PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : okb miyim? cevap verin!!

martin eden
17-11-2014, 11:20 AM
Arkadaşlar annemin cebinden 20 lira aldım -sonra yerine koymak kaydıyla. paraın bir bölümüne poaça almıştım yarısını yiyemedim. parktaki iki kişiye bölüştürdüm ve yoluma devam ettim. sonra ''acaba haram para onları zehirler mi" sorusu kafama takıldı. ve gitmek bilmedi. böyle düşünceler geliyor kafama. yardım edin!!

mustafaa
23-12-2014, 07:39 PM
okbyi sadece bu düşünceyle anlayamassın başka farklı sanada tuhaf gelen düşüncelerin veya takıntıların varmı ?

gülfem
23-12-2014, 10:23 PM
Vicdan yapmis olabilirsin..
Ama süreklilik gösteren biseye benzemiyor...

saplantı
31-01-2015, 11:17 PM
Değerli arkadasim bu eylemin hos birsey degi.yerine koyma sartin olsa bile bunu yapmaman gerekir.ama yaptn biz insaniz hatamz olabilir.Bu tur olaylar bize bela getirebilir.ama pismanlik kadar guzel bisey yoktur.At hirsizligi yapip bundan okdr pisman olup da evliya olan zat vardr netten bakabilrsnz filmi de var.neyse gelelim ilmi boyutuna okb aslnda cogu kiside vardr ama buna okb diyebilmek icin boyutu goze alinmalidir kisinin gunluk hayatini onemli sekilde etkilemesi gerekir,arkdsn da dedigi gibi vicdan olabilir.farkli belirtiler olursa uzman yardimi aliniz.biz sadece hastalgi yasayanlar olarak gorus bildiririz cok dikkate almayin.kalbnzi kirdysam affiniza siginirm.

aslan92
31-01-2015, 11:21 PM
her kez kendi günahından sorumlusun şimdi ssana bir örnek vereyim dostum diyelimki milli piyango haram we sana cıkdı sende bu parayı hayır kurumlarına bağışladın bu hayır kurumlarındaki çocuklar faydalandı bu paradan sorumluluk yada günah kimin üstüne annen babanın parası zaten helal dir git annene söyle sen daha okb görmemişsin okb olmak bu değil

mustafaa
06-02-2015, 03:50 PM
okb yi sadece böyle bir düşünceyle anlayamassın vicdanının duyduğu rahatsızlıktan böle bi düşünceye kapılmış olabilirsin başka herhangi farklı düşüncelerin yada hareketlerin varmı?

emine2575
22-03-2015, 09:46 AM
Arkadaşlar annemin cebinden 20 lira aldım -sonra yerine koymak kaydıyla. paraın bir bölümüne poaça almıştım yarısını yiyemedim. parktaki iki kişiye bölüştürdüm ve yoluma devam ettim. sonra ''acaba haram para onları zehirler mi" sorusu kafama takıldı. ve gitmek bilmedi. böyle düşünceler geliyor kafama. yardım edin!!

20 tl yı annene verip açıklarsın ve rahatlatsın en doğrusu bu okb değildir inşallah