Orijinalini görmek için tıklayınız : parasız daha mutluyum.
illegal
18-01-2015, 09:40 PM
parasızlık mutluluk getirir. azla yetinmeyi,küçük şeylerden mutlu olmayı öğretir parasızlık. çöplerden karton, şişevs.. toplayan insanlara saygı duyar, şımarık ve züppe olmak yerine alçakgönüllü ve iradeli biri olursun. gereksiz tüketimin bir parçası olmazsın. kapitalizme hizmet etmediğin için vicdanın rahat uyursun. paylaşmayı öğrenirsin en çokta ve sevmeyi karşılıksız.
gülfem
18-01-2015, 09:47 PM
o parasiz insanlar calmayida ögreniyor.. dilenci olsun, evsiz olsun..
benim calistigim yere böyle insanlar geliyor..
ve kac kere caldilar veya calma tesebbüsünde bulundular..
buda hak yemektir.. daha mutlu olduklarini kesinlikle sanmiyorum...
dıskokralı
19-01-2015, 12:37 AM
hırsızlıkta bir meslektir emek ve beceri ister saygı duyun lütfen.......
Yigit
19-01-2015, 12:38 AM
hırsızlıkta bir meslektir emek ve beceri ister saygı duyun lütfen.......
Bu söylediklerinde umarım ciddi değilsindir, hiç hoş bir espiri değil yaptığın.
dıskokralı
19-01-2015, 12:44 AM
devlet utansın hırsızın utanılcak bir durumu yok vizyonu genişletin biraz.....
gülfem
19-01-2015, 12:51 AM
ben uykusuz kalip sabahin 4.30 unda calismak icin ise gidiyorsam,
yoruluyorsam strese giriyorsam..
onlar sokakta adam durdurup bana para verirmisin diyorsa,
ve gelip calistigim yerde hirsizlik yapiyorlarsa kusura bakmasinlar hakli bulamam..
emek veriyor insanlar.. bedavaya konmuyoruz
dıskokralı
19-01-2015, 01:02 AM
gelir dağılımının düzensizliğinden kaynaklanan maddi sorunlar bunlar tamamen devletle alakalı bunların hepsi......
illegal
19-01-2015, 01:23 AM
iyi yapıyorlar mülkiyet Allah'ındır.
illegal
19-01-2015, 01:26 AM
ayrıca ben dilencilerden söz etmedim çöplerden şaşal şisesi karton toplayan, gencecik kızlar ve çocuklardan bahsettim. dilenciler ayrı konu, onların da içlerinde hakikaten dilenmekten başka seçenek bırakılmamış kişiler de var.
dıskokralı
19-01-2015, 01:31 AM
ayrıca ben dilencilerden söz etmedim çöplerden şaşal şisesi karton toplayan, gencecik kızlar ve çocuklardan bahsettim. dilenciler ayrı konu, onların da içlerinde hakikaten dilenmekten başka seçenek bırakılmamış kişiler de var.
istanbul da daha zenci dilenci görmedim ben adamların hepsi saat satıyor sokaklarda ayrıca sempatikler de helal olsun onlara bol bol zenci gelsin türkiye ye suriyeli ve arablardan nefret ediyorum.......
illegal
19-01-2015, 02:01 AM
istanbul da daha zenci dilenci görmedim ben adamların hepsi saat satıyor sokaklarda ayrıca sempatikler de helal olsun onlara bol bol zenci gelsin türkiye ye suriyeli ve arablardan nefret ediyorum.......
alakaya çay demle:)
dıskokralı
19-01-2015, 02:04 AM
alakaya çay demle:)
yan bilgi olsun sana zararı olmaz sıkıntı yok :D
illegal
19-01-2015, 02:28 AM
yan bilgi olsun sana zararı olmaz sıkıntı yok :D
yazanlardan kimse parasızlıkla ilgili görüş bildirmemiş ve konu güzel dağıldı güldürdünüz beni :)
suriyelilere kızma şavaş ortamından geliyorlar sonuçta. düşünsene herşeyini kaybedip başka ülkeye göçsen, kötü bir durum.
dreamer8
19-01-2015, 09:14 AM
parasızlık mutluluk getirir. azla yetinmeyi,küçük şeylerden mutlu olmayı öğretir parasızlık. çöplerden karton, şişevs.. toplayan insanlara saygı duyar, şımarık ve züppe olmak yerine alçakgönüllü ve iradeli biri olursun. gereksiz tüketimin bir parçası olmazsın. kapitalizme hizmet etmediğin için vicdanın rahat uyursun. paylaşmayı öğrenirsin en çokta ve sevmeyi karşılıksız.
Aslında haklısın. Parasızlık, çöp toplayıcılarının halinden anlayabilmeyi, kibirden uzaklaşmayı sağlar. Diğer insanların çektiği sıkıntıları daha iyi anlarsın. Lakin parasızlık muhtaç da eder, hasta da eder, açıkta da bırakır, ayazda da bırakır, boyun da büktürür... Kolay değildir....Yokluk mertliği bozar derler atalarımız. İhtiyaç nispetinde bir gelir şart. Ne asgari ücret kadar ne de benliğini kaybetmiş zenginlerinki kadar. Kimileri fakirlikle, kimileri zenginlikleİ kimileri hastalıkla, kmileri sağlıkla imtihan edilir. Herşeyin azı da fazlası da imtihan sebebidir.
triyandafilis
11-02-2015, 11:02 PM
Aslında haklısın. Parasızlık, çöp toplayıcılarının halinden anlayabilmeyi, kibirden uzaklaşmayı sağlar. Diğer insanların çektiği sıkıntıları daha iyi anlarsın. Lakin parasızlık muhtaç da eder, hasta da eder, açıkta da bırakır, ayazda da bırakır, boyun da büktürür... Kolay değildir....Yokluk mertliği bozar derler atalarımız. İhtiyaç nispetinde bir gelir şart. Ne asgari ücret kadar ne de benliğini kaybetmiş zenginlerinki kadar. Kimileri fakirlikle, kimileri zenginlikleİ kimileri hastalıkla, kmileri sağlıkla imtihan edilir. Herşeyin azı da fazlası da imtihan sebebidir.
.çok güzel ifade etmişsin, düşüncelerine katılıyorum dreamer. parasız, hint fakiri gibi yaşamayı seviyorum. ulaşım bana bedava, bol bol seyahat etme şansım var. fakat evimden başka yerde rahat edemiyorum.parasızlık evimden çıkmayarak mutlu olmamı sağlıyor.
antepli
12-02-2015, 01:03 AM
bravo sosyalist kardeşim! :)
hırsızlığın nedeni kapitalist düzendir. hırsızın suçu yoktur! :)
sosyalizmde hırsızlık olmaz! :)
antepli
12-02-2015, 01:06 AM
.çok güzel ifade etmişsin, düşüncelerine katılıyorum dreamer. parasız, hint fakiri gibi yaşamayı seviyorum. ulaşım bana bedava, bol bol seyahat etme şansım var. fakat evimden başka yerde rahat edemiyorum.parasızlık evimden çıkmayarak mutlu olmamı sağlıyor.
yav sen benle tekrar evlenirsen zengin bi kadın olucan! :)
dıskokralı
12-02-2015, 01:43 AM
bravo sosyalist kardeşim! :)
hırsızlığın nedeni kapitalist düzendir. hırsızın suçu yoktur! :)
sosyalizmde hırsızlık olmaz! :)
politikalar yasamı daha kolay hale getirmek için düzenlenir....
insana daha yakın politikalar sosyalist bir sistemde mevcuttur.....
bu nedenle her ne kadar sağ parti iktidarı olsa da sosyal politikaları göz önünde bulundurmak zorundalar....
dolayısıyla ülkemizde de bir nevi sosyalizm uygulanmaktadır....
antepli
12-02-2015, 01:49 AM
diskocum! ben ülkemizdeki sosyalizmi yetersiz buluyom! :)
sosyal güvenceler artsa da ülkemizdeki halkın yarıdan fazlası ekonomik sıkıntı yaşıyor! :)
dıskokralı
12-02-2015, 02:00 AM
evet yetersiz talep artıkkça düzelicek ........
triyandafilis
12-02-2015, 05:18 AM
yav sen benle tekrar evlenirsen zengin bi kadın olucan! :)
tekrar mı evlenelim?? erkekler erken ölüyor, ben o kadar parayı sensiz napcam ki:)
dreamer8
12-02-2015, 09:16 AM
Haklısın. Parasızlık, hastalık, acılarla yoğrulmak insanı olgunlaştırır, kibri kırar, halden anlayan biri yapar ama makul sınırlar dahilinde kalmak şartıyla. Parasızlığın da fazlası psikolojiye zarar, adamı yoldan çıkarır, isyan ettirir, kahreder. Zenginlik de fakirlik de bir imtihan sebebidir.
33gizem
03-03-2015, 09:04 PM
günüzmüzde para önemli, zira para çağında yaşıyoruz.
parasızlıkta önemli, bazılarını adam eder, bazılarını yoldan çıkarır.
aslan92
21-03-2015, 11:58 PM
nefret edeceksen onları buraya getirip o duruma sokanlardan et ya getirme yada getiriyorsan bak demen lazım