PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu düşünce Normalmi? Yoksa ben harbiden Anormalmiyim?

Birisi
30-07-2014, 04:46 PM
slm Arkadaşlar,

Hani derlerer ya, Oğlum fazla kitap okuma üşütürsün.Bu sözün arkasında belki bir nevi haklılık payı var.
Aslında buraya yazmamin nedeni birilerinin beni tedavi etmesini beklediğimden dolayı değildir derken, bilhassa bu depresyon konumunda, kişi kendinin doktoru sözüne inandım gibi.

Neyse Aklıma gelenleri bana bundan 9 ay önce birisi söyleseydi kesinlikle tersler ve sen salakmısın, aptalmısın derdim.İnsan böyle garip bir ruh halini alıyor, Allah tan Depresyonda genelde kişi kendi fark ediyor diyeyim.
Neyse yaşım 38 Bay,Eşım,İşim, ve Aşım da var Allah a şükür.

Yani herşey 4/4 kendimi 7 hafta önce birden Psikyatrist klinikde buldum.
Sağolsun Polis amcalar yoldan topladı beni.En azından parça,parça halde değildim. 7 Hafta sonra bugün çıktım.Bu tedavi şuan başka yerde devam ediyor.

Böyle garip,garip, Depresyon da olan insanlar,Ölümü veya bilhassa ölmeyi çokca düşünüyorlarmı.?
Aslında düşünmek sorun teşkil etmiyordur,lakin bunu biran önce gerçekleştirmenin yoluna gidince sorun oluyor diyelim.

Bu konumun erkeklerde bilhassa başarı ortamı gayet yüksek olduğunu biliyorum.
Bundan 7 önce Hafta başıma böyle bir şey geldi.Ve bu ölüm isteği nin heran şiddetle ve daha fazla katlanarak insanın aklına geldiğinin şahsen ben kendimde yaşamaktayım.

Bu isteğin çoğalması normalmi?
Doğrusu Eşim defalarca bu konuda beni uyarmıştı sen bir Psikyatrist e gitmen gerek vs..
ee erkeğiz nede olsa, sen ne diyorsun ya bana deli olduğumumu söylüyorsun diyordum.

Kitap konusuna gelecek olursakki,Ben Dini konumda bayağı çok okuyan bir insanım ne okuyorsun diyen olacak olursaki genelde Sahabe hayatı okumaktayım,
bir onların hayatına bakıyor birde kendime bakıyorum, çok bedbaht olduğumu görüyorum.Kötü alışkanlıklarım siğaradan başka yok diyebilirim.

Ama onların hayatı beni iyice dünyadan soğuttu açıkcası.
Hatta bir ara 14-16 Saat çalışıyordum ki iş yerinde ödenmiş ödenmemiş alakadar etmiyordu beni.Kendimi acaip işe vermiştim.

Belki arkadaşlar olabilir Vay be hem dinine önem veren hemde biran önce ölmeyi düşünen bir insan görüyoruz olabilir.Ama bu gerçekten böyle bazen beynim adeta boşalıyor.

Sağolsun eşim evde kesici alet bırakmamış hepsini toplamış kitlemiş.
Elbette sıkı bir kontrol altına almış durumunda beni şuan.

Dünyadaki ölümler beni çok etkiliyor.Daha doğrusu ölümü o kadar büyük bir mesele olarakda görmüyorum.Yani o binlerin içinde birde benim olmam o kadar büyük bir şey ifade etmez.

Ağlayan 2 günü ağlar 3.gün herşey güllük gülistanlık hesabı.
ileri geri yazmak istemiyorum ama sanki yanlış zaman birimindemi dünyaya gelmişim acaba demekten de kendimi alamıyorum.

Hayat bana acaip boş geliyor.Ye iç yat hesabı.Ha birde iş var tabi Modern Kölelik bunuda unutmamak gerekiyor.Elbette çalışmadan da olmaz ama bazende çokmu abartıyorum ne.

Bundan bir kaç sene önce Hacca gittim eşim ile psikolojim ondan sonra acaip bozuldu diyebilirim.
Kendim burada aklım hep Medine i Münevverede kaldı.Aradan seneler gençmesine rağmen rüyalarıma halen girmekte.

Bilemiyorum ne oldu bana ama ne olduysa 8 Gün Medine i Münevverede oldu.
Yaşadığım batı ortamını bir türlü kabullenemiyor benim günahım nedir demekten de kendimi alamıyorum.

Oysa Batıda doğdum kültürünü ve dilinide iyi biliyorum.
Aslında rahatlığın beni kudurttuğununda farkındayım.
Ama nedense hayatım içinde orada geçirdiğim 8 gün ömrümde ciddi anlamda mutlu olduğum içimin huzurla dolduğu hasretimin vuslat a ulaştığı bir an olmuştu.Böyle bir duyguyuda hiç bir zaman tatmadım.

Geldikten sonra Elbette ilk işim dilekçeler yazmak oldu iş konumunda olumlu cevap gelmeyince adeta dünyam başıma yıkldı gibi.
Son 6 ayda iş ve ev derken evde gerek eşim olsun gereksede çocuklarım ile konuşmayı kesip sanki adeta hayat a küstüm oldu.

Herhalde bu bir nevi bunalım olsa gerek ama bununda 4 senedir devam etmesi ve devamlı çoğalması garipmidir bilemiyorum.

Biraz yaşamından bahsettim ve sonuçta madem buk adar bilgin var ne diye böyle bir şey aklına bile geliyor ve bunu gerçekleştirmek istiyorsun diyen arkadaşlar olabilir.

Bu komumu bir kere gerçekleştirmeye kalktım, Emin olunuz beynim sanki biranda durdu.
Gece evi terk edince eşim Polisi aradıki bunun farkına vardı.Ne yapmak istediğimi anladı.
Aslında bunun sinyallerini son 2 ayda şiddetli bir şekilde verir gibiydim sözlerim ile..

Bıktım bu dünyadan vs.. derken aslında aklım veya beynim ile düşünerek demiyordum.
İçimden geliyordu.

Ne garip bir konum.O kadar çok kendini doğrayan Hiristiyan tanıdım Bir çoğu adeta incile sarılmışlar.
Kaldığım yerde.İnsanlar çaresiz kaldığında tahminim genelde Din e sarılıyorlar.

Ama şunuda şuracıkta vurgulamak isterim, ben kesinlikle ne dine nede yaşamış olan kişilerde kabahat aramıyorum bu konunun benimle ilgisi olduğunun son derece farkına vardım.

Maddi bir sorunum yok çalışıyorum 20 senedir.
Namaz kılıp,kılıp Allahım bana niye para vermiyorsun tiplemesi değilim.

Klinikte kalmam kiloma iyi geldi gibi 7 haftada 12kg vermek herhalde herkese nasib olmaz.
İlaç almıyorum.Yani ilaçlar ile pek haşır neşir olan birisi değilim.

antepli
30-07-2014, 08:11 PM
ilaç almazsan depresyondan çıkamayabilirsin.
depresyon tedavisi kolay bir hastalıktır ama ilaç kullanıldığı zaman.
ilaçsız işinin gayet zor olduğunu söyleyebilirim.

aLoneaqLe
31-07-2014, 04:20 AM
Merhaba, foruma hoşgeldin... Öncelikle çok geçmiş olsun. Aramızda 13 yaş fark var o yüzden müsadenle ağabey diyerek hitap edeceğim.

Çok okumak güzeldir ama anlamak daha da güzeldir. Okuduğunu sindirmek, hele hele dini konularda bunu başarmak güzel olduğu kadar da zordur. Maneviyatı sağlam basmadığın vakit akılda uçuşan her düşünce adeta hayatını kaydırabilecek potansiyel muz kabuğudur. Samimi şekilde söylüyorum, içinde bulunduğun sıkıntılı ruh halini anlıyorum. Fakat ölümü düşünmek ile arzulamak bambaşka şeylerdir... Depresyonda olan insanların ölümü daha sık düşündüğü bir gerçektir ama arzulamazlar. Ya da seninle aynı manada arzulamazlar diyeyim, daha çok bir kaçış, bitiş olarak görülür. Seninki biraz da aşukun maşuka kavuşmak istemesi misali... Bunda hiçbir sıkıntı yok bana göre lâkin çok net çizilmiş bir sınır vardır ki, bu aşkta kestirmelere, kaçamaklara yer yoktur. Bize düşen en son nefese kadar türlü türlü zorluklara göğüs germektir. Cefası çekilmemiş aşkın sefası sürülmez hacı abim... Hayat dediğin gibi maddi anlamda bomboştur, geçicidir ama iyilikler ve güzellikler bakidir... Bu dünya sana boş geliyorsa içini güzellikle doldur o zaman abi, son nefesine kadar iyilik, güzellik dağıt insanlara. Zenginsen fakir doyur, gönlü zenginsen gönlü fakiri doyur... Biraz ruhun demlensin, sonra insanlar da senin gönül çayından nasiplensin... Aileni, sevdiklerini bundan mahrum bırakma...

Psikolojik destek almalısın mutlaka. Bir tedavi olarak değil de düşüncelerini toparlaman için öneriyorum bunu. Ayrıca tasavvuf tam sana göre bir reçetedir... Mevlana, Şems, Yunus gibi üstatların yazdıkları günde 3 defa ilaç niyetine içilir...

Allah yar ve yardımcın olsun abi, selametle...

Birisi
31-07-2014, 12:13 PM
ilaç almazsan depresyondan çıkamayabilirsin.
depresyon tedavisi kolay bir hastalıktır ama ilaç kullanıldığı zaman.
ilaçsız işinin gayet zor olduğunu söyleyebilirim.

Teşekkür ederim
ilk etapta Tavor diye bir ilaç veriyorlardı.İlaç adeta uyku ve sakinleştirmeden ziyade yan etki olarak unutkanlık yapıyordu.
Psikolog ile ilk konuşmamı hatırlamıyorum, eşimde vardı yanımda.Sonra kestiler.Daha sonrada Mirzipan veya Mirtizipan diye bir ilaç vermeye başladılar,
Almancası Schlafstarre veya Schlaflähmung oldum.Türkçede Karabasan dedikleri ve Tıpda bunun açıklaması olan beynin uyanık olupda vücudun hareket etmemesi konumu olmaya başladı, ayrıca bu sefer acaip baş ağrısı uyku birde Kabus görmeye başladım, bunuda almayı bıraktım.Tabii bir nevi öyle almıyorum diyemiyorsun, zorla veriyorlar.Önünde içeceksin ilacı veren kişinin,Doktorla acilen konuşunca kestiler.

Yan Etki acaip yapıyor bende.

Merhaba, foruma hoşgeldin... Öncelikle çok geçmiş olsun. Aramızda 13 yaş fark var o yüzden müsadenle ağabey diyerek hitap edeceğim.

Çok okumak güzeldir ama anlamak daha da güzeldir. Okuduğunu sindirmek, hele hele dini konularda bunu başarmak güzel olduğu kadar da zordur. Maneviyatı sağlam basmadığın vakit akılda uçuşan her düşünce adeta hayatını kaydırabilecek potansiyel muz kabuğudur. Samimi şekilde söylüyorum, içinde bulunduğun sıkıntılı ruh halini anlıyorum. Fakat ölümü düşünmek ile arzulamak bambaşka şeylerdir... Depresyonda olan insanların ölümü daha sık düşündüğü bir gerçektir ama arzulamazlar. Ya da seninle aynı manada arzulamazlar diyeyim, daha çok bir kaçış, bitiş olarak görülür. Seninki biraz da aşukun maşuka kavuşmak istemesi misali... Bunda hiçbir sıkıntı yok bana göre lâkin çok net çizilmiş bir sınır vardır ki, bu aşkta kestirmelere, kaçamaklara yer yoktur. Bize düşen en son nefese kadar türlü türlü zorluklara göğüs germektir. Cefası çekilmemiş aşkın sefası sürülmez hacı abim... Hayat dediğin gibi maddi anlamda bomboştur, geçicidir ama iyilikler ve güzellikler bakidir... Bu dünya sana boş geliyorsa içini güzellikle doldur o zaman abi, son nefesine kadar iyilik, güzellik dağıt insanlara. Zenginsen fakir doyur, gönlü zenginsen gönlü fakiri doyur... Biraz ruhun demlensin, sonra insanlar da senin gönül çayından nasiplensin... Aileni, sevdiklerini bundan mahrum bırakma...

Psikolojik destek almalısın mutlaka. Bir tedavi olarak değil de düşüncelerini toparlaman için öneriyorum bunu. Ayrıca tasavvuf tam sana göre bir reçetedir... Mevlana, Şems, Yunus gibi üstatların yazdıkları günde 3 defa ilaç niyetine içilir...

Allah yar ve yardımcın olsun abi, selametle...

aLoneaqLe Mesajından dolayı teşekkür ederim Kardeşim.
Konuyu burada Depresyon a açmıştım ki bana ağır depresyon demişlerdi Klinikte, ben depresyon olduğuna inanmadım.Depresyonda adam gördüm 3 hafta ruh gibi dolaşıyordu.Bu bende yok.
Ölümü istekle arzulama konusunda bilgim yoktu.Acaip bir hastalık çok değişik kademeleri de olan bir konum.

Sanal ortamda şuana kadar okumuş olduğum en akıllı Mesajlardan birisi diyebilirimki senin mesajın olmuş.Bilhassa Muz kabuğu ile vermiş olduğun örnek ile cefasız aşk konumu durumunda son derece haklısın.
Ben o insanların hayatına baktığımdada cefasız hayatları yok.Bu konumda ne desen haklısın.

Yazdıkların insanı düşünceye sevk ediyor.
Kendini bir klinikde buluyorsun ki burası Psikyatri orada kalıyorsun.Genelde Almanlar var herkes Alman 1 tane Türk arkadaş vardı ki o çok ağır vaka yani Psychose.Reel ile gördüklerini ayırt edemiyor.Onunlada pek konuşamıyorsun ki onun dünyası başka derken,Şunuda ilave etmek isterim böyle deli gibi olan insanlar en azından bir şeyler gören insanlar hakkında düşüncem değişti.Hatta orada bir kaç defa bununla ilgili ders biçimi konuyada katıldım.En azından bu tür insanlar hakkında delidir,üşüttü gibi düşüncelerim kayboldu.Kişilerin Beyninde neler olduğunun niçin bir şeyler görmeye başladığı konumunda biraz bilgim oldu.

7 Hafta kaldığım yer bana hayat için bir şeyler ve bu konular a bakış açımı değiştirdi.Ama kişisel olarak Manevi konumda pek bir şey vermedi,Sonuçta gittiğim yer Klinik, Camii veya Tasavvuf Tekkesi değil bunuda söylemek gerekir.
Af edersiniz hani bizlerde veya Türklerde bir söz varya Bakırköy diyorlar,Halk arasında dolaşıyor,Onun gibi bir yer.Ama burada beni Allah düşürdü.

Ciddi anlamda çok hasta insanlar var.Yani 7 hafta kaldım,Emin olunuz Eşim ve çocuklarım hergün geldiler iş yerinde yaklaşık 20 kişi geldi ve bir o kadarda çok kişi tel açtı.
Etrafıma baktım hepsi adeta garip gibi kimsenin ne yakını var nede gelip gideni.Ve sonrada insan kendi, kendine diyor etrafına bir bak.

Doktorlar,Psikyatristler Alman yani ben bu adamlar ile dini konumu konuşamamki beni pek anlamazlar.
Bu konumda Türkiyede inançlı bir Psikyatrist e gitsem bunun bir faydası olacaktır veya bunu Almanyada bulmam gerek.

Benim kişisel olarak böyle bir yere düşmem bir tesadüf olmadı düşüncesindeyim.Senin ne kadar iyi bir hayatın var kendine gel gibi sarsıntısı oldu gibi.
Birde hiç hasta olmayan birisiyim.Doktora bu sene 1 kere gittim dişim yüzünden olmuştu.

Yazdıkların üzerinde mutlaka düşüneceğim.
Evet benimki bir basitlik,tembellik,Dert,tasa olmadan cefa olmadan,Gülün Dikeni elime batmadan kaçış yolu aramak gibi bir şey olsa gerek. Bu konuyu eşimlede konuştum.

Onunla aramızdaki fark şu O kalbinde getirebildi Almanya ya kadar ben bunu malesef başaramadım gibi.Ben şahsen Depresyonda olduğumu sanmıyorum.
Bilemiyorum beni adam akıllı bir dövmek mi gerekiyor. Kendime gelmem için
Mesajından dolayi Allah razı olsun.Çok Teşekkür ederim.

Birisi
31-07-2014, 04:10 PM
Merhaba,

Konuya Spam yapar gibi yazmak istemiyorum.
Bugün Ev dektoruma gittim,Ve adam benim için 45 dakika ayırdı.

Dikkatimi çeken konu şu oldu bu hastahanede hasta bakıcısı bir kadın ilede olmuştu bugün doktor ilede oldu.Karşıdaki kişinin gözü yaşarıyor,
Aslında benimde gözlerimde yaşarıyor ama ben pek fark edemiyorum nedense. Sonuçta bana önerdiği ilaç Acilen Hastahanenin yaşlılar bölümünde zamanım oldukça yardım etmem.

Burada buna Ehrenamtlich diyorlar,Yani türkçesi bilmiyorum ne oluyor.Ücret karşılığı olmadan.
Aslında burada camiilerde var ama ben yinede Hastahaneyi tercih ettim.Ve Hastahaneye gittim.Tahminimce yaşlı insanlar ile biraz zaman geçirmem onları dinlemem ve onlar ile konuşmam ve Hizmet etmem bana yardımcı olacağını düşünmekteyim.

Şuan zaten raporluyum Pazartesi Hastahaneye gideceğim, azda olsa yardım etmek için.

Yani şimdi burada iyi yürekli Melek rolunu oynamıyorum.
İnsanlara karşılıksız yardım ettiğimde kendimi çok iyi hissediyor ve bilhassa yaşlı insanların gülümsemesi içimi acaip bir şekilde ferahlatıyor daha önce bunu Baba Annem Vefaat etmeden önce onunla Almanyada çok yapardım.

Belki bu bir nevi yaşamımdaki Teraziyi düzeltebilir.
Zaten bunuda yaparken iyi desinler bana ne kadar iyi insan desinler diye yapmayacağım.Daha önce iş yerindede saatlerce ücretsiz çalıştığım haftalar oluyordu.

Tabii bu seferde Venlafaxin diye bir ilaç yazdı.Henüz eczaneden almadım bakalım nasıl bir şeymiş.

Tabii çocukluktan gelen ve kalmış olan bir takım konularda var.
Aşşağılık duygusu - Ne yaparsam mutlaka yanlış oluyor veya olacak korkusu vs..
Kendine güvenmeme konusu.Çatışmalardan yani bilhassa söz çatışmalarından son derece kaçan birisi, Ve her şeye evet deme alışkanlığı gibi huylarımda var.Birde kendini son derece değersiz görme konumu ciddi şekilde var.

Şuan bir kitap okudum.Almanca olarak - Hayır demesinide bilmek gerekiyor isimli ama işte teoride yani okurken başka reel hayatta başka yani insan okuduğunu şıp diye uygulayamıyor.
İnsanın uyguladığı bir nevi veya sergilediği karekter hemen değişmiyor.

aLoneaqLe
31-07-2014, 05:51 PM
Ben teşekkür ederim abi, bir faydamız dokunduysa ne mutlu bana...

Depresyon dediğimiz şey sıkıntılı ruh halinin psikolojideki genel tanımıdır, o yüzden sana koydukları teşhis geçerlidir abi. Psikoterapi ile bu sıkıntının kaynağı yani ruhun ihtiyacı saptanır ve ona göre tedavi edilir. Sen kendini güzelce anlatırsan mutlaka insan insanı anlar. İnançlarımız başka olsa da hiç farketmez, her insan evladının içinde derinlerde aynı manevi duygular yatar. Doktorunla paylaşman isabet olmuş, harika bir tavsiye vermiş sana. İnsanın milleti, dini, dili başka olsa da maneviyatın dili birdir o yüzden ille de Türkiye'de çare bulacağım diye kendini şartlamana gerek yok. Yeri gelir insanlar susarak da konuşur hiç dert etme bunları. İçinden ne gelirse, imkânların neye elverirse onu yap insanlar için. Kişisel gelişim kitapları oku, uzmanların görüşlerinden faydalan kendinde eksik gördüğün veya takıldığın konularda. Sahabe hayatı okuyorum dediğin için tasavvuf önerdim ki kendini onlarla kıyaslayarak yetersiz görmene hiç gerek yok. Hangi çağda, hangi koşullarda bu dünyada yaşamış olursak olalım aynı güzellikleri yaşamak ve yaşatmak yine bizlerin elindedir. Bu da dediğin gibi öyle bir anda olacak iş değildir, emek ister, çaba ister... Aşağılık duygusu da, güven sorunu da aşılamayacak problemler değil evelallah halledersin hepsini. Hem tıbbın hem de manevi güzelliklerin desteğiyle teraziyi tekrar doğrultursun. Hayat bu, hepimizin boşluğa düştüğü vakitler olur ama ya Allah deyip tekrar doğrulmaktır mühim olan güzel abim.

Uzman olmadığım için ilaçlarla ilgili fikir belirtmek haddim değil o yüzden ne desem boş olur. :) Kendine iyi bak.

Birisi
23-08-2014, 05:49 PM
Merhaba aLoneaqLe,

Son yazanın ben olmam gibi bir düşünce ile yazmıyorum,Ama şunu yazmam gereklidirki,
Senin gibi Ahlaklı ve sıcak insanların türlerimi tükendi bu internet ortamında diyeyim.

Göstermiş olduğun ilgi ve sıcaklıktan dolayı Tekrar teşekkür ederim.
Foruma arasıra bakıyorum.Sakin ve güzel bir yer,bilhassa burayı güzel yapan senin gibi insanlar yoksa buranın Software i veya Renkleri değildir!!.

Abi olarak hitap etmen beni çok etkiledi kardeşim.Allah razı olsun senden.
Sende kendine iyi bak.

Birisi
07-09-2014, 12:58 AM
slm

Aradan tam 30 gün geçti ben yine geldiğim yere gittim,7 gün işte çalıştım.
Şuanlık 1 hafta oldu gene Hastahanedeyim ki bu sefer herhalde 3 hafta kalacağım.

Hafta Sonları eve gelebliyorum.
Açıkcası şunu ifade etmek isterimki,

Bu seferde Seroquel ile Mirtazapin alıyorum ki,Sabah, Öğlen,Akşam birde 2200h sıraları
Leyla gibiyim adeta şuan.

Etrafımda olup bitenleri yavaş çekim hesabı algılayabiliyorum.
Aptalca bir şeyler yazmak istemiyorum,umarım bu seneyi çıkarırım.

2.Defa Hastahaneye gitmem acaip zor geldi adeta kaldıramıyorum.

Adeta aklım gidip geliyor.
Acaip bir şey ya,Bir insana bu denli yaşamadan nasıl bıkabilir,anlam veremiyorum.

Bazen kendimi tanımaz oldum.Kendimden de nefret ettiğim açık.

Seçkin
07-09-2014, 02:49 AM
Abi konunu okudum..diğer konularda yazmış olduğun bazı mesajlara da göz attım (evli olman açısından bağlantı kurduğum noktalar oldu)..

Şimdi bu saatte bu kafayla kalkıp bişiler yazmaya kalkarsam saçmalıcam..o yüzden sadece basit bi soru sormak istiorum müsadenle;

İkinci bi şansın olsaydı ve geçmişe dönseydin,yine evlenir miydin?..şayet ki cevabın "evet" ise;eşinin çocuk isteyen yapıda biri olmasını mı tercih ederdin,yoksa bu fikirden uzak biri olmasını mı?..ve son olarak sen de ister miydin bunu?..

Ciddi ciddi,evliliği hayatımın hiçbi döneminde gerçekleştirmemeyi düşünmeye başladım..zaten her zaman uzaktım bu konuya ama bi gün fikirler değişir,biri cıkar,v.s gibi şeyler sölüodum kendi kendime..

Fakat gerçekten düşüncemin değişmesini hiç istemiorum ve hep böle kalmak istiorum..

Birisi
07-09-2014, 12:50 PM
Abi konunu okudum..diğer konularda yazmış olduğun bazı mesajlara da göz attım (evli olman açısından bağlantı kurduğum noktalar oldu)..

Şimdi bu saatte bu kafayla kalkıp bişiler yazmaya kalkarsam saçmalıcam..o yüzden sadece basit bi soru sormak istiorum müsadenle;

İkinci bi şansın olsaydı ve geçmişe dönseydin,yine evlenir miydin?..şayet ki cevabın "evet" ise;eşinin çocuk isteyen yapıda biri olmasını mı tercih ederdin,yoksa bu fikirden uzak biri olmasını mı?..ve son olarak sen de ister miydin bunu?..

Ciddi ciddi,evliliği hayatımın hiçbi döneminde gerçekleştirmemeyi düşünmeye başladım..zaten her zaman uzaktım bu konuya ama bi gün fikirler değişir,biri cıkar,v.s gibi şeyler sölüodum kendi kendime..

Fakat gerçekten düşüncemin değişmesini hiç istemiorum ve hep böle kalmak istiorum..

Merhaba Kardeşim,
Ben genelde 50 gr soruya nedense 150 gr cevap veren kişiyim.Bu real hayatımda da böyle malesef.
Benim kişisel olarak bir kaç takıntım var bunun farkındayım,Evlilik konusuna geleceğim.

1.Ben genelde karşımdaki insanı benden daha fazla düşünen bir insanım bu eşim ile ilgili deği.Yani benim açımdan karşımdakinin rahatı benden daha önemli.

2.Genelde ya geçmişte yada gelecekte yaşıyorum.Ama şimdi anı pek görmüyorum.

3.Allah a şükür dini inançlar ile büyümüş biri olduğuma rağmen, genede üzerimde bu baskı var bunuu, ben kendim yapıyorum, anlam veremiyorum.Hani derler ya ne dünyalık ne Ahiretlik hesabı.

4.Yaşım şuan 39 oldu dün oldu.Bu yaşıma kadar dünya konumunda geriye baktığım zaman büyük bir hiç.Yani Dünyalık konumunda başarısız, bu oyunu kaybeden konumunda kendimi olduğumu görmekteyim.Almancası Versager.
Yani beceriksiz bir şey elinden gelmez vs..

5.Reel Hayatımda yaşadığım bir çok konu üzerinde uzun,uzun, düşünmek yani bu geçmişte olan bir konum veya gelecekte olacak bir konum hakkında.Madde 2 ile ilgili bir konum ki,Aslında bu bende büyük bir dert.Konuyu bir türlü beynimde kapanmıyor

Evliliğe gelecek olursa.
Evlenmek, çocuk sahibi olmak bir Aile olabilmek gerkçekten güzel bir konum.
Bu fırsat bir kere daha verilse al sana 20 sene veya 21 sene dön geriye hesabı.

Bu kadar erken evlenmizdim doğrusu.Evlendiğim kadın ile pişman olmadım.Ama çok erken olduğundan biraz müzdaribim.Bunun yanında 3 tane oğlum varki en büyüğü 18 i geçti,Bu demek evlendikten 2 sene sonra bir oğlumuz oldu.
Bu çok çabuk olduğu düşüncesindeyim.Bu konum iş konumumu olur olmaz etkiledi.Biran önce çarçabuk para nerde kazanıyorsam o işe bakmak zorunda kaldım.Ben kişisel olarak Aileyi 18-19 yaşımdan bu yana düşünmek zorunda olduğumu anladım.
Bu anlayış biraz çabuk oldu.Hayat çar,çabuk ve hızlı şekilde geçti.

Yaş bakımından benim için belki 26-28 yaşı uygun olabilirdi.Tabii bunun dezavantajı çocuğunuz olduğunda belki onu analamakta zorluk çekebilirsin.Yaş bakımından örneğin sen 45 veya 50 o ise 18.
Ama yinede bu karekter ile ilgili olduğunu düşünmekteyim.Allah a şükür Çocuklarım ile ciddi problemim hiç olmadı,Onlarda Problem getirmedi şuana kadar doğrusu,Ama gelecekte ne olur bilemem,Hani derler ya ne olduğuna değilde ne olacağına bakmak gerekir.

Çocuk konusunda 3 tane olması sanki biraz çok oldu gibi aslında ben 1 tane istiyordum eşim 2 dedi sonuç 3 oldu hesabı.Ama kesinlikle çocuklarıma bir nevi böyle ne derler üvey Baba mı derler öyle davranmadım ve davranmıyorum.
Hepside gayet serbest büyümekte hatta 2.cisi Almanyada değil,Türkiyede okuyor.Kendisi öyle istedi bende bir şey demedim kabul ettik.

Ben yapı açısından yalnız yaşayan veya yaşayacak bir tip değilim.Ama bu nevi bir hastalık olunca ki buna hastalık depresyon diyorlar.Bu ister istemez evde herkesi etkiliyor.
Yani hanım düşünüyor bu adam a ne oldu,dolayısı ile çocuklarda düşünmekte.

Ama tüm bunlara rağmen Evlilik imkan olduktan sonra güzeldir,güzel olmasınada,Ben bu halim ve durumum ile eşime mamem büyük yük olduğumu düşünmekteyim.
Yani bilemiyorum kendisinin elbette seçimi vardı seçim yaparken doktorda varmış veya Avukat o ise beni seçtiki ben ne Avukatım nede doktorum derken bunu eşim seneler önce bana anlatmıştı.

Kesinlikle şunu hiç bir zaman bana demedi ben ne akılsız veya ne salakmışım ki seninle evlendim hesabı
@Dante ciğim bana sorarsa ideal eş nasıl olabilir.

Kadının güzel olması önemli değil demiyorum,Ama kadınların hepsi güzeldir,Bu yaratılıştan böyledir,Kadın cezbeder,Yani çekicidir.Ama kadınlar arasında güzeller var birde daha güzel var.
Genelde Güzellik,Görünüm gelip geçicidir.Derler ya öenmli olan iç güzelliği.

Ben bu iç güzelliğine şunu ekleyeyim.Tecrübe ile diyorum bunu ki 20 senelik Tecrübem.
KANAATKAR yani elinde olan ile mutlu olması ki benim eşim böyle birisi ama nedense ben şuan böyle birisi değilim.Yani elinde olan ile şükretmesi, Evlilikte bu çok önemli bir unsur.Bu madden veya Manen olsun.
Yoksa evlilikler fazla uzun sürmüyor.

Burada tek sorun ben kendim ile barışmam gerekiyor ciddi anlamda,Ama bu hemen olmuyor nedense.Yani bir yerlere çıkıp girmek veya bir takım Seminerlerde olmak ile sonuç bulmuyor.
Bay olarak yazdığını düşünerek insallah bir gün gönlünün Prensesini bulursun diyeyim.

Sonuçta Evlilik sorumluluk getiren bazen acısı ama bir çoğu zamanda tatlısı ile paylaşılan yaşam sürecidir.Elindekini Madden ve Manen kesinlikle paylaşman gerekiyor.Herşeyini doğrusu.
Bu Paylaşım sonucu elbette diğer yarısınıda karşındaki insan dolduruyor.

Seçkin
07-09-2014, 09:16 PM
Abi çok tşkler..bu arada 50'ye 100 hesabı hiç sorun deil..bilakis uzun yazan kişilerin yazılarını okumaktan daha cok keyif alırım..(kendim de öleyim normalde)

Bi kaç tane benzer yön daha yakaladım..o yüzden daha bi anlamı var yazdıklarının benim için..

Ne diim ki abi...umarım hem senin açından,hem de kendi açımdan işler tahmin ettiğimizin ötesinde,olumlu bi yönde ilerler..

Kendine dikkat et abi...

Edebiyat26
19-09-2014, 12:35 AM
Tabii çocukluktan gelen ve kalmış olan bir takım konularda var.

Aşşağılık duygusu - Ne yaparsam mutlaka yanlış oluyor veya olacak korkusu vs..

Kendine güvenmeme konusu.Çatışmalardan yani bilhassa söz çatışmalarından son derece kaçan birisi, Ve her şeye evet deme alışkanlığı gibi huylarımda var.Birde kendini son derece değersiz görme konumu ciddi şekilde var.

Birisi konunu birkac kere arka arkaya okumam gerekiyordu hislerini duygularini cok güzel ifade etmissin ,faydalandim Allah c.c razi olsun.

Arkadasim senin sorunun cocukluga dayaniyor orada yapilan yanlislari cektiklerini bir kenara koyabilir gecmisi unutabilirsen bir acik kapi bulabileceksin...

inancli bir insansin en önemlisi bu inanan insanin depresyona girmesi dogal fakat orada fazla kalmamasi gerekiyor evham yaptigin zaman merakla hastaligin dahada uzuyor bunu unutmamalisin...

seregual agir bir ilac duygu durum dengeleyici bipolar denen bir hastalik var o ilaci orda kullaniyorlar kendine dikkat et yukarda alintiladigim yazinda cok önemli detaylar var...

simdi bunu sana niye yazdim depresyona girip mani dönemine atlayis yapman olabilir hic farkina bile varmazsin psykose denen sey ortaya cikar yazin anlatim seklin cok durgun ve sakin...

dini kitaplar okumussun sahabe hayatlari belki daha baska kitaplarda okudun sana agir gelmis olabilir ,cünkü orada okuduklarini burada yasamak istiyorsun fakat olmuyor olamiyor hele yabanci bir memlekette yasiyorsan Allah sanada kolaylik versin...

Birisi
10-10-2014, 03:28 AM
Birisi konunu birkac kere arka arkaya okumam gerekiyordu hislerini duygularini cok güzel ifade etmissin ,faydalandim Allah c.c razi olsun.
Arkadasim senin sorunun cocukluga dayaniyor orada yapilan yanlislari cektiklerini bir kenara koyabilir gecmisi unutabilirsen bir acik kapi bulabileceksin...
inancli bir insansin en önemlisi bu inanan insanin depresyona girmesi dogal fakat orada fazla kalmamasi gerekiyor evham yaptigin zaman merakla hastaligin dahada uzuyor bunu unutmamalisin...
seregual agir bir ilac duygu durum dengeleyici bipolar denen bir hastalik var o ilaci orda kullaniyorlar kendine dikkat et yukarda alintiladigim yazinda cok önemli detaylar var...
simdi bunu sana niye yazdim depresyona girip mani dönemine atlayis yapman olabilir hic farkina bile varmazsin psykose denen sey ortaya cikar yazin anlatim seklin cok durgun ve sakin...
dini kitaplar okumussun sahabe hayatlari belki daha baska kitaplarda okudun sana agir gelmis olabilir ,cünkü orada okuduklarini burada yasamak istiyorsun fakat olmuyor olamiyor hele yabanci bir memlekette yasiyorsan Allah sanada kolaylik versin...

Amin cümlemizden sizdende Allah c.c razı olsun diyorum, da Benim kendime faydam yok sana nasıl olacak.

Hastahaneden yeniden çıktım.Ne desem bu Forumun sahibini bilmiyorum kim ama Kendisine çok Teşekkür ederim,Böyle bir forum açtığından dolayı.
Şimdi burada konuyu hep açık,açık yazıyorum.Böyle konular başka yerlerde zaten yazılmaz.

De get işine kardeşim delimisin nesin derler.
Konuya biraz geç yazıyorum kusuruma bakmayın.Elbette burada bir nevi sorunu veya Problemi olan bir çok arkadaşımız var.
Allah c.c hepsine acil şifalar nasib etsin banada inşaAllah.

Yazmış olduğun Psykose ümid ederim ki bana uğramaz,Bunun belirli bir yaş ile ilgisi olduğunu bir yerde okumuştum derken.Şimdi beni kimse sakın olaki yanlış anlamasın bu madde bağımlılarda çok görülen bir konum diyebilirim.
Bilemiyorum ilaç sonucu olurmu.Belki olabilir ama cidden bilemeyeceğim.

İlaçları devamlı almaya çalışıyorum gerçekten çok ağir geliyor.Evham nedir anlamadım derken baktım bu kelimeye.Doğru Bunu yapmamam gerek derken,Geçmişe yönelik üzerimde bir takım konumlar mutlaka kalmıştır.
Şuan halen evdeyim çıkalı bir hafta oldu Hastahaneden.Ama bir daha ki kesinlikle Telefon ile aramayacağım orayı.

Sorunumun ne olduğunu bende çözmüş değilim.Diyorum ya beni adam akıllı bir güzel dövmek mi gerekiyor.
Yani yaşamdan, yaşamaktan bir insan nasıl bıkar doğrusu bende anlam veremiyorum.Ama insan içinde oluyor bazen.

Dünyadan ciddi anlamda uzaklaşıyorum günden,güne.
Zaten insanlar ile pek irtibatım yok.İnsan dünyanın boş olduğu düşüncesinde olduğunda ki bu zaman yaşamında boş olduğunu benimsemeye başlıyor.
Yani laf aramızda okuduklarımı ve düşüncelerimi yazsam belki yüzüme tükürür, hadi be sende dersin.

Ben kendimi çok bilgili birisi olarak görmüyorum Alim olan mutlak Allah c.c dır.
Ben Meal ve Hadisler birde Sahabe i Kiram r.a ile çok zaman geçiren birisiyim.Böyle birisi olduğ halde böyle bir konum içindeyim.Bu bana çok ağır geliyor.

Açıkcası ben burada kimseyi kesinlikle küçük görmüyorum ama emin olunki bu durumda olabilecek bir insan burada en son benim.
Bu utanç verici bir konum açıkcası.Emin olunuzki bende bilmiyorum bana ne oldu birden.Neden bu denli gitmek istediğime bende anlam veremiyorum.

Yaş 39 oldu bilemiyorum yani derler ya ergenlik çağı, 40 yaşına gelincede bir böyle delilik çağı oluyormu bunuda bilmiyorum.
Elbette okuduklarımın etkisi oluyor olmuyor değil.Ama burada bunu yazıpda insanların şöyle düşüncesine tepsi tutmak istemem.Bak bak adama Hacca gitmiş,
ha birde dini kitaplar okuyormuş,Bu adam böyle diyorsa biz ne yapalım, veya bak işte bunların sonu kafayı yemektir örneğini birisinden okuyunuz düşüncesi olmasından Allah c.c korkarım, bunun böyle olmasını istemiyorum.

Ben bu konuda Teraziyi tutturamıyorum düşüncesindeyim.Yani içim hiç huzurlu değil.
Nasıl anlatsam bir takım insanlar böyle delirir ya, benim niye arabam yok niye param yok bu ne biçim sefalet hayat.

Bendeki aynen bundan işte lakin bunun başka versiyonu.O insanların hayatlarını okudukça acaip imreniyorum.Ve sonrada kendime bakıyorum ki.Ben zaten ölmüşüm ya demekten de kendimi alamıyorum.
Hayatımdan ortamdan yaşadığım yerden iğreniyorum.Her şey madde üzerine.Hep fırsatçılar ve kendini düşünen insanlar ile dolur derken.Ben kimseyi kınamıyorum bu çirkinlikler içinde güzellikleri malesef okuduğum Kitaplarda buluyorum.

Diyorum ya Terazim kesinlikle kaymış durumunda.Bunu nasıl düzelteceğimi bir türlü bilemiyorum.
Bir system kurulmuş ve o systemde ben ister istemez hayatımı işe göre düzenlemek zorundayım.Çalışmak istemiyorum değil.Elbette çalışmak güzel bir konumdur.
Ama Her şeyimi iş düzenine göre ayarlamak zorundayım ki bu beni kahrediyor.

Elbette 2010 dan çok bahsettim.
Belki çok abartıyorsun diyen insanlar olabilir.Ama emin olunuzki ben içimdekini yazıyor ve abartmıyorum.
Gönlüm isterdiki Medine i Münevvere de Tuvalet temizlesemde Kainatın efendisi ve onun yarenlerinin yanında olsaydım.:( Evet oradada çalışmam gerekecek bunu kabul ediyorum.

Eşim defalarca Umre yap diyorki bu sefer gidersem bir daha gelmem diye korkuyorum.
Elbette oralara gidenler hep bu konuları yaşıyorlar bunu tahmin edebiliyorum.Ama bu kadar uzun sürmesine bir anlam veremiyorum. 7 Gece 8 Gün kaldığımda ki O kutlu beldeden çıkarken sanki Cennet den çıkarılmış gibi bir duygu yaşadım
Ben hayatımı inandığım Din e göre tanzim etmek istiyorum.Ama bu yaşadığım ortamda olacak gibi değil.Hayatın boşluğu sonucu ki bende böyle bir boşlukta devam ediyorum.

Aslında benim istediğimin bir nevi rahatlık olduğunuda tahmin edebiliyorum.Oradaki Tadı bir kere alınca insan gözü başka bir şey görmüyormu diyeyim.Bende bilemiyorum.
Halen bana depresyon diyorlarki ben bunuda pek kabul etmiyorum nedense.Sonuçta bir kaçış yolu aradığım kesin.Elbette kaçmak istediğim şeklin son derece yanlış olduğunu bende biliyorum.Ama elimden de başka bir sey gelmiyor.

Ben orayı herhali ile seviyorum,Yani nasıl anlatsam bilemiyorum.Bir Annenin Şefkati gibi bir güzel Belde.
İnsanı acaip sarıp öpüyor bağrına basıyor.Belki çocuklukta bulamadığım Ana Kucağını orada buldum desem herhalde okadarda yanlış olmaz düşüncesindeyim.

Allah c.c Emanet olunuz

Birisi
17-10-2014, 10:08 PM
https://www.youtube.com/watch?v=1hhRxa9-tMw

Merhaba,

Yönetici arkadaşlar a yönelik bu Video belki burada vardır,veya bu Forumda işi yoksa siliniz Lütfen.
Internet böyle bir Video gördü ama Türkiye ilk defa gördü.Dinini görüşünü kesinlikle Eleştirmiyorum.

Allah c.c Rahmet etsin diyorum.Türkiyede kaldığım yerde bana çok yakın bir yerde oturuyor.Daha doğrusu şuan 2 metre yerin altında yatıyor

Insan nasıl böyle bir boşluğa düşüyor bir türlü anlam veremiyorum :(
Kişisel olarak ben inançlı olduğum halde yinede bu kişi beni gömmeyin ben Allah a inanmıyorum dediği halde.Bu Video yu izlerken insan kendini göz yaşından alıkoyamıyor.
Ne kadar acı bir konu.Ne olacak göreceğiz diyorki ben ise ne olacağını adım gibi bildiğim halde böyle bir boşluktayım.

Bu kişinin merakından dolayı kendini astığını düşünmüyorum.
Ümitden bahsediyorki bu son derece doğru olan bir konum hatta Arkadaşları ve Doktoru ile açık veya üstü kapalıda olsa konuştuğunu söylüyor.

Bunu bildiğim kadarı ile Deprosyanda olanlar genelde üstü kapalı sözler ile dile getiriyor

Video yu kimseyi Motive veya bu konuya celbetmek etmek için eklemedim.Ha evet hep neşeli gülen,Bunu ben çok iyi biliyorum.Çok insan var gülüp de içi kan ağlayan.

Benim bu kişi ile Dinden başka farkım ne olduğunu bulmaya çalışıyorum.
Allahım sen aklıma sahip çık sen büyüksün.Bana ne hayırlı ise onu ver.