Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölüm Korkusu ve Kalp
Heiner
08-08-2014, 10:51 AM
Yaklaşık 1.5 aydan beri ölüm korkusu evhamlı hissetme ve yoğun stres altındayım. Daha öncesinden kalp hızı rahatsızlık verdiği için doktora gittim (çok hızlı atıyordu) psikolojik denildi. Kalbime iyice kafayı takmış durumdayım yalnız başıma kalmaktan korkuyorum.
Son 3-4 gündür daha önce başıma gelmeyen şeyler yaşamaya başladım. Genellikle otururken kalbim durmuş gibi hissediyorum inanılmaz bir korku tüm vücudumu sarıyor. En fazla 5 saniye sürüyor. Kalbim durmuş gibi oluyor yahut çok yavaş atıyor. Sonra çok daha hızlı bir şekilde atmaya başlıyor. Geçen gün 2-3 kere yaşadım. Bir de bu sabah yaşadım. Sigaram içkim yoktur. Evde sürekli bilgisayar başında oturuyorum. Biraz asosyelim. Spor yapmıyorum ama sağlık biriyim. Yani öyle bayılma baş dönmesi gibi şeylerim olmadı hiç. Genellikle kalp atışlarım 100 ile 70 arasındadır. En fazla 105 olduğunu gördüm oda strestendi tansiyonum da genelde iyi çıkıyor. Nabız atışımı nadiren vücudum farklı yerlerinde hissediyorum bazen de sol bacağımda karıncalanma oluyor.
Genellikle otururken oluyor. Birde nefes alıp verirken kalbin şiddetli bir atışını hisseder gibi oluyorum. Arkadaşlar bir yardım edin ne yapmam gerekir. Çok stresliyim ve ölüm korkum var.
Kusura bakmayın iki yere birden açtım ama yardımcı olun.
bennahhat
08-08-2014, 11:04 AM
mrb hoşgeldin foruma öncelikle diyeceklerim bu korkuları yaşayan bir tek sen değilsin ve bunlar geçici düşünceler bende bir ara kalp ile ilgili takıntı yapmıştım ama bana yanlış teşhis vermelerinden kaynaklandı attığım adımda kalbimi kontrol ediyordum sana önerim netden kesinlikle hastalık araştırma ve korkularının üzerine git ben bigün odamda yanlızken(bende yanlız yatmakdan çekiniştim) uyuma vaktimdi ve ölüm korkusu yine gelmişti aklıma ve o an ellerimi yanlara doğru açtım haykırıcasına ama sessiz fısıldıyarak gel gel al canımı hadi gücün yetiyorsa gel dedim bak yanlızız sen ve ben ne yapabileceksen sen ve senin düşünceler gelin yapın korkmuyorum sizden dedim ve ondan sonra korkularım yavaş yavaş geçti ama ben bu hastalıkda şuna inanıyorum korkularının üzerine gideceksin örnğ köpekden korkan adamın köpeklerle korkusunu yenmesi gibi
montevo
08-08-2014, 01:28 PM
Yaklaşık 1.5 aydan beri ölüm korkusu evhamlı hissetme ve yoğun stres altındayım. Daha öncesinden kalp hızı rahatsızlık verdiği için doktora gittim (çok hızlı atıyordu) psikolojik denildi. Kalbime iyice kafayı takmış durumdayım yalnız başıma kalmaktan korkuyorum.
Son 3-4 gündür daha önce başıma gelmeyen şeyler yaşamaya başladım. Genellikle otururken kalbim durmuş gibi hissediyorum inanılmaz bir korku tüm vücudumu sarıyor. En fazla 5 saniye sürüyor. Kalbim durmuş gibi oluyor yahut çok yavaş atıyor. Sonra çok daha hızlı bir şekilde atmaya başlıyor. Geçen gün 2-3 kere yaşadım. Bir de bu sabah yaşadım. Sigaram içkim yoktur. Evde sürekli bilgisayar başında oturuyorum. Biraz asosyelim. Spor yapmıyorum ama sağlık biriyim. Yani öyle bayılma baş dönmesi gibi şeylerim olmadı hiç. Genellikle kalp atışlarım 100 ile 70 arasındadır. En fazla 105 olduğunu gördüm oda strestendi tansiyonum da genelde iyi çıkıyor. Nabız atışımı nadiren vücudum farklı yerlerinde hissediyorum bazen de sol bacağımda karıncalanma oluyor.
Genellikle otururken oluyor. Birde nefes alıp verirken kalbin şiddetli bir atışını hisseder gibi oluyorum. Arkadaşlar bir yardım edin ne yapmam gerekir. Çok stresliyim ve ölüm korkum var.
Kusura bakmayın iki yere birden açtım ama yardımcı olun.
öncelikle o pcyi bırak.bi halta yarayacağı yok.onunla vakit öldüreceğine spora başla.kimi zaman benimde sanki nefesim durmuş gibi oluyo kimi zamanda nednesiz yere kalbim pata küte çalışıyo.korma bişey olmaz.
Heiner
08-08-2014, 05:41 PM
Abi zaten netten hastalık araştırmaya kalksam belirtilerin en az birini kendimde buluyorum moralim düşüyor korku artıyor. En iyisi netten hastalık bakmamak. Birazda başka şeylerle ilgilenmeye çalışacağım.
Bu arada farklı yorum yapmak isteyen arkadaşlar da yorum yapabilir. Farklı fikri olan varsa tabii.
Heiner
09-08-2014, 04:17 PM
Tekrar yazmayacaktım ama dayanamadım. Normal olarak otururken kalbimin çok şiddetli bir atışını duyuyorum, ama neredeyse her an. Mesela normal olarak iki üç kere atıyorum diyelim ki dördüncü atış anormal bir şekilde çok şiddetli atıyor. Elimi her kalbime götürdüğümde de bunu hissediyorum. Yani atışlardan biri davul gibi atıyor sanki, hatta kulaklarım da bile biraz hissediyor gibiyim. Ama sürekli oluyor. Bazen kalbimde heyecanlanma hissi de oluyor.
Yine taktık kafayı acayip sinirlerim bozuldu. Elimi kalbime götürdüğümde eskisine göre farklı atıyormuş gibi geliyor. Lütfen psikolojik olduğunu söyleyin çünkü çok korkuyorum. Annem tansiyon aletini benden sakladı kalp atış hızını da ölçemiyorum. Nabzıma bakabildim bir tek. 15 saniyede yaklaşık olarak 19-20 defa atıyo. Sanırım bu normalmiş.
Ama ben yine de korkuyorum. Çünkü kalbimin farklı bir şekilde attığını hissediyorum. Rahat olamıyorum ya, of of ya of! Birden fazla doktora gittim bir şey çıkmadı. En son bir ay önce doktora gittim kalbinde bir şey dedi. Yani kesin olarak psikolojik mi?
Ekleme yapayım; Yürürken veya başka bir işe tamamen kendimi kaptırdığımda hissetmiyorum gibi.
montevo
09-08-2014, 04:52 PM
kendine takmışsın kafayı.kardiyolağa gömrün ilk.
Heiner
09-08-2014, 05:37 PM
Eğer kesin olarak psikolojikse doktora görünmeden unuturum. Ama psikolojik mi değil mi onu anlayamıyorum.
Fried
15-08-2014, 02:54 AM
Ben bu durumu kendi nabzımı ölçerek çözmüştüm. Bende genelde uykuya dalmadan oluyordu. Kalbimin durduğunu zannediyordum. Sonra sağ elimle, sol kolumdan nabzımı ölçmeyi öğrendim. Bileğin biraz gerisinde atar damar. Deneyerek bile bulabilirsiniz. Oldukça kolay.
Kalbinizin durduğunu hissettiğinizde, ki böyle bir durum asla olmaz. Tamamen hayal. Bu anda nabzınızı ölçün. Kalbinizin attığını hissettiğinizde herşey düzelecek.
Heiner
15-08-2014, 03:46 PM
Bir haftadır bir şey olmuyordu, yani tamamen unutmuştum. Bugün yine olur gibi oldu, kalbim hızlandı, terledim falan. Sonradan sakinleştim. Büyük ihtimal psikolojik, çünkü 1 haftadır yoktu bir şey. Bak bu sabah başladı biraz. Neyse ki kontrol altına aldım.
Arın-
15-08-2014, 06:22 PM
stres ve yoğun sıkıntı dediğiniz gibi panik atak ve anksiyete problemlerine neden olabiliyor . günde belli zamanlarda dışarı çıkmanız iyi gelicektir yalnız çıkamıyorsanız birinin yardımıyla çıkabilirsiniz geçmiş olsun..
Heiner
16-08-2014, 11:59 AM
Yakında kursa başlıyorum zaten. O arada bu yaşananları tamamen unuturum.
isimsiz52
27-08-2014, 11:59 PM
Aynen bende kafamı kalple bozmuş durumdayım, yattığım yerde kap atışlarımı hissettikçe kendi kendime heyecan yaparak hızlandırıyorum. Kalp atışlarım bu yüzden 130'a kadar çıktı en fazla geceleri kaç kez acile gittim 5-6 kez EKG çektiler, sorun yok ama artık bittim bu sorundan dolayı, sürekli ölüm korkusu, kalbin durma endişesi vs.
Kendi kendime soruyorum böyle kalbimi düşünüyorum ama durdurabilir miyim? Diye. Çok garip şeyler, hayattan soğudum bu yüzden, kalpte şükür bir şey yokken ben bir sorun çıkaracağım. :(
fallenangel_75
03-11-2014, 08:46 AM
Tekrar yazmayacaktım ama dayanamadım. Normal olarak otururken kalbimin çok şiddetli bir atışını duyuyorum, ama neredeyse her an. Mesela normal olarak iki üç kere atıyorum diyelim ki dördüncü atış anormal bir şekilde çok şiddetli atıyor. Elimi her kalbime götürdüğümde de bunu hissediyorum. Yani atışlardan biri davul gibi atıyor sanki, hatta kulaklarım da bile biraz hissediyor gibiyim. Ama sürekli oluyor. Bazen kalbimde heyecanlanma hissi de oluyor.
Yine taktık kafayı acayip sinirlerim bozuldu. Elimi kalbime götürdüğümde eskisine göre farklı atıyormuş gibi geliyor. Lütfen psikolojik olduğunu söyleyin çünkü çok korkuyorum. Annem tansiyon aletini benden sakladı kalp atış hızını da ölçemiyorum. Nabzıma bakabildim bir tek. 15 saniyede yaklaşık olarak 19-20 defa atıyo. Sanırım bu normalmiş.
Ama ben yine de korkuyorum. Çünkü kalbimin farklı bir şekilde attığını hissediyorum. Rahat olamıyorum ya, of of ya of! Birden fazla doktora gittim bir şey çıkmadı. En son bir ay önce doktora gittim kalbinde bir şey dedi. Yani kesin olarak psikolojik mi?
Ekleme yapayım; Yürürken veya başka bir işe tamamen kendimi kaptırdığımda hissetmiyorum gibi.
merhaba ,
işte aynı dert bende var sizin yazdığınız herşeyin aynısını yaşıyorum
üstümü başımı yırtıcam artık.
bir nada kalbim kütttt edio farklı atıo sanki.
fallenangel_75
03-11-2014, 08:48 AM
Aynen bende kafamı kalple bozmuş durumdayım, yattığım yerde kap atışlarımı hissettikçe kendi kendime heyecan yaparak hızlandırıyorum. Kalp atışlarım bu yüzden 130'a kadar çıktı en fazla geceleri kaç kez acile gittim 5-6 kez EKG çektiler, sorun yok ama artık bittim bu sorundan dolayı, sürekli ölüm korkusu, kalbin durma endişesi vs.
Kendi kendime soruyorum böyle kalbimi düşünüyorum ama durdurabilir miyim? Diye. Çok garip şeyler, hayattan soğudum bu yüzden, kalpte şükür bir şey yokken ben bir sorun çıkaracağım. :(
yarabbim biz nöyle nasıl yaşayacağız.
Rabbim bu hastalığı düşmanıma bile vermesin.
çok zor bişey.çoook.
hergün ölmek gibi bişey buda bizim sınavımız demekki.
Yigit
03-11-2014, 12:12 PM
Bir ara bende kalbimde ağrı dolayısıyla hastaneye gittim kalp ritmi çektiler ilk çektiklerinde beklettiler kan tahlili aldılar 2.ye çektiler normal çıktı ama hala ağriyordu sanki üzerine biri oturmuscasina.2 gün kadar sonra iyileştim anneannem falan okumuş omu iyi geldi bilemedim :)
Bende spor yapiyorum düzenli olmasada benim bir sorum var kostuktan sonra kalp atisim 170-180 bile oldu kosunca hissetmyorum kosuyi kesince nefessiz kaliyorum.
Bülent
03-11-2014, 08:29 PM
...................
Yigit
03-11-2014, 08:34 PM
ölümden korkmuyorum belki orası daha iyidir.
cehennem burası orası da belki cennettir ama emin değilim yinede.
Ölüm korkusu ölümden daha can yakar;Ölüm,üzerine koşanları almaz.
Bülent
03-11-2014, 08:51 PM
gidip görmek lazım.
Yigit
03-11-2014, 09:18 PM
Bu yol bizim yolumuzdur
Gidip geri dönmemek var
Sıra kimde belli olmaz
Geri dönüp görmemek var