PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Psikolojik rahatsızlıklarda genlere müdahale edilebilir mi?

alperen_39
26-01-2015, 07:28 PM
Arkadaşlar merhaba,

Ülkemizde yada dünyada genlere müdahale edilebiliyor mu?

*doğumdan önce (cenin)
*doğumdan sonra

Tüm Psikolojik rahatsızlıklarda en büyük payın genlerde olduğunu düşünüyorum.

Aileden geçiş olduğunu bir çok kişide gördüm.Rastlantısal olamayacağı açıkta peki değiştirilemez mi bu durum?

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

dıskokralı
26-01-2015, 08:06 PM
genlere mudahele mumkun değildir temelde düşünebilme yetisi olan her canlının karşılaşacağı bir durum bu sorunlar bana anormal gelmiyor

Yigit
26-01-2015, 10:23 PM
İnsanın genetiğiyle oynanabiliyor. Yani bilim adamlarının belli çalışmaları var tabi ama bu yasal bir bir eylem değil

illegal
27-01-2015, 01:47 AM
şizofreni gibi beyin hastalıkları için ameliyatla düzelmesi ileriki yıllarda mümkün olabileceği basında yer aldı bir ara. bunun çalışmaları sürüyor diye biliyorum. çok eski yıllarda beyinin bir kısmı alınarak çözülüyormui lobitomi deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. lobitomi olanların yüzünde sürekli bir gülümseme olduğunu okumuştum.

elmaelma
27-01-2015, 09:40 PM
Genlerden kaynaklanacak hastalıklar önceden teşhis edilir, genç yaşlarda önlemleri alınır. Biz daha bunu yapamıyoruz sanırım yeteli düzeyde.

death13
29-01-2015, 12:12 AM
az freud okuyun yafs. böyle bir şey mümkün değil. mümkün olsa bile bırak psikolojik sorunları başka şeyler amaç olurdu. als gibi hastalıklar en basit örneği. ya da babadan, anneden geçen ırsi hastalıklar falan. baskın çekinik vs.

dreamer8
29-01-2015, 09:34 AM
Hem psikolojik bir rahatsızlık, hem de dalda portakal kabuğuyken ya da anne karnında müdahale edilecek. Pek mantıklı gelmiyor. Yani hibir arızalı insan doğmayacak mı bu şekilde? İnsanlık artık çamurun içine iyice gömüldü. Genler keşfedildikçe bozulan insan psikolojisi, genlerle mi düzelecek. Görmeden inanmam. Önce görelim...

Yigit
29-01-2015, 06:28 PM
Hem psikolojik bir rahatsızlık, hem de dalda portakal kabuğuyken ya da anne karnında müdahale edilecek. Pek mantıklı gelmiyor. Yani hibir arızalı insan doğmayacak mı bu şekilde? İnsanlık artık çamurun içine iyice gömüldü. Genler keşfedildikçe bozulan insan psikolojisi, genlerle mi düzelecek. Görmeden inanmam. Önce görelim...

bitkilerin genleriyle çoğu sebebten oynanıyor, insanlarıkiyle oynanmıyorsa insan hakları zırt pırt sebeplerle oynanmıyordur yoksa arkadaşın bahsettiği baskın-çekinik gen insan müdahalesiyle değiştiriliyor.

alperen_39
29-01-2015, 08:16 PM
Eğer genler keşfedilip müdahale edilemezse genetik olarak geçen tüm hastalıklar aynı ailede sürekli devam eder.Yani arkadaşlar aaaa mümkün deil demişler ama mümkün.bebeğin zekasını bile anne karnında belirleyebiliyorlar.ki amerikada yanılmıyorsam doğacak bebeğin özellikleriyle ilgili bir takım gen müdahaleleri yapılabiliyor.yinede tüm hastalıkların tedavisinin GENLERDE olduğunu düşünüyorum.İnanmıyorum şuna ya.Sen hatalı düşündüğün için Obsesif oldun,Şizofren oldun,Akıl hastası oldun vs.hepsi genlerle-çevre kombinasyonunun yansıması.zekanın bile beyinden çok genlerle ilgili olduğunu düşünüyorum.zeki anne babanın çocucuğu da çoğu zaman zeki oluyor.ama genler en az %70-80 etkili diye düşünüyorum.neden mi?Şizofreni babanın,oğlu da şizofren olabiliyor çoğu zaman.tesadüf olamaz bu.

Yigit
29-01-2015, 11:57 PM
Bunlar bütünün parçaları. Genetik olduğu kadar çevresel faktörler de etkili.

dreamer8
30-01-2015, 10:42 AM
bitkilerin genleriyle çoğu sebebten oynanıyor, insanlarıkiyle oynanmıyorsa insan hakları zırt pırt sebeplerle oynanmıyordur yoksa arkadaşın bahsettiği baskın-çekinik gen insan müdahalesiyle değiştiriliyor.

Oynaya oynaya insanı zaten maymuna çevirdiler. 5 yaşındaki çocuk ingilizce biliyor, tuvalet yapmayı bilmiyor, dokunmatik kullanıyor, yemek yemeyi bilmiyor, oyun sitelerinde-çizgi film kanallarında cirit atıyor, numaralarını ezbere biliyor, işe yarar hiçbir şeyi bilmiyor. Süper zeki, mükemmel ama iğrenç insan modeli. Hiç sevimli gelmiyor. Genleriyle oynanmış insancıklar. Gerçekten toprağın altında olmayı istiyorum.