Orijinalini görmek için tıklayınız : Değişime Gelen Tepkilere Karşı Nasıl Tavır Alınmalı ?
bilinmezci
28-06-2015, 01:51 PM
Yılların sosyalfobiğiyim. Değişmek için çabalıyorum. Dışardan gelen tepkiler beni çok rahatsız ediyor. Sen konuşur muydun ? Konuşmayı öğrenmişsin. Geçen sene böyle değildin. Bu da sonradan böyle oldu. Hayırdır bi özgüven gelmiş ? Bu tür lafları duymak beni çok çok sinirlendiriyor ve kendime karşı olan mücadeleme büyük darbeler vuruyor. Ulan sen kimsin beni böyle yargılıyorsun ? Lütfen bana akıl verin. Bu tür tepkilere karşı nasıl bi tavır takınmalıyım ? Güçlü duramıyorum. Tepkilere karşı çok sinirlendiğim için insanların yeni beni kabul etmede zorlandıkları için içsel acılar çekiyorum. Açıkçası bu sözleri söyleyenlere laf sokmak, onların canını yakmak istiyorum. Ben adım attıkça insanlar bana tekrar geri adım attırıyor. Bana bu şekilde yaklaşan, beni küçümseyen insanlara nasıl davranmalıyım, ne söylemeliyim, onlara karşı istemsizce gelişen sinir, intikam duygusunu nasıl kullanmalıyım. Lütfen yardımcı olun.
gunesedogru
28-06-2015, 03:45 PM
Devam et doğru yoldasın, insanların gerçek yüzleri sana karşı olan pis nazarları ortaya çıkıyor,onları daha iyi tanıyorsun. Sinir ve intikam duygunu yıllarca ben bu beş para etmez adamlar için mi bu kadar zahmete katlandım diyerek kopuşu hızlandırabilirsin.
Dvrmchrkt
28-06-2015, 04:27 PM
Sonuçta ortada bir değişim var, insanların buna tepkisi kaçınılmaz. Ama iyi niyetle ama kötü niyetle..Ama sevinerek, ama kıskanarak,dalga geçerek..
Bir şekilde bu değişimi görüyorlarmış demek ki. Sevinmen lazım, gelişerek değişiyorsun...
oggy_g
28-06-2015, 05:02 PM
Bunları sendeki olumlu gelişmelerin takdiri olarak değerlendir. Gerçekten art niyetli olanlar varsa onlarla münasebeti kesersin olur biter.
bilinmezci
29-06-2015, 11:55 AM
doğru söylüyorsunuz arkadaşlar teşekkür ederim. Ayrıca daha açık haliyle şöyle bir durum benimkisi: birisinin küçümser bakışlarla sen konuşabiliyor muydun demesi beni çileden çıkartıyor. o insana ne cevap vermeliyim bilemiyorum. o esnada ona karşı müthiş bir sinir patlaması yaşıyorum ama dışarı vurmuyor bu duygum. sonradan da kafama takılıyor sorun oluyor. toplum önünde beni böyle aşağılayan bir insana gerekli cevabı vermek istiyorum ama cevabı bilmiyorum. şöyle sorayım, siz benim yerimde olsan birisi size toplum önünde geçmişteki suskunluğunuz, özgüvensizliğinizle ilgili sizi aşağılayarak laf çakarsa ne cevap verirdiniz ?
lemmas mesaj kutun dolu olduğundan cevap veremedim sana da teşekkür ediyorum buradan.
Dvrmchrkt
29-06-2015, 01:57 PM
d şöyle sorayım, siz benim yerimde olsan birisi size toplum önünde geçmişteki suskunluğunuz, özgüvensizliğinizle ilgili sizi aşağılayarak laf çakarsa ne cevap verirdiniz ?
.
Bu kişilere cevap vermek zorunda değilsin, istediğin zaman konuşur istediğin zaman konuşmazsın. Susarken de konuşurken de kimseden izin almam de olsun bitsin.
Bir de hesap mı vereceksin.
dreamer8
29-06-2015, 04:30 PM
Yılların sosyalfobiğiyim. Değişmek için çabalıyorum. Dışardan gelen tepkiler beni çok rahatsız ediyor. Sen konuşur muydun ? Konuşmayı öğrenmişsin. Geçen sene böyle değildin. Bu da sonradan böyle oldu. Hayırdır bi özgüven gelmiş ? Bu tür lafları duymak beni çok çok sinirlendiriyor ve kendime karşı olan mücadeleme büyük darbeler vuruyor. Ulan sen kimsin beni böyle yargılıyorsun ? Lütfen bana akıl verin. Bu tür tepkilere karşı nasıl bi tavır takınmalıyım ? Güçlü duramıyorum. Tepkilere karşı çok sinirlendiğim için insanların yeni beni kabul etmede zorlandıkları için içsel acılar çekiyorum. Açıkçası bu sözleri söyleyenlere laf sokmak, onların canını yakmak istiyorum. Ben adım attıkça insanlar bana tekrar geri adım attırıyor. Bana bu şekilde yaklaşan, beni küçümseyen insanlara nasıl davranmalıyım, ne söylemeliyim, onlara karşı istemsizce gelişen sinir, intikam duygusunu nasıl kullanmalıyım. Lütfen yardımcı olun.
Asla intikam, suç, can yakma, kin yok. Ama ayıp ediyor gerizekalılar, senin ebediyen susmanı, utanmanı bekliyor adiler. Bana deselerdi aynı şeyi çok güzel gömerdim ama uslup da önemli elbette. Ya sabır de. Sen ekmeğini eline alıp, yuvanı kurup, çocuğun olunca hiçbiri umrunda olmayacak bu insanların.
alikaris61
29-06-2015, 04:41 PM
ben hazırcevap bir insanım.genellikle dalga geçilmeye çalışıldığında sert laflar sokarım insanlar bu yüzden genellikle bana şaka yapmazlar.yalnız ben laf soktuktan sonra mutlu olmuyorum.çünkü karşımdaki insanın kırılıp kırılmadığını düşünüp duruyorum.sen ise tam tersinden dolayı moralini bozuyorsun.haksız sayılmazsın ama içindeki öfkeyi dışarı vurman insanları kaybetmene neden olabilir.zira bunu çevrene yapmaya başlarsın önce sonra her insanın söylediğine karşı bi kılıf uydurup laf yetiştirirsin.
sana tavsiyem mesela "oo sen konuşur muydun" diyenlere "çok şükür dilimize kan gidiyor" de.bu onlar için yeterli bi cevap olacaktır.
lodos
06-07-2015, 06:02 PM
insanların sizin hakkınızda düşündükleri çok önemli değil. siz kendinizi aşağı görmeyin. yapılan şakaları alay konusu olmak olarak değerlendirmeyin.
değişmeyen tek şey değişimdir. değişmeyi başarabilen insan sayısı fazla değil, başarmışsın, kendini kutlamalısın ve insanlara gülüp geçmeyi de öğrenmelisin. bazı insanları ciddiye almamakta fayda vardır. sizi anlayan yanında tedirgin olmadığınız insanlarla zaman geçirin.
***duyGu yOk***
08-07-2015, 11:09 AM
kaç yaşında olduğunuzu bilmiorum ama insanların tavırlarını, söylediklerini bu kadar takmamalısınız. siz içinizden geldiği gibi davrandığınızda sizi yargılamayan sizi olduğunuz gibi kabul eden insanlarla zaman geçirin. bu sizi daha çok motive edecektir. her insanda değişim olur bırakın değişime saygısı olmayan insanlar bir köşede kalsın.. (;
Dvrmchrkt
08-07-2015, 11:20 AM
Aslında değişime tepki gelmediğinde korkmalısınız.