Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden bir işte çalışmalıyım?

bipolarım_tepemde
08-07-2015, 03:13 PM
Evet sorum açık. Neden çalışmalıyım? Çalışmasam olmuyor mu? Çalışmamın bana ne katkısı var?

Dvrmchrkt
08-07-2015, 04:04 PM
Paran varsa, gez dolaş keyfine bak.

9 ŞUBAT
09-07-2015, 06:10 PM
Arkadaşın da söylediği gibi eger paran varsa o zaman sorun yok ,keyfine bak .

Ancak böyle bir şansa sahip olamadığımız surece yapılacak tek seçenek sevsek de sevmesek de çalışmak zorunda olmamız .

bipolarım_tepemde
11-07-2015, 03:35 PM
ama insanlar hep okulu bitir bir işe gir kafasında
paramız var ki, niye işe giriyim
ben böyle iyiyim

deli dumrul
11-07-2015, 04:32 PM
kusura bakma ama senin böyle bir soru sorman çok abes olmuş çok mu zenginsin sabancı yada koç değilsin herhalde ? boş duranı allah sevmez kimse sevmez. herkesin bir hayat mücadelesi var kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyorsan kendi ayakların üzerinde durmak istiyorsan çalışacan elbette ..!!!

miskin oğlan
12-07-2015, 04:39 PM
Evet sorum açık. Neden çalışmalıyım? Çalışmasam olmuyor mu? Çalışmamın bana ne katkısı var?

neden biliyormusun en basitinden bipolarım tepemde nickini kullanıyorsun ya o bipoları tependen atmanın birincil çözümü herhangi bir işte çalışmak + o işle beraber kafanı takacak birşey bulamayacaksın çünkü yorgunluktan buna vaktin olmayacak ve hastalığını yenmeye başlayacaksın.maddi bağımsızlık kazanıp kendi paranla kendini aileni varsa kız arkadaşını ödüllendireceksin. ha bende bu duyguların hiçbirini tatmadım..onlarca kez denedim olmadı..ama başaran arkadaşlarımın çalışan ablamın anlattıkları bunlar.

doktorumunda bana söylediği bu...birinci öncelik iş bulup çalışmak ikincisi spor yapıp vücuttan enerjiyi deşarj etmek,üçüncüsü bol bol sosyal ortamlara girmek

bipolarım_tepemde
12-07-2015, 05:24 PM
Çalışmamam için dünya kadar param mı olması lazım, yediğim bir çorba, giydiğim bir tişört, parayı napıcam ki? Ne diye kendimi her gün bütün insanlar gibi anlamsızca yormalıyım. 25 yaşındayım. Doğru düzgün hiç çalışmadım. Ne kaybettim. Yine yediğimi yedim giydiğimi giydim. Bana dünyanın yalancı albenisiyle gelmeyin. Ben ekonomik bağımlılığımla gayet mutluyum. Bence gerek yok çalışmama. Ailemi buna ikna etmeliyim.

miskin oğlan
12-07-2015, 11:53 PM
kardeş ekonomik gelirin nedir bilmem ama trilyonerseniz bile çalışmalısın.

örneklendirecek olursak epeyce insanlar tanıdım ve gördüm şu yalan dünyada. trilyoner adamlar fakat çalışıyor. hemde taşeron ve asgari ücretle.

evde oturmak evden çıkmamak adamı bunalıma sokar.depresyon,okb,sosyal fobi,bipolar hep bundan dolayı oluyor.

sana doktorun bipolar tedavisinde hangi tavsiyelerde bulunuyor.bir işe gir çalış demiyormu

deli dumrul
13-07-2015, 12:40 AM
Çalışmamam için dünya kadar param mı olması lazım, yediğim bir çorba, giydiğim bir tişört, parayı napıcam ki? Ne diye kendimi her gün bütün insanlar gibi anlamsızca yormalıyım. 25 yaşındayım. Doğru düzgün hiç çalışmadım. Ne kaybettim. Yine yediğimi yedim giydiğimi giydim. Bana dünyanın yalancı albenisiyle gelmeyin. Ben ekonomik bağımlılığımla gayet mutluyum. Bence gerek yok çalışmama. Ailemi buna ikna etmeliyim.

zihniyetin çok yanlış bu işler dediğin kadar basit olsaydı herkes senin gibi olurdu...
rahmetli sabancı bile emekliyim derdi düşün türkiyenin en zengini adam ama o bile çalışıyor bak bu gün yanıbaşımızda ki Yunanistan battı ülke adamlar memurun maaşını bile ödeyemiyor var gersini sen düşün....

dreamer8
14-07-2015, 12:32 AM

Eşek gibi de çalışacaksın. Şu an evinde oturduğun, yemeğini yediğin, faturalarını yatıran kişi muhtemeln babandır diye düşünüyorum. Deden de muhtemelen ya hayatta değildir ya da iyice yaşlanmıştır. Veya sana bir yerlerden cüzi bir maaş, bir girinti kalmıştır ve idare ediyorsundur. Çalışmadan, ekonomik kaynak olmadan hayatta kalamazsın. Sokaklara düşersin. Sokaklarda da bir Suriyeli kadar yırtıcı olabileceğini hiç sanmıyorum. Çalışamıyorsun, beğenmiyorsun, uyum sorunları yaşıyor, insanlardan nefret ediyorsun belki ama para için çalışmak zorundasın. Hem de eşekler gibi mecbursun buna. Dene istersen çalışmamayı. Birkaç sene, en fazla 10 sene sonra bana hak vermek zorunda bırakacak bu düzen seni. Sence neden çalışmak zorunda değilsin? Kirasını aldığın 5 tane daire mi kaldı sana yoksam:)?

Merve798
16-07-2015, 07:31 PM
bu sorunun ne kadar saçma olduğunu anlaman için

Dvrmchrkt
16-07-2015, 11:20 PM
Benim bir arkadaş vardı, beraber büyüdük. Çok zenginlerdi.
Adam hiç çalışmadı, 20 yıldır Amerika, Avrupa gezip duruyor. Ailesi de hiç ses çıkarmamış.
Ama ne bileyim, o da hayat değil.

İnsan bir baltanın ucuna sap olmalı en azından. Hiç bir şey yapmayacaksan bir şirket kur, patron sensin, işe istediğin zaman gidersin.Topluma faydan olur, insanlara ekmek parası verirsin, sen de kazanırsın, dedim ama dinlemedi hiç:)

miskin oğlan
17-07-2015, 04:54 PM
Benim bir arkadaş vardı, beraber büyüdük. Çok zenginlerdi.
Adam hiç çalışmadı, 20 yıldır Amerika, Avrupa gezip duruyor. Ailesi de hiç ses çıkarmamış.
Ama ne bileyim, o da hayat değil.

İnsan bir baltanın ucuna sap olmalı en azından. Hiç bir şey yapmayacaksan bir şirket kur, patron sensin, işe istediğin zaman gidersin.Topluma faydan olur, insanlara ekmek parası verirsin, sen de kazanırsın, dedim ama dinlemedi hiç:)

katılıyorum. verdiğin örnekte tam yerinde:)

trilyoner,katrilyonerde olsa insan bir baltanın ucuna sap olmalı

SeLf_ConTRoL
18-07-2015, 01:47 AM
ceyrek asirlik olmussun.et tirnaktan ayrilmasa da o baba ana da essek degil seni olene kadar baksin.sen calismak istemiyorsun bi tas corba bi tisorte razi geliyorsun onu sana saglayanda muhtemelen ya anan ya baban.onlar niye calissin o zaman ?onlarda calismasin.senin icin calismak zorunda mi?bu kafayla bostandaki hiyardan daha degersizsin.o bile olgunlastikca cekirdeklerinden tohum birakiyor seneye. sende oda yok...biraz agir olduysa ozur falanda dilemiyorum kimse kusura bakmasin.:D

bipolarım_tepemde
20-07-2015, 01:57 PM
Kirasını aldığın 5 tane daire mi kaldı sana yoksam?

Yok beş değil, üç tane

@herkese

Bi soru sorduk, hedef tahtası yaptınız, bi baltaya sap olmuş heriflere sesleniyorum, az terbiyenizi takının

dreamer8
20-07-2015, 03:26 PM
Yok beş değil, üç tane

@herkese

Bi soru sorduk, hedef tahtası yaptınız, bi baltaya sap olmuş heriflere sesleniyorum, az terbiyenizi takının

Hedef tahtası yapmak falan değil. Söylediklerim gayet açık, eğer düzenli ve yeterli bir gelirin yoksa çalışmak zorundasın. Kira geliri olur, işleyen bir atölye, mağaza, fabrika, dükkan olur, ya da işletilen bir anapara. Eğer bunlar yoksa çalışmak zorundasın. Soruna uzun uzun cevap yazdım, terbiye dersi vermeye kalkıyorsun. Ciddiye alındığını bil ve buna yakışır şekilde hareket et. Uslubumun sert olduğunu her fırsatta dile getiriyorum ama amacım sadece birşeyler aktarabilmek. Hiçbir hayatı eleştirmiyorum da, yargılamıyorum da. Sana neden çalışmıyorsun diyemem, sorun üzerine neden çalışman gerektiğini açıklamaya çalışıyorum. Cümlemin içinde geçen "eşek gibi çalışmak" deyimini de ters anlama lütfen. Asla hakaret ya da polemik durumlarına girecek biri değilim.

Mahfel
20-07-2015, 07:15 PM
bos insani seytan doldurur :)