Orijinalini görmek için tıklayınız : Depresyondan sonra banyo sorunu başladi
auranus
01-03-2015, 07:33 PM
evet,banyo yapma isteğim hiç yok,çoğu şeye eriniyordum hastanede yattığım dönemlerde ve sonrasında,çok zor geliyordu,kısa mesafeleri bile yürümek.
bir çok şeyi zorlayarak üstüne giderek aştım ama,iş banyo yapmaya gelince dağları aşacakmışım gibi zor geliyor.saçma bir sorun olabilir ama ne yapacağım bu halde ben :(
bu sorunu yaşayanlar var mı aranızda.
nasıl aşacağım bilemiyorum :(
önceleri böyle değildim,ne zaman ki depresif bir dönem geçirdim sonrasında böyle oldu.atlatmıştım bir hayli ama,en son geçirdiğim depresyondan sonra yine aynı yerdeyim.
diğer işlerimi temiz yapmaya çalışıyorum,iş kendi temizliğime gelince salaş bir vaziyetteyim.
ilaçların etkisimi onuda bilemiyorum.çok canımı sıkıyor bu konu.
marcello
01-03-2015, 07:40 PM
antipsikotik alıyormusun? antipsikotik yapabilir.
auranus
01-03-2015, 07:51 PM
abizol 10 mg kullanıyordum,şimdi 3 günde bir 5 mg alıyorum,bir süre sonra bırakacağım.
feraye
01-03-2015, 07:56 PM
hastane sonrasını atlatmak hastanede olmaktan çok daha zordur. hastanede aşayişi sağlamak amacıyla normalden 2 kat fazla ilaç yüklerler. ilaçlarını azaltmış olsan da uzun bir süre 3 ay gibi bazen 6 ay herşey zor gelir. yani çok doğal yaşadığın. yaz geliyor hiç merak etme sıcaklardan bunalınca kendini 2 günde bir banyoda bulacaksın. geçici dişini sık ve içinden yapma diyen sesi inleme ona inat yapman gerekenleri yapmak için kendini zorla bu arada iradenin de güçlendiğini göreceksin.
auranus
01-03-2015, 08:01 PM
feraye hastaneden çıkalı 1.5 sene oldu :( o zamanlar daha kötüydü tabiki.dedim ya bir çok şeyi atlattım,ama banyo sorunu hala devam ediyor...
marcello
01-03-2015, 08:54 PM
abizol antipsikotik ama 3 günde bir 5mg bir şey yapmaz.
bir antidepresan ile durum düzelebilir. belki de bir depresyon belirtisidir.
sana şizofreni teşhisi kondu mu? şizofrenlerde çok görülen bi durum.
derz dolgu
01-03-2015, 08:59 PM
15 gunde bir yapsan bile yeter çünkü 15 gunde kimse kirlenmez :)
auranus
01-03-2015, 09:03 PM
hayır teşhisim depresyon,şizofreni yok şükür.anlamıyorum işte niye böyle oluyor.
auranus
01-03-2015, 09:17 PM
feraye :D ---
neden sadece şizofreni akla geliyor ki bu banyo sorunu olunca ?
feraye
01-03-2015, 09:22 PM
feraye :D ---
neden sadece şizofreni akla geliyor ki bu banyo sorunu olunca ?
bana mı sordun? şizofrenler olması gereken herşeye karşıdır. düzeni bozmak isterler. eğer bir gün dünyada devrim olacaksa şizofrenler yapacaktır. onlar tarihte yok edilmek istenen bir ırktır. zaten yakında dünyada su sorunu başlayacak ve kimse banyo yapamayacak..
auranus
01-03-2015, 09:34 PM
yok genel sordum. senin banyo önerinde hoşuma gitti fakat çare banyoda sevişmekte değil şu an için :)
dreamer8
02-03-2015, 11:03 AM
Her gün mutlaka banyo yapan biri olarak bana tuhaf geldi. Hiç erinmem, aksine yapmazsam rahat edemem.
auranus
02-03-2015, 03:28 PM
her gün yapmam mucize olurdu sanırım.yoksa şırı tembel yada bezginmiyim bilmiyorum içinden çıkamıyorum.
marcello
02-03-2015, 06:28 PM
teşhis depresyon olamaz çünkü abizol antipsikotik.
10 mg abizol orta doz.
auranus
02-03-2015, 06:57 PM
tekrarlanan depresyon benim ki. abizolu tek başına kullanmıyorum tabiki.duxet ve gyrex te kullanıyordum.şu an abizol 5 mg ve duxet 90 mg kullanıyorum.artı bitkisel tedavi de görüyorum.
cmacma
02-03-2015, 11:13 PM
ben bildiğim yerden cevaplar vereyim, belki yardımcı olur.
hastanedeyken banyo yaptın ve bundan rahatsız oldun mu (normal yani ortak kullanım banyosu neticede). veya hastanede yatarken iyileşme sürecini gördükçe mutlu oldun da, hastaneden çıkınca o ortamdan temizlenmek istemiyor musun bilinçaltında filan.
yani kısacası hastane ve banyo arasında bir ilişki kurabilmek için hastanede kaldığın zamanları deşelemeye çalışsana bir. bir olay, bir eşya, bir kişi veya o zaman gördüğün bir rüya???
ilaçlar abağlı değilse bilişsel olması muhtemel.
optimus
03-03-2015, 02:15 PM
çikolatalı vs duş jelleri var onlardan al.o zaman banyo yapmak istersin
ortega33
03-03-2015, 05:26 PM
tekrarlanan depresyon benim ki. abizolu tek başına kullanmıyorum tabiki.duxet ve gyrex te kullanıyordum.şu an abizol 5 mg ve duxet 90 mg kullanıyorum.artı bitkisel tedavi de görüyorum.
mesele şu ki gyrex de antipsikotik. böyle depresyon tedavisi olmaz. sana psikoz teşhisi konmuş...
hem abizol hem gyrex antipsikotik...
auranus
03-03-2015, 06:36 PM
hastanede mümkün değil zaten yapamıyordum,10 gün yattım ama 1 kez yapabilmiştim.çok halsizdim.öyle kötü etkileyecek bir şeyde olmadı.
çıktıktan sonrada zaten annemin yardımı ile banyo yapabiliyordum,elimi kolumu kaldıramıyordum.
ortega33 antipsikotikleri doktorun verme nedeni şu yönden olabilir yıllar önce borderline kişilik bozukluğu tanısı konmuştu. depresyonlarım ağır geçiyor misal bu yönden. son yattığımda zaten hastaneden kendim aldım raporumu,psikoz falan yazmıyordu,orta şiddette depresyon tanısı ile yattım çıktım...