PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sanırım depresyondayım

***duyGu yOk***
23-07-2015, 06:13 PM
mutsuzum öncelikle. hayatta beni heyecanlandıran şeyler yok oldu sanki. sürekli geçmişe özlem duyuyorum. mutsuz olduğum eski günleri bile özlüorum. insanlarla iletişim içinde olmak istemiorum çünkü o dik dik meraklı bakışları sevmiorum. aslında nedenini bilmiorum ama insanları sevemiorum. uzun muhabbetlere giremiorum çünkü güvenemiorum ya da sevebildiğim ve güvenebildiğim o azıcık insanlarla çok sık görüşemiorum. kısacası bu hayat bana keyif vermiyor artık..

miskin oğlan
24-07-2015, 01:11 AM
mutsuzum öncelikle. hayatta beni heyecanlandıran şeyler yok oldu sanki. sürekli geçmişe özlem duyuyorum. mutsuz olduğum eski günleri bile özlüorum. insanlarla iletişim içinde olmak istemiorum çünkü o dik dik meraklı bakışları sevmiorum. aslında nedenini bilmiorum ama insanları sevemiorum. uzun muhabbetlere giremiorum çünkü güvenemiorum ya da sevebildiğim ve güvenebildiğim o azıcık insanlarla çok sık görüşemiorum. kısacası bu hayat bana keyif vermiyor artık..

depresyondasın.yinede belli bi özgüvene sahip isen yaşam biçimini değiştir.bi işe gir. kurslara katıl.farklı hobiler edin. havalar serinlemeye başlayınca fitness a başla.
tabi bu saydıklarımdan önce doktora çık.içini dök. o sana gerekli öğütleri verecektir.

dreamer8
24-07-2015, 09:27 AM

İnsan olarak, diğer insanlara ihtiyacın var. Derdini anlatmak, birinin omzuna başını koymak, sarılmak, ağlamak, sırtının sıvazlanması, teselli edilmek, içini dökmek. Hassas bir insansın. Seni incitmelerini gereksiz sorular altında ezmelerini istemiyorsun. Artniyetli insanlarla karşılaşmaktan endişeleniyorsun, güvenecek insan bulmakta zorlanıyorsun. Hayat hep bir deverandan ibarettir. Bir zamanlar şikayet ettiğimiz günleri daha sonra aratıyor insana hayat. Hep bir çöküş var. Bugünlerimizi aramayız umarım. İnan hayat bana da hiç keyif vermiyor. Yaşamak zorundayım ama mutlu olmak zorunda değilim diye düşünüyorum. Sana ve herkese tek bir önerim var. Eğer hayatınızda birşeyler yolunda gitmiyor ve sürekli daha da mutsuzlaşıyorsanız strateji değiştirin, hiç yapmadıklarınızı yapmaya başlayın, risk alın, saçmalayın, açık verin, hata yapın, ilkleri deneyin, gözünüzü bir miktar karartın. Çünkü inanın bazen insanın kaybedecek pek de fazla birşeyi olmuyor. Zaten psikoloji diplerde. En azından yeni bir ortama, kursa, yeni bir işe, yeni bir şehre girin-gidin. Sürprizlere açık olun. Ama malesef bu tarz insanların en önemli sorunları kendi başlarına birşey yapamamaları, çevreyi çok umursamaları, baskı altında yetişmeleri ya da kendilerini baskılamaları ve gözü kara olamamaları.

***duyGu yOk***
24-07-2015, 09:59 AM
depresyondasın.yinede belli bi özgüvene sahip isen yaşam biçimini değiştir.bi işe gir. kurslara katıl.farklı hobiler edin. havalar serinlemeye başlayınca fitness a başla.
tabi bu saydıklarımdan önce doktora çık.içini dök. o sana gerekli öğütleri verecektir.

önerilerin için tşk ederim. çalışıyorum zaten. kendimi mutlu, hevesli, istekli hissetmedikçe kurslar, hobiler de beni sarmayacak diye düşünüorum ki zaman yok zaten onlara da. doktora gitmeyi düşünüorum.

***duyGu yOk***
24-07-2015, 10:21 AM
İnsan olarak, diğer insanlara ihtiyacın var. Derdini anlatmak, birinin omzuna başını koymak, sarılmak, ağlamak, sırtının sıvazlanması, teselli edilmek, içini dökmek. Hassas bir insansın. Seni incitmelerini gereksiz sorular altında ezmelerini istemiyorsun. Artniyetli insanlarla karşılaşmaktan endişeleniyorsun, güvenecek insan bulmakta zorlanıyorsun. Hayat hep bir deverandan ibarettir. Bir zamanlar şikayet ettiğimiz günleri daha sonra aratıyor insana hayat. Hep bir çöküş var. Bugünlerimizi aramayız umarım. İnan hayat bana da hiç keyif vermiyor. Yaşamak zorundayım ama mutlu olmak zorunda değilim diye düşünüyorum. Sana ve herkese tek bir önerim var. Eğer hayatınızda birşeyler yolunda gitmiyor ve sürekli daha da mutsuzlaşıyorsanız strateji değiştirin, hiç yapmadıklarınızı yapmaya başlayın, risk alın, saçmalayın, açık verin, hata yapın, ilkleri deneyin, gözünüzü bir miktar karartın. Çünkü inanın bazen insanın kaybedecek pek de fazla birşeyi olmuyor. Zaten psikoloji diplerde. En azından yeni bir ortama, kursa, yeni bir işe, yeni bir şehre girin-gidin. Sürprizlere açık olun. Ama malesef bu tarz insanların en önemli sorunları kendi başlarına birşey yapamamaları, çevreyi çok umursamaları, baskı altında yetişmeleri ya da kendilerini baskılamaları ve gözü kara olamamaları.

evet insanlara ihtiyacımız var belki de ama o kadar seçiciyim ki bu konuda çevrem çok az ve onlarla da neredeyse hiç görüşemioruz. bazen onlarla bile zaman geçirmek istemiorum ve küçücük bir yanlışlarında onlardan bile soğuyabiliorum. evet hassas biriyim. yanında rahat, mutlu hissedebildiğim insan sayısı çok az. hemen sıkılıorum diğerleriyle geriliorum uzaklaşmak istiorum. hayatım çok monoton ev iş arasında mekik dokuyorum. evet belki farklı heyecanlar katmam lazım ama özellikle bir bayan olarak bu biraz zor. ufak mutluluklarla yetinmeye çalışıorum.

dreamer8
24-07-2015, 03:56 PM
evet insanlara ihtiyacımız var belki de ama o kadar seçiciyim ki bu konuda çevrem çok az ve onlarla da neredeyse hiç görüşemioruz. bazen onlarla bile zaman geçirmek istemiorum ve küçücük bir yanlışlarında onlardan bile soğuyabiliorum. evet hassas biriyim. yanında rahat, mutlu hissedebildiğim insan sayısı çok az. hemen sıkılıorum diğerleriyle geriliorum uzaklaşmak istiorum. hayatım çok monoton ev iş arasında mekik dokuyorum. evet belki farklı heyecanlar katmam lazım ama özellikle bir bayan olarak bu biraz zor. ufak mutluluklarla yetinmeye çalışıorum.Bayanların bu konuda alternatifleri biraz daha kısıtlı bu doğru ama yeni bir insanla tanışmak konusunda ufak hamlelerin işini çok kolaylaştıracaktır. bir tebessüm, bir bakış, bir soru, ayaküstü birkaç cümle sonrası yeni biriyle tanışman an meselesi. Ama bu esnada umut tacirleriyle, gönül hırsızlarıyla, hormon sevdalılarıyla da denk gelme ihtimalin oldukça yüksek...Yalnızlığı hiçkimseye yakıştıramıyorum ve yalnızlığı bilen biri olarak yalnız insanlara gerçekten üzülüyorum. Onlardan bir yalnızlık çorbası yapmayı, onları bir yalnızlar havuzunda toplanıp kendi içlerinde etkileşime sokmayı isterdim gücüm olsa..Çoğumuz yalnızız. Kelimelerle iletişim kuran, ayrı şehirlerde, uzak konumlardaki yalnız insanlar sürüsüyüz malesef.

öyle yani
25-07-2015, 12:46 AM
Ne kadar zamandir böyleSınız.

***duyGu yOk***
25-07-2015, 09:43 AM
Bayanların bu konuda alternatifleri biraz daha kısıtlı bu doğru ama yeni bir insanla tanışmak konusunda ufak hamlelerin işini çok kolaylaştıracaktır. bir tebessüm, bir bakış, bir soru, ayaküstü birkaç cümle sonrası yeni biriyle tanışman an meselesi. Ama bu esnada umut tacirleriyle, gönül hırsızlarıyla, hormon sevdalılarıyla da denk gelme ihtimalin oldukça yüksek...Yalnızlığı hiçkimseye yakıştıramıyorum ve yalnızlığı bilen biri olarak yalnız insanlara gerçekten üzülüyorum. Onlardan bir yalnızlık çorbası yapmayı, onları bir yalnızlar havuzunda toplanıp kendi içlerinde etkileşime sokmayı isterdim gücüm olsa..Çoğumuz yalnızız. Kelimelerle iletişim kuran, ayrı şehirlerde, uzak konumlardaki yalnız insanlar sürüsüyüz malesef.

yeni biriyle tanışmayı istemek de lazım tabi (: onu mrk etmek, onunla ilgilenmek, onunla zmn geçirmeyi istemek.. :S ben kendi içimde mutlu olmadığım için herşeye karşı da isteksizim sanırım.

***duyGu yOk***
25-07-2015, 09:44 AM
Ne kadar zamandir böyleSınız.

aslında bu güzel bir soru gerçekten. beni bu hale getiren ne? ne kadar süredir böyleyim. bunu sormam gerek kendime. ama cevabını da biliorum aslında zaten bizi biraz da yaşadıklarımız şekillendiriyor.

dreamer8
27-07-2015, 10:34 AM
yeni biriyle tanışmayı istemek de lazım tabi (: onu mrk etmek, onunla ilgilenmek, onunla zmn geçirmeyi istemek.. :S ben kendi içimde mutlu olmadığım için herşeye karşı da isteksizim sanırım.

İnan hepimiz masadan düşüp parçalanan kırık bir vazonun parçaları gibiyiz duygusuz kardeş. Küskünüz, ayrıyız, yalnızız, ilaçsız, arzusuz, kırgınız...Birbirimize bakıp, nasıl bu hayata dayanabiliyor diye şaşıranlardanız. Fırsatını bulunca seveceksin, affetmeyeceksin. Acımasızca, ölümüne seveceksin, yıkılana, terkedene, terkedilene kadar..Acılarına sevgi ile mola verip, bir sonraki acı seansına kadar biraz kuvvet kazanmak...

***duyGu yOk***
27-07-2015, 03:35 PM
İnan hepimiz masadan düşüp parçalanan kırık bir vazonun parçaları gibiyiz duygusuz kardeş. Küskünüz, ayrıyız, yalnızız, ilaçsız, arzusuz, kırgınız...Birbirimize bakıp, nasıl bu hayata dayanabiliyor diye şaşıranlardanız. Fırsatını bulunca seveceksin, affetmeyeceksin. Acımasızca, ölümüne seveceksin, yıkılana, terkedene, terkedilene kadar..Acılarına sevgi ile mola verip, bir sonraki acı seansına kadar biraz kuvvet kazanmak...

evet öyleyiz. samimiyetsiz, yapmacık ve kendi hatalarına, kusurlarına bakmadan acımasızca sözde espri yapıyor gibi eleştiride bulunan insanları sevemiorum maalesef; herkesle iletişim halinde olamıorum, gözgöze gelmekten bile kaçıorum bazen..

lodos
27-07-2015, 05:35 PM
neden mutlulukla arkadaşlığı bu kadar bağdaştırıyoruz anlayamıyorum. sanırım hayata bizi bağlayan kurabildiğimiz dostluklar. anlam arayışında noktayı koyuveriyoruz güven duyduğumuz bir iki dostumuz varsa.
oysa yaşadığımız çağ korkunç bir çağ. yalnızlık çağı. para çağı.

ben açığı evcil hayvanlarımla ve bitkilerimle, doğa sevgisiyle kapatmaya çalışıyorum. onlardan zarar gelmiyor. oysa insanlarla ilişkilerde maskenizi zırhınızı unutupta çıktığınız an yaralanıyorsunuz.

bence bu dönemi filmler ve kitaplara ağırlık vererek geçirirsen iyi gelebilir, okumak ve film izlemek terapi etkisi yapıyor. bol bol kendinle başbaşa kalırken , kendini merkeze almamış ve hayattan kopmamış olursun.

***duyGu yOk***
30-07-2015, 01:14 PM
neden mutlulukla arkadaşlığı bu kadar bağdaştırıyoruz anlayamıyorum. sanırım hayata bizi bağlayan kurabildiğimiz dostluklar. anlam arayışında noktayı koyuveriyoruz güven duyduğumuz bir iki dostumuz varsa.

ben açığı evcil hayvanlarımla ve bitkilerimle, doğa sevgisiyle kapatmaya çalışıyorum. onlardan zarar gelmiyor. oysa insanlarla ilişkilerde maskenizi zırhınızı unutupta çıktığınız an yaralanıyorsunuz.

bence bu dönemi filmler ve kitaplara ağırlık vererek geçirirsen iyi gelebilir, okumak ve film izlemek terapi etkisi yapıyor. bol bol kendinle başbaşa kalırken , kendini merkeze almamış ve hayattan kopmamış olursun.

söylediklerin doğru maalesef.. öneriler için tşkler. gerçekten müzik dinlemek, kitap okumak insanlara iyi hissettirebilen şeyler. hayvanlar da öyle..

dreamer8
30-07-2015, 04:22 PM
evet öyleyiz. samimiyetsiz, yapmacık ve kendi kusurlarına bakmadan acımasızca sözde espri yapıyor gibi eleştiride bulunan insanları sevemiorum maalesef; herkesle iletişim halinde olamıorum, gözgöze gelmekten bile kaçıorum bazen..

Kaçmamalısın. Senin gibi içinde yalnızlık yaşayan ve samimi birilerine ihtiyaç duyan insanlar da var. gözgöze geldiğin anda bir insanın notunu verirsin. hayvanlar bile bunu içgüdüleriyle yapıyorlar. Kendini yalnızlığa hapsetme. Bir otobüste, bir mağazada, markette tanımadığın insanlarla birkaç cümle konuşarak başla. Göreceksin ki korkacak birşey yok.

dreamer8
30-07-2015, 04:23 PM

Kesinlikle haklısın. Para ve yalnızlık çağı. Evde hayvan beslenmesi herkesin becereceği ve isteyeceği birşey değil ama kitaptan ziyade filmi kesinlikle öneririm.

***duyGu yOk***
01-08-2015, 02:11 PM
Kaçmamalısın. Senin gibi içinde yalnızlık yaşayan ve samimi birilerine ihtiyaç duyan insanlar da var. gözgöze geldiğin anda bir insanın notunu verirsin. hayvanlar bile bunu içgüdüleriyle yapıyorlar. Kendini yalnızlığa hapsetme. Bir otobüste, bir mağazada, markette tanımadığın insanlarla birkaç cümle konuşarak başla. Göreceksin ki korkacak birşey yok.

bunu denemeye çalışacağım. tşk ederim ama aslında bir de biraz utangaç, çekingen, heyecanlı biriyim. birisi girişimde bulunmadan pek laf atmam sadece çok samimi olduklarıma genelde..

miskin oğlan
03-08-2015, 09:12 PM
önerilerin için tşk ederim. çalışıyorum zaten. kendimi mutlu, hevesli, istekli hissetmedikçe kurslar, hobiler de beni sarmayacak diye düşünüorum ki zaman yok zaten onlara da. doktora gitmeyi düşünüorum.

@dreamer8 abinin dediği gibi kadın olarak alternatiflerin kısıtlı. peki çalıştığın iş yerindeki kişilerle sosyal arkadaşlık ortamı kuramıyormusun. erkeklerden çekiniyorsan kız ağırlıklı olabilir veya erkek-kız karışık olabillir.iş çıkışı kafelerde çay bahçelerinde oturup sohbet ederek vakit geçirebilirsiniz o kadar bilemi vaktin yok?
çalışman senin için çok büyük avantaj.bu lanet hastalığı meşgale ile yani bir iş güç ile yenebilirsin.yorulup boş durmayacaksın ki depresyonu yavaş yavaş atlatacaksın.
Allah yardımcın olsun.

***duyGu yOk***
05-08-2015, 10:07 AM
@dreamer8 abinin dediği gibi kadın olarak alternatiflerin kısıtlı. peki çalıştığın iş yerindeki kişilerle sosyal arkadaşlık ortamı kuramıyormusun. erkeklerden çekiniyorsan kız ağırlıklı olabilir veya erkek-kız karışık olabillir.iş çıkışı kafelerde çay bahçelerinde oturup sohbet ederek vakit geçirebilirsiniz o kadar bilemi vaktin yok?
çalışman senin için çok büyük avantaj.bu lanet hastalığı meşgale ile yani bir iş güç ile yenebilirsin.yorulup boş durmayacaksın ki depresyonu yavaş yavaş atlatacaksın.
Allah yardımcın olsun.

evet yapamıorum. çünkü ya böyle kendimi kaptırıp uzun muhabbetlere girmek istemiorum ya da güven sorunum var olmuyor işte herkesle sıkılıyorum, nedenini de bilmiorum tam olarak. benimle iletişime geçmeye çalışan insanlar da oluyor ve ben çok istekli davranamıorum. sanki niye geldin yanıma der gibiyim tavırlarımla. gerçi bu da ruh halime göre değişiklik gösterebiliyor. muhabbet halinde olmayı isteyip olmadığım insanlar da olabiliyor. sadece merhaba merhaba o kadar yani bazen o bile olamıyor. tşk ederim. umarım herşey yoluna girer..