PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Gün Anladım

gizemli56
09-06-2015, 01:00 PM
Bildiğiniz üzere dershaneler özel okullara çevrildi bende ve kız arkadaşım da kayıt olduk. Önceden sınıflar için sınav yapılacağını söylediler artık alışmıştım böyle bir ayrıma ondan tamam dedim hiç ses çıkartmadım. Fakat bu gün gelip büyük ihtimal sınıf ayrımı olmayacak sınav yapılmayacak denildi. Bunun üstüne sevgilim le tartıştık bana dediği ben seninle eşit değilim sen anadolu lisesi öğrencisin ben fen lisesi eşit değiliz istemiyorum dedi. Kafamdan kaynar sular döküldü sanki kankası da öyle düşünüyormuş sizin aranızda seviye farkı var diye. Bu gün anladım bu dünya'da güçlü olmak için her şeyi yapmak gerekiyor ki böyle bir ayrımcılığa maruz kalma diye

lodos
12-06-2015, 12:20 AM
üstünde durmaya değmez.

dreamer8
15-06-2015, 10:28 AM
Aptal bir sevgilin var. Bence yatırım yapma. Belki de etrafındaki çoğu insandan daha aptal bir sevgilin var. Süzmemsi:) Muhtemelen ikiniz de birbirinize yar olmayacaksınız. Başka insanlarla evleneceksiniz ve ölümsüz aşkınız anılarda kalacak. Muhtemel risklerden biri de eğer bu ilişki biterse karşınıza çıkan yeni insanların da sizden önce birileriyle sevgili oldukları olacak.

cmrts
15-06-2015, 11:03 AM
lise zamanlarında oluyor böyle dengesizlikler bende o zamanlar benden daha kötü lisede okuyanlara karşı farklı baksamda hiç birşey demezdim zaten onlar farkı anlarlardı genelde abi senin okulda farklı alan derlerdi. Bence çok takma sevgilin bir anlık gaza gelmiş ondan öyle demiştir.

Bülent
15-06-2015, 03:06 PM
Bu gün anladım bu dünya'da güçlü olmak için her şeyi yapmak gerekiyor ki böyle bir ayrımcılığa maruz kalma diye..

bende bunu anlamadım güçlü olmak için herşeyi yapmak gerekiyor derken ??

Bülent
17-06-2015, 04:27 PM
sosyal statü önemlidir :) :D

Evet çok doğru bi tespit sosyal statü önemlidir.
Örneğin genelde şöyle olur, eğer bir doktorsan eşinde yine o sektröden oluyor haliyle dünyaya
gelen çocuğunda mayasında genlerinde oluyor bu meslek bir nevi; memurun oğlu memur,
iş adamının oğlunun da iş adamı olması doğal sonuçlar. mesela bunların aksi bir örneği de benim memur oğlu olmama rağmen memur bile olamamam :) ( ama suç benim değil o dönemlerde memurluğa pek iyi gözle bakılmıyordu).. Herneyse öyle insanlar tanıdım ki sosyal statü sahibi para mal mülk sahibi ama mal adam resmen. hep derim "mektep merkebe fayda etmez". Tabi birde şu var ben hiçbir zaman büyük statüye sahip olmak istemedim öyle büyük hayaller kurmadım zaten o statülere ulaşamayacak derecede safım alavere dalavere hile hurda bilmem başkasının ayağını kaydırmayı hiç düşünmem örneğin bir fabrikam olsa askeri ücret 1 ise alsana 2 derim fabrikayıda batırırım ben o yüzden halimden memnun mutlu mesutum statümden çünkü yok :) Kısaca şudur; bir çocuk düşünün dedesi Maradona babası da aguero
bu çocuğun futbolcu olmama şansı vardır ama azdır.. Neyse bu konu böle uzar gider...

Sokaktanbiri
19-06-2015, 01:27 AM
Fen lisesine gitmek mi güçlü olmak ? Anadolu lisesi okuyunca güçsüz mü olunuyor ? Neyi anladınız tam olarak ?

miskin oğlan
19-06-2015, 01:29 AM
Bildiğiniz üzere dershaneler özel okullara çevrildi bende ve kız arkadaşım da kayıt olduk. Önceden sınıflar için sınav yapılacağını söylediler artık alışmıştım böyle bir ayrıma ondan tamam dedim hiç ses çıkartmadım. Fakat bu gün gelip büyük ihtimal sınıf ayrımı olmayacak sınav yapılmayacak denildi. Bunun üstüne sevgilim le tartıştık bana dediği ben seninle eşit değilim sen anadolu lisesi öğrencisin ben fen lisesi eşit değiliz istemiyorum dedi. Kafamdan kaynar sular döküldü sanki kankası da öyle düşünüyormuş sizin aranızda seviye farkı var diye. Bu gün anladım bu dünya'da güçlü olmak için her şeyi yapmak gerekiyor ki böyle bir ayrımcılığa maruz kalma diye

vay bee. egoya bak

Bülent
19-06-2015, 09:07 PM
vay bee. egoya bak

senin egon benim egomun önünde diz çöker.. :)

miskin oğlan
20-06-2015, 06:39 PM
senin egon benim egomun önünde diz çöker.. :)

çöksün zatende ne alaka. sevsinler senin egonu

ben ego'dan nefret ederim. sadece lanet bipolar yüzünden yılın 3 - 4 ayında o nefret ettiğim egonun esiri oluyorum.

başka bir topikte gördüm bipolarsın galiba. ama depresif olanından değil, hipomani-mani uçlarında yaşıyorsun

çıta bi aşağı yuvarlansın benim gibi majör depresif ol. görelim ondan sonra egonu ;)