PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB çözüm önerileri?

güneş1
06-06-2015, 04:56 PM
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yazmyorum ama takip ediyorum forumları yine de..İstiyorum ki bu başlık sadece Okbsi olan herkesin kendince ürettiği çözümlerimizi paylaşalım..Çünkü biliyoruz ki sadece ilaç kullanmak bana göre asla bi çözüm değil beraberinde bi şeyler daha yapmak gerekiyor..
Ben kendimi bu aralar çok diplerde hissediyorum.. Yüzme bilmeyen bi insan gibi uğraştıkça çırpındıkça batıyorum...Her geçen gün her geçen sene hastalığım dahada farklı bi boyut kazanıyor daha da zorlaşıyor...Önceden tek bir takıntıyla uğraşıyordum o geçiyodu diğeri başlıyodu bi şekilde idare ediyodum..Ama şimdi hepsi birdn takıntılarımın geliyo ve hiç biride geçmiyo..

Sizler neler yapıyosunuz umutsuzluğa düştüğünüzde kendinizi nasıl teselli ediyorsunuz paylaşırsanız belki bana da bi faydası dokunur :(

montevo
06-06-2015, 05:58 PM
ben kendimi kabuleniyorum.bende de olan bu diyorum ancak insanlar anlamıyor.bi sivri zekalı çıkıyor.onada şiddet uygulayacağım.başka çözümü yok.

alikaris61
06-06-2015, 06:05 PM
geçmiş olsun.ben de buna benzer bi başlık açılsa diyordum.takıntılarınız sizi zorladığında neler yapıyorsunuz?acaba ilaçlar haricinde hangi besinlerle kendimizi daha iyi hissedebiliriz? vs..
ben takıntılarımı karışık bi şekilde yaşıyordum.yani tek bir takıntı değil bir çok takıntım vardı.bunları yaşayarak ama yaşarken aslında oldukça rahatsız olarak aşmak nasip oldu bana.ilaç kullanımına sonradan başladım.iyi yönde etkisi oldu çok şükür.hala da arada sırada bana uğrayan takıntılarım olduğunda çoğunlukla umursamıyorum."yav he he" diyorum.bazen de "hadi lan bu sefer de yapayım" dediğim takıntılarım oluyor.arada kıyak geçiyorum keratalar fazla saldırmıyor o zaman :)
bi de güzel şeyler düşünmek lazım.sakinleştiren müzikler dinlenebilir.ya da araştırmalar yaparak takıntılarınızı bi süreliğine de olsa kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.
dün gezinirken ay çekirdeğinin anksiyete ve depresyona iyi geldiğini okudum.psikolojiye olumlu etki yapabiliyormuş.ne kadar etkilidir bilemem :)

Dvrmchrkt
06-06-2015, 07:42 PM
Arkadaşlar, takıntınızı kabul edip onunla yaşayın. Bırakın tüm hücrelerinize sinsin. Utanmayın bundan, korkmayın. Siz hastasınız. Siz ona izin verdikçe onun dokularınıza nüfuz ettiğini gördükçe, önce acı çekeceksiniz, sonra kanıksıyacaksınız. Bazı zamanlar da , siz takıntıyı çağırın, neyden korkuyorsanız, siz onu düşünün. Bırakın yine hücrelerinize sinsin..Yine acı çekeceksiniz.Ama unutmayın, siz hastasınız. Takıntı ile doğrudan mücadele ederseniz ASLA kazanamazsınız.

Bırakın tüm vücudunuzu, ruhunuzu sarsın.Bir zaman sonra etkisizleşecek.

Takıntıdan kurtulmak bu kadar basit miydi, boşuna mı yıllarca bu kadar çile çektim diyeceksiniz. Ben 15 yıl sonra demiştim bunları. Herşeyim düzene girdi.

Yapmanız gerekenler:
1-Takıntı ile doğrudan savaşmayın. Onun kaynağı sizin beyninizdir. Oradan beslenir. Siz savaş açtıkça o daha da güçlenir.Çünkü, takıntılar kaygıyla beslenir. Siz kaygı duydukça, o daha da büyür.
2-Güvenli davranışlarda bulunmayın. Şunu yaparsam takıntının zararından korunurum gibi düşünceler içine girmeyin. Çünkü, takıntıya önlem almanız takıntıyı yok etmez. Sizi geçici rahatlatır sadece. Geçici rahatlama ise uzun vadede hiçbir derde derman olmaz.
3- Ne kadar acı verici olsa da, takıntı gelince uğraşmayın.Bırakın, sarsın bedeninizi. Hatta takıntılı olmadığınız zamanlarda bilerek takıntılarınızı düşünün.Üzerinize çekin, o acı ile yoğrulun, onunla yüzleşin.

Unutmayın, siz hastasınız ve istenmeyen düşüncelerden muzdaripsiniz. Size herşey mübah o noktada

15 yıl acı çektim ama bunları uygulayarak yendim obsesyonu. Zaten bu fikirlerde bana ait değil.Dünyaca ünlü obsesif uzmanı pskiyatrislerin çalışmalarının sonucu

güneş1
07-06-2015, 01:25 AM
İlaçlarımı düzenli kullanıyorum,uzun zamandırda kullanıyorum ben tamamen geçsin istemiyorum ama sanki gün geçtikçe dahada kötü oluyorum hayattan kopuyorum gibi..Çok dua ediyorum ne para ne maddiyat ne başka bişe tek isteğim şu hastalığımın hayatımı etkilemeyecek kadar azalması...
geçmiş olsun.ben de buna benzer bi başlık açılsa diyordum.takıntılarınız sizi zorladığında neler yapıyorsunuz?acaba ilaçlar haricinde hangi besinlerle kendimizi daha iyi hissedebiliriz? vs..
ben takıntılarımı karışık bi şekilde yaşıyordum.yani tek bir takıntı değil bir çok takıntım vardı.bunları yaşayarak ama yaşarken aslında oldukça rahatsız olarak aşmak nasip oldu bana.ilaç kullanımına sonradan başladım.iyi yönde etkisi oldu çok şükür.hala da arada sırada bana uğrayan takıntılarım olduğunda çoğunlukla umursamıyorum."yav he he" diyorum.bazen de "hadi lan bu sefer de yapayım" dediğim takıntılarım oluyor.arada kıyak geçiyorum keratalar fazla saldırmıyor o zaman :)
bi de güzel şeyler düşünmek lazım.sakinleştiren müzikler dinlenebilir.ya da araştırmalar yaparak takıntılarınızı bi süreliğine de olsa kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.
dün gezinirken ay çekirdeğinin anksiyete ve depresyona iyi geldiğini okudum.psikolojiye olumlu etki yapabiliyormuş.ne kadar etkilidir bilemem :)

alikaris61
07-06-2015, 11:53 PM
İlaçlarımı düzenli kullanıyorum,uzun zamandırda kullanıyorum ben tamamen geçsin istemiyorum ama sanki gün geçtikçe dahada kötü oluyorum hayattan kopuyorum gibi..Çok dua ediyorum ne para ne maddiyat ne başka bişe tek isteğim şu hastalığımın hayatımı etkilemeyecek kadar azalması...

açıkça görülüyor ki vesveseye maruz kalıyorsunuz.hastalığınızı bilmek,tanımak çok önemli bi adım siz zaten bu adımı geçmişsiniz.şöyle düşünün ilk kez tanıştığınız bir insanın size neler yapabileceğini bilemezsiniz.ama bi süre onunla takılırsanız az çok fikir sahibi olur kendinizi emniyette hissedersiniz.vesveselere kafanızı takmayın.
belki sizi kötüye gitmeyi düşündüren başka bir neden olabilir.iyice düşünün sizi bu duruma sokan rahatsızlığın temelinde ne var?bunu çözdüğünüz zaman "beni mutsuz eden sebep buymuş" diyerek onun üzerinde çözüm üretmeniz daha rahat olur.

gunes23
08-06-2015, 12:26 AM
Takıntılarına karşı savunmaya geçme, mantıklı yanıtlar dizisi üretmekten vazgeç...gelmesine izin ver, sakin ol onlar senden değil sana ait değil senin karakterine ait değil,,,bu insan beyninin doğal yapısı. Normal olan. İnsanlar kendilerine ait olmayan düşüncelere maruz kalır. Önem verirsen normalden anormale dönmeye başlar. Kendini düşüncelerle savaşırken bulduğunda derin bir nefes al ve kendine sakin ol de.... Ve mücadele etmekten vazgeç ...meşguliyetini dikkatini hemen başka bir yere kaydır...