Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne yapacığımı bilmiyom yardım edin

battalgazi
04-08-2014, 01:04 AM
Arkadaşlar ben eski kız arkadaşıma bazen ingilizce mesajlar atardım.Şimdi bende şöyle bi durum ortaya çıktı ingilizce kitap okurken veya ingilizceyle alakalı birşey gördüğümde bu kıza attığım mesajlar geliyor.Bu da benim kötü hissetmeme kendimi suçlamama neden oluyor.Benim yaptığım sizce çok büyük bir hata mı.Daha önce ingilizce mesajlar atmamı diyorum yani çok büyük bir hata mı bu yaptığım.Bunlar takıntı haline mi geldi yoksa bende.Bu durumun üstesinden nasıl gelebilirim.Her aklıma geldiğinde kendimi aptal gibi hissediyorum ve bu düşünceler canımı sıkıyor.Ne önerirsiniz bana bu konuda..

oguz.han
04-08-2014, 11:13 AM
Yaptıklarının hata olduğu kanısına pek katılmıyorum. Sonuç olarak kişiler arasında birşeyler yaşanmak zorunda bu durumda o seçeneklerden birisi. Unut takma falan demicem bunlar kaçmaktan başka birşey değildir. Geçmişinle yaşama cesaretini göster. Bunu becerebilirsen karaketrerinde ve duruşundaki değişimleride fark edeceksin.

battalgazi
04-08-2014, 01:19 PM
Bunu nasıl başarabilirim sürekli bunları sölemeseydim yapmasaydım diye kendimi suçluyorum.Bu konu8da bana yardımcı olacak birşey önerecek yok mu.Ben mi durumu çok abartıyorum yoksa arkadaşlar

celine
04-08-2014, 01:56 PM
kötü bişekilde mi ayrıldın? Bizde yeni ayrıldık sayılır zamanında ona gösteremediğim sevgi yüzünden...kimseye vermediğim değeri ve sevgiyi verdiğimi biliyordum ama ona beli edecek hiçbirşey yapmadım hep birşey bekledi ve katlandı... uzun bir aradan sonra şuan sevgisini kaybettim ve hayatına devam ediyor bense geç kaldım saygı duyuyorum birşey diyemiyorum ve herşeyde aklıma geliyor,belki ceza çekiyorum ama hakettiğimide bir yandan biliyorum.Belki durumumuz benzer olabilir

battalgazi
04-08-2014, 02:48 PM
Benim ki sevgi yüzünden deilde onu çok sıktığımı bunalttığımı düşünüyomuş ben biraz kıskançtım.Biraz kötü bi şekilde ayrıldık.Daha doğrusu beni terketti.Benden ayrılmadan önce birini bulmuış.

celine
04-08-2014, 03:10 PM
anlıyorum...peki aklına ingilizce birşey okuduğunda mı geliyor sadece?

battalgazi
04-08-2014, 03:33 PM
Evet ingilizce bir yazı gördüğümde kötü oluyorum.Kendimi suçluyorum.Sence ben durumu çok mu abartıyorum.

celine
04-08-2014, 04:23 PM
Ha milyonlarca insan var sen gittin doğru kişiye mi fazla sevgi verdin,bunu mu düşünüyorsun?Lütfen kandırmayalım birbirimizi,insan egoisttir,mutlu olmak istedin o zamanlar ve o ingilizce şeyleri yazarkende mutluydun.Ve buna benzer hayatın boyunca mutlu olmak için körü körüne bi çok şeyi yapacaksın kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama bu sadece küçük bir şey.Yanlış kişi seni üzmemeli.Bununla yüzleşmen ve zamana bırakıp unutman gerek.Bu takdirde ruhen güçlü bir kişilik orataya koyacaksın.Kendini suçlu hissetmen de yersiz,o yaptığında normal birşeydi herkes mutlu olmak için yapmıyor mu birşeyleri...Sen fazla sevgi göstermekten kaybettin bense hiç sevgi göstermemekten...burda asıl kendini suçlayacak kişiyi sorarım sana?

battalgazi
04-08-2014, 04:32 PM
Öyle de insan bazen kendini kötü hissediyor neden bunları yaptım bu ayrılma sebebi olur mu sence yani attığım ingilizce mesajlar . Sen kendini niye suçluyor saçma sapan seyler mi yaptın.duygularını mı ifade edemedin

celine
04-08-2014, 04:41 PM
Bak iyiydim şuan kendimi kötü hissettirdin.İki insan bir araya geldiğinde hissedilen duyguları bir başkası bilemez,yorum yapamaz.Onun sana hissettiklerini ben bilemem ki o yüzden o lanet ingilizce mesajlar :) onun üzerinde nasıl bir etki bırakıyordu dolayısıyla onu da bilemem.Beni soruyorsun ben, ben...diye kalırım ben kendimi anlatamam.Kendimle ilgili büyük problemler yaşadığımı düşünüyorum çünkü.Onun bana çok değer vermesi beni korkutuyordu,aklımda takıntı ettiğim sorunlarım vardı hala var ona yük olmak istemiyordum vs...Sana odaklanalım

battalgazi
04-08-2014, 05:10 PM
Ben de kendimi ifaede edemediğimi düşünüyorum.Bende sürekli bi endişe hali vardı kızla çıkıyorken.Ne konuşacağımı ne yapcağımı bazen bilmiyordum ve üzerine çok gidiyodum.Yani kısıtlamaya çalışıyordum gibi diyelim.Olmadı işte neyini anlatayım insan yaptıklarından da yapmadıklarından da bi şekilkde pişman oluyor.Ayrılma sebebi tabi ki ingilizce mesajlar deil bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

celine
04-08-2014, 05:38 PM
İnsan her türlü pişman olabiliyor en iyisini yapmak istiyoruz çünkü o konuda hak veriyorum sana.Ben öyle düşünmüyorum benimkide benim üzerime fazla gelirdi ben bunalmazdım o kısıtladıkca bağlandım.Ben katlandıkçada o rahat bırakıyordu.Güven meselesi diyelim.Ama kendine bu kadar yüklenme lütfen sonuçta insanız hatalarımız olacak bu davranışlarını biraz fazla sert mi gösteriyordun?

celine
04-08-2014, 05:40 PM
yani kısıtlamalarında fazla mı serttin

battalgazi
04-08-2014, 07:40 PM
Yoo fazla sert deildi ama o bunalttığımı düşünüyomuş kendisini ve konuşmalarımın eski kafalılar gibi olduğunu söylüyordu..

celine
04-08-2014, 08:52 PM
Bana bak ingilizce öğrenmene bak sen güzelcene aklına gelsede aldırış etme üstüne git oldu mu kaçmaklada olmaz sana kolay gelsin başka bi sorun olursa yine dinlerim...iyi akşamlar

battalgazi
04-08-2014, 09:12 PM
eywallah saolasın dostum kaçmıyorum zaten ingilizce öğrenmeyede devam ediyorum aman herşey olacağına varır.Sence benim yaptığım büyük bir hatamı bi değerlendirme yaparsan sevinirim

celine
04-08-2014, 09:42 PM
Hayır.Kesinlikle değil,bana kalırsa istediğin kadar kısıtla bir insan sana gerçekten değer verip önemsiyorsa uyacaktır dediklerine her ne kadar fazla kısıtlama olsada.. daha sonra sende kısıtlamaya gerek duymayacaksın ona güven duyduğun için.Yani ben inanmıyorum şunu diyen kızların samimiyetine, 'beni çok kısıtlıyor etek giymeme karışıyor ' bilmem ne...Bir kız olarak bunları söylüyorum rahat ol

battalgazi
04-08-2014, 10:30 PM
Kısıtlama konusunda değil ya ingilizce mesajlar atma olayını diyorum bu çok büyük bi hatamı sence seven birisi bütün bunlara rağmen soğur mu

celine
04-08-2014, 11:41 PM
Bence mantıksız soğumaz öyle mesajları sevmese söylerdi herhalde sencede öyle değil mi

battalgazi
05-08-2014, 12:05 AM
Evet sölerdi ayrılma sebebi bu olsaydı derdi açık açık demekki ben fazla kuruntu yapıyom bi ara demişti ingilizce mesaj atarsan cevap vermiyicem diye bişey o kadar sadece

celine
05-08-2014, 12:32 AM
Geriye düşüncek üzülcek bir şey kalmadı böylelikle?

battalgazi
05-08-2014, 12:50 AM
aynen ben fazla büyütmüşüm olayı gözümde

celine
05-08-2014, 12:56 AM
Farkına varmana sevindim arkadaşım allah rahatlık versin

Seçkin
05-08-2014, 02:48 PM
Bazı kızlar (özellikle de günümüz dünyasında) erkeklerin,kendilerinde olmayan bi özelliğe sahip olmasını çekemior..ingilizce bilior olman,onu baymış olabilir..ya da öle bi durum yoktur ama sen kendin bilinçaltında o duruma düştüğünün ya da düşeceğinin tedirginliğini yaşamış olabilirsin..

Bu yüzden de ingilizce bişiler yazıp çizdiğinde,hata yaptığını,ona gereksiz artizlik gösterdiğini geçirmiş olabilirsin içinden..

Tabi bunların hepsini yuvarlayarak sallıorum şu an..mesajları baştan sona okumadım tam olarak..

Şahsen beni mesela çekemeyeni de oldu,bana saygı duyanı da (yabancı dilim yüzünden)..

Herşeyi bi kenara bırak;senden ayrılmadan önce gidip başkasına yazması sürtüklüktür zaten..sebep ne olursa olsun,dürüst bi şekilde önce ayrılma kararını açıklaması lazımdı..sora ne bok yerse yesin...

Ne komiktir ki;burada asıl ezilmesi büzülmesi gereken,"ben nie böle yaptım" die kara kara düşünmesi gereken O..hiç bi suçun günahın yokken,boş yere yıpratmışsın kendini..

Hanım gibi hanımlar hariç,kadınlara karşı asla ezik olmıcaksın (sana ölesin demiorum,sadece tavsiye)..

battalgazi
05-08-2014, 07:29 PM
Ben sence çok büyük bi hatamı yaptım ingilizce mesajlar atarak bazı zamnlar atıyordum zaten ve genelde çoğu kişinin bildiği günlük şeylerdi bunlar.Ama ne biliyim ister istemez kendimi suçluyorum.

oguz.han
18-08-2014, 12:15 PM
Ben sence çok büyük bi hatamı yaptım ingilizce mesajlar atarak bazı zamnlar atıyordum zaten ve genelde çoğu kişinin bildiği günlük şeylerdi bunlar.Ama ne biliyim ister istemez kendimi suçluyorum.

Kardeş artık şu mesjından sonra anladım ki sende psikolojik sıkıntılı bir hal almaya başlamış bu durum sağlığını düşünüyorsa psikiyatrik bir destek al derim farkındamsın bilmiyorum ama bu konu üzerine 6 7 değinişin. Ayrıca duymak istediğin şeyin ne olduğunu sen bile bilmiyorsun bence.

-Said-
23-08-2014, 08:02 PM
Şükret kardeşim seninki basit korkular hatta korku bile sayılmaz bu okb böyle bişey saçma birşey bulur ve bunun üzerinden seni meşgul eder.Bende mesela zarar veririm korkusu var mesela sürekli korkuyorum kendime aileme zarar veririm diye oysa ne kadar saçma değil mi ? Ama sanki yapmış gibi kafamda canlanınca böyle bir garip oluyorum.Kardeşlerime anneme babama yaklaşamıyorum.İlaç felan da para tuzağı bir faydasını görmedim.Offf keşke bi çözümü olsa içimde fırtınalar kopuyor hastalığın üzerine git diyorlar hastalığın üzerine gidincede hiçbirşey olmuyor yine onu düşünüyorum şöyle adam gibi bi çözümü yok.Düşünmiyim diyorum bu sefer de içimi bir sıkıntı kaplıyor.Ya en kötü tarafıda lisedeyim ve derslerimide etkiliyor millete de diye iyorum sadece ailem biliyor.Özel hastaneye gittik bi randevu 30 tl toplamda 150 tl ye yakın harcadık.Ailemin parası bu hastalığa gitti.Hastalığım da geçmedi hayattan zevk alamıyorum ne berbat bişi Allah belasını versin bu hastalığın.