PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB ilaçsız atlatılabilir mi?

izmirli
24-12-2014, 06:42 PM
ilaç tedavimi düzenli uygulamama rağmen yıllar geçti iyileşmek şöyle dursun aksine düşüncelerim tarafından yönlendirilir bir duruma geldim. Hepimiz biliyoruz ilaçların yan etkilerini, ilaçsız bir yöntem bilen varsa bilgilendirin lütfen. Artık bu rahatsızlık dayanılmayacak bir boyutta. not:Hastalıktan önceki hafızamı, zekamı, becerilerimi çok özledim :(

Yigit
24-12-2014, 08:26 PM
Gamma Knife diye bir yöntem var. Gama ışınlarını beyinde okb ye sebep olan bölgeye göndererek yok ediyorlarmış ancak riski de var. Duyularının kaybı(kısmı ya da geçici) olabiliyormuş. Türkiye'de yapan hastane var mı bilmiyorum.
Onun dışında inanıyorsan git hocaya üflet kendini yoksa ilaçtan başka yöntem yok. İlaç çözüm değil, yardımcıdır. Doktora gittiğinde belki sana yıllarca kullanman gereken ilaçlar verecek , buna değer mi değmez mi sen düşün. Sadece çok az daha takıntım olsa...birazzz diye ağlayacağın vakitler olacaktır, en azından ilaç seni biraz rahatlatır.
Yan etkilerini bazıları çok abartıyor, bunların çoğu hiç kullanmamıştır bile. İlaçlar genel olarak halsizlik,uyuşukluk,iştah gibi duyuları tetikler onun dışında baş ağrısı ve mide bulantısı yaptığını duydum.

hayat huzur
24-12-2014, 09:12 PM
allah yardımcın olsun arkadaş bendede yaygın anksiyete bozukluğu var bu psikolojik rahatsızlıklar hiçbi hastalığa benzemiyor allah düşmanıma vermesin bende ilaç kullanıyorum bir aydır ilaçtanmı bilmiyorum ama biraz düzelme var doktor ilaçtan dedi
uyuyamama korkum var gözlerim yalvarsada beynim uyumuyor bazı geceler normal insanlar gibi uyumayı özledm:(

izmirli
24-12-2014, 10:25 PM
Allah hepimizin yardımcisi olur inş. Bende aksine günde 12saat uyuyorum. Tek dusunmedgm zaman oldugu icin uykuda rahat ediyorum. ama artk bunaldim 6yil oldu. We azalmadi çok hzla artmaya devam ediyor. ilaçlarim dgştirildi dozlar 150ye ckarildi. Kesin bi çözum ariyorum ama yok iste

qokhann
24-12-2014, 10:45 PM
valla bende cok agır vakaydım ıkı sene ılac kullandım mınımum sevıyeye ındı ve doktor bu ay bıraktırcak ılacsız daha ıyı ya az doz kullancaksın yada kullanmıcaksın cunku ınsanı etkılıyor ben ılacsız denıcem cok kotulessemde ılacsız mucadele edıcem enazından ılacsız ıradeyle daha guclu oluyor ınsan yan etkılerı uykusuzluk halsızlıkden daha ıyıdır

dreamer8
25-12-2014, 04:37 PM
Elbette ilaçsız atlatılabilir. Bu tamamen kişiye ve kişinin yaklaşımına bağlı bir şey. Ama bazı hastaların ilaçsız atlatması mümkün değildir. Bunu en iyi doktorun ve sen değerlendirebilirsin. OKB ye dair önerim; tekrarlayan davranışları yokmuş gibi davranmak ya da inadına içindeki vesvesenin dediği şeyi yapmamak. OKB ni cezalandırabilirsin bu şekilde.
ilaç tedavimi düzenli uygulamama rağmen yıllar geçti iyileşmek şöyle dursun aksine düşüncelerim tarafından yönlendirilir bir duruma geldim. Hepimiz biliyoruz ilaçların yan etkilerini, ilaçsız bir yöntem bilen varsa bilgilendirin lütfen. Artık bu rahatsızlık dayanılmayacak bir boyutta. not:Hastalıktan önceki hafızamı, zekamı, becerilerimi çok özledim :(