PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ADRA2B geni ve olaylara hep kötü yandan bakma

Seçkin
08-06-2014, 07:25 PM
Bazen birileri karşınıza geçer ve "sen hep iyi olacak die düşün,tmm mı canım" gibi laflar eder..fakat durum o kadar basit deil;

Norepinefrin hormonu, sinir hücrelerindeki sinyalleri komşu sinir hücresine taşıyan
kimyasallardan birdir(Nörotransmitter). Bu hormonun vücutta fazla salgılanması kişinin kötü anılar ile sürekli boğuşmasına sebep olur.

ADRA2B geni ise kodladığı Alpha-2B adrenergic receptor adındaki başka bir protein ile norepinefrin hormonun bu kötü etkisini normal düzeye indirir.

ADRA2B geninin iyi çalışmadığı durumlarda norepinefrin hormonu vücutta artarak kişinin sürekli kötü anılar ile boğuşmasına ve kişinin depresyona girmesine sebep olur.

Bazen kritik durumlarda kötü anıların hatırlanması kişiyi olası bir tehlikeden koruması açısından gerekmektedir, bu yüzden ADRA2B geninin dengeli çalışması önem arz etmektedir. ADRA2B geni dengeli çalışması bir taraftan kişiyi depresyondan korurken, diğer taraftan eski tecrübelerin hatırlanmasına olanak sağlayarak tehlikeden uzaklaşılmasına sebep olur.

Önceleri bu olayın insanın elinde olan bişi olduğunu düşünüp,kendimi eleştirirdim/yargılardım..fakat genetik kodlamaya bağlı bi karamsarlık söz konusu ise,gerçekten yapacak pek bişi yok..
Bu durumun "üstesinden gelmeye çalışmak" tan ziyade, "onunla birlikte yaşamaya adapte olmak" üzerine yoğunlaşılmalı die düşünüorum artık..
Aslında bi açıdan iyi oldu çünkü artık kendime kızmıcam "neden hep kötü düşünüorum" die..çünkü elimizde olan bişi deil..
Tabi bu pes edilecek anlamına gelmemeli işte yukarıda da belirttiğim gibi;adaptasyon süreci oluşturmalı ve bunu alışkanlık haline getirmeliyiz..

Soru şu: Nasıl...?

montevo
08-06-2014, 09:32 PM
12 den vurdun olayı.bakalıam düşürmek için bi yol bulabilecek miyiz

gunes23
08-06-2014, 09:54 PM
Suçu genlere atmak kolay olan yoldur, başaranlar nasıl başarıyor? Sadece gereken bize uyacak doğru bir yöntem bulabilmek.

Seçkin
08-06-2014, 11:09 PM
O başaranları bi göstersene bana,nerdeler?..

Bence sen de şu an "pas" ı,hayali kahramanlara atıosun..senin yerine onlar ışık tutsun olaya die..

Şahsen ben sonradan karamsar olan bi insan görmedim..hayatının belirli bi döneminde stresle başa çıkması zor anları olmuştur ve olumsuz düşünmüştür ama bunun tamamen karaktere yansıması?..sonradan gerçekleşmesi?..eski haline bir daha dönememesi?..yok öle bişi inan bana...

Doğru,çözüm bize uyacak bi yöntem bulabilmek ve konunun amacı da o zaten,görüosun..

Kılıf uydurma gibi düşünceleri bi kenara bırakıp,ne yapılabilir die düşünülmesini istiorum..daha doğrusu rica ediorum..

Bu arada Montevo;

Sen bu forumda,fikirlerine en cok güvendiğim bi kaç kişiden birisin..senden özellikle fikir gelmesini umuorum bu konuda...

gunes23
09-06-2014, 11:33 AM
Sen böyle insanlarla hayatında karşılaşmadın diye yok mu oluyor. Ben böyle çok insan tanıdım, duydum. Bence sen kendi çabanla dertlerinden kurtulma konusunda ümidini yitirmişsin , ümidsizliğini de genler kılıfında saklıyorsun. Bu olayın genlerle falan alakası yok, genleri çok iyi bilirim genetik benim uzmanlık alanım. Yok hormonlar, yok beyin kimyası, yok genler bi kere de suçu kendinizde arayın bu ne kibir. Bir zahmet irade diye bir şey olduğunu hatırlayın da kullanma lüksünü gösterin.

Seçkin
09-06-2014, 06:56 PM
Arkadaş bunları ben uydurmuorum..senden daha ileri konumda genetik uzmanı olan ve yazıları medyada yayınlanan bilim insanları söylüyor..

Bana böle kılıf mılıf lafları ile konuşmazsan memnun olucam..o ucuzluklarla kendini kandıracak yaşı coktan gectim,ok?..

Bir de sana şöle bi örnek veriim olayı neden ciddiye aldığımı anlaman için;

Şimdi biri kalkıp "domates kansere iyi geliomuş,şöle engelliomuş böle yapıomuş cok tüketin" gibi bi açıklamada bulunsa,takmam geçerim..isterse dünyanın 1 numaralı bilim adamı olsun..

Neden?..çünkü yüzyıllardır keşfedilmemiş bişeyin birden bulunması durumu komik bi yalandan başka bişi deildir(bu denli bilindik bir rahatsızlık için)..tek mantıklı açıklaması da,kapitalist sistemin tüketiciyi kandırma stratejilerinden yalnızca biri olmasıdır..

Lakin burada böle bi durum söz konusu deil..genetik araştırmalar sürekli yapılıor ve yeni şeyler bulunuor..ve de ne bi ilacın reklamı var,ne de şunu bunu tüketin gibi bi tavsiye...

Kâr amacı gütmeyen,bilimsel,net bi makale..bunu da hala idrak edemiosan artık,hiçbişi yazmasan belki daha iyi olacak..

İyi günler...

montevo
09-06-2014, 09:04 PM
O başaranları bi göstersene bana,nerdeler?..

Bence sen de şu an "pas" ı,hayali kahramanlara atıosun..senin yerine onlar ışık tutsun olaya die..

Şahsen ben sonradan karamsar olan bi insan görmedim..hayatının belirli bi döneminde stresle başa çıkması zor anları olmuştur ve olumsuz düşünmüştür ama bunun tamamen karaktere yansıması?..sonradan gerçekleşmesi?..eski haline bir daha dönememesi?..yok öle bişi inan bana...

Doğru,çözüm bize uyacak bi yöntem bulabilmek ve konunun amacı da o zaten,görüosun..

Kılıf uydurma gibi düşünceleri bi kenara bırakıp,ne yapılabilir die düşünülmesini istiorum..daha doğrusu rica ediorum..

Bu arada Montevo;

Sen bu forumda,fikirlerine en cok güvendiğim bi kaç kişiden birisin..senden özellikle fikir gelmesini umuorum bu konuda...

aklıma bu kız beni aşar" filmi geldi.orda sıska ve "ortam " insanı olmayan eleman manken gibi bi kızla sevgli oluyordu.aşağı yukarı biizm gibi çocuk ,kafa oalrak, ancak sonunda kızı alıyordu.ancak gerçekelr bir film değil.öyle bir kızı taibki onun muadili bi erkek alacak.bunu artık anlamamız gerkli.yoksa benim haremim olurdu.öyle yok açıl et vb gbi sözler para etmeyen şeyler.artık zaman değişti ve zibidilik-.içlik para eder hale geldi.

genelr bi çok şeyde kilit fakötr.yani cinsel güç,boy,karakter kontrol edilirken genleirn psikolojik olarka bizi kontrol etmediğini düşünmek olmaz.taibki burd akalkıp bilimsel oalrka açıklayamam araştırmalar göstermiş duurmda.gelelim bu işi değiştirme işine.ben kendimi bildim bileli diiyemeyeceğim ancak uzuuuun zamandır kızlara özel bi fobim var.bırak gönül işini nomral bişey bile konuşamam.halen bile.ancak şöylede bişeyi fark ettim.uzun zaman geçirdikten sonra böyle bi sıkıntım olmuyor.hatta hatun muhabbeti bile yapıyorum.örneğin komşu kızları ile evcilik vb oynamamız.ozamanlada sevgili vb işleirni bilirdik ,en azından tvden görürdük, ama sıkıntımız yoktu.hatırlyorum ilk okul 2 de kendime söz verip asosyal olmuştum.ama nedenin i hatırlamıyorum.yıllar böyle geçti.

ergenlik döneminde insanın dünyayı anlayışı bir daha değişiyor.çocukluktaki saflık gidiyor.bu dönem çok önemli.hayatı algıalyışınız değişiyor.maalesef orman kanunları geçerli.bu dönemde metallica gibi sert müzikler dinlemeseydim çıkamazdı sanırım.ayrıca insanları izler neler yapabileceklerini tahmin ederdim.hatta kime nasıl davranacakalrını.ne yazıkki bana her zmaan, şimdi bile, çocuk gibi baktılar.ailem bile.

gunes23 başaran nasıl oluyor?bi kaç kitap okudum ama çözmedi.zira bunalr insanın içinde olan şeylerle gerçekleşiyor.filmelrde anlatılan hikayeler tamamen düzmece.herkesin sorunu kendine özel.bu işi genlere atıp kaçma değil ortadaki durum.genetik oalrak yatkınlığı var durumun.yenen nasıl yeniyor bulamadım ama varsa bi haber link atarsan çok iyi olur.

insanlara bakarken hep beni aşalıyacakları aklıma geliyor ki bu ergenlikten kalan bi duurm.insnaalr yalan söylem konsund aoldukça ustalar.yoksa kızlar 5 para etmeyen çocukların peşine ölmezdi.pc konusunda bilgiliyimdir.bir programın işleiyşini anlayabilir,donanım kombinasyonlarının olası sonçlarını önceden bilir ve yorum yapabilirim.insanalrıda bu şekilde biliyoreum.biraz karamsarlık ağır bassada sonuç değişmiyor.zararasız ve gereksiz biris olarak görülüp duruyorum.insanalrın gerçek düşündüklerini söylemeleri zor olaibliyor.kimileir ise öylece söylüyor.adam ,eve kız atmıyorum diye bana gereksiz boşa yaşıyorsun diyor.ona göre hayat cinsel ilişkiden ibaret.en çok kızdığımda sen yisin süpersin diyenler.her iki cinse de h.... diyorum.zira yalan konuşuyorlar.altına kaçıran çocuğun paçasından idrar gelemsi gibi akıyor ayaklarından.

bir balık suyun basıncını hisseder mi?bu tür sorunalr ergenlikte halledilmeliydi ancak geçeli 10 seneden fazla oluyor.şimdi kalkıp ikili lişkiler denemeye çalışsam ya daha çocuk bu diyecekler yada lan gelmiş 30zuna bieşy bilmyo diyecekler.bunu görmek için fizlozof olaya gerek yok.artık öğrenilmiş davranış olmayı da geçti.antidepresanalr sinir uçlarından emilimin azalmasına yardımcı olur.bu sayede boş ver land iyeibliyorsun.ama aşırı duyarlı sinirler sıkıntı yartıyor.sen bu şekidle yaşıyor olailbirisn.örneğin ben anbtidepresan almaya başaldıktan sonra matematiğe kafa yoramıyorum.bununla mı uğraşacam diyorum.ancak uzun ve yoğun baskı duurmunu hala kaldıramadı.ilkkez kullandığımda kafam süperdi.içerdkei tüm sesler susmuştu.hayat güzeldi.ancak çevre halen hastalıklı.

çözüm: bununla yaşamayı öğrenmek.nasıl mı?örneğin bi kızla konuşacağım.oan içine girceğim tüm anksiyeteleri biliyorum zaten.kız bunun farkına varacak oluyo öyle elimde değil ile geçiştireceğim.beni zorlayan her duygu atlamasını elimde olmayan bişey bu.aslında ben bunu sitmeiyorum diyerek ve nedenini karşıya açıklayarak geçeceğim.ancak bu akdar kasmak hem ilerisi için hem de siizn için zararlı olacak.halen sevildiğimi bilmedğim ve yabancı oldğum kişilerden kaçıyorum.

montevo
10-06-2014, 10:53 AM
bugün bu geni iş yeir doktoruna sordum.yuakrda açıklanan durumun makale düzeyinde olduğunu ve %100 doğru olmadığını söyledi.genetik olarak sanata yatkınlık,sevgiye yatkınlık gibi durumlar da var.haberlerde izledim daha 1 hafta önce.topu atmadan ziyade beraber yaşamayı öğrenmeli

antepli
10-06-2014, 01:14 PM
bu makale yanlış çünkü norepinefrin mutluluk verir.
çoğu antidepresan serotonin üzerine etkili iken bazı antidpresanlar norepinefrin üzerine etkilidir.
depresyon organik bir beyin hastalığıdır ve sadece ilaçla çözülür.
ilaçsız hiç bir yöntem işe yaramaz çünkü hastalık organiktir.

gunes23
10-06-2014, 03:18 PM
Ne kadar saçma konuşuyorsun anlatamam.Organik olunca sadece ilaçla çözülür diye kural mı var? Düzenli spor yaparsın, uykunu düzenlersin bu vücudun fizyolojisini olumlu yönde etkiler. Bir işi severek yaparsın bir kişiyi seversin bu da olumlu yönde etkiler. Daha pek çok şey yazabilirim. Bu olumlu etkiler de sabredersen gün gelir depresyon falan bırakmaz. Bugüne kadar ilaçla iyi olan kaç hasta gördün.

montevo
10-06-2014, 06:36 PM
İlçlara neden bu kadar güveniliyo anlamıyorum gerçekten. Tıpbın bu ilaçlar üzerindeki tecrübesi çok kısa bir zamana dayanıyor (araştırırsanız göreceksiniz) ve hatta bilim dünyasında bir sürü tartışmalar var bu ilaçların doğru metod olup olmadığı konusunda. Bazı tedavisi mümkün olmayan hastalıklar var ki ilaçla hastanın hayat kaltiesi yüksek oranda artıyor. Ama depresyon kesinlikle bu sınıfa girmiyor. İlaçla tedaviye başlamadan zaten doktorlar genellikle belirtiyor ilacın tedavi amaçlı değil iyileşme sürecini kısaltmak için kullanıldığını...

büyüye inana toplum olarak ilaçalrı iksir gibi görmek içimide var.cahilliğimiz de cabası.depresyondan kurtulmak için ona nedne olan etkenleirn bir bir ortadan kaldırılması gerekli.gerek fiziki gerek sosyal etkenler temizlenmeli.yapılan en büyük yanlış toplumdan soyutlanmak oluyo.tamam belki kroları engellediniz ama kafamızın içi hala bizimle.

Seçkin
10-06-2014, 09:00 PM
Birisi edindiği bi bilgiyi bi yerlerde paylaşır,eder..ama bi noktada illaki birileri çıkıp einstein lık yapıor.."bu yazı yanlış çünkü bla bla..." ya ben de kur-an da bunun hadisleri var demiorum ki zaten!..madem bu kadar donanımlısın,onları yazan insanlardan daha bilgilisin,neden senin yazılarını görmüoruz öle yerlerde?..ya da ne bilim,neden bilim adamı falan olmadınız?..

Mesela Montevo harika bi eleştri yapmış,tşk ediorum kendisine;

bugün bu geni iş yeir doktoruna sordum.yuakrda açıklanan durumun makale düzeyinde olduğunu ve %100 doğru olmadığını söyledi.genetik olarak sanata yatkınlık,sevgiye yatkınlık gibi durumlar da var.haberlerde izledim daha 1 hafta önce.topu atmadan ziyade beraber yaşamayı öğrenmeli

Çürütmeye çalışmaktan ziyade,etkisinin derecesi konusundaki şüphesini yazmış..ki aynı şüpheyi ben de duymaya yatkınlaştım şu an...eleştri budur işte!..

Neyse böle şeylere karşı artık sinir yapmamayı öğrenmeliyim dierek üstünü kapatıp gecicem..bunun yüzünden "hem suçlu hem güçlü" muamelesi yiyorum daha sonra (ki bu da ayrı bi konu başlığı açılacak kadar ciddi bi olay olmaya başladı)..

Tartışma olacak tabi ki ama neden özellikle "çamur atma" ya yönelik mesajlar yazılıor?..bunu anlamıorum...hayır aynı şeyi başka bi konuda ben de yapmış isem,cidden uyarın beni çünkü o derece canımı sıkıor bu durum ve ne ben birine yapayım,ne de bi başkası bana..

Çıkış yolu arıoruz işte çaresiziz..en ufak bi umut ışığı bile yola devam etmemiz için gereken gücü verebilior..bu yüzden şuraya cvp yazarken lütfen şunu unutmayın;

"Kılıf arıosun...bu yazı yanlış" gibi lafların zerre yararı dokunmuo..yani belki kendi egonuza faydası oluo ve kendinizi daha iyi hissediosunuz ama burada hayatı umutsuzluklarla dolu olan insanlara sadece daha fazla öfke ne nefret aşılıosunuz çünkü konuşmanın da çare olamayacağını düşünüp daha da yalnızlığa sürükleniolar (kimse anlamıor/cok az insan anlıor beni,v.s..)

Montevo...senin uzun mesajına bi ara özellikle cvp yazıcam..yüzyüze konuşulabilseydi,gerçekten mükemmel olurdu çünkü böle yazışırken kafamdaki bi çok şeyi sölemeyi unutuorum nedense...

montevo
10-06-2014, 10:11 PM
dante

benim de aksine yazarken çok şey aklıma geliyo.galiba vaktim olduğundan ve daral gelmediğinden.

gunes23
10-06-2014, 11:04 PM
Arkadaşın zoruna gitmiş anlaşılan. Bir şeyler yazdıysak işkembemizden yazmadık biz de bir şeyler okuduk çizdik de yazdık. Kimse senden üslub dersi alacak değil sana laf atan var mı da herkese laf atıyorsun.

Seçkin
11-06-2014, 11:13 PM
Detaylı yazın için tşkler..sölediklerinde kendimden bi çok şey buldum,o yüzden konuda kesinlikle tavsiye verebilecek durumdasın bana sorarsan..

Bu tampon zamanlama olayı dikkatimi çekti ve gerçekten de cok güzel açıklamışsın..benzer şeyi ben de müziği kullanarak yapıorum..

Ama kafama bişi takıldı..mesela acil bulunman gereken yerlerde,saatli vakitli cıkman gereken durumlarda,kendini iyi hissetmeyi bekleyemezsin yani öle deil mi?..en basitinden işe ya da okula gitmek gibi...

Mesela saat 8 de başlayacak mesaiye ya da ilk derse rahat bi şekilde gidebilmek için 5 de falan uyanıp önce başka şeylerle mi meşgul olmak gerek?..şimdi sen 15 ila 30 dk arası demişsin fakat benimkiler bazen saatleri bulabilior..

Sabahları ben de farklı bi kaç sebepten dolayı hiç sevmem ve öğlen saatlerinde daha rahat olurum ama bunu gitmek zorunda olduğun yere nası anlatıcaksın?..

Dünya bize ayak uydurmuo,bizim ona ayak uydurmamızı beklio..bazen askerde olduğu gibi,beyindeki tüm şartelleri indirip robot gibi düşünmeden etmeden hareket etmek istiorum..daha doğrusu başarılabilir mi die düşünüorum..

Son yazdığın şeyler özellikle etkiledi beni çünkü o "zamana yayarak yapabilme" olayını diğer insanlar haliyle "uyuzluk-tembellik-herşeye geç kalan-bunun ipiyle kuyuya inilmez" şeklinde görüolar(belki sen de farklı eleştiriler olmuştur,bunlar sadece benimkiler)......bana "hadi" kelimesini kullandığı için kavga ettiğim kaç tane arkadaşım oldu..bu kelimeden nefret ettirdiler beni;öle bi noktaya gelmişti artık..anlamalarına da imkan yoktu ve bundan sora da olmıcak şüphe yok..

Seçkin
11-06-2014, 11:52 PM
Montevo;

genelr bi çok şeyde kilit fakötr.yani cinsel güç,boy,karakter kontrol edilirken genleirn psikolojik olarka bizi kontrol etmediğini düşünmek olmaz.

maalesef orman kanunları geçerli

İlginçtir;dün gece King Kong filmini izlerken aklıma bunlar geldi..ne alaka diceksin?..kadın,başroldeki erkekten çok dev gorile daha yakındı..yani sanki içinden "keşke şu insan olsaydı da diğeri maymun" der gibiydi film boyunca :)..

İşte maskulen olma,koruyucu,sahiplenici özelliklerinizin baskın olması herşeyin üstünde..kadınlar ne kadar "anlayışlı olsun,centilmen olsun,şöle böle...." deseler de,belirttikleri bi çok şey o adamda olmasa bile,üstteki özellikler defteri kapamaya yetior..son söz her zaman böle adamların dilinde oluor..

metallica gibi sert müzikler dinlemeseydim çıkamazdı sanırım.ayrıca insanları izler neler yapabileceklerini tahmin ederdim.hatta kime nasıl davranacakalrını

Bunu tam anlamadım..metal dinlemiş olmanın daha cok artısını mı gördün,eksisini mi?..(bu arada ben de onlarla büyüdüm)

insanlara bakarken hep beni aşalıyacakları aklıma geliyor ki bu ergenlikten kalan bi duurm.insnaalr yalan söylem konsund aoldukça ustalar.yoksa kızlar 5 para etmeyen çocukların peşine ölmezdi.pc konusunda bilgiliyimdir.bir programın işleiyşini anlayabilir,donanım kombinasyonlarının olası sonçlarını önceden bilir ve yorum yapabilirim.insanalrıda bu şekilde biliyoreum.biraz karamsarlık ağır bassada sonuç değişmiyor.zararasız ve gereksiz biris olarak görülüp duruyorum.insanalrın gerçek düşündüklerini söylemeleri zor olaibliyor.kimileir ise öylece söylüyor.adam ,eve kız atmıyorum diye bana gereksiz boşa yaşıyorsun diyor.ona göre hayat cinsel ilişkiden ibaret.en çok kızdığımda sen yisin süpersin diyenler.her iki cinse de h.... diyorum.zira yalan konuşuyorlar.altına kaçıran çocuğun paçasından idrar gelemsi gibi akıyor ayaklarından.

Alanında iyi olduğumuz bi çok şey,hayatta işimize yaramıo,dimi...sadece yalan dolanla bile,senden vasıf olarak düşük olmasına rağmen daha ileride olan tipler var..bunu söleyince hemen kerizler "kıskançlık" konusuna getirirler işi ama bana kalırsa daha cok "adalet" ile ilgili..ya da senin deyişinle,orman kanunları..
Bi de bu eve kız getirme konusu,senin baya bi canını sıkmış belli..bi kaç farklı konuda aynı şeyden bahsetmiştin..ve hala inanamıorum o heriflerin buna nasıl tepki gösterdiğine..tam aksine sevinmeleri lazım..seninle yarış içinde olmadıklarına yani..(çekememezlik)

bir balık suyun basıncını hisseder mi?

Bu ne güzel bir tabirdir:)..ne kadar güzel açıklamışsın helal olsun..millet senelerdir su dibinde solungaçlarını büyütürken,bizim gibiler de karadan onları izlemişler sanki..

Bu saatten sora da derine dalmaya kalkınca,kulaklardan kan gelio haliyle..o karşı cins ile ilgili deneyimler de,yine aynı şekilde absürt görünür hep..istediğin kadar sempatik ol,beğenilir ol,bi yerde cart die yırtılıp gidiverir..

Yukarı tükürsen sakal,aşaı tükürsen bıyık...

Saolasın paylaştığın fikirlerin ve deneyimlerin için..bunları okumak bana cidden ii gelio..yalnız olmadığımı hissettiriosunuz,güç veriosunuz...umarım ben de size olumlu şeyler hissettirebilmişimdir..

montevo
12-06-2014, 09:51 AM
ergenkene dikkat etti isen baskın olanlar rahat geçiriyo zamanını.ister sevgili ister arkadaşlık ilişkileri iyi oluyor.dediğin gibi erkek iyilik timsalide olsa seçilen olmuyor.metal müzik agresif ve saldırgan olduğu için içimde biriken kini azaltıyodu.ayrıca dupdudu dupdudu dan başka ritmi olmayan şarkıalrı dinlemek pek bişey katmıyor bana.en azından ingilizcem gelişti.eve kzı getirme vb aslıdna takamdığım şeylerdi.hatta ben kız arkadaşımın olmamasını bile dert etmiyordum zira ilişkiyi yürütebilecek miyim bilemiyordum.benim açrklar güzle güzel dönüyodu.ş..sizin biri gelip sen ev ekız atmıyorsun boş adamsın diye çomak soktu ve çarkların düzeni bozuldu.kaldıki onun gibi "kız tavlamada" uzman olmuş kişiler varken kızlar benim yüzüme bakmıyor zaten.bir de şöyle bi paradoks var.şimdi ben ilişki kurmaya kalksam bocalıyacam ,dandik dundik şeyler yapıcam ve karşımdaki ne lan bu bu yaşta çocuk gibi diyecek.ee çocukken o yaşta ikende tipe bak diyordun.sonrada bi adım atsan gerisi gelir...kusura bakmasın da gelmez.ben metallica dinleirm satanist olurum o metallica dinelr tarz sahibi olur.

şu yazdıklarını ve yazdıklarımı kimseye anlatamıyorum.adam anlamıyo.pc de sadece 3 kere nexte basıcan diyorum iş tamam diyorum.ben anlama diyen adam iş hayata gelince yaparsın edersin dene diyor.iyide ben ölçüyorum bu olmayacak.içinden geldiği değil ,kişileirn beğenme ve beğenilme algısına göre değişiyor işler.resmen bi sidik yarışı.şöyle analtayım birisi ilişki kurar ve arakdaşlarına seviglisini gösteriri.daha sonra yorumlarını alır ilişki yürü yada yürümez.başkasına üstün gelme hissi olabilir.

çok kızıyorsun ,yaran mı va rdiyeiblirsiniz.taibki yaram var.akranlarımı okadar sevmem.onların pis yüzünü gördüğüm için halen de sevmem.insanalr gerçekten ergenken hiç çekilmiyor.isitsnalar var tabiki ama sayıları az.

Seçkin
12-06-2014, 10:03 PM
İşte bilio musun,arada ufak tefek farklılıklar olması da aslında güzel bişi..mesela bende de metal müzik,sendekinin tam aksi etkiyi yarattı/yaratmaya devam edio..yani dinledikçe daha cok isyan edesim gelir ve öfke nefret herşey artar..ama zaten müziğin sözleri de genelde isyana dayalı oluo..en azından iskandinav gruplarda öle ama senin kimleri dinlediğini bilemiorum tabi..

İlk mesajda yazdığın bişeye cvp vermeyi unuttum..birilerinin sana ara ara "iyisin,süpersin" ayakları yapması..ister ciddiye al,ister alma,o sözde "bi adım atsan gerisi gelir" aşamasında,bu önceden duymuş olduğun şeyler içinde bi ikilem yaratmaya başlıo..çünkü gerçekten öle olduğunu düşünmesi gereken,senden etkilenmesi gereken birinin karşısında nedense hiç mevzu-bahis olmaz bunlar..nedense benim etkilendiğim bi kişi,asla o yanlarımı görmez..ya da öle yanlarım olmadığını düşünür (hareketleriyle hemen belli eder zaten)..

Görüo musun işte...sana destek verir gibi görünürken bile zarar var..bunu bazen ailemin bile yaptığı oluo bu sebepten dolayı durum sadece "elin adamı seni keklio" gibi basit bişi de diil..samimi olarak söylense bile zararını görüosun..yani ben hep gördüm..her zaman...

Gerçi bende dismorfofobi var..birilerinin beni iyi hissettirmesi için böle sözleri arada duymaya cok ihtiyac duyuyorum ve muhtemelen beni tanıyanlar da bunu biliolar..

Hastalık bundan beslenio zaten..yani onun istediği şey de bu...sonradan beni kilit ana geldiğimde tekmeleyip düşürecek..hevesimi kursağımda bırakıcak..savaşılmıo bununla...

Pc den 10 yaşındaki cocuklar kadar bile anlamayan hıyarlar var bir de diil mi..o da tamamen ayrı bi facia..komedi demiorum,facia diorum çünkü bu saçmalıkların faturasını bile onların yerine bizim ödediğimiz zamanlar olabilio...böle bi tipten ufacık bi hayat dersi alır konuma gelmek bile benim gözümde faciadır (ki bende de vardı öle bi kaç sığır)..

Pc belki tek başına böle olay içim kıstas olmaya yetmeyebilir ama bu sadece buzdağının görünen kısmı..aşaıda daha neler var neler...

Son olarak;ben de akrabalarımı sevmem..hatta nefret ederim diim açık olsun..ergen olanları zaten tanımıorum artık..yani hangi ailede kim doğmuş,büyüyo ondan bile haberim yok ve umrumda da deil..asıl tiksintim büyük olanlara...yemin ederim,yabancı insanlardan bile hayatımda ölesine tiksinmedim şu yaşıma kadar...