Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bedensel mesafe ayarları ?

mehmett
18-01-2008, 02:59 PM
Merhabalar , aranıza yeni katıldım bir sorunum var.Sosyal psikolojide bedensel mesafe ayarları nasıl olmalıdır bu konuda aklınıza gelen herşeyi söylemenizi rica ediyorum :) ?

9 ŞUBAT
18-01-2008, 03:03 PM
Merhabalar , aranıza yeni katıldım bir sorunum var.Sosyal psikolojide bedensel mesafe ayarları nasıl olmalıdır bu konuda aklınıza gelen herşeyi söylemenizi rica ediyorum :) ?

aramıza hoş geldin , bedensel mesafe derken neyi kastediyorsun ?

kamiloglu
18-01-2008, 03:07 PM
öncelikle aramıza hoşgeldin :)
eğer bedensel mesafe derken yanlış bir şey anlamadıysam;
bedensel mesafe kişinin muhatabı ile olan samimiyetine göre değişir. hiç tanımadığımız birine karşı koyduğumuz sınır ile bir yakınımıza karşı koyduğumuz sınır farklılık gösteriyor.
her nekadar metrolarda veya otobüslerde zorunluluktan dolayı bedensel mesafe sınırımız aşılmış olsa da bu durumu bir süreliğine makul karşılayabiliyoruz.
yani bu ayarı insan beyninin kendisi veriyor ve herkese göre değişiklik arzediyor.

mehmett
18-01-2008, 03:17 PM
Saolun hoşbulduk.Bedensel mesafe ayarlari kişinin karşısındakiyle olan mesafesini ayarlaması yani bir iş görüşmesinde yada yeni bir tanışma ortamında aradakı mesafenin bedensel olarak düşünülmesi olabilir sanırım :) Bizede hoca sormuştu o yüzden araştırıyorum , merak ediyorum :).

@berkeley cevabın için teşekkür ederim :) , hiç tanımadığımız birine nasıl mesafe koymamamız gerekiyor peki sence ?

kamiloglu
18-01-2008, 03:36 PM
eğer iş görüşmesi için bir bedensel mesafe tarzı düşünülüyorsa bu durumu genelde işveren tarafı ayarlıyor. ama iş görüşmelerinde kişinin kendine güvenen bir görüntü çizebilmesi için koltuğa dik olarak oturmalı ve muhatabının gözlerinin içerisine bakmalı. daha buna benzer birçok detay söz konusu.
sosyal mesafe sınırlarımız veya iş randevularında dikkat edilmesi gereken hususlar diye internette kısa bir araştırma yaparsan daha profesyonelce bilgilere ulaşabilirsin.

mehmett
18-01-2008, 03:45 PM
Araştırırsam profosyonelce bilgi alabilirim ancak banada daha sosyal olarak lazım yanı bu şekilde onuda aldım sanırım teşekkür ederim tekrar ;) Bide bu gözün içine bakma olayıda değişkenlik gösterebilir Örneğin Japonlarda gözün içine direkt bakılmaz bu birnevi küfür sayılıyormuş ancak bizim toplumuzda samimiyet göstergesi olarak ta kabul edilebiliniyor.