Orijinalini görmek için tıklayınız : Birgün fena patlayacağım
kamiloglu
23-01-2008, 05:15 PM
Arkadaşlar merhaba
bazılarınız benim çalıştığım işyerimle ilgili sıkıntılarımın olduğunu biliyor. Ama inanın bu sıkıntıların temel nedeni ben değilim. Şimdi durumu size izah edeyim. Bana hak verip vermemeniz önemli değil. benim için önemli olan duygularımı ifade etmek ve deşarj olmak.
çalıştığım işyerinden nefret ediyorum çünkü bu işyeri bana hakettiğim değeri vermiyor. İnanın aldığım maaşı söylesem birçoğunuz inanmaz hatta benimle alay bile edersiniz.
ben beklentileri yüksek bir insanım. ama beklentilerimle, gelirlerim arasında bir uçurum var. işin aslı beklentilerimi de alçaltmayı hiç düşünmüyorum. asla, azla yetinmeyeceğim.
şimdi ofiste her gün neler mi oluyor. kısaca bi anlatayım.
bence yaptığım işin kalitesi hiç önemli değil
günü kurtarmak için çalışıyorum
herhangi bir idealim yok
sabahları 11.00 e kadar işi salladığım oluyor. akşam da iş ne zaman biterse artık.
biliyorum şu an içinizden 'ben patron olsam seni 5 dakka çalıştırmam' diyorsunuz. buna herhangi bir itirazım yok. zaten patronun da haberi olsa beni 5 dakka işyerinde tutmaz :)
az önce megan'ın ofiste öfkeyi önlemenin yolları ve iş stresini aşmanın yöntemlerini okuyunca böyle bir şey yazmak aklıma geldi.
temmuz veya ağustos aylarında işi bırakacağıım. ve o gün tüm köprüleri atacağımdan emin olabilirsiniz. şu ana kadar bende birikmiş ne varsa her birini patronun önüne sereceğim.
eminim o korkak herif gıkını çıkaramayacak. yapacağı tek şey ise güvenliği çağırıp beni ofisinden attırmak olacak.
zaman ayırdığınız için teşekkürler :)
sana sakin ol demeyeceğim desem de dinlemeyeceksin zaten....
Bi duygu boşalması bu..
Sana iş hakkında hiçbir öneri de veremem çünkü daha patron yüzü görmüş biri değilim...
Ama biraz daha sakin kafayla düşünsen...
Şu anda senin yerinde olup azda olsa para kazanabiliyorum demek isteyen o kadar çok insan var ki.... :(
kamiloglu
23-01-2008, 05:52 PM
evet haklısın zaten sakin bir kafayla düşünsem böyle bir şeyi yazmazdım. bazen müthiş gergin oluyorum. ama benim için en kısa sürede iş değişikliği şart gibi görünüyor
sana sakin ol demeyeceğim desem de dinlemeyeceksin zaten....
Bi duygu boşalması bu..
Sana iş hakkında hiçbir öneri de veremem çünkü daha patron yüzü görmüş biri değilim...
Ama biraz daha sakin kafayla düşünsen...
Şu anda senin yerinde olup azda olsa para kazanabiliyorum demek isteyen o kadar çok insan var ki.... :(
eğer sen öyle düşünüyorsan ama biraz daha bekle bence...
evet dedim ya sadece bi duygu boşalmasıydı bu...
insanlar sinirlendikleri zaman gözleri hiçbirşey görmez...Bir çok hata yapabilirler.
Ama sakinleşipte gerçekleri gördüklerinde çok pişman olabilirler...
Pişman olmanı istemem... ;)
kamiloglu
23-01-2008, 06:05 PM
yo zaten öyle karambole iş yapmam
her ne kadar da işyerinden bıkmış olsam da çıkacağım zamanı ayarlamamın sebebi de mantıklı düşünmemdir. yoksa şimdiye çoktan açmıştım isyan bayrağını:)
yo zaten öyle karambole iş yapmam
her ne kadar da işyerinden bıkmış olsam da çıkacağım zamanı ayarlamamın sebebi de mantıklı düşünmemdir. yoksa şimdiye çoktan açmıştım isyan bayrağını:)
tamam o zaman sen seni daha iyi bilirsin :)
Sana neyin iyi geleceğini hepimizden iyi bilirsin :)
Kendine güveniyorsan sorun yok :)
9 ŞUBAT
23-01-2008, 06:09 PM
berkeley seni çok iyi anlıyorum , bir an geliyor insan her şeyi silip atmak istiyor ,
sen kalifiye eleman oldugun surece ve işinde başarılı oldugun surece sen işi degil iş seni arar bulur , zaten ulkemizdede artık yavaş yavaş avrupaya ayak uydurma sistemi gelişiyor , artık patronlar esnek çalışma saatleri uygulayıp vaktin geçmesini degil işlerin yurumesine onem veriyor boylece daha esnek çalışılarak verimin yukselmesini saglıyorlar ,
amaçlarından ne olursa olsun vazgeçme ve yılma , tumune sahip olamasan bile ona bir adım daha yaklaşmış olursun ,
her şeyin gonlunce olmasını dilerim .
kamiloglu
23-01-2008, 06:16 PM
öyle veya böyle bir süre bu işkenceyi çekmek zorundayım. ama iş kariyerimle ilgili daha sonra çok daha iyi gelişmeler olacağını ümit ediyorum.
saolun destekleriniz için :)
birmelek
23-01-2008, 10:09 PM
Eğer parası daha iyi olan bi işyeri bulabilecek olsan muhtemelen şimdiye çalıştığın yeri bırakıp çoktan o iyi işyerine gitmiştin...demekki iyiyi bulma şansın yok gibi..şimdiki iş yerine kızgın olmanın en büyük sebebi maddiyat olsa gerek..ama orayı bırakıp başka yere gitsen de değişen bişey olmayacak bence. Orda da memnun olmayacaksın ve yine aynı şeyleri yaşamaya başlayacaksın..o yüzden öfkeyle kalkma yerinden..Tabi daha iyi yerlere gelmeni canı gönülden isterim. Hatta dilerim allah en büyük yardımcın olsun ve sana dilediklerini versin...ama istediğin yerlere gelene kadar sabret arkadaşım..hayatı kendine zindan etme..olur mu?
Gümüş
23-01-2008, 11:05 PM
berkeley ne diyorsun sen:Ddelirdinmi?bence biriktirme gerktiği zamanlarda ağırlığını koy.peki niye konuşmuyorsun patronunla maaşını düzelmesini?öfke ile kalkan zarar ile otururmuş.böyle plan yapma.hem işi astığını belki patronun görmüyor ama gören biri var.
kamiloglu
23-01-2008, 11:20 PM
yo henüz delirmedim ama böyle giderse delircem :D
ya patronla daha önce maaş konusunu konuştuk. tamam zam düşünüyoruz falan filan dedi ama düşüncede kaldı. bizim patron biraz etliekmek kafalı anlamaz elemanının halinden.
gelecekle ilgili planımı da söyleyim. temmuz'da yapılacak olan 2008 kpss'ye gireceğim. iyi bir not almayı ümit ediyorum. planlarım şimdilik o yönde. özel sektörde hayat yok. devlet babaya kapağı atmak gerekiyor.
:)
Gümüş
23-01-2008, 11:22 PM
hayırlısı olsun senin için berkeley.inşallah kazanırsın sınavı...
kamiloglu
23-01-2008, 11:26 PM
zaten 2006'daki sınava girmedim diye mütkhiş pişman oldum. hayatımda yaptığım en büyük yanlışlardan biriydi sınava girmemek. üstelik ne güzel 2 yıldır da birçok kuruma atama yapılmıştı. bakalım 2008 sınavı ve memurluk atamaları nasıl olacak.
nasip kısmet diyelim. başka denecek bişey yok çünkü
BeYaZ_KeLeBeK
24-01-2008, 12:40 AM
yo henüz delirmedim ama böyle giderse delircem :D
ya patronla daha önce maaş konusunu konuştuk. tamam zam düşünüyoruz falan filan dedi ama düşüncede kaldı. bizim patron biraz etliekmek kafalı anlamaz elemanının halinden.
gelecekle ilgili planımı da söyleyim. temmuz'da yapılacak olan 2008 kpss'ye gireceğim. iyi bir not almayı ümit ediyorum. planlarım şimdilik o yönde. özel sektörde hayat yok. devlet babaya kapağı atmak gerekiyor.
:)
bende aynen böyle düşünüyorum...sırf bu nedenle özel sektörde doğru dürüst iş bile aramadım diyebilirim..bende kpss ye hazırlanıyorum..2006dada girmiştim iyi bir puan almıştım ama tercih yapmadım..bu sene çok azimli ve kararlıyım..umarım kazanırız berkeley...;)
kamiloglu
24-01-2008, 02:33 AM
bende aynen böyle düşünüyorum...sırf bu nedenle özel sektörde doğru dürüst iş bile aramadım diyebilirim..bende kpss ye hazırlanıyorum..2006dada girmiştim iyi bir puan almıştım ama tercih yapmadım..bu sene çok azimli ve kararlıyım..umarım kazanırız berkeley...;)
güzel, bir tane rakip çıktı :)
hangi branştan gireceksin?
ben sadece genel kültür-genel yetenek kısmına gireceim. alanım icabı uzmanlık kadrolarına giremiyorum.
BeYaZ_KeLeBeK
24-01-2008, 03:05 AM
bende sadece genel yetenek-genel kültürden gireceğim..:)
senin ilk girişinmi?evet rakip olduk buarada:D
kamiloglu
24-01-2008, 03:22 AM
2004 te girmiştim ama öylesine girmiştim. sonucunu ne sen son ne ben
söleyim. ama bu kez ciddi hazırlanıyorum. daha önce memur olmayı hiç bu kadar istediğimi hatırlamıyorum :)
umarım senin de dediğin gibi iyi bir sonuç alırız :)
BeYaZ_KeLeBeK
24-01-2008, 03:27 AM
hımm anladım...bende çoooook ama çooook istiyorum...
bende ciddi hazırlanıyorum:)inşallah kazanırız inşallah....Allah yardımcımız olsun:)