Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ne olur beni kurtarın...

archers
20-07-2015, 01:31 PM
Merhaba arkadaşlar bende karaciğer yağlanmasına bağlı karaciğer ve dalak büyümesi var çok korkuyorum siroz olmaktan spor-yürüyüş egzersiz yapamıyorum 100 kilo falanım hiç birşey yapamıyorum bir yorgunluk var lütfen kurtulmak istiyorum kurtulamıyorum lütfen iyileşmem için dua edin.bir halsizlik var hiç geçmiyor hiçbirşey yapamıyorum 26 yaşındayım nasıl düzeleceğim bilmiyorum..

miskin oğlan
20-07-2015, 01:46 PM
geçmiş olsun . Allah şifa versin. 19-20 yaşlarında senin gibi hasta birini tanıdım. o da 100 kilo ve hatta üzerindeydi

Kilo verdikçe iyileşmeye başladı. bunu diyet ve sporla yaptığını söyledi

Kilo vermelisin kardeşim bunun dışında sana verebileceğim benim bi tavsiyem yok

diğer üyelerde yardımcı olur umarım.

deli dumrul
20-07-2015, 07:12 PM
dur bakalım sakin ol bende 26 yaşındayım bende 110 kiloyum bu ramazanda biraz kilo aldım . sakin ol önce işahın açıksa yeşil çay içmeye başla yeşil çay iştahını keser efendime söylim metabolizmayı hızlandırır yağ yakar aynı şekilde ada çayı iç bunlarda aynı etkiyi gösterir bol bol yürüyüş yap imkanın varsa spor v.s bişey yazıl ben yürümeyi severim bol bol yürürüm. yememe içmeme dikkat ediyorum ramazandan önce zayıfdım ama ramazanda biraz dengem bozuldu sende moralini bozma ...

dreamer8
20-07-2015, 11:55 PM
Merhaba arkadaşlar bende karaciğer yağlanmasına bağlı karaciğer ve dalak büyümesi var çok korkuyorum siroz olmaktan spor-yürüyüş egzersiz yapamıyorum 100 kilo falanım hiç birşey yapamıyorum bir yorgunluk var lütfen kurtulmak istiyorum kurtulamıyorum lütfen iyileşmem için dua edin.bir halsizlik var hiç geçmiyor hiçbirşey yapamıyorum 26 yaşındayım nasıl düzeleceğim bilmiyorum..

Geçmiş olsun dostum. 26 yaş,100 kilo, muhtemelen erkek. Boyun 180 in altındaysa ciddi kilo sorunun var. İyi bir üniversite hastanesi, ya da düzgün bir özel hastanede muayene edilmelisin. Tiroidden de olabilir. Endokrinoloji bakacaktır muhtemelen sana. Fazla şekerli, karbonhidratlı beslenme, alkol kullanımı, fazla ilaç kullanımı ve hareketsizlik, ayrıca genetik yatkınlık karaciğerini yağlandırır. Hemen sağlam bir doktora git, hatta bir iki tane de emin olmak için başka doktora git, içinde güvendiğin, karar kıldığın bir hekimin dediklerini harfiyen yap. Tüm perhizlere, önerilere uy, tüm tetkikleri yaptır, ilaç tedavisi uygularsa düzenli devam et. Erken müdahale hayatını yoluna sokar inşallah. Stres yok. Bu beden, bu bedenin hastalıkları bize, bizim tercihimizle verilmedi. Derdi veren dermanını da verir. Vermezse de büyük bir şükür olur. Kaybettiklerine değil, sana bağışlananlara odaklan ve minnettar kal. Bence yürüyüşü de ihmal etme. Geçmiş olsun. Allah şifa versin.