kafayı yedim. annen kötü bir şey yapmamış bence. herkes cinselliği rahat yaşıyor artık. onun yaşaması daha anlamlı olmuş bence.

Cinsellik için yapmadı okumadınız galiba. Öyle biri değildi. Aileden kimse okumadı, ilk olmamı istedi.

lodos
28-07-2015, 11:32 PM
Cinsellik için yapmadı okumadınız galiba. Öyle biri değildi. Aileden kimse okumadı, ilk olmamı istedi.

daha anlamlı olmuş derken cinsellik için yapmadığını kasdetmiştim.

TheName
28-07-2015, 11:49 PM
daha anlamlı olmuş derken cinsellik için yapmadığını kasdetmiştim.

Hocam gecenin kaçı artık, kafamı kaldı ? :)