Orijinalini görmek için tıklayınız : Aldatıldım
alpha
05-04-2015, 10:43 PM
Arkadaşlar öncelikle belirtmeliyim ki ağır bi travma geçirmiyorum veya öyle sanıyorum.yaklaşık 1 ay önce telefon mesajlaşma yoluyla ucu açık sonucunda herşeyin çıkabileceği bir ilişkisini yakaladım eşimin. 3. şahıs üst komşum en büyük düşmanlığımda kendisinedir. olayı çok detaylı anlatmayacağım bende oluşturduğu travmanın suçluluk duygusu çocukların geleceği ile ilgili endişeler olduğunu düşünüyorum. suçluluk duygum komşumdan uzun zamandır haz etmiyor eşimi kişiye karşı uyarıyordum adamda bi dengesizlik vardı belli. üst komşum olduğundan evimdeki her gürültü patırtıyı biliyordu sanırım eşimin boşluğa düşmesinden faydalandı. ağır bi işte çalışıyorum 2 küçük çocuğum vardı ve bazen stresi kaldıramıyordu. akşamları geldiğimde çocuklarla ilgilenmekten kendisine pek vakit ayıramıyordum çoğunlukla yemeği yeyip biraz tv izleyip büyük olan 3 yaşındaki oğlumu yanıma alıp yatıyordum. çocuklardan dolayı sosyal pek bişey yapamıyorduk. bu durumun geçici olduğunu çocuklar büyüdükçe daha iyi olacağından bahsedip eşimi teskin etmeye çalışıyordum. ama yeterli olmamış sanırım.
boşanmak için avukat tutup hem eşime hemde 3. şahsa dava açtım , çocuklar 1 aydır bendeydi bu süre içinde eşim yazlık olarak kullandığım evime geldi bi defa çocuklarıyla hasret giderdi başlarında sabahladı sabah erkendende kendisini gitmesi gerektiğini söyleyip gönderdim.hali perişan ama apaçık ortada olan bi şeyi inkara yönelip huyu olan yalana başvurduğu için affetmiyorum. bir yandanda çocuklarından ayrı kalmış anne olmasından dolayıda üzülüyorum. bu gün avukatıyla görüşüp iki günlüğüne çocukları kendisine teslim ettim. 1 aydır çocuklara annem bakıyor. 3 yaşındaki oğlum bi terslik olduğunun farkında çok huysuzluk ediyor yemek konusunda sıkıntı çıkarıyor . 1,5 yaşında olan küçük oğlumda dünyadan bi haber çok etkilenmişe benzemiyor.
gerek çocuklarımın gerek benim gerekse eşimin bu durumdan en az zararı görerek neticelenmesi için çaba harcıyorum. 3. şahısada evliliğime mutlu yuvama kastettiği için cehennem azabı çektirmek istiyorum.şu an yalanla dolanla durumu idare ediyor.eşime kırgınlığım çok ama düşmanlık beslemiyorum. saf bi insandı ve bi arayış onu bu hallere soktu. araştırıp öğrendiğime göre şahıs küçük oğlum uyurke eşimin çocuğu bu aileye emanet verip büyük oğlumla alışverişe giderken telefonunu vermesiyle başlamış. olaydan bi hafta 10 gün öncesinde eşime watsapptan nokta göndermesiyle başlamış. çakal herif sanırım beklediği cevabı bulamassa yanlışlık olarak durumu izah etmeye çalışacakmış sanırım. eşim bu durumu bi arkadaşına söylüyor ve arkadaşı tarafından uyarılıyor ama sonrasında ne olduysa 10 gün sonra ben yakaladığımda canımlı cicimli aşşağı iniyorum sende in içerikli mesajlarla devam ederken son buluyor. sadece o güne ait mesajlaşmalar var elimde daha öncekiler silinmiş telefonu avukata verdim gerekli inceleme yapılıyor şu an ama durup düşündüğümde eşimin telefonunu ortada koymama gizleme gibi durumları aynen 1 hafta 10 gün kadar geriye gidiyor daha önceleri telefonu çocukların elinde bile gezerdi.
Aklım eşimin hissiyatında açıkçası neydi bu ilişkiden beklediği ? çarpık bi ilişkimiydi bir vaat ( eşlerden boşanıp evlenmek gibi) mıydı ?şu an perişan pişman ama bunu hiç mi düşünemedi girdiği riskin farkındamıydı birden nasıl bu duruma düştüğünün farkında değil miydi ? manevi olarak işim gereği çok yanında olamasamda ne istediyse olan bir hayat yaşıyordu. ailesinin yanına dönmekten çok korkardı.şu an en büyük korkusuyla başbaşa malesef. çok vicdanlı bir yapım var bu gün çocukları teslim ederken yanına geçip teskin ettim. dedim artık dik duracaksın bir hata yaptın bedelini ödüyorsun. şu güne kadar çocuklarım ve senin için çırpındım iyi bi gelecek hazırlamaya çalıştım artık çocuklarım için olacak bunlar sende dik duracaksın çocukların için ve her zaman yanında olacağım senin. boşanma isteğim sabit güven yıkıldı bi kere.
dreamer8
05-04-2015, 11:14 PM
Genel itibariyle kadınlar sadık, erkekler aldatmaya meyillidir. Bunda, kadının hayır diyebilme, erkeğin hayır diyememe durumunun da etkisi büyüktür. Erkekleri eleştiren tüm kadınlar, erkek olarak yaratılsalardı, yabancı bir kadının davetine hayır diyemezlerdi. Ama bunu bilmelerine imkan yok. Aldatmak meşru değildir elbette, ilişkiyi noktalamayı gerektirir. Erkeklerin neden böylesine düşkün olduklarının anlaşılabilmesi için dip not olsun.
alpha
06-04-2015, 08:19 AM
Ya iyi okumadınız yada ben iyi anlatamamışım. Burda aldatan kadın o dipnotu kadınlar için olarak değiştirin.
dreamer8
06-04-2015, 09:19 AM
Ya iyi okumadınız yada ben iyi anlatamamışım. Burda aldatan kadın o dipnotu kadınlar için olarak değiştirin.
Haklısın, yazıyı baştan sona okudum. Senin yerinde kim olsa o davayı açardı. Belli ki yeni arayışlara girmiş, ilişkide yürümeyen birşeyler var. Şimdi çıkmasa birkaç seneye daha beteri çıkacaktı muhtemelen. En doğru olanı yapmışsınız. Fiziki şiddete başvuran erkeklerden olmamakla. Çocukların yaşları küçük olduğu için annede kalmalarına jhükmedebilir mahkeme. Boşanmış insan sayısı o kadar arttı ki, bu kervana sizler de katılacaksınız sanırım. Hayırlısı olsun. Yine bir özdeyişle bitirelim. Bir kere aldatmaya meyleden kadın, affedilse bile hep aldattığı andaki kadar güven verecektir.
sessizsakin
06-04-2015, 11:12 AM
Eşiniz çok büyük bir yanlış yapmış. Ne desem bilemedim ama siz gerçekten çok güzel ve gerektiği şekilde davranmışsınız. Şöyle söyleyeyim bu durumda yapılması gereken en güzel davranışı yapmışsınız zaten. Canınızı sıkmayın. Her şey olacağına varır derler ya sizde hayırlısı böyleymiş deyin. En azından daha kötü şeyler olmadan olayın başında farkına varmışsınız bu çok iyi. WhatsApp' ta mesajları silmişse eşiniz uygulamayı kaldırıp tekrar yüklediğinizde eski mesajlar yüklensin mi diye bir seçenek var evet derseniz hepsi geri yüklenir diye biliyorum. Affedilecek bir şey değil. Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir durum. Allah sabır versin. Sizde bundan sonra önünüze ve çocuklarınıza bakın yeter. Bir insan neden aldatır aklım almıyor! Git boşan sonra ne b.k yersen ye. Bu neyin nesidir, neyin kafasıdır anlayamadım gitti. Her insan hata yapar bunu biliyorum ama kendine hakim olmasını bileceksin arkadaş. Her şeyden önce bir insan kadın olsun erkek olsun fark etmez kıymet bilecek, vefalı olacak, vicdanlı olacak o zaman olmaz bu tür şeyler. Olan olmuş artık eşiniz aldatarak hayatının en büyük hatasını yapmış, kendi elleriyle bu yuvayı, melek gibi çocuklarını ve sizi kaybetmiştir kısacası.
öyle yani
06-04-2015, 11:23 AM
Çok zor bir durum.peki yalana bu kadar neden bağlı.ne iş yapıyordunuz da hafta sonları çocukları bir yere götürmuyor muydunuz? Severek mi evkendınız görücü usulüyle mi?
alpha
06-04-2015, 12:59 PM
Destekleriniz için teşekkür ederim. 4 yıldır evliyim 1 yılda nişanlı kaldık. Aslen görücü usulü tanışsakta iki aşık olarak evlendik. Eşimi yalana sevkeden bi çok olaylar dizisi var aile eğitimi başta geliyor. Sürekli korkutularak yalan söylemeye zorlanmış bir hayat. Evliliğimiz boyunca önemli önemsiz bi çok konuda yalana çok başvuruyordu. İlk zamanlar tatlılıkla uyarsamda bu huyundan vazgeçemedi. Evliliğimizin ilk ayında ilk oğlumun onun doğumundan 4 ay sonrada 2. Oğlumun müjdesiyle hayat bulsakta evliliğimize bu huyu bi çok darbe vurdu. Aile çok önemliymiş meğer dengesiz insanlardı eşimle ilgili bazı özel konulardaki şikayetlerimi dikkate alıp uyardıklarını söyleselerde genelde jep beni suçlayarak bu durumları iyileştirmeye hiç çaba harcamadılar.
Ağır bi iş yapıyorum çatı işi yapan bi işletmem var ve hep işinbaşındayım. Bu durum sadece hafta içi ailemizi etkiliyor haftasonu hiçbi aktivitede bulunmamamızın sebebi çocuklarla başa pek çıkamamamız oluyordu. Çok denedik hatta olaydan 1 hafta evveli yine çıkmış burnumuzfan gelmişti. Bu konuda eşime hakveriyprdum ama durumumuzda ortadaydı. Ona olabileceğim tek destek çocukları uyuturken sofra hazırlarkendi. Bununla birlikte yemek konusundada ısrarcı değildim. Gürültü patırtımızda çoğunlukla titizliğinden ben evdeyken bile temizliğe düşmesinden bazende ailelerden kaynaklanıyordu.
öyle yani
06-04-2015, 01:16 PM
Telefon kayıtlarında yazılımla uğraşan geçmiş yazıları çıkartabilir.o yazıları çıkarıp gerçekten buna sebeb olan şeyi bulup öyle boşanın derim.aldatmanın affı olmaz bende bu kanıdayim ama insanın aklına gelmeyen şeyler de çıkmıyor değil, bu yüzden sizi kararınızdan caydırmak gibi bir niyetim yok ama herseyi ortaya çıkarıp o şekilde boşanın.ses kayıt dokümanı isteyebilirsinirz.belki birseyle tehdit etmiştir.belki birseyler de olabilir.O zaman gönül rahatlığı ile boşanabılırsiniz.
ortega33
06-04-2015, 03:42 PM
erkek daha çok aldatmaz çünkü erkeğin aldatması için bir kadın gerekir! :)
yani aldatma işini icra eden erkek ve kadın sayısı eşittir! :)
kadın aldattığını gizler erkek ise açık açık ifşa eder bu yüzden erkek aldatır gibi görünür! :) :D
alpha
06-04-2015, 04:15 PM
Ortega ortada komik bir konumu dönüyor?
@öyle yani. Eşimde böyle bi iddada bulundu ancak söz konusu mesajları yanı başımda gülerek atıyordu. İkinci ortada taciz tehdit varsa savcılığa şikayet et dedim yanaşmadı. Çok kurcalamak ruh sağlığımı boxuyor düşünmemeye çalışıyorum. Olayı bu yüzden avukata verdim o gerekli araştırmayı yapıyor banada bilgi vermemesini tembih ettim.
sessizsakin
06-04-2015, 04:58 PM
Bide şu dikkatimi çekti siz eşinizi daha önceden bu kişiye karşı uyarmışsınız da, kesinlikle uzak durmalıydı. Yani düşünüyorum da bi insanın eşi diyecek ki bu adama dikkat et, ondan uzak dur bu durumda kadının yapması gereken şey o adamı tanımamaktır. Bırak çocuk için numara bırakmayı yolda görse, merdivende görse tanımayacak o kişiyi bu benim fikrim.
alpha
06-04-2015, 06:33 PM
numara verme olayından malesef haberdardım. olaydan çok öncesinden mecburi bir durumdu ve benim adama karşı tesbitim yoktu henüz. üstelik numarasını namussuz adamın eşi istemişti. lanet herif yönetici olduğu için eve yeni taşındığımız sıralar bazı konularda yardımcı olma sebepli görüştüğüm biriydi. şu an olaylardan uzaklaşıp net düşününce bu adamın bunu resmen tasarladığını bile düşünüyorum. nasıl bi dünya oldu kardeşim kapımızı çalanı düşman bilmeliymişiz meğer. ne kadar eşim bi tuzağa düştü gibi görünsede malesef dünyada bu tür insanlar hep olacaktı ve o namusunu kendi için taşımalıydı. adamın dengesiz hareketleri maddi konularda sallama beyanlarda bulunuyordu. 3 kuruşluk evde kiracı bi adamın fabrikatörlük taslaması benim nazarımda bi eziklik kendini ispatlama çabasıydı böyle bi şüphem yoktu ama dengesizdi ve uzak durmak gerektiğini düşünüp eşimi uyardım. ama malesef ya geç kalmışım yada eşim için biraz ilgi yeterli olmuş.
sessizsakin
06-04-2015, 07:34 PM
Hmm anladım. O zaman normaldir komşunun karısına numarasını vermesi. Zaten haberiniz de varmış. Kötü niyetle kullanılmış bu durum. Evet malesef bu tür insanlar her yerde. Benim babam bu konularda çok ileri görüşlüdür. Kimseye güvenmeyin derdi de niye bu kadar abartıyor derdim haklıymış baksanıza burnumuzun dibindeki insanlar neler yapıyor. Allah kimsenin başına vermesin. Çok zor. Allah size de sabır versin. Sakin olun. Ben elimden gelen her şeyi yaptım ama yine de böyle oldu diyorsanız olacağı varmış demek ki. Vicdanınız rahat olsun. Sürekli düşünüp moralinizi bozmayın. Yapacak bir şey yok artık.
alpha
07-04-2015, 07:21 PM
Eşim olaydan 1 hafta sonra çocuklarını görmeye geldi bir maksadınında özür dilemek olduğunu söylesede olayın bir taciz vakası olduğunu söyledi dayanaklarını söyledi bende anında bu iddasını çürütecek bn i şey söyledim sustu. Yine yalana başvurduğu için devam etmedim. Onunda ezilmesini daha fazla istemiyordum. Bişey oldu olmadı bilmiyorum benim için o mesajlar yeterlidir dedim. Artık inkara yönelmeyeceği bir an konuşacağım. Zaten oldu olmadı demesinide istemiyorum. Sadece onu bu duruma iten şeyi benim hatalarımı onun hatalarını konuşup medeni olarak gönül rahatlığıyla ayrılmayı istiyorum. Bu gün evi boşalttım. Kendi eşyalarını bıraktım ailesinden bi arıza çıkmaz ise itiraz edemiyceği adaletli olmaya çalışılmış bir paylaşım oldu. Bu sancılı süreçten sonra artık geri dönüşün olmadığından emin olduğunda daha dürüst olmasını beklediğim bi ara konuşacağım.
9 ŞUBAT
08-04-2015, 06:59 PM
Bence çok acele etmişsin .
Tamam aldatılmak hiçbirimizin hoşuna gitmez,ama yine de soğukkanlı olman gerekirdi .
Yapacagin en akıllı iş bir müddet eşinden uzak kalmak ve olayları tartmak olmalıydı .Diyelim ki boşandın karından intikamını aldın ya sonrası ? Buyuk ihtimalle çocuklar annesine verilecek ,çünkü her ikisi de bakıma muhtaç ve çok küçükler .Onları hiç mi aramayacaksın ,sevinçlerinde kederlerinde yanlarında olmayacaksın ,dayanırım desende yalan hem de kuyruklu yalan ,daha şimdiden 3 yaşında olan çocuğunla uyumaya alışmışken bir anda bomboş yatakta oradan buraya donup duracak uykusuz ,pişmanlık dolu geceler yaşayacaksın .
Tamam karın bir suç işlemiş ,belli ki bunun en buyuk sebebi içine duştugu boşluk .Bu hataya düşmesinde senin de buyuk payın var ,buyuk bir ihtimalle karın yaptığından bin pişman ona buyuk ders olmuştur .
Bence yapacağın en doğru iş oncelikle evinden başka bir yere taşınacak ,komşunla ilişkinizi kesicek ve yeni bir hayata başlayacaksınız .Bu olay kolay kolay unutulamaz ama zamanla küllenir gider ,belki de sarsılan evliliğinizin çok daha guçlu hale gelmesine vesile olur .
O yüzden aklını başına alıp ,şu anı ve geleceği çok iyi duşun ,öfkeyle kalkan zararla oturur ,bunu asla unutma .
9 ŞUBAT
08-04-2015, 07:06 PM
Destekleriniz için teşekkür ederim. 4 yıldır evliyim 1 yılda nişanlı kaldık. Aslen görücü usulü tanışsakta iki aşık olarak evlendik. Eşimi yalana sevkeden bi çok olaylar dizisi var aile eğitimi başta geliyor. Sürekli korkutularak yalan söylemeye zorlanmış bir hayat. Evliliğimiz boyunca önemli önemsiz bi çok konuda yalana çok başvuruyordu. İlk zamanlar tatlılıkla uyarsamda bu huyundan vazgeçemedi.
Aile çok önemliymiş meğer dengesiz insanlardı eşimle ilgili bazı özel konulardaki şikayetlerimi dikkate alıp uyardıklarını söyleselerde genelde jep beni suçlayarak bu durumları iyileştirmeye hiç çaba harcamadılar.
Ağır bi iş yapıyorum çatı işi yapan bi işletmem var ve hep işinbaşındayım. Bu durum sadece hafta içi ailemizi etkiliyor haftasonu hiçbi aktivitede bulunmamamızın sebebi çocuklarla başa pek çıkamamamız oluyordu.
Bir çok nişanlının yaptığı en buyuk hata ,müstakbel eşi iyice tanımadan açık açık beklentilerini birbirlerine anlatmadan evliliğe adım atmaları .
Erkegin işi ne kadar zor olursa olsun ,eşiyle ilgilenmesine engel değil .İlgilenmek illa her dakika onla bir arada olmak demek değil .Gun içinde iki dakka arayıp ne yapıyor sormak gonul almak ,bazen ufak tefek suprizler yapmakla da olabilir .
Kadınlar için duygusal tatmin ,ekonomik tatmine gore çok daha agır basıyor ,ama ne yazık ki erkekler bu konuda hem ilgisiz hem de bilgisiz .
alpha
09-04-2015, 12:05 AM
Cevaplarınızı ilgiyle ve takdir ederek okudum. Olumlu düşünen insanları hep desteklemiş takdirde etmişimdir. Müsterih olun ki doğru kararı verdiğimden eminim. Sağolsun bir arkadaşımız bana özelden sizin gibi yapıcı davranmam için tavsiyede bulunmuş ona olayı biraz daha açmıştım. Umarım darılmaz kendisine verdiğim cevabı buraya kopyalayacağım.
*alpha*Nickli Üyeden AlıntıMalesef eşim o kadar bile masum değil. Konuda hususi belirtmedim aslen sadece üst komşu ile değil aynı anda eski patronu ve lise hocasıylada yazışıyordu. Patronuyla lakat bi muhabbette beni kesiyordu. Adam tedirgin kocan nerxe diye soruyordu. Kocası bunlar yazılırken eşiyle karşılıklı kanepelerde uzanmış çocuk yatırıyprdu. Eşinin kahkaha atarak yazışıypr olduğunu görüypr arkadaşım komik bişey yazdı diyordu. Lise ho asıylada şöyle bi konu adam soruyor hala lisedeki gibi seksi misin. Eşimde ewet iki çocuğa raümen 57 kiloyu hocacığım diyor evin adresini veriyor beklerim diyordu.*Malesef bunlada bitmiyor gün geçmiyorki çocuklara şiddet uyguladığı belirten yakın uzak biri çıkmasın. Ve gün geçmiyor ki ufak tefek hırsızlık olaylarında baş şüpheli çıkmasın. Ki bi kısmında kendimde bazı tesbitlerim olmuitu. Mesela cüzdanından verdiğimden fazla para çıkıp korkarak babam harçlık verdi diye açıkladığı bi kaç hatıram var. Bu işten kurtulayim eşim hakkında bi başlık açıp ibretlik bi anı hazırlayacağım. Çocukluğundan boşanmasına kadar bildiğim ve anlattıklarından yola çıkacağım
öyle yani
09-04-2015, 12:23 AM
Bunun bir kişilik bozukluk olduğunu çocukluğunda yaşadığı sorunlar sebebiyle olma ihtimali var desem.affedin demiyorum ama çocuklar çok küçük onarılmaz bir yara oluşması kaçınılmaz.eşini geçtim şuan çocuklar için en iyi yolu seçin.asla anneniz böyle kötü vs demeyin.boşansanız da ayrı degil gibi ortak şeyler yapmalısınız.
alpha
09-04-2015, 08:29 AM
Biliyorum hatta artık eminim. Eşimde çok büyük bir kişilik bozukluğu var. Onu artık çok suçlamıyorumda. Yalan söyleme huyunu çok iyi biliyordum hırsızlık huyunu yeni öğrendim. İnsanlar çekindiklerinden neler gizlemişler meğer.Dün büyük bi sarsıntı yaşadım ne düşüneceğimi bbilmiyorum. 5 sene az süre değil ben nasıl bu buz dağının sadece küçük kısmını görüp aşabiliriz demişim. 1 senelik nişanlılık dönemi yeterli değil diyorsunuz 4 senede evlilik geçtiği halde ancak bir hatasıyla tanıyorum. Onu ve her geçen gün yeni bişeyler daha çıkmaya devam ediyor. Sorun yaşadığı hatalarını bilen herkesi bi şekilde uzaklaştırıp bana yalanlarla duyma ihtimalim olanlarda ön hazırlık yapabiliyor ailesinide ortak edip kendini destekletebiliyor. Gerçekten çok profesyonel bir yalancı aptal bir hırsız olduğunu anladım. Artık yaşadığı her ne ise aptalca isteğineesir düşüyor sonra kurtulmak için bahsettiğim gibi müthiş planlar yapabiliyor. Durun bakalım daha telefon kayıtları gelsin telefonu bilir kişiden gelsin neler çıkacak.
dreamer8
09-04-2015, 09:31 AM
Aldatma bir sonuç bence. İnsanların içlerinde öylesine büyük boşluklar var ki; bunu başka bir sesle, yeni bir solukla, alışılmışın dışında bir karakterle, yepyeni bir tenle, yasağın ve gizliliğin damarlara pompaladığı arsız bir heyecanla doldurmaya çalışıyorlar. İnsan uç noktalarda bulunduğunda rutinden çıkar, adrenalin dolar, görünmez bir uyuşturucu maddenin hoşluğunu hisseder üzerinde. Evli bir kadının aldatması bundan daha ötesi olamaz. Kişideki boşluklar büyüdükçe, yaptğı çılgınlık ve aldığı risk de o ölçüde büyüyor ki, bu boşluğu baskılayabilsin. Kesinlikle meşru, caiz, etik değil. Son karar sizindir.
alpha
09-04-2015, 11:41 PM
konu iyice eşimin psikolojisine döndü. burda baş sorumluda benim kabul ediyorum. aslen kendim için destek almaya çalışmaktı amacım.
1 ay oldu şu gün içimde fırtınalar var. olayı ancak çok yakınlarım biliyor. kardeşlerim ve eşleri annem ve babam. içime ata ata fenalaşmaya başladım. birinci derecede aile malesef bu konularda pek objektif olamıyor. sürekli eşimle ilgili kötü anılar ve onun berbat biri olduğuyla ilgili eleştiriler dinliyorum. hala eşimi seviyorum. aslında evlilikle aşk bitiyor bu sevgi sözcüğünü değer veriyor diye değiştirebiliriz. halini düşünüyor onun için endişelenmek benim konumumdaki biri için normal sayılacak bir ruh halimi ? olayda kendi hatalarım muhakkak vardır . bunlar için suçluluk duymak normal mi ? mesela eşim en son görüşmemizde beni şu olaydan dolayı suçladı. bir gün çocukları alıp eve yakın bi parka gittik. bu şahısta çocuğuyla yanımıza geldi bi süre oturduk çocuklar oynadı biz izledik. daha sonra benim kuaför randevum yaklaştığı için kalktık ve apartmanın giriş kapısında eşimi bıraktım gittim bu şahısta yanındaydı. bana o gün neden bizi yanlız bırakıp gittin aynı asansöre beraber binmek zorunda kaldık dedi. bu olayda adam senden cesaret almış olamaz mı dedi :( burda belki biraz acelem vardı ama esasında bi güven vardı bende. nihayetinde 2de oğlum yanındaydı.bu düşünceyi aşamıyorum.hatta düşünüyor net hatırlayamıyorumda. eşimin bi iddasıda kendilerini asansörün kapısına kadar götürüp adamla asansöre binmelerini izlemişim. inanın anılarımı zorluyorum böyle bi şeyi yapmış olmadığımı düşünüyorum. bi kaç defa parka gitme olayımız oldu ve benzer şekilde onları yukarı çıkarıp eve geçirdiğimi hatırlar gibiyim. bir defada apartmanın giriş kapısında bıraktığımı anımsayabiliyorum. ama bu adamın yanımızda olduğunda hangisini yaptığımı net hatırlamıyorum.
sessizsakin
09-04-2015, 11:47 PM
Bu kadarını düşünmeyin bence. Yoksa düşün düşün, işin içinden çıkamazsınız. Her tek kalan bunu yapmıyor. Kendisine hakim olacaktı bence o da sizin onu sevdiğiniz kadar sizi sevseydi eğer. Bu kadar basit düşünüyorum. Tabi bekara karı boşamak kolay derler. Kafanızı da karıştırmak istemem ama evli bir insan nerede duracağını, ne yapacağını bilmeli diye düşünüyorum. Sizin şu an yaşadıklarınız gayet normal kim olsa böyle hisseder.
alpha
10-04-2015, 12:37 AM
olaydan 1 hafta sonra ben işime dönüp teselli oluyordum.işime odaklanıp olayı biraz ötelemeyide başarmıştım. normal davranıyor aynı karakterimi sergiliyordum. ne zamanki çocukları gönderdim geri aldım perişan halini bir daha gördüm üstüne hakkında gerçekleri duyup taşları yerine koydum üstünede evi boşalttım bende arkasını alamadığım bir patlamaya yol açtı. çok aksileştim hiç bir lafı normal alamıyor çevreme bağırmaya başlıyorum. çocuklarıma kaşıda sabır göstermez oldum. bu durum dalga dalga geliyor önünü alamıyorum. bir süreliğine kendimi çocuklarımla inzivaya çektim kafa dinleyim dedim ama malesef düşünceler yakamı bırakmıyor. olayda farkedemediğim yeni detaylar yakalıyor yapbozun parçalarını birleştiriyorum. gittikçe dahada zorlaşmaya başladı.
eşimle konuşmayı düşünüyordum vaz geçtim. çünki yalanlar dizboyu ve inanmak istiyorum biraz kendimi saldığımda yalanını çürütüyor beter oluyorum.şu an anneminde bizimle olacağı bir hayata razı aklınca annemin nezaretinde nasılsa hiçbişe yapmayacağına emin olmamı sağlamak amacı. bunu vaktiyle düşündüm. ona her baktığımda her bana yakınlaşmaya çalışmasında tiskiniyorum. bırakın onu yeniden hayatımda bir kadına güvenip devam edebileceğimi bile şu gün düşünemiyorum. dürüstçe bana detay itiraf olmaksızın problemimizi anlatmasını özür dilemesini isterdim. empati yapıp onu bağışlamayı en azından iki çocuğun ebeveynleri olarak beraber yanlarında bulunacağımız zamanlar hatırına affetmek isterdim. anlam veremediğim şey şu. :
" evet gizli kapaklı bi ihtiras kurbanı oldun. ama bunun riskininde farkında olmalı şu güzel yuvayı yıkma ihtimalininde ihtimali olsa nasıl kalkışabilirsin. yakalandığın andan itibaren bin pişmansın kaybedeceğin herşeyi o an çok net anladığına göre ki en önemlisi artık ben hayatında olmayacağım. 1 hafta 10 günde nasıl bir aşk ve istekle bu hatayı yapabildin. kaybedeceğini anladığında mı beni sevdiğin ve kaybetmek istemediğini anladın ?hayatımızda özellikle iki çocuğumuzun herşeyimizi kısıtladığı zor bir dönemdeydik. sadece sen değil bende zorlanıyor iki çocuğum için katlanıyordum. bekarlık dönemimde hergecemi verdiğim hobilerime internette yaptığım derin araştırmalara kendi tasarımlarıma sosyal hayatıma senden itibaren 1 derece çocuklarımdan sonra tamamen son verdim.kendi halinde müstakil bi evde doğmuş büyümüş ben çok uzak olduğum hiç benimseyemediğim apartman hayatına alışmaya çalıştım. sorumluluklarım arttı çalışma hayatımda kendime artık daha fazla yükleniyordum kolaylıkla red edebildiğim işleri bu sorumlulukla kabullenip neredeyse ağız kokusu çekme derecesinde kabulleniyordum. ütüsüz gömleklere olmayan akşam yemeğine hiç kızmadım.yükünü anlıyor sana kıyamıyor sabah kahvaltısı istemiyor poğaça simite talim ediyordum. sofra hazırlamana yardım ediyor bazen yemeğini tencereden tabağına ben koyuyor ayranını servis ediyordum. bazen ikisinide ama çoğunlukla en azından çocuklardan birini ben yatırıyordum. bu yük birtek sana ağır değildi. bekarlığımda bir çok karşı cinsten arkadaşlarım vardı. kimine abla kimine kardeşim diyebiliyor kiminede hafifte olsa ilgi duyuyordum. sırf kıskandığın için hepsiyle iletişimimi kestim kesmesem ruhunun duymayaccağınıda bilerek hemde. zaten vakitte yoktu onlara ayıracağım . beyin gücümde iki cümleyi ard arda edebilecek kadar kalmıyordu. varım yoğum bu aileydi. aile . "
sessizsakin
10-04-2015, 12:41 AM
Ciddi ciddi bu işi sonlandırmayı düşünüyorsanız daha fazla kurcalamayın. Çocuklara bu konuyu sakın yansıtmayın. Onların suçu ne? Sabırlı olun biraz. Çocuklar nerede iyi olacaksa öyle davranın. Annesine verin hem çocuklar bu kötü ortamda olmaz hem de siz biraz toparlanabilirsiniz belki.
alpha
10-04-2015, 01:40 AM
neresinden tutsan elinde kalır arkadaşım. malesef çocuklarımı güvenle teslim edemiyceğim bir ortam eşiminki. mesela çocukları ilk alıp eşime götürme girişimimde ki eşimle bir gün öncesi böyle anlaşmıştık kendi telefonu avukatta olduğu için babasının telefonundan arayıp eşimi istedim. daha çocuklar yanımda oraya getiriyorum lafını edemeden 10 dakika hakaretlerle karşılaşıp kapadım. anlayış göstermeye çalıştım tekrar aradım tek edeceğim laf eşime ben geliyorum çocukları aşşağı in al demekti. ama malesef telefonda hoparlörü açmış annesi babası abisi koro halinde hakaretler ediliyordu.tüm aile vaktiyle psikolojik tedavi görmüş olduğunu biliyorum içlerinde en en normal davranan eşimdi konuyu az buçuk biliyorsunuz onunda dengesi ne derece anlarsınız.abisi çok ileri derece artık ismini bilmediğim bi psikolojik sorundan yüzde 70 raporlu ki geçmişinde evi yakıp kapıları üstüne kapamış bi insan. telefonda duyduklarım ailenin psikolojik çöküntü yaşadığı üstelik en problemli kişi olan abisinin artık kendini kaybetmişçesine bağırıyor olması benim için yeterli bir sebeptir. bütün bunlara rağmen yinede eşim adına olayın ağırlığını bildiğim herşeyden önce anne olduğu için belli aralıklarla çocukları elim titreyek vermeye razıyım. çocuklarıma karşı tahammülsüzlüğüm bir derecedir düşündüğünüz her ne ise korkulacak derece değildir. üstelik teraziye koyduğunuzda hala benden yana çok ağır basacağınıda sizi temin ederim.
ciddi ciddi derken avukatlar tutulmuş dava günü bekleniyor ve malesef bu sancılı sürecin belkide en iyi dönemini yaşıyor olabiliriz. ve mahkemede telefon kayıtları bilirkişi raporları savunma için atılacak iddaları şahitleri siz düşünün
gülbahar
10-04-2015, 02:26 AM
Çocuklar çok küçük lütfen biraz daha düşünün sadece onlari düsünerek yola çıkın. Onlarin yaşacağı travma sizinkinden daha az olmayacaktır eminim ki. İyi yada kötü bir ailenin bile olmasi onlar icin teselli sayilir. En azindan biraz büyümelerini bekleyin. Siz de anneyi cocuklarin buyume surecinde kontrol altina alabilecek gücün olduğuna inaniyorum gayet bilincli bi insansiniz. Lutfen cocuklar cok onemli ne yapacaksaniz yapiyorsaniz dusunuyorsaniz bi daha dusunun derim. Allah yardimciniz olsun (dipnot: bastan sona kadar okudum ve cocuklar icin her seye katlanmaniz gerektigini dusunuyorum tabi sizin karariniz yinede.)
sessizsakin
10-04-2015, 02:48 AM
neresinden tutsan elinde kalır arkadaşım. malesef çocuklarımı güvenle teslim edemiyceğim bir ortam eşiminki. mesela çocukları ilk alıp eşime götürme girişimimde ki eşimle bir gün öncesi böyle anlaşmıştık kendi telefonu avukatta olduğu için babasının telefonundan arayıp eşimi istedim. daha çocuklar yanımda oraya getiriyorum lafını edemeden 10 dakika hakaretlerle karşılaşıp kapadım. anlayış göstermeye çalıştım tekrar aradım tek edeceğim laf eşime ben geliyorum çocukları aşşağı in al demekti. ama malesef telefonda hoparlörü açmış annesi babası abisi koro halinde hakaretler ediliyordu.tüm aile vaktiyle psikolojik tedavi görmüş olduğunu biliyorum içlerinde en en normal davranan eşimdi konuyu az buçuk biliyorsunuz onunda dengesi ne derece anlarsınız.abisi çok ileri derece artık ismini bilmediğim bi psikolojik sorundan yüzde 70 raporlu ki geçmişinde evi yakıp kapıları üstüne kapamış bi insan. telefonda duyduklarım ailenin psikolojik çöküntü yaşadığı üstelik en problemli kişi olan abisinin artık kendini kaybetmişçesine bağırıyor olması benim için yeterli bir sebeptir. bütün bunlara rağmen yinede eşim adına olayın ağırlığını bildiğim herşeyden önce anne olduğu için belli aralıklarla çocukları elim titreyek vermeye razıyım. çocuklarıma karşı tahammülsüzlüğüm bir derecedir düşündüğünüz her ne ise korkulacak derece değildir. üstelik teraziye koyduğunuzda hala benden yana çok ağır basacağınıda sizi temin ederim.
ciddi ciddi derken avukatlar tutulmuş dava günü bekleniyor ve malesef bu sancılı sürecin belkide en iyi dönemini yaşıyor olabiliriz. ve mahkemede telefon kayıtları bilirkişi raporları savunma için atılacak iddaları şahitleri siz düşünün
Evet çok ama çok karışık ve içinden çıkılmaz bir hal almış durumunuz. Ben çocukların suçu ne derken onlarn yıpranmaması için elinizden geleni yapın demek istedim. Eğer öyle diyorsanız öyledir tabi. Sizin yanınız daha güvenli ve daha huzurlu ise şimdilik böyle olur zaten. Mahkemenin sonlanması bir çok şeyi belirleyecektir. Şimdilik fazla düşünmeyin zamana bırakın yapacak bir şey yok gibi duruyor. Zamanla bir sonuca varılacaktır.
dreamer8
10-04-2015, 09:25 AM
Alpha kardeşim; çocukken ne yapardık? Annemize kızınca karnımız aç olduğu halde sofraya oturmazdık, aç kalırdık değil mi? Küsünce salona çıkmazdık. Yetişkinlikte daha da katılaşır gurur kavramı. Eşini sevsen de, sana yasak artık. Kalbine söz geçirirsen, içinde kuşku kalmaz, miden hazımsızlık yaşamazsa eş senin eşindir, yuva sizin yuvanız. Ama ortada bitmiş bir evlilik var haberin olsun. Bundan sonrası çirkinleşmeden, karşılıklı aile kavgalarına bulaşmadan belli bir çizgide neticelendirmek ve çocuk ya da çocukların psikolojilerini düşünmek. Eşinin seni kandırmasına imkan verme. Bayan aldatırsa.....
alpha
10-04-2015, 02:48 PM
evlilik zaten olay günü bitti tek derdim çocuklar gülbaharın endişe ettiği üzere. ancak diyelimki affettim bu aileyi aile yapan şeyler yok artık en başta huzur. böyle bi ortamda ne derece sağlıklı yetişebilir çocuklarım. emin olun çevremdeki çoğu insan aldatılma olayını bilmiyor. sadece eşimin yalan ve çocuklara davranış şekillerinden dolayı boşandığımı açıklıyorum. bir insan bu kadar mı mimlenir. herkesin bu tür konularda eşimden gördüğü bildiği destekleyici hatıraları çıkıyor ve aldatılma şöyle dursun sırf bu yüzden beni haklı buluyor destekliyorlar. tabi üzülerek.dreamer8 inde dediği gibi zaten artık eşim değil. büyük bi ihtimal tahminimdir şahısla bi gelecek planlıyordu ki bu büyük hatayı yaptı. anılarımı mesajların içeriklerini son dönemki konuşmalarımızı birleştirip bütün olarak baktığımda bunu görüyorum. hala eksik parçalar var ve tamamlanacaktır elbette.basit bi örnek elinden telefonu zorla almış henüz açmama müsade etmeyecek şekilde benimle mücadele ederken bir yandan bağırıyordu. lütfen okuma diye adımı anıyordu. bunu yukarıdaki utanmaz insanın sesini duyabileceği havalandırma olan yere yakınken yapıyordu. bi şekilde yardım çağrısı gibiydi. şahıs olay sabahı telefonu iptal ettirmiş ortalıktan kaybolmuştu bile. kimbilir henüz bu durum ortaya çıkmamış olsa hala aynı çarpık hayatı yaşıyor olacaklardı. ve ne acı bir tesbittir ki eşim belkide beni kaybetmekten çok yakalandığına üzülüyordu. şahısın sahiplenmemesi kendine belkide en büyük darbeydi. nitekim olaydan 1 hafta sonra bana gelmiş şahsın kendisini taciz ettiğini bu mesajlarıda üzerine çekip onu öldürmek maksadıyla attığını idda etti. bu iddasınıda evde 3 adet şarj cihazı dururken bir süredir şahısla cep telefonu şarj cihazı alıp verme geçmişi olduğunu kendini taciz eden insanla neden böyle bir alışverişi olduğunu şahsın şarj cihazının evimde vestiyerin öekmecesinde olduğunu sorduğumda ancak susabildi. yine devam edip böyle bir taciz varsa gidip savcılığa şikayet etmesi gerektiğini söyledim. sanırım beni kandıramayacağını artık anladı.
öyle yani
10-04-2015, 04:02 PM
sevgili alpha bey, malesef söylenecek yapılacak hiç bir şey kalmamış.En doğrusu boşanmak, ama bir arkadaşımla azbucuk sizin durumu anlattım, bir klinikte psikolog, sizin çocuklarınıza şiddet uyguladığını belirtiyorsunuz ya, eşiniz şimdi daha fazla bunu yapabilir.Bir tür hırsını çıkarmak adına, veya ailesi sürekli laflarla onları sizden soğutmak için rahatsız edebilir.Bu konuda da dikkatli olun lütfen.Çocuklarınızın size açıksözlü olmaları konusunda teşvit etmek sürekli konuşmanız iyi olur. Çoğu üye arkadaşlar cocukların psikolojileri bozulur diye boşanmamanızı tavsiye etmiş, kendilerince haklı olsa da her gün anlaşmazlık baba anne sevgisizliği ile büyümekte ayrı bir psikolojileri bozar. Evlilikten korkma insanlara güvensizlik gibi şeyler. Siz sadece ne olursa olsun, işinizi de aksatmadan çocuklarınıza vakit ayırın. Sürekli zaten alttan alana sağlam karaktere sahip olduğunuzu görüyoruz.Siz bu yolda devam edin. Artık geriye dönüş zaten kalmamış, geriye dönülse de o büyü bozuldu. medeni bir şekilde ayrılmak en doğrusu.Ailesine de fazla muhatap olmayıp, minimum derecede görmeniz sorunu çözer diye düşünüyorum.Sabir ve kolaylık diliyorum. saygılar.
alpha
10-04-2015, 04:26 PM
İlginize teşekkür ederim. Hiç tanımadığınız biri için endişelenmek üstüne psikolog arkadaşınıza benim için fikir sorma zahmetine girmenizi mahçubiyetle karşılıyorum. Teşekkürler. Şu an çocuklarım çok küçük henüz konuşamıyorlar. Onlar için hukuki bir mücadele hazırlığındayım. Umarım bahsettiğim nedenlerden velayetleri bende kalır. Diğer türlü sonuçları düşünemiyorum. Sırf bu yüzden eşimede ağır bir tazminat davası açtım velayet konusunda son koz olarak kullanacağım.
2 gündür işe ara verdim çocuklarımlayım. Annemin onlara sevgiyle bakması içimi biraz ferahlatıyor. Eşim ya ailesinden yada utancından çocuklar için bir talepte bulunamıyor. Dava sürecinde Çocukları ne sıklıkta ne kadar süreliğine vermeliyim diye düşünüyorum. Geçen ctesi p. Tesiye kadar verdim. Sıkıntı çıkmadı.
öyle yani
10-04-2015, 04:38 PM
İlginize teşekkür ederim. Hiç tanımadığınız biri için endişelenmek üstüne psikolog arkadaşınıza benim için fikir sorma zahmetine girmenizi mahçubiyetle karşılıyorum. Teşekkürler. Şu an çocuklarım çok küçük henüz konuşamıyorlar. Onlar için hukuki bir mücadele hazırlığındayım. Umarım bahsettiğim nedenlerden velayetleri bende kalır. Diğer türlü sonuçları düşünemiyorum. Sırf bu yüzden eşimede ağır bir tazminat davası açtım velayet konusunda son koz olarak kullanacağım.
2 gündür işe ara verdim çocuklarımlayım. Annemin onlara sevgiyle bakması içimi biraz ferahlatıyor. Eşim ya ailesinden yada utancından çocuklar için bir talepte bulunamıyor. Dava sürecinde Çocukları ne sıklıkta ne kadar süreliğine vermeliyim diye düşünüyorum. Geçen ctesi p. Tesiye kadar verdim. Sıkıntı çıkmadı.
Hiç tanımasak da bu hepimizin başına gelebilir.Bu yüzden yabancı tanıdık farketmez.Eğer yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa daima oluruz.Eşinizi iknaya yönelik çalışın. İstediği zaman gelip görebilir maddi anlamda kendisine destek çıkabileceğinizi ve ailesinin yanında çocuklara sıkıntı olabilir yönünde ikna etmeye çalışın. Eşinizin talepte bulunmamasını bir köşeye bırakın kendisine de söyleyin, elimden geldiği kadar sana maddi destekte bulunurum.Sadece sende çocuklar için ortak fikirlere uy, biz artık bir araya gelmesek de düşpünmemiz gereken çocuklarımız var deyip onu ikna edin. Davalar olursa tazminat olursa malesef karşılıklı yıpranır ve cocuklarda zarar görür.Kim kazanır veya kaybeder bilmem ama iki tarafta kaybeder benim gözümde o aşamaya gelirse.Söylediğim gibi yapıcı olmanız durumunda şuan duygusallık içinde olan eşiniz yumuşar diye düşünüyorum.
alpha
10-04-2015, 06:18 PM
bir annenin çocuklarından ayrı kalması ve bunun için hiçbirşey yapamıyor olması çok üzücü değil mi ? aslında parça parça anlattığım için konu biraz karışık gidiyor. çocuklar için girişimlerimi süreç içinde anlatmaya çalışayim.
olay gecesi eşimin babasını çağırıp sağsağlim kızını kendisine teslim edip durumu izah ettim. eşimin intihar girişiminde bulunduğunu dikkat etmesi gerektiğini söyleyip olayın sessiz sedasız bitirilmesi gerektiğini artık o ortamda bulunmak istemediğimi söyleyip çocuklarımı alıp annemin o an bulunduğu yazlık evime geldim. eşim kısa bir baygınlık geçiriyordu hızla çocuklara bi kaç eşya alırken eşim ancak asansöre bierken ardımdan bağırdığını hatırlıyorum.
1 hafta yazlıkta kaldıktan sonra eşim kısa bi telefon görüşmemizin ardından bir dolmuşa binip akşam saati yanımıza geldi. iyi niyetli konuşmamdan cesaret aldığını özür dilemek izah etmek için geldiğini söyledi yalan söylediği çıkınca sustu. çocuklarıyla bir odada kalmasına mecburen izin verdim. sabah olduğunda onu çocukların başında dizleri üstünde duruyorken buldum. artık gitmesini söyledim.çocuklarıda götürmek istedi yalan söylediği için öfkeliydim izin vermedim.
aynı gün akşama doğru içim hiç rahat olmadığından onu babasının telefonundan arayıp yarın çocuklarını sana getireceğim dedim. neden sabah bırakmadın dedi durumu açıkladım. bu tavrıma karşılık senden hiç bir beklentim olmaksızın eğer çocuklarımdanda beni mahrum etmeyeceksen onlarında velayetini vererek boşanmayı kabul ediyorum dedi. ertesi gün çocukları yanıma alıp yola çıktım yarı yolda arayıp aşşağı inmesini çocukları getiriyor olduğumu söylemek için aradım.telefonu babası açıp hakaretler etti. bahsettiğim gibi çocukları getiriyorum lafını edemeden 10 dk katlandım . telefonu kapatmak zorunda kaldım. tekrar aradığımda bu sefer annesi babası abisi koro halinde küfürler ediyorlardı babasına zar zor çocukları getiriyorum kızınız bahsetmedimi nedir sizin bu haliniz dedim. yalan söylüyorsun diye bağırdı annesi. yemin ediyorum inanmadıkları gibi babası o çocukları almayı bilirim dedi. bende gücün yetiyorsa gel al hadi diyip kapadım . abimin evine geçtim durumu anlattım. bi kaç gün öncesi boşanma davası açması için avukata vekalet vermiştim avukat tazminat davasıda açmamı tavsiye etmiş kabul etmemiştim. o an çocukları almak için geçici karar çıkartabileceklerini düşünüp avukatı arayıp tazminat davası içinde talimat verdim. çok kızgındım ve artı çocukları bir şekilde alabilirlerse bunu koz olarak kullanabileceğimi düşündüm.
bu zamandan sonra hiç bir ses seda çıkmaksızın bir hafta geçti. çocukları abimin evine götürüp yengeme arayıp eşimi çağırmasını çocukları görmesini istedim. yengem arayıp 1 saat konuştu eşimle ancak bi kaç kelime konuşabilmiş. sakinleştirici kullandığını acillik olduğunu gelemeyeceğini söylemiş. annesi alıp telefonu benim kızını dövdüğümü idda etmiş hatta intihara kalkışan kızını öldürmeye teşebbüs ettiğimi söylemiş. yengemde kızınızın yaptığı yanında iki tokatınmı hesabını soruyorsunuz kaldıki kızınız bir tokat yemedi bilakis hayatına kast etmiş ve benim egel olup babasına teslim ederkende bu durumumdan bahsettiğimi hatırlatmış.
bi hafta 10 gün daha geçtiğinde kızkardeşim dayanamayıp aramış eşimin çocuklarını görmek için neden hiç bir girişimde bulunmadığını zaten daha önce sorgusuz sualsiz gidip rahatça çocuklarını gördüğü halde neden tekrar gitmediğini sormuş hatta hiç durumlarını merak edip aramamasını sorgulamış. onada aynı hikayeler anlatılmış.
bi kaç gün geçti geçmedi bana uzaklaştırma karar çıkarıldığını gelen tebligatla öğrendim. bu kararla birlikte artık eşime ulaşmamak gerekiyordu. hatta yakınlarım bile arasa bunu delil sayıp beni suçlayabilirlerdi. bir anlamda çocuklarını görebilmesi için artık elimiz kolumuz bağlanmıştı. bir gün sonra avukatım arayıp karşı tarafında avukat tuttuğunu ve anlaşmalı boşanma talepleri olduğunu iletti. bu durumda 3. şahıs süt liman bu işten yakasını kurtaracaktı.eşimin ailesinede öfkeliydim bu onlara bir ödül gibi olurdu kaldıki talepleri bile olacaktı ve bir avukatın dahil olduğu bir davada hiç bir beklenti olmaksızın anlaşmalı boşanmak diye bir şey olmayacağıda kesindi ve ödün vermek istemedim. her şey ortaya çıkarılmalı ne var ne yoksa herkes öğrenmeliydi.soru işaretleriyle geçecek bir ömür kim isterki ? telefonunu alıp avukatlarını aradım. isterlerse kendi nezaretinde ve şmzasıyla onaylayacağı bir belge ile çocuklarımı bi kaç günlüğüne eşime vermek istediğimi ilettim tek şartım çocukları eşimin teslim almasıydı. olumlu yanıt gelince sözleşilen saatte çocuklarımı teslim etmek üzere avukatın ofisine gittim. ben daha erken gelmiştim gerekli belgeyi yazması için katibe isdeiğim şeyleri söyledim. o sırada eşimle abisi geldi. eşim bulunduğum odaya giremedi. çocuklarda yanımdan ayrılamayınca alıp çocuklarımı yanına geçtim. kısa bir baygınlık geçirdi sonra çocuklarına sarıldı. çocuklar kaçıştı oyun oynamaya dalınca başı önünde eğik bitkin halde duruyorken başını okşadım. artık güçlü olacaksın dedim. bir hata yaptın bedelini ödüyorsun ve seni çocuklarınla cezalandırmak haddime değil dedim. çocuklarımız için bir araya çok geleceğiz ve onlar için her konuda yanında olacağım dedim. artık güçlü ol ki şu an çocuklarımı sana içim rahat emanet edebileyim dedim. tekrar eğik başını okşadım elimi kapıp ancak öpebildi. müsade etmeme gibi bir şansım olmadı. belge geldi imzaladım ve çıktım. daha sonra çocukları o getirmedi babası ve abisi getirdi babasıyla görüşmek istemedim ayrı bi yerde durdu abisi verdi ve alıp çocuklarımı geldiö. bu olaydan bir hafta sonrası yani bu güne kadar hala ses soluk çıkmıyor. bu arada evi boşalttı ailem ve kendisinin eşyalarını bıraktılar. ev sahibine rica ettim eşyalarını almaları için aradı. almışlar eşyalarını.
yine çok karmaşık ve uzun uzadıya oldu kusura bakmayın.
psikolock
10-04-2015, 10:39 PM
yazınızı noktasına virgülüne kadar okudum .. böyle bir olayı yaşamanızdan üzüntü duydum . Ama durumu kavrayış şekliniz gerçekten mantıklı,makul,doğru aynı zamanda zor olan .. Yaklaşımlarız gayet İyi. Afetmenizi önermem tekrar birlikte olsanız dahi .. Sizin şimdilik ilk işiniz bu durumu çocuklarınıza olabilecek en ideal şekilde açıklamanız . unutmayın sizin eşiniz onların annesi.. anneden mahrum bırakmayın kesinlikle ama kesinlikle .. bunun yanında çoçuklarınıza ilginizi sevginizi verin yoksa ilerde sonuçları kötü olur
alpha
10-04-2015, 11:41 PM
Malesef çocuklarım henüz konuşulacak ve anlattığımı anlayacak yaşta değiller. Zamanı geldiğinde olabildiğince gizlediğim bu hususu anlatmayı düşünmüyorum. Ancak farklı şekilde ayrıldığımızı açıklayabilirim..
gülbahar
11-04-2015, 02:18 AM
Allah yardımcınız olsun gerçekten cok zor bi durum cocuklar biraz daha büyük olsaydi keske.
alpha
11-04-2015, 01:18 PM
Amin. Herşeyin hayırlısı belki çocuklar biraz daha büyük olsaydı şu an bu travmayı 3 kişi yaşıyor olurduk.
gülbahar
11-04-2015, 04:13 PM
o da doğru ama bu yasta ordan oraya savrulmak kolay olmayacak onlar için.
alpha
11-04-2015, 04:23 PM
bunun için elimizden gelen en iyisini yapacağız . olabildiğince gezmek eğllenmek gibi bir rutine çevireceğiz. tabi bu benim kurgularım bakalım eşimin ailesi bu durumda nasıl bir yol izleyecek .
gülbahar
11-04-2015, 04:27 PM
Allah kolaylık versin inşallah bu süreci siz ve çocuklarınız en az hasarla atlatırsınız.
öyle yani
11-04-2015, 04:28 PM
hep bana dramatik gelir boşanma konuları, yakın arkadaşım ailesi boşanmıştı diye kızda Bağımlı Kişilik Bozukluğu, antisosyal, utangaç, herşey den korkan, özelikle eleştirilmekten bir şey olmuştu.Bana hep derdi ufak yaşta boşanmışlardı ama cici annesinin hep ağzına bakarmış mimik hareketlerine bana kızarda babam destek çıkmayıp anneme verirler diye korkardım.Annesi köyde babasının yanına gitmiş maddi olanakları aşırı kötü diye kadın çocuğunun velayetini alamıyorlarmış.Dedesi de torununa bakmazmış diyordu bide, annem o yüzden yanaşamıyordu almaya, bide annesi tabi okuma yazma eğitim de sıfırmış. Sonra zamanla eğitim hayatına da yansıdı.özgüvensiz olduğundan dolayı derslerde başarı sağlasa da uyum sağlayamadı.
alpa bey siz bilinçlisiniz ama olurda ilerde evlenirseniz de bu konularda dikkatli olun.Adaletli olun.
ablam hukuk bürosunda çalışıyor, boşanan bir çocuk mahkemede sormuşlar anneni mi istiyorsun babanı mı? cocuk : her ikisini deyince babasınında annesinin de içi gitmiş. velayet konusu umarım inada binip çeşitli sıkıntılar çıkmaz.
alpha
11-04-2015, 04:59 PM
aslında bu konuda çok rahatım. çocuklarımın üzerine titriyorum korkuyorumda içten içe ama eşimle ilk fırsatta uzun uzun çocuklar için konuşacağım. olayın biraz daha ağırlığı çekilsin üzerimizden onu bekliyorum. eşimin bana karşı direnmediğini gördüm son 3 seferdir görüşmemizde. görüşlerime saygı duyuyor biraz utanıyor ama düşmanca yaklaşmadığım içinde dinliyor beni. şu an malesef aile baskısı altında. aileside çocukları boşanma aşamasında ya beni caydırıp vazgeçirmek yada maddi konularda zorlamak için kullanacaklarından endişeliyim. rahatlığımın sebebi şu dava açıldı belkide gün bile alındı isteseler geçici karar çıkartıp çocuklarımı alabilirlerdi. uzaklaştırma kararıyla birlikte hiç bi şekilde çocuklarımı göremezdim.
şu an başka bir rahatsızlık yaşıyorum yarın büyük oğlumun doğum günü ve napacağımı bilmiyorum. sanırım p.tesi günü annesine gönderip onunda böyle önemli günde oğlunu görmesini sağlarım.
ayrıca şu üvey anne fobisi bizim toplumumuzda acayip bir şey. açıkçası şu an tekrar evlenme fikrini bana ufaktan aşılamaya uğraşıyorlar teselli ederken sanki kafama çivi çakıyorlar. düşünülecek gibi bir şey değil hele şu travmatik haldeyken kadınlara güven problemimi dersiniz hala eşime sadakat hislerimin bulunması mı dersiniz mümkün değil gibi duruyor. ama mantıklı düşününce imkansız demek çok saçma bir idda olur ama olursa seçeceğim eşi öncelikle çocuklarımla ilgili konularda süzgeçten geçireceğime emin olabilirsiniz.
dreamer8
11-04-2015, 11:50 PM
Bir iki sorum olacak.
-Evleriniz ayrı değil mi şu anda? Eşin nerde, kiminle kalıyor, sen nerde kalıyorsun?
-Üst komşu hala aynı evde mi kalıyor? Yüzyüze geldin mi adamla olaydan sonra?
-Eşin evliliği noktalayınca ona dönebilir mi? Ne düşünüyorsun?
alpha
12-04-2015, 01:02 AM
eşim ailesiyle kalıyor . haliyle evler ayrı. ben yazlık evimde herşeyden ve herkesten uzakta kalıyorum annemle. üst komşu hala orda ama taşınmaya uğraşıyormuş , zaten telefonunu iptal ettiği gibi kaçacak delik arıyor diyebiliriz. eşimin boşandıktan sonra napacağını düşünmüyorum ama adama döneceğini zannetmiyorum. zaten dönersede çocuklarını zor göreceğinide biliyordur.böyle bişey olursa ne tepki vereceğimi bilmiyorum . şu an cevaplanacak soru değil bu .
olayın ertesi günü şahsı aradım telefonu iptal edilmişti bizim evde kopan gürültüyü duymuş olmalı.2 gün sonrası eşyalarımı almak için gittiğimde o günden beri ortada olmadığını öğrendim. 10 gün sonra eşya almaya tekrar gittiğimde cesaretlenmiş ortalığa çıkmaya başlamış olduğunu duydum. apartmanın alt katı manavdır. manavdaki amca eşimi çok severdi olaydan bahsedip şahsı görürse ortalıkta fazla dolanmamasını karşılaşırsak ne yapacağımı kestiremediğimi söyledim. adam çok üzüldü resmen yıkıldı. ailem evi boşaltmak için toplanmaya gittikleri gün apartmanın damından etrafı kolaçan ettiğini görenler olmuş. anneme söylemişler o an işi bitmiş arabaya binmek üzere olan annemde adamı görünce biraz bağırıp çağırmış tüm apartman inmiş kalkmış . artık yaşadığı yerde herkes biliyordur eşininde öğrenmesi an meselesi. bildiğim oda çok iyi bir kadıncağızdı yaşayacağı yıkımı düşünemiyprum. olay günü çıkıp birşeyler yapmayı düşündüm aslında. gecenin üçüydü çocuklarım herşeyden habersiz dolaşıyorlardı elimden bi kaza çıkmamasını birazda onlara borçluyum.
bu bilgiler ışığında adamın kendi derdine düştüğü ortada. eşiminde adamdan bir beklentisi kaldığını zannetmiyorum ama adamda eşinden boşanmak zorunda kalsa aralarında her ne vardı ise artık büyük pişmanlıkla gördükleri o şeye dönmeleri şu saatten sonra kalmamış haysiyetlerine yakışsada bir şey çıkacağına pek ihtimal vermiyorum.
alpha
15-04-2015, 08:49 PM
evet arkadaşlar bu gün çocuklarımı tekrar gönderdim. eşimde bana karşı dava açmış saçma sapan gerekçelerle. savunmamı yaptım avukatıma gönderdim. eşimin avukatı aradı anlaşmalı boşanma teklif ediyor. kararsızım ama anladığım anlaşmassak 3 yıl kadar sürermiş temyiziyle fln külliyen heder olacak yıllar söz konusu ve ilk kez kararsızım.avukat bu işten eşimin kazasız belasız sıyrılamayacağının farkında. istersen ailece özür dilemeye razılar diyor hiç bir beklenti olmaksızın boşanmayı kabul ediyorlar. sadece çocukların velayeti ile ilgili havada kalan durum var.
sessizsakin
15-04-2015, 08:51 PM
evet arkadaşlar bu gün çocuklarımı tekrar gönderdim. eşimde bana karşı dava açmış saçma sapan gerekçelerle. savunmamı yaptım avukatıma gönderdim. eşimin avukatı aradı anlaşmalı boşanma teklif ediyor. kararsızım ama anladığım anlaşmassak 3 yıl kadar sürermiş temyiziyle fln külliyen heder olacak yıllar söz konusu ve ilk kez kararsızım.avukat bu işten eşimin kazasız belasız sıyrılamayacağının farkında. istersen ailece özür dilemeye razılar diyor hiç bir beklenti olmaksızın boşanmayı kabul ediyorlar. sadece çocukların velayeti ile ilgili havada kalan durum var.
Anlaşmalı boşanın gitsin o zaman.
alpha
15-04-2015, 08:58 PM
Açıkçası gönlümden geçen bu . ama eğer anlaşmalı boşanırsam bazı soruların cevabı hep havada kalacak. mesela tüm oklar üzerinde iken eşim hala masum olduğunu idda ediyor. ne kadar emin olsanızda gönlünüz inanmak istiyor. bu hafta sonu çocukların bahanesiyle gidip eşimle görüşeceğim. itiraf ederse kabul edeceğim hala ısrarla masum olduğunu idda ederse davada ısrarcı olacağım. anlaşmalı boşanma tekliflerinin dava açılırsa bi çok kişinin iştirak etmesi yıllarca sürmesi çocukların perişan olmasındanmış.
sessizsakin
15-04-2015, 09:21 PM
Soruların cevaplarının artık pek önemi yok bence. Bu saatten sonra en kolay şekilde nasıl halledilir bu durum o önemli öyle değil mi? Boşanılmaya boşanılacak bari kolay yoldan olsun. İki tarafta yıpranmasın.
alpha
20-04-2015, 06:43 PM
Burasıda benim sevgili günlüğüm olacak belli oldu. Bu gün çocuklarımı geri aldım. Annem çok ağladı. Oğlum olmassa biraraya gel dedi. Şoklardayım. Anne yüreği işte sevincimiz bile empatiyle hüzüne kahroluşa dönüyor.
Bu nasıl istek anne. Bu nasıl bir yürek. Her baktığımda tiskineceğim bir suratla bir ömür fikri.. Zamanla geçer mi. Zamanla yerle bir olan gururumu sonsuz bir sadakatle sunduğum benliğimi yerlere atan vefasızlığa kalbim doğrulur mu?
Hem artık ben evden nasıl çıkıp işe giderim. Her gün yüksek hayati riskle çalışırken bu düşüncelerle kaç gün hafta ay hayatta kalabilirim.hem kalmasam Çocuklarımın geleceği için endişelenmeden nasıl gidebilirim bu hayattan. Bana şu dönem ölmek bile lüks anne.
böyle baba olup örnek olmaktansa oğullarıma öl de dön deme.
alikaris61
20-04-2015, 10:24 PM
hocam benimki bir teselli veya öneri olmayacak belki ama durumunuz beni üzdü.Allah gönlünüzün hoşnut olacağı bi şekilde sonuçlandırsın bu durumu,geleceğinizin geçmişinizdeki olumsuzlukları unutturacak kadar sevinç dolu olmasını dilerim :)
alpha
20-04-2015, 10:32 PM
bu tğr konularda belki kafası biraz karışık olana öneri yarar ama genelde yapılacak tek şey oluyor. duan için teşekkür ederim .
dreamer8
20-04-2015, 10:59 PM
---Kaç yaşındasın alpha? Çocukların kaç yaşındalar? Kimde kalacaklar?
---Ne iş yapıyorsun? Fabrikada falan mı çalışıyorsun?
---Tiksineceğin bir insana tekrar dönebilme önerisini sunmakla annen oldukça toy davranmış. Gerek yok.
alpha
20-04-2015, 11:12 PM
anlaşıldı bu soruları yanıtlamadan kurtuluş yok. bahsettiğim gibi bu konularda çok açılmamam gerekiyor seni kırmayacak özelden istediğin bilgilerimi paylaşacağım. annem toy değil vicdani davranıyor ortada kalan iki çocuk hatrına bir anlık duygu yüküyle edilmiş bi teklif.
alpha
23-04-2015, 02:13 AM
Az önce telefon çaldı. Eşimin abisinin numarasıki büyük ihtimal eşimdi. Bi kez çaldı kapandı(huylarıdır beni ara olayı) görmezden gedim. Neden ondan nefret edemiyorum. Neden aramamak için kendimi zor tutuyorum. Tümünü okumuş biri söylesin Bunca şey yazdım geri dönmeye meyilli olduğuma dair bir kanaati gelişen olmuşmuydu?
Neden şu an emin değilim kendimden?
sessizsakin
23-04-2015, 09:53 AM
Aradan zaman geçti ya ondandır. İster istemez bir özlem bir yumuşama oluyor insanda. Belirti gösterse, bir ışık yaksa bana diye bekler insan.
sessizsakin
23-04-2015, 10:19 AM
Şunu da belirtmem gerekir ki abicm bu durum senin merhametli bir insan olduğunun göstergesidir. Nefret duyguları olmayan bir insan ya da ağır basmayan diyelim, karşısında kişi ne yaparsa yapsın nefret edemez.
alpha
25-04-2015, 02:00 AM
Aslında hep dediğim gibi empati yapmak beni zorluyor. Benki sabah gidip akşam gelip günde bi kaç saat geçiriyorum çocuklarla. Anne öylemi 4 yılın içinde en fazla bir saat ayrı kalmışken birden bire günlerce görememek hiç bişeyde yapamamak ne demek?
Ver diyceksiniz ortam ortam değil çocukların yetişmesi için. Zaten çocuk bakımındada vukuatlı birde bu çökmüş psikolojiyle ne kadar iyi olur. Bu muhasebe çok zor.
Ancak dışarıdan objektif bakıp çocukların menfaatine odaklı bakıp birinin teraziye koyması gerek.. Yoksa bu vicdan ve çocuk aşkı beni ikiye bölecek..
Ben baba olarak 5 güne dayanamayıp 2 güne bir arayıp soruyorken günlerce hallerini sorup seslerinide duymaya çabalamamak. Çok yazık.
alpha
04-05-2015, 01:46 AM
Bu konuya artık yazmayı düşünmüyordum. Okuyan gençlerin olumsuz etkilenmemesi için. Nitekim aranızdan birinin etkilendiğinide farketmiştim. Ancak buda hayatın gerçeği ve bahsettiğim kardeşim rica ettiği için kısaca gelişmelerden bahsedeyim.
Bilirkişi jeyeti geldi evi incelemişler bende eve geçtim biraz konuştuk. Ardından 5 gün sonra karşı tatafın avukatı arayıp geçici karar gereği bu haftasonu 2 günlüğüne çocukları vermem gerektiğini söyledi. (bizim avukat uyuyor) karar benim lehime verilmiş. Programım vardı karşı tarafı arayıp bi gün sonra vereyim dedim. Kabul etmediler bende bunca zaman kendi insiyatifimle zaten veriyor olduğumu hatırlattım. Olmadı avukatlarını arayıp ona durumu izah ettim aramış karşı tarafla görüşmüş halletti sağolsun. Birazda adam işin kurdu öyle ha demeye alamazlar ben istemesem icra memuru ve pedogogla gelip alabilirler normalde. Oda masraflı ve 10 günlük bi süreçte oluyor. Neyse söz verdiğim gün ve saatte terslik oldu 2 saat geciktim aradım geliyprum diye yine hakarete başladılar. Siz bilirsiniz dedim kapadım. Avukatları aradı mevzuat neyse onu uygula dedim. Eşim üzülmesin diye kolay yolu seçtikçe bu insanların bozuk düşünce sistemleri sapıtıyor. Anlaşmalı boşanmaktanda vazgeçtim. Bu insanların dış dünyada bana yapılmış bu yanlışın büyüklüğünü ve haksızlıklarını birinin yüzlerine vurması gerek. Başka türlü olacağı yok. Çocuklarıda vermeyeceğim hiç bi türlü tüm kartlarımı oynayacağım psikolojisi bozuk bu insanların ayda 4 gün bile yanlarına almalarını istemiyorum. Eşim için başka bi yol bulacağım çocuklarını görmesi için.
alpha
05-05-2015, 09:44 PM
Bi süredir normaldim, kendimi işime çocuklarıma vermiştim. 2 ay oldu sancılı süreç devam ediyor. Şu an can sıkıcı bir durumdayım avukatımla sıkıntı yaşıyorum. Sanki ilgilenmiyor gibi biraz tartışır gibi olduk. Henüz davaya gün bile alınmadı. Geçici karar çıktı çocuklarım bende ama bunu karşı tarafın avukatından öğrendim. Mahkemeye gidip kararı kendim alıp dosyamı inceledim. Bizim avukat benden öğrendi detayları. Hiç bi işe yaramadığı gibi moralimi bozdu itiraz ederlerse alabilirler diye.
An itibariyle iki avukatla cebelleşiyorum. Bu yaştan sonra hukuk okutacaklar bana. Başka avukat bakıyorum adamlar davayı kazanç kapısı olarak görüyorlar. Gözlerinden muhasebelerini okuyorum. Delilleri söylüyorum akılları tazminatta. O ne iş yapar bunun neyi var. Çok yoruldum inyernetten emsallere bakıyprum şanslı sayılırım. Bilirkişi heyetiyle görüşme iyi geçmişti raporları okudum eşimle ilgili tesbitleri onlarda sezmişler. Eşimin ve ailesinin psikolojik yeterliliğiyle ilgili bi inceleme şartına bağlayıp babada kalması daha uygun demişler.
An itibariyle karşı tarafa çocuklar için icra memuru ve pedogog ve polis nezatetinde verebileceğimi söyledim eşim ise tek başına istediği zaman gelip görebileceğini ilettim..
Dvrmchrkt
07-05-2015, 09:43 AM
Kadınların aldatma oranı erkeklerden yüksektir. Bunu bilmeyen gariban erkekler de, kadınları sadık zannediyor.
Elbette her iki cinstede de, sadık olanları vardır. Ama sadakat tek bir cinse yüklenemeyecek kadar muallakta bir kavramdır.
Şu ana kadar 5 farklı işyerinde çalıştım. Hepsinde de evli kadınların neler yaptığını görüyordum. Kaç tane evli kadını başka erkeklerin kucaklarında yakaladık. Bu işin çalışan kadınla da alakası yok. En yakın arkadaşımın annesi ev kadını idi. Arkadaşımı görmek için eve gittiğimde kadın üstündeki elbiseyi çıkarıp yanımda gecelikle oturdu ve cinsel espriler yaptı. Oramı buramı ellemeye başladığında ise ortamı terk etmek zorunda kaldım.
Yani, aldatmak cinsiyete bağlı olmadığı gibi kadının iş kadını ya da ev kadını olmasına da bağlı değil. Hatta sizin mükemmel bir erkek ya da kadın olmanıza da bağlı değil. Karşı tarafın hayata bakışı, o anki ruhsal durumu ve karakteri ile alakalı bir durum.
sessizsakin
07-05-2015, 09:46 AM
Evet çok güzel ve yerinde bir yorum olmuş bu :)
alpha
07-05-2015, 12:49 PM
Kadınların aldatma oranı erkeklerden yüksektir. Bunu bilmeyen gariban erkekler de, kadınları sadık zannediyor.
Elbette her iki cinstede de, sadık olanları vardır. Ama sadakat tek bir cinse yüklenemeyecek kadar muallakta bir kavramdır.
Şu ana kadar 5 farklı işyerinde çalıştım. Hepsinde de evli kadınların neler yaptığını görüyordum. Kaç tane evli kadını başka erkeklerin kucaklarında yakaladık. Bu işin çalışan kadınla da alakası yok. En yakın arkadaşımın annesi ev kadını idi. Arkadaşımı görmek için eve gittiğimde kadın üstündeki elbiseyi çıkarıp yanımda gecelikle oturdu ve cinsel espriler yaptı. Oramı buramı ellemeye başladığında ise ortamı terk etmek zorunda kaldım.
Yani, aldatmak cinsiyete bağlı olmadığı gibi kadının iş kadını ya da ev kadını olmasına da bağlı değil. Hatta sizin mükemmel bir erkek ya da kadın olmanıza da bağlı değil. Karşı tarafın hayata bakışı, o anki ruhsal durumu ve karakteri ile alakalı bir durum.
Bu tesbitle sanırım evlenmezsin zaten evli erkeklerde kuvvetle ihtimal gariban olmalı.
Elbette sadık olanları vardır derken sadakat nadir rastlanan birşey midir?
Dvrmchrkt
07-05-2015, 02:39 PM
Bu tesbitle sanırım evlenmezsin zaten evli erkeklerde kuvvetle ihtimal gariban olmalı.
Elbette sadık olanları vardır derken sadakat nadir rastlanan birşey midir?
Hayır, ben sadece erkeklerin bir önyargısını kırmak istedim.Çevremdeki erkekler, konu kadından açılınca; kadınlar asla aldatmaz, aldatan erkektir derler. O kadar çok duydum ki...
Halbuki, bunların çoğu gerçeğin farkında olmayan gariban insanlar.Küçük yaşlarda, kadının sadık erkeğin ise çapkın olacağı anlatılmış ki, böyle yanılgı içindeler. Başka bir anlam veremiyorum.
Oysa, kadınlar aldatmaya en az erkek kadar meyillidir.
Benim anlatmak istediğim şu. sadece ilgi görmeyenler aldatmaz. Çevremde eşinin bir dediğini iki etmeyen ama eşi tarafından aldatılan ve bundan bihaber erkekler görüyorum. onlar sanıyor ki, bu kadar ilgi gösterip titriyorsak, bu kadında bizim için ölür.
Yok öyle bir dünya...
Ama gel gör ki, eşinden şiddet gören ve eşi tarafından ihmal edilen nice kadında eşini aldatmamıştır.
Bu iş, karakter meselesi.
alpha
07-05-2015, 03:21 PM
Kesinlikle karakter meselesi. Ben şu gün olmuş hala sadık kalabiliyorum. Bahsine bile tahammülüm yok.
öyle yani
07-05-2015, 03:49 PM
Aldatmanın hastalık payıda olduğuna inanıyorum. Bir nevi doyumsuzluk ve nasıl desem erken sıkılma veya duygu durum bozuklukları olan insanlar.Bence bir çok insanın aldattığına şahit oldum yani bana anlatıldı ama bundan kurtulmak isteyen de oldu.Çünkü istemsiz bir şey gibi olduğunu söylüyorlar.Bunu bir çok şekilde ele almak mümkün ama biraz da psikoljik almak gerek.Belki o çok ilgi alan insan ilgisizlik biraz peşinden koşturmak istiyordur. Yani yanlış evlilik. Karekterler bir birine uymalı.Genelde aldattıktan sonra beni affeder içseliği de bulunduğunu düşünüyorum bundan da güç alıyor.Erkek de aman örtbas ederim veya kimse bilmez mantığıda baskın. böle yani. çok boyutlu bir konu bu sebeble kişisel ele almaya taraftarım.Kişiden kişiye aldatma nedeni değişik oluyor.
alpha
07-05-2015, 04:53 PM
Doğru bir tesbit affedilirim mantığı bence. Eşim istesem şüphelensem çok kolay yakalayacağımı bilirdi. Evde 2 ip camera netbook tablet ve telefonu var istesem her an evi izler her an telefonunun kayıtlarını çıkarabileceğimi biliyordu.Dediğim gibi benim branşım yazılım donanım üzerine. Olaydan sonra akşam saati özür dilemeye geldim demeside buna bi işaret.
Demek ki neymiş evlilikte kesinlikle taviz vermemek gerekmiş. Bi çok hatasını affetmiş olmam ona bu cesareti vermiş olmalı.
öyle yani
07-05-2015, 05:13 PM
Doğru bir tesbit affedilirim mantığı bence. Eşim istesem şüphelensem çok kolay yakalayacağımı bilirdi. Evde 2 ip camera netbook tablet ve telefonu var istesem her an evi izler her an telefonunun kayıtlarını çıkarabileceğimi biliyordu.Dediğim gibi benim branşım yazılım donanım üzerine. Olaydan sonra akşam saati özür dilemeye geldim demeside buna bi işaret.
Demek ki neymiş evlilikte kesinlikle taviz vermemek gerekmiş. Bi çok hatasını affetmiş olmam ona bu cesareti vermiş olmalı.
Bizim ailede beni pek önsemsemediler.Nasıl desem akşam 12 de de gelsem ailem bana karışmaz ne yapsam ne yapıyorsun demezdi.Ama diğer kardeşlerimin üstüne tirer 11 olsa evde değilse bütün aileyi seferber eder onu ararlardı.İlginç olan şey şu, en azından ben buna inanıyorum.Gene en dürüst olan benim, yalan kullanmamaya çalışırım gerek bulmam mesela.Ne kadar baskı varsa bazen insanın karekteri suça meyili olur.Zeki olan insan birşeylerin farkında olur.Ben senin eşinin de aslında bir tür macera arayışı olduğuna inanıyorum. Baskı güzel bir şey değil, bir insan bişey yapmayı kafasına koymuşsa onu öyle yada öyle yapar.eğer baskı varsa o şey daha zevkli ve isteği azmi artar.çünkü sonuçta bir başarı hikayesi doğmuş olur onun için.
O yüzden en güzeli yapmışsın alpha baskı yaparak veya onu denetleyerek gene aynı şeye gelirdi en azından vicdanın rahat baskı yapmadın dövmedin sövmedin.Kendi düştü kendisi bilir.
alpha
25-05-2015, 11:21 PM
sessizlik sessizlik. bu sessizlik sinirlerimi yıpratıyor iyice. 1 aydan fazladır karşı tarafta ne ses ne soluk . ne çocuğunu görmek isteyen bir annenin feryadı ne bir talep bir rica. çocuklarımın yüzlerine bakıp kahroluyorum. dayanacak gücüm kalmadı. bir çıkış yolu arıyorum. hem eşimin ailesine güvenmiyorum hem eşim çocuklarını görsün istiyorum.eşimin ailesi çocukları görmesi için eşimi göndermiyor.bende çocukları göndermek istemiyorum. napacağımı bilmiyorum.
alpha
29-05-2015, 06:12 PM
sonunda dayanamayıp eşimin avukatıyla görüşüp eşiminde katılacağı bi görüşme ayarlamasını rica ettim. çocuklarla ilgili konuşmak istedim. sözleştiğimiz saat bürosuna gittim ama ne eşim var ne avukat ilgileniyor ne suratsız sekreter ne kadar bekleyeceğimle ilgili açıklama yapıyor. avukatın ofisini bağırıp çağırıp indirdim kaldırdım. bu nasıl iş ya. çocuklarını görmek için bir girişimde bulunmayan bir anne çocuklarıyla ilgili ayarladığım görüşmeye katılmayan bir anne. avukat beyefendinin dediğine göre çocukları görmesi için bir kanuni prosedür var o masraflıymış parası yokmuş ondan bişey yapamıyormuş. peki kardeşim senin ofiste oturup bunları konuşalım diyorum ne eşim geliyor ne avukat sözleştiğimiz halde zaman ayırıp konuşmak istiyor. biliyorum çocuklarına düşkün bir anne eşim . aileside bazı konularda baskı yapıyor muhtemelen benimle görüşemiyor. uzaklaştırma kararından kendisine bi şekilde telefonla bile ulaşamıyorum benden bu kadar deyip çocuklarımla huzur içinde hayatıma devam edemiyorum.
Mahfel
14-07-2015, 03:05 PM
Bayim ,eger simdiye kadar birsey ogrendiysem o da iki tarafi tarafsiz bir sekilde dinlemeden kesin bir yargiya varamayacagimizdir..Size haksizsiniz yalan soyluyorsunuz demiyorum..Esinizi dinlemeden burada yazilan herseyin bos oldugu kanisindayim..Allah yardimciniz olsun.
lodos
27-07-2015, 09:47 PM
insanlarda tek eşlilik yoktur, çok eşlilik vardır. hayvanlardan kumrular eşini kaybedince başka bir kumru bulmazlar.
bence kadın erkek farketmez eşini ya da sevgilisini aldatması kendine olan güvensizliğinden, yetersizliğinden kaynaklanır.
fakat durumu eşinden dinlemek farklı olurdu. çünkü eşini kötülüyorsun her adımda ,onu sevdiğini sanmıyorum. bu durumda aldattıysa iyi yapmış.
alpha
23-01-2017, 12:58 AM
Bu konu bir nevi günlüğüm gibi olmuş. Eklenecek o kadar çok şey var ki ibretlik.
gülbahar
23-01-2017, 02:58 AM
Valla ben noldu sonuç olarak baya merak ediyorum Alpha bey başından beri okuyup konuya baya hakim biri olarak.
alpha
23-01-2017, 12:46 PM
Merhaba gülbahar. Anlatılacak okadar çok şey var ki nerden başlasam bilmiyorum. Şimdilik özet geçeyim fırsat bulursam fetayları paylaşırım.
Çocukların geçici velayetini alan eşim benim girişimimle geri döndü. Tekrar ev kurdum. 1,5 yıl geçti ve aynı hatayı bir daha yaptı. Çok daha beterini yaptı.
Dvrmchrkt
23-01-2017, 01:34 PM
Merhaba alpha;
Zaman zaman sorun yaşasakta, dönüp mesaj yazmana sevindim.
Ama kardeşim aynı hatayı neden yapıyorsun. İnsan ne kadar severse sevsin, kimin hatırı olursa olsun, bu hatayı yapmamalı. Söz konusu aldatma ise, bunun affı olmamalı. Başka şeylerde, ikinci üçüncü beşinci şans verilebilir ama aldatmada olmaz.
Karşı cinse asla ve asla vazgeçilmez olduğunu hissettirmeyin. Vereceğiniz her taviz, bunu hissettirmektir karşı tarafa. İnsanların bi taraflarını asla kaldırmayın.
Neyse, geçmiş olsun. Bundan sonraki hayatında mutluluklar dilerim. Umarım güzel bir geleceğin olur bundan sonra.
alpha
23-01-2017, 02:22 PM
Merhaba dvrmchrkt sorunlar insanlar içindir nazik karşılaman için teşekkür ederim.
İkinci şans konusunda katılıyorum size amma velakin bazen herşey kendi ellerimizde olmayabiliyor. Malesef çocuklar için bu girişimde bulunmak zorundaydım. Diğer türlü maruz kalacakları şartlar onlar için çok sakıncalıydı. Malesef hukuk sistemimiz öylesine kör ki bu sakıncaları bir türlü gösteremedim. Şu an yine aynı süreçleri geçiriyorum ama çok daha utanmaz insanlara karşı. Detayları paylaşsam şok olunacak şeyler yaşadım. Kısmet belki bu akşam bi ucundan başlarım.
gülbahar
23-01-2017, 03:11 PM
Üzüldüm gerçekten ikinci şans konusunu sırf çocuklar için bende savunmuştum ama eşiniz cidden aile kuruma gram saygısı olmayan bir insanmış çocuklar için bile nefsinden taviz verememiş anladığım kadariyla. Rabbim çok yardımcınız olsun ve bolca sabır dilerim
SeLf_ConTRoL
23-01-2017, 03:21 PM
maalesef isin icine cocuklar girince ikinci sansta ucuncusu dorduncusude oluyor. sanmiyorum hersey eskisi gibi olabilsin.bende kizim icin ikinci kez denemeyi secmistim ama sonuc degismedi ayrildik.keske diyorum en basinda ayrilsaymisim.hatalar bizim icin.onemli olan onlardan ders cikarabilmek.
dert_babası
22-07-2017, 12:11 AM
o komşu olacak şerefsizin ağzını burnunu yamultsaydın keşke.... şerefsiz pezevenk.....