PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bana ne oluyor

ZeusunVarisi
01-06-2015, 10:25 PM
Arkadaşlar ilk defa kendimi ifade edebileceğim, içimi rahatça dökebileceğim bir yer. Lütfen yazdıklarımı objektif olarak okuyun.

Arkadaşlar ben 17 yaşında bir erkek çocuğuyum. Lisede okuyorum. Fakat kendimi diğer insanlardan farklı hissediyorum. Sanki onlara ait değilmişim gibi. Okulda çok başarılı olmasam da insanlardan daha zeki oluğumu düşünüyorum. "Ne yönden yani ?" derseniz; ben insanların içini görebiliyorum. Şöyle ki yalan söyleyen bir insanı şıp diye anlarım. O an yaşadığı duyguyu veya aklından geçenleri anlayabilirim ve bu konuda çok ciddiyim. Fakat ne kadar insanları anlasamda kendimi onlar gibi hissedemiyorum. Sınıfımdaki veya çevremdeki çoğu insanlar. Kibirli, yalancı, ağzı bozuk, kaba insanlar. Çevremi değiştirmemin bir faydası yok. Bir ortama girdiğimde o ortamda kendini zeki sanan 3-5 ahmak benim sinirimi acaip bozuyor. Bu yüzden arkadaş çevrem çok GENİŞ değil. Kız arkadaş konusuna gelirsek. Hayatımda hiç kız arkadaşım olmadı. Hiçbir cinsel ilişkimde olmadı. Fakat nedendir bilmem arada bir aklımdan kız arkadaşımın olduğunu onla yaptığım türlü eğlenceleri hayal ederim. Fakat düşündüğüm kız taş gibi sarışın bir afet değil. Benim hayata bakış açım karpuz gibi dışarıdan çıkan ses önemli değil içinin kelek olup olmadığı önemli. Neyse yani anlayacağını yanlız bir gencim. E cinsel açıdan da hayli günahım oluyor. Ve bunu yaparken istek duyuyorum fakat 2-3 gün sonra kendimden iğreniyorum af diliyorum. Bilgisayara çok büyük bir ilgim var. O kadar ki kendi yapımım uygulama ve oyunlar yapıyorum. Hayatımda her zaman herkese kibar ve güzel sözlü olmuşumdur. Fakat bende garip birşey var sanki Hulk gibi :D. Mesela 1 kaç ay önce ilk ciddi kavgamı ettim. Normalde sinirlerime hakim olurum ve sakin olurum ama karşıdakinden dayak yerim diye değil. Kavga etmek istemediğimden. Hem kavga etmeden önce karşıdakinin benim tarafımdan döverek öldüğünü düşünerek kendimi sakinleştirebiliyorum. Fakat bu sefer olmadı beni kendi aralarından dışlayan birkaç kişi var. O gün gerçekten çok kaba davrandılar. Bende hayatımda sinirlenmediğim kadar sinirlenip var gücümle ortalığı dağatıp o çocuğu dövdüm. Fakat sonra fark ettim ki benm sinirim o çocuğa değildi içime atıp biriktirdiklerimdi. Çünkü ailem arkadaşlarım yani herkes beni küçümseyip dalga geçiyor. Beni umursayan yok günün genelinde yanlızım. Yaz tatilinde gittiğim spor hariç dışarı çıkmamayı düşünüyorum. İnsanlarla konuşma isteğim yok bir ara intihar yollarına bile bakmıştım. Tabi can tatlı yer mi ? Tabi ki yemez :D. Kısacası hayat beni bu yaşta çok yordu çok sıktı hayattan zevk aldığım bir kaç şey var onlarıda yapmam herkesi rahatsız ediyor. Mesela İngilizcem aşırı derecede çok iyidir. Çeviriler yaparım. Dediğim gibi programlar yazarım. Yabancı diziler izlerim. Yüzmeye ve vücut geliştirmeye gidiyorum. Fakat ailem bunu zaman kaybı olarak değerlendiriyor. Onların ne derse desin benim başarıp ileride bir progamcı olacağıma inanıyorum ama kimse tarafından ilgi çekmiyorum. Ne yapabilirim ? İnsanlara rol yaparak onlar gibi mi olayım ? Yoksa böyle devam mı edeyim ? Teşekkürler...

dreamer8
02-06-2015, 10:08 AM
En belalı, en iğrenç yaşlarındasın. Geri gelmeyesice, belalı, hormonlu, kartoloz, sivilceli, bunalımlı, ne berbat yaşlar ya. allah korusun. Benim de çok sancılı geçti o seneler. Ben de düşündüm o yaşlarda, zekiyim, farklıyım, özel seçilmiş biriyim, insanların röntgenini çeken, zihinlerini okuyan, kalplerinden geçenleri bilen, hisleri çok kuvvetli, sıradışı...bir insanım diye. Aslına bakarsan kısmen öyleydim, başbelası bir zekam ve kuvvetli algılarım vardı. Keşke olmasaydı.Daha sonra etrafımdaki keşifleri, mühendislikleri, mekikleri, sosyal, psikolojik, sayısal bilimleri, kitapları, yüksek binaları, insan yapımı güzel şeyleri gördükçe çok da özel biri olmadığım konusunda ikna ettim kendimi. Ne keşfettim, hiçbirşey...Duruldum, hala arızayım ama eskisi kadar değil.Mutlaka spora devam. Fitness, body, yüzme, koşu en güzeli. Kilo kontrolünü yap, ideal kilonda ol. Aptal aptal facebooka, watsapp a girene kadar programcılık yapmak, oyun yazmak çok daha prestijli ve mantıklı. İngilizceni canlı tut.

depresif42
02-06-2015, 06:44 PM
Ailen neyi zaman kaybı olarak görmüyor? Senden beklentileri tam olarak nedir? Zaman biraz daha geçsin öncelikle senin fikirlerini dikkate alacaklarını düşünüyorum.

En belalı, en iğrenç yaşlarındasın. Geri gelmeyesice, belalı, hormonlu, kartoloz, sivilceli, bunalımlı, ne berbat yaşlar ya. allah korusun. Benim de çok sancılı geçti o seneler. Ben de düşündüm o yaşlarda, zekiyim, farklıyım, özel seçilmiş biriyim, insanların röntgenini çeken, zihinlerini okuyan, kalplerinden geçenleri bilen, hisleri çok kuvvetli, sıradışı...bir insanım diye. Aslına bakarsan kısmen öyleydim, başbelası bir zekam ve kuvvetli algılarım vardı. Keşke olmasaydı.Daha sonra etrafımdaki keşifleri, mühendislikleri, mekikleri, sosyal, psikolojik, sayısal bilimleri, kitapları, yüksek binaları, insan yapımı güzel şeyleri gördükçe çok da özel biri olmadığım konusunda ikna ettim kendimi. Ne keşfettim, hiçbirşey...Duruldum, hala arızayım ama eskisi kadar değil.Mutlaka spora devam. Fitness, body, yüzme, koşu en güzeli. Kilo kontrolünü yap, ideal kilonda ol. Aptal aptal facebooka, watsapp a girene kadar programcılık yapmak, oyun yazmak çok daha prestijli ve mantıklı. İngilizceni canlı tut.

Güzel tavsiyeler vermişsin. Sanırım uzun bir yazı olunca en kolay senin yazılarını okuyorum. Cümlelerin hoşuma gidiyor.

alpha
02-06-2015, 06:49 PM
uzun uzun yazdıklarının son kısmına cevap veresim geldi. ilgi çekmek için birşey yapma. sana tüyo bazı şeyler vardır ilgi çekmesi için ne kadar az çaba harcarsan o kadar ilgi çeker. bu tür konularda biraz bencilce sadece keyif aldığın için yapmanı tavsiye edeceğim. yıllar içinde eski dostlarla bir araya geldikçe anılmasını beklediğim hiç bi şeyimin hatırlanmadığını ve hiç aklıma gelmeyecek yanlarımın hatırlandığını görüp anlamıştım. mesela güzel çalım attığım hatırlanır sanarken ayağı burkulan arkadaşımın koluna girip oyunu bırakışım hatırlanabiliyor.demekki neymiş bir messi olamamışım ama insan olmuşum.

mexi43
06-06-2015, 10:21 AM
Vay be sanırım ben senin 15 yaş halinim :D .Böyle devam et kimse seni fark etmek zorunda değil,sen de onları fark etmek zorunda değilsin.Seni önemsemeyeni sen de önemseme bu kadar basit işte :) .Zaten yakında değerini fark edecek başka insanlar çıkacak,hayatın muhteşem olacak sonra seni en başta fark etmeyen,önemsemeyen insanlar yaptıklarından utanacak çünkü onlar yaşayıp gitmeyi planlayan insanlar ama sen aç olan insansın sen gitmeden önce senden sonraki nesile iyi bir miras bırakacak olansın.Ailenin gereksiz dediği o şeyleri yapmaya devam et çünkü yaptıklarının gereksiz olduğunu sadece ailen düşünüyor ama başka birine anlatsan seni taktir edecek eminim.Son birşey daha.Eğer egonu arttırırsan o kadar büyüyecek ki büyümek için iyi niyetini,yeteneklerini ve iyi olan herşeyini yok edecek ve onların yerine geçecek.Egonun büyümesine izin verme sakın.

ZeusunVarisi
16-06-2015, 11:58 AM
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

dreamer8
16-06-2015, 03:56 PM
Ailen neyi zaman kaybı olarak görmüyor? Senden beklentileri tam olarak nedir? Zaman biraz daha geçsin öncelikle senin fikirlerini dikkate alacaklarını düşünüyorum.

Güzel tavsiyeler vermişsin. Sanırım uzun bir yazı olunca en kolay senin yazılarını okuyorum. Cümlelerin hoşuma gidiyor.

Teşekkür ederim dostum. Ne demek.

Bülent
16-06-2015, 09:00 PM
Teşekkür ederim dostum. Ne demek.

dikkat çekmek ile alakalı şuanda forumda 2 . başlık var. aynı olmasa bile çok benzer diğeride carlostevez'in bana iki başlıkda aynı kişinin kaleminden çıkmış gibi geliyor ilginç bu arada depresif gitmiş hatun sanmıştım depresif42'yi ben malum kitlenen başlıkta :)

dreamer8
17-06-2015, 11:25 AM
dikkat çekmek ile alakalı şuanda forumda 2 . başlık var. aynı olmasa bile çok benzer diğeride carlostevez'in bana iki başlıkda aynı kişinin kaleminden çıkmış gibi geliyor ilginç bu arada depresif gitmiş hatun sanmıştım depresif42'yi ben malum kitlenen başlıkta :)

Evet dikkat çekici başlıklar atıyorlar.

ayseogretmen87
18-02-2016, 12:53 PM
Buradan alacağın yorumlar ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Bilgisayar, internetle ziyadesiyle haşır neşirmissin, sana tavsiyem bazı siteler var uzmanıylakonus gibi, psikolog veya yaşam koçu gibi uzmanlarla görüntülü konuşmanı sağlayan. Maddi imkanın varsa, bir yaşam koçu ile düzenli görüşmeni öneririm, hem sana arkadaş olur hem de içine düştüğün çıkmazı çözmene rehber olur.