PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu durumdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum.Psikolojim çok kötü.

tugiacar
17-03-2015, 04:35 PM
Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum , buradan bir fayda görür müyüm onu da bilmiyorum ama patlamak üzereyim biraz dertlerimi anlatmak da beni rahatlatacak.

Yaklaşık 8 ay öncesine kadar bir firmada orta düzey yönetici olarak çalışmaktaydım.Gelirim iyi değildi ama borçlarımı ödeyebilecek kadar kazanıyordum ayrıca işimi de sevdiğim için çok fazla problem yaşamıyordum.8 ay önce 4 yıl yönetici olarak çalıştığım firma performansından memnun değiliz diyerek bir günde işten çıkardı.Benim çıkış işlemlerim daha tamamlanmadan genel müdürün akrabası yerime başladı.Burada daha başka konularda var ama o hukuk konusu...

Bundan sonra günler gitgide daha kötü olmaya başladı.Aldığım tazminatla borçlarımın bir kısmını ödedim bir kısmını batırdım ama üzerimde halen büyük bir borç yükü var ve nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum.Her gün internet iş ilanı sitelerine giriyorum ama bana uygun ilan sayısı yok yada çok az ( üniversite mezunuyum ama çalıştığım ve tecrübeli olduğum sektör çok alternatifli değil)bu süre içerisinde bir tane bile dönüş olmadı .Bunda muhtemelen yaşımın 37 olmasının da etkisi var.İşçi olarak bile girmeye razıyım ama yine dönüş yok.Önemli yerlerde tanıdığım akrabam yok , ailem geçimini zor sağlıyor , borçlar bir tarafta iş yok .Yurtdışına gideyim diyorum artık kimse işçi olarak kabul etmiyor sadece dil okulları var onlarda paralı.Yaşım bu kadar olmasına rağmen evlilik konusunu da halledemedim.Zaten bu yaştan sonra da beklentim kalmadı.

Bütün bu sebeplerden dolayı son zamanlarda psikolojim çok bozuldu.Abartısız neredeyse her dakika aklıma intihar düşüncesi geliyor ne şekilde intihar edeyim diye düşünüyorum hatta internette bile araştırdım.Yanlız olduğumda ağlıyorum , hep kendimi sorgulayıp ne kadar beceriksiz ne kadar işe yaramaz biri olduğumu düşünüyorum.Hayatımda aldığım tüm kararların yanlış olduğunu ve bu kadar yanlış kararları nasıl alabildin diye kendime soruyorum.Aklımda hep uyuma düşüncesi var keşke diyorum hep uyusam hiç uyanmasam uykudaki hayat ne güzel ne tasasız diyorum ve bu nedenle iş başvurusu dışındaki zamanımın büyük çoğunu yorgan altında geçirmeye başladım.Bu süre içerisinde ayrıca bıçakla bir kolumu baştan aşağı çizdim , kendi suratımı deldim , saçlarımdan yoldum, son model telefonumu paramparça ettim.

Beni hayata bağlayan sadece anne babam kardeşlerim yeğenlerim ve dini inancım.Bunlar da olmasa herhalde yaşamak için bu kadar israr etmezdim.Ama yine de hayatımın geri kalanı için çok karamsarım.Bu karamsarlıktan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum

tayfundicle
17-03-2015, 04:48 PM
yazınızı okudum depresyona girmişsiniz... size tahminimce iyi gelen bişey söyliyim inancınız var galiba namaz kılmıyorsunuz... kılmıyorsanız namaz kılın ve nette borçlardan kurtulmak için dua var onu okuyun ALLAH namaz kılanlara daha yakındır.. hemen bir iş bulabilirsiniz

sessizsakin
17-03-2015, 05:46 PM
Sizi gayet iyi anlıyorum. Borçlu olmanın ne kadar zor ve sıkıntılı bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Allah yardımcınız olsun öncelikle. Canınızı sıkmayın. Her şeyin bi bitiş zamanı vardır emin olun. Sabredin. Kafaya takıp kendinizi üzmeyin diyecem ama o da kişilik meselesi :) Bende çok kafaya takarım. Elimde değil. Zamanla her şey düzelir inşallah. Bir işe girmeniz çoğu şeyi düzeltecektir. Dua ederiz sizin için :)

auranus
17-03-2015, 05:48 PM
sadece namaz kılmakla ve netteki duayı okumakla depresyonu geçmez arkadaşın. öncelikle bir uzmana,doktora görünmesi lazım,depresyon tanısı konulursa tedavisine başlanmalı. allah kendisine inanan,her kuluna çok yakındır,nerden buluyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum,yanlış yönlendirme yapmayın lütfen. iyileştiğinde isterse namazını da kılar,duasını da eder zaten..

tugiacar
17-03-2015, 07:18 PM
Cevap verenlere , moral verenlere çok teşekkürler inanın insan bu durumda küçük de olsa bir moral kaynağı arıyor.Bu sabah yine kriz dönemimde ağladığımı annem fark etti sonra babamla birlikte teselli ettiler.Kafana takma düzelir herşey dediler.Biraz da olsa moral oldu hafifletici bir sebep oldu.
Hem doktora gitme hem de namaz kılma konusunda tavsiye veren arkadaşlara tekrar teşekkürler sanırım ikisini de yapmalıyım ama inanın sadece doktorluk olduğunu düşünmüyorum son sekiz aydır en ufak şeyler bile inanılmaz ters gidiyor.

sessizsakin
17-03-2015, 07:27 PM
Cevap verenlere , moral verenlere çok teşekkürler inanın insan bu durumda küçük de olsa bir moral kaynağı arıyor.Bu sabah yine kriz dönemimde ağladığımı annem fark etti sonra babamla birlikte teselli ettiler.Kafana takma düzelir herşey dediler.Biraz da olsa moral oldu hafifletici bir sebep oldu.
Hem doktora gitme hem de namaz kılma konusunda tavsiye veren arkadaşlara tekrar teşekkürler sanırım ikisini de yapmalıyım ama inanın sadece doktorluk olduğunu düşünmüyorum son sekiz aydır en ufak şeyler bile inanılmaz ters gidiyor.
Düzelir elbet rahat olun kendinizi üzmeyin ne yaparsak yapalım düzelmesi gerektiği zaman düzeliyor her şey. İnşallah bu günlerde geçecek. Hemen olmayacak zaman alacak ama eninde sonunda olacak :)

tayfundicle
17-03-2015, 08:13 PM
:) namazı ALLAH a daha yakın olsun diye söyledim... belki işini daha hızlı haleder sadece namaz kılmakla depresyon geçmez zaten ama depresyonu hafifleten ve şeytanın verdiği olumsuz vesveselerden bu şekildede korunabilir