PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen Yardım edin kafayı yiyiceğim

alperen51511
14-07-2014, 11:29 PM
Öncelikle iyi akşamlar Forumda yeniyim yanlış yere açtıysam sorunumu çok özür dilerim. Ben 15 yaşındayım lise 2 ye geçtim bundan 3 4 ay önce arkadaşlarımla basketbol oynarken bir anda bir şey oldu sanki orda değilim gibi hissettim orda oldumu biliyordum ama tam anlayamıyordum çevremde olanları sanki o anı tam olarak yaşayamıyor gibiydim bu böyle devam etti ama okul varken daha az oluyordu tatile girdik sürekli olarak olmaya başladı artık yaz tatilimi yaşayamaz oldum dışarı çıkınca oluyor özellikle sürekli sanki kendimde değilim anlıyamıyorum olanları tam olarak o anı yaşayamıyorum bu nedir nasıl geçer lütfen yardım edin

alperen51511
14-07-2014, 11:31 PM
Biri cevap verebilirmi lütfen :confused:

alperen51511
14-07-2014, 11:32 PM
Lütfen bakabilir misiniz :confused:

Celill
15-07-2014, 07:43 PM
dissosiyatif bozukluğu arastir ama kendine teshis koyma. eğer durumun yoksa devlet hastanesinden psikiyatr bölümünden en yakn zamana randevu al git. burda yazdigin gibi anlat işte de orda degilmis gibi hissettim de. yasadiklarini anlat.

alperen51511
15-07-2014, 10:54 PM
öyle demişsiniz ama ben hastalığı araştırdım unutkanlık diyor hiçbiri yok bende

Okeanos
16-07-2014, 09:13 PM
Merhaba. Psikoloji son sınıf öğrencisiyim. Yaşadığınız şey panik atağa benziyor ve kesinlikle psikolojik destek almalısınız. Sizde özellikle aşağıdaki derealizasyon duyguları mevcut
Panik Atak Kriterleri (DSM-IV Kriterleri ):

Yoğun korku ve rahatsızlıktan oluşan belirgin bir süreçtir, bu süreçte, aşağıdaki bulgulardan dört veya fazlası aniden ortaya çıkar ve 10 dakikada zirveye ulaşır:

1. Çarpıntılar, kalbin güçlü atması, veya kalp atışlarının hızlanması.

2. Terleme.

3. Titreme, sarsılma.

4. Boğulma veya nefessiz kalma duygusu.

5. Boğaza bir şey kaçmış da boğuluyormuş duygusu.

6. Göğüs ağrısı.

7. Mide bulantısı, karında rahatsızlık.

8. Baş dönmesi, bayılacak gibi hissetmek.

9. Derealizasyon(gerçek değil ya da hayalmiş duygusu), veya depersonalizasyon(kişinin kendinden ayrılması duygusu).

10. Delirme ya da kontrolü kaybetme korkusu.

11. Ölme korkusu.

12. Karıncalaşma, uyuşma, hissizleşme.

13. Üşüme veya ateş basması.

alperen51511
17-07-2014, 03:04 AM
Okeanos sadece 9 numaradaki oluyor diğerleri yok