Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Kötü Bir Durumdayım
ThePscho
17-04-2015, 06:25 PM
16 yaşındayım.Önceden derslerim çok çok iyiydi şimdi ise bazı derslerden kalmayayım diye zorluyorum.1.68 boya 110 kilo gibi bir vücudum var.İnanın hareket ederken o kadar utanıyorum ki.Suratım deseniz beş para etmez.Siyah noktalarla dolu.Hayattan soğuyorum resmen.İnsanlarla iletişim konusunda falan bir sıkıntım yok.Psikologa gitmeye başladım.Okulumdaki rehber hocamdan da destek alıyorum.Pek çok sorunu hallettim belki ama çalıştığım halde düşük aldığım sınavlar mı dersiniz yoksa tip mi dersiniz... O kadar zor bir durumdayım ki.Hayattan soğudum.Önceden intiharı düşünürdüm ama şu an yaşamak güzel geliyor.İki tane sorunum kaldı.Bunları da halledersem mutlu olacağım.Yardım edebilir misiniz ?
sessizsakin
17-04-2015, 07:16 PM
Spora başlayabilirsin mesela :) Şunu da belirtmek istiyorum bütün sorunların bitmez bunu bil. Bunlar geçer başka bir şey başlar. Hayat böyledir :) Sıkılmadan bıkmadan mücadele etmelisin o zaman bazı şeylerin üstesinden gelirsin. Kilo verirsen tipin de düzelir hem daha gelişme çağındasın vücudun, yüz hatların daha da değişecek. Hep böyle kalmayacak yani. Bu arada cilt temizliğine falan dikkat edersin. Cildiye bölümüne gidersin gerekenleri yaparsın. Dert etme :) Dert edecek bir şey yok tamam.
Berke
23-04-2015, 09:30 AM
Merhaba. Forumun geneline bakarsan -özellikle depresyon bölümüne- herkes 16 yaş ve çevresinde olduğunu belirtiyor. Ergenlik döneminde fiziksel görünüm bir takıntı halini alır, kusurlar belirlenir ve onlara her gün bakılarak bir boşluğa düşülür. Çünkü bunlar doğuştan gelen özelliklerdir ve değiştirilemez. Ama kilo sporla verilebilir, ciltteki siyah noktalar ise tedavilerle geçirilebilir. Sosyal ilişkilerinin sağlam olduğunu söylüyorsan bu güzel bir şey. Demek ki kendine güvenin var ve sorunlarını aştığın zaman bu güven daha çok ileriye gidecek. Sanırım fazla hareket etmeyi sevmiyorsun ki kilon bu kadar yüksek. Oysa bir şeyler için çabalamadan sonuca varamayız. Kimse bize altın tepsiyle güzel ikramlar sunmuyor.
Yigit
23-04-2015, 06:08 PM
Sofradan doymadan kalkmayı becerirsen ve okula yürüyerek gidip gelirsen ( uzakta 300mt ileride in) yemekten önce ve sonra 1 er bardak su içersen kilo sorununu uzun vadede çözebilirsin. 1.68 boy açıkçası çok kısa ben 1.85 im 90 kiloyum açıkçası 80 kilo olduğum dönemlerde bana sen 80 kilosun diyen olmadı. Boy farkı kapatıyor benden çok daha zayıf insanlar benden kısa olduğu için daha tombullar. Spor derken basketbol futbol vs. deneme derim açıkçası takım olarak oynanan sporlardan bir zaman uzak dur olumsuz eleştiri alırsın saçma sapan konuşur hakaret ederler şevkin kırılır. günde 1km yürürsen 2 tabak yiyorsan 1 yeme 1.5 tabak ye ben yatılı kaldığım dönemde 90 dan 80 e kadar düştüm kendini zorlarsan yaparsın. yüzündeki sivilce siyah nokta vs. hepsi düzelir ergenlik geçince sen sadece sıkıp cimcikleme kendini ileride kalıcı leke yapar çok takıntı yaptıysan cildiyeye git ilaç krem vs. doktor sana önerir kullanırsın. Derslerin konusunda konuşacak olursak ilkokuldaki 95-100 leri görmen elbet mümkün değil tahminim ya 10. ya 11.sınıftasın 11 en ağır sınıftır diyebilirim ama 9 a 10 a göre çok kötüyse durumun bir sebebi olmalı. Aradaki farkı düşün burada yaz bizde tartışalım. Eskiden olup şimdi olmayan şimdi olup eskiden olmayan bir imkan durum sorun eylem v.s bunlardan bahsedebilirsin. İnsanlarla iletişimde sorunun yoksa bunu lehine kullan. Dostlarından destek alabilirsin biraz kilo durumun düzelince beraber vücut geliştirmeye gidersiniz dolaşırsınız vs. bir şekilde halledersin bunlar sonsuza kadar gidecek durumlar değil.