PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okb tedavim bitti..

saplantı
31-01-2015, 10:42 PM
Selamlar.Uzun olacak fakat yasdiklarmi sizlerle paylascgm.OKB ve PANIK ATAK icerigidir. (Anksiyete).ben şukur iyi olduysam inşallah sizlerde iyi olacksiniz.Ben 24 yasndaym bi unvrstde yuksk lisans yapyrken 1.senede grip oldm.bi igne sonucu panik atk oldm igne ciddi bir igneyms.ardindan herseysen korkar oldum.bir fotografa bakmyrdm resmdki kisyle goz goze gelnce bile korkyrdm.ben korkak bri dgldim taekwondo da Türkiye derecm vardr.ama bebekten bile korkmya basldm.bbmi ardm igeden 2 gun snra bba bn cok ktym dedm yasdklrmi blyrdu ama gecr dye sabr edyrdm babam atla gel dedi dusunun seyaht otbsne bnip 6 saat gidemedm.babmi cagrdm geldi beni aldi eve gttk.1 hafta gecti ben uykmdan titreyrk uynyrdm igne bndeki panik atagi tetiklemsti.dr a gtmeyi hic istmyrdm cnku antidepresanlara on yargiliydim.ama artk gitmem gerkyrdu kotuydum.Dr a gttm Allah ondan razi olsn sanki ozel hastanedymsm gibi ilgilendi.btun hastlrna karsda oyleydi.Beni antidepresanlari kullanmama bikac sozuyle ikna etti guvendim ona ve basldi benim maceram.37,5mg ile basldm 10 gun snra 75 mg yapti cnku birden yuksek dozla baslanmaz nekdrla baslcgnza dr karar verir durma gore.her ilacta en dusk doz degisir.1ay kulldm ve o sirada bende bir şüphecilik basladi.acaba babm bzi aldatyr mu diye dedim ki ben şizofreni veya paranoya oldm herlde dedm.sbh oldu dr a gittim sacma oldgnun farkda misin(kaygi duyuyr musn) dedi evet deddm bikac soru sordu sen panik atak ve obsesif kompulsif bozukluksun dedi (şüphe obsesyonu, cinsel obsesyon).baska bir ilac daha verdi ve dedi ki antidepresanlar bazi hastaliklari ortaya cikarir ve onlari tedavi eder ne guzl ortya cktgi iyi olms dedi.hastaliga baktm gerçektende cocuklgmdan beri vardi aslnda bnde ama adini bilmyrdum.bu obsesyonlar bende sekil degstrdi zamanla snra Allah in varlgndan suphe ettim bu benm icin en zoruydu.her dr gttgmde bn snki okb degilm dyrdm cnku bu hastalk kotu bi hastlgm vr dr yanls teshis kydu bana dedirtir adama.dr ise 14 yillik tecrbe var brda dyrdu ama bu beni bikacgun idare edyr snra gene acaba? Diyrdm.Evden disari cikmz olmstm korkyrdm babmla ckyrdm ablam bile olsa kiz ya guvnmyrdm.cok skntilar yasadm.elimde hep su sisesi vardi.ablmla markte gtcez kalbim frlicak hizli hzli gdym markte gerken evde ne alcgmi kararlstrym yoldayken o malzemelrn nerde oldgnu veya olabilecegini dusunyrdm cunku panik hali vardi biran once evde olamliydim her zamanki marktmzdi cnku hasta olmdn once cok gdp gelmstm.nyse ara ara evin onune ckmlar vs. Kucuk admlar atyrdm birgun 2 km faln tek basma telfn almadn yurdm yolun yarsna geldm biraz carpntm oldu dedm ki aha smdi seyn ucnu tuttn oglm dedm ;).cnku cok araba da gecmyr ama yapmak zorndaydm nereye kadr ya.bebek gibi oldum.kiz arkdsm var bnm dik durmam grkyr dedim.snunda dnz kenarna gdp tekrar geri dondum.bu cok byuk adm kaydettrdi bna.snra dr azaltti ilaclarmi zamnla snrada birktrdi brkma sendromu yasadm.ilacin vuttan çekilmesiyle yoksunluk belrtleri.carpntm faln oldu ama takmadm.ilaci birkali 3 ay oldu(1 yil tedavi surdu dr dedgnden hic dsari cikmayn) dr a zihnim daha yeni aclyr gibi dedim dr gecer m.etme dedi.tandk eczacya sordm o da vucut yeni yeni toprlyr kndni dedi.suan rahtm ama dedgm gbi bunu yasayan bilr.bide byle yazilari cok okumayn cnku ben okdm mu bnde de mi var acaba derdm veya etkilnrdm.her yazlana da itibar etmeyin.birkac bsi daha dcm Erzurum lu İbrahim Hakki Hz Hak serleri hayr eyler sozunu okuyun.birde sunu dcm bu dini obsesyonlari olanlar icin.
Bir gün Peygamber efendimiz, Eshabıyla oturuyordu. Peygamber efendimizi dinlemeye, Arapça bildikleri için Yahudiler de geliyorlardı.
--Eshab-ı kiramdan biri,Yâ Resulallah! İçime çok vesvese geliyor. Bunun bir ilacı var mı? dedi.
--Yahudi hemen atıldı,Bizim dinimizde hiç vesvese yok. Sen gel, bizim dinimize gir! dedi.
--Peygamber efendimiz, Yâ Ali, buna sen cevap ver! buyurdu.
--Hazret-i Ali, Yâ Resulallah! Boş eve hırsız girmez dedi.
(NOT: Boş evden kasit evde kimsenin olmamasi degildir.icinde esya olmayan degerli bisey olmayan anlamndadr :) )
...Şeytan, imansız kişiyle niye uğraşsın? O, biraz bozabilir miyim diye kıymetli cevherin olduğu yere, yani imanlıya saldırır. Onun için müminlerin kalbine gelen bu üzüntüler, sıkıntılar, imanın güçlü olduğuna, orada bir cevherin varlığına alamettir.SABR EDIN.SELAM VE DUA ILE.

elmaelma
31-01-2015, 11:45 PM
Çok güzel bir son, verdiğin bilgi çok işime yaracak eminim tşk ler, geçmiş olsun tkr..

saplantı
01-02-2015, 12:10 AM
Teşekkür ederim.iyilik yapmak kadar tat veren birsey yoktur.saglimizin kiymetini bilelim ve sukredelim.

elmaelma
01-02-2015, 12:14 AM
Teşekkür ederim.iyilik yapmak kadar tat veren birsey yoktur.saglimizin kiymetini bilelim ve sukredelim.
Amin cümlemize

dıskokralı
01-02-2015, 12:22 AM
tşk paylaşım için inşallah nüks olmaz........

aslan92
01-02-2015, 12:23 AM
çok zorluk çekmişsin be dostum bende kick box la uğraşıyodum çok iyi geliyodu bana

saplantı
01-02-2015, 12:27 AM
tşk paylaşım için inşallah nüks olmaz........
Rica edrim.inşallah..

saplantı
01-02-2015, 12:28 AM
çok zorluk çekmişsin be dostum bende kick box la uğraşıyodum çok iyi geliyodu bana

Evet zorluk cektim baya.spor iyidr.