Orijinalini görmek için tıklayınız : Bana bir yardımcı olun neden varım ?
Kadir6185
15-08-2014, 09:29 AM
12345678901
montevo
15-08-2014, 12:08 PM
biraz ergenlik birazda kaygı bozukluğun var gibime geldi.doğal ilaç sarı kataron çayı yada macunu alarak sakinleşebilirsin.
protagonist
15-08-2014, 01:15 PM
Erikson'a göre Kimliğe karşı kimlik karmaşası dönemindesin. Oniki ve onsekiz yaşlarını kapsayan bir dönem ve bu dönemdeki görevler, bir kimlik oluşturmayı başarmaktır. Meslek, inanç, tutum ve davranış örüntüleriyle ilgili olarak kim olduğun ya da ne olmak istediğine karar vermekle karşı karşıyasın. Çünkü vücudunda, düşüncelerinde ve sosyal rollerinde birçok değişiklik meydana geliyor. Çevrendeki kişiler de bu sürece kolay uyum sağlayamıyorlar ve seni bazen çocuk bazen yetişkin olarak görüyorlar. Ailenin tavırları bu yüzden olmalı. Bu süreçte en önce eğitsel kimliğini oluşturmak. Okul başarısı sana özgüven kazandırabilir. Bunun yanında sosyal ilişkilerini de daha iyi hale getirirsen kimlik gelişimin daha güzel şekillenir. Boş zamanlarında insan daha çok kaygılara ve tedirginliklere başvurabiliyor o nedenle zamanını verimli ve güzel etkinliklerle doldurmaya çalış, bedensel gelişimini destekleyen spor dallarından birisi gibi mesela. Ayrıca kendin için uygun bir rol model seçerek de kendini şekillendirebilirsin.
Hayat amacını belirlemek de en iyi kişinin kendisinin yapabileceği bir şey. Çünkü bu amaç; hedeflerini, yaşama stilini şekillendirecek. Hayat amacı belirlemek zor ve çetrefilli bir süreç. Ve de bir anda da şekillenemez. Varoluşçu yaklaşım okuyabilirsin, ben görüşlerini seviyorum. Sana bazı fikirler verebilir. Kısaca yaşın daha genç ve önünde çok güzel yıllar ve deneyimler olacak. Umutlu ve kendine güven ile bu rahatsızlıklarını kolayca atlatabilirsin. Mutlu günler :)
Kadir6185
15-08-2014, 04:05 PM
Erikson'a göre Kimliğe karşı kimlik karmaşası dönemindesin. Oniki ve onsekiz yaşlarını kapsayan bir dönem ve bu dönemdeki görevler, bir kimlik oluşturmayı başarmaktır. Meslek, inanç, tutum ve davranış örüntüleriyle ilgili olarak kim olduğun ya da ne olmak istediğine karar vermekle karşı karşıyasın. Çünkü vücudunda, düşüncelerinde ve sosyal rollerinde birçok değişiklik meydana geliyor. Çevrendeki kişiler de bu sürece kolay uyum sağlayamıyorlar ve seni bazen çocuk bazen yetişkin olarak görüyorlar. Ailenin tavırları bu yüzden olmalı. Bu süreçte en önce eğitsel kimliğini oluşturmak. Okul başarısı sana özgüven kazandırabilir. Bunun yanında sosyal ilişkilerini de daha iyi hale getirirsen kimlik gelişimin daha güzel şekillenir. Boş zamanlarında insan daha çok kaygılara ve tedirginliklere başvurabiliyor o nedenle zamanını verimli ve güzel etkinliklerle doldurmaya çalış, bedensel gelişimini destekleyen spor dallarından birisi gibi mesela. Ayrıca kendin için uygun bir rol model seçerek de kendini şekillendirebilirsin.
Hayat amacını belirlemek de en iyi kişinin kendisinin yapabileceği bir şey. Çünkü bu amaç; hedeflerini, yaşama stilini şekillendirecek. Hayat amacı belirlemek zor ve çetrefilli bir süreç. Ve de bir anda da şekillenemez. Varoluşçu yaklaşım okuyabilirsin, ben görüşlerini seviyorum. Sana bazı fikirler verebilir. Kısaca yaşın daha genç ve önünde çok güzel yıllar ve deneyimler olacak. Umutlu ve kendine güven ile bu rahatsızlıklarını kolayca atlatabilirsin. Mutlu günler :)
Birde o konu var.
Sosyal olarak arkadaşım yok ailem beni asla parka filan yollamadı( evimizin altında park vardı)
o konuda hiç arkadaşım yok yani.Son 1 yıldır dışarı çıkıyorum.
Bu sene okula geç yazıldığım için yeni liseye geçtim.
Meslek seçimim hiç yok.
Arın-
15-08-2014, 06:18 PM
sevgili kardeşim ben senden byk bir abin olarak yazıyorum. sen tam ergenlik dönemindesin ergenlik dönemi ve devam eden yıllar sıkıntılı dönemlerdir bu nedenle senin psikolojik olarak rahatlamanı sağlayacak hobiler edinmeni önerebilirim. bu yapmaktan en çok hoşlandığın spor olabilir. ya da kurslara katılabilirsin . kurslara katılmak için illa paranın olması gerekmiyor. belediyelerin açtığı bilgisayar kursu ing kursu gibi çok güzel etkinlikler var .. sonuç olarak zamanını doldurman sıkıntıları atmana yardımcı olacaktır. sağlıklı mutlu olmanı temenni ediyorum..
Kadir6185
15-08-2014, 08:46 PM
Boks gittim.
Zevk alamadım bıraktım.
Hobi ise herşeyden sıkılıyorum.
En basitinden müzik dinlemek dinlemek istersem karanlık odada sessizlik olacak.
Bunları yapımca rahatlıyorum.Ama o odadan çıkıp insanları görünce deliriyorum.
pdrsrdm
05-09-2014, 10:40 AM
bende aynı sıkıntıları yaşıyorum aslında ailem o kadar üstüme gelmiyorda tabi hani ne bileyim bu yaşşlarda boyle şeyler normal bence sonuçta liseye geçiyoruz yeni bi ortam hemen hemen yeni bi sayfa açılıyor ortaokul tecrübelerimiz var felan.. şuanda yaşıtlarımızın çoğunda bu düşünce var acaba dışlanacak mıyım herkesin dalga geçtiği birimi olacağım yoksa herkesin hayran kaldığı biri mi popüler,fame olabilecek miyim gibi gibi.. rahatlatmak için bişeyler yazayım . şoyle yanı dışlanıp dışlanmamak bizim elimizde . mesela guler yuzlu insanlar hep daha mutlu olur , mutlu oldukları için gülmezler mutlu olabilmek için gülümserler hayata. fazla felsefik bi cümle oldu ama doğru . aslında çevresi tarafından dışlanan insanları çevreleri bile istiye dışlamaz . kendi kendini dışladığı için böyle olur.. yani herşey senin elinde eğer sen güler yuzlu olursan arkadaşlarını iyi seçersen (dışlanan insanlarla arkadaş olmakta dışlanmaya bi sebep olabiliyor çoğu zaman) az da olsa espiri yapıp çevrendekileri güldürebilirsen bazı şeyleri takmamayı becerebilirsen . biri seninle dalga geçtiği zaman takmadığını göstere bilirsen hatta bazen sen bile gülebilirsen (fazla aşırıya kaçınca dövmek serbest :D) herşey kendiliğinden çözülür . aileni fazla kafana takmamalısın bence sonuçta onlar senin ailen ve herzaman yanında olucaklar ergenlik çağında olduğumuzdan ailelerimizle sıkıntı yaşamamız normal .. ama arkadaşlık konusunda titiz davranmanı öneririm lise döneminde özellikle lisede bi dışlanma olursa hayatın boyunca üstünden atılmaz bu herkes tarafından ezilen biri olursun yeri gelir eşinde ezer patronunda ezer çalışanlarında ezer.. gerekli durumlarda oteriteni ortaya koymalısın .