Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne benim sorunum nee?

Celill
06-06-2014, 07:05 PM
arkadaşlar tam 1buçuk sene önce kendimde bişeyler fark ettim. mesela bazen çok konuşkan, akıllı zeki, esprili, komik, enerjik, insanları güldüren insanları keyiflendiren biri böyle neşeli biri. Böyle anı yaşamak derlerya aynen o işte. ne geçmişi ne geleceği nede başka bişeyi düşünüyorum bulunduğum anı yaşıyorum sadece. her şey güzel yani. insanlar beni seviyolar filan...
Bazende hepsi tersine dönüyo suskunlaşıyorum içime kapanıyorum. o eski konuşkan esprili akıllıca zekice konuşan insan gidiyo yerine bi iki kelimeyi bile bi araya getiremeyen düzgünce konuşamayan insanların sorularına kısa kısa ve sıkıcı cevaplar veren böyle saçma bi insan oluyorum. Sanki beynim durmuş gibi oluyo akıllıca zekice düşünemiyo yada düzgünce konuşup cevaplar veremiyorum. Oysa öbür halimde çok rahatım kendime güveniyorum çünkü her şeyi halledebilceğimi biliyorum. Anlamıyorum bi anlam veremiyorum neden oluyo nasıl oluyo. Bu ikinci söylediğim halimdeyken nekadar konuşmak istesemde düzgünce konuşamıyorum insanlar sıkılıyo benden. ama o öbür iyi halimde böyle konuşkan olduğum için insanlar benim muhabbetimden zevk alıyolar sıkılmıyolar. çıldırcam gerçekten. bazen bakıyorum çok konuşkanım böyle arkadaşlarımın arasında esprileri patlatıyorum falan bazende en suskun benim böyle içine kapanık konuşamayan kendi halinde durgun biri oluyorum. Böyle dalgalanmalar yaşıyorum. yani tek bi insan olarak tanımıyo insanlar beni. Bi konuşkan bi suskun. bi akıllı bi salak. böyle tanınıyorum. yani iki taraflı bi kişiliğim var böyle sabit tek bi kişiliğüm yok bazen öyle bazen böyle oluyorum. ama diğer insanlara bakıyorum onlar hep oldukları gibi yani ya konuşkan yada suskun. ama ben ikisini birden yaşıyorum. mesela bi arkadaşın vardır Ahmet ve bu ahmet suskun içine kapanık durgun bi insandır ve hep böyledir, bide Mehmet vardır ve mehmet kendine güvenen konuşkan komik espritüel neşeli ve insanların sevdiği biri ve herkes onu öyle tanır ve hep ortamlarda aynı insandır. Ama bide celil vardır içinde hem Ahmet hemde Mehmet vardır ve bazen Ahmetin özelliklerini alır bazende Mehmetin özelliklerini. bakın bu tanım tam bana uydu. yani bende herkes gibi tek kişilikli olarak tanınmak istiyorum yani mesela desinler ki celil konuşkan zeki akıllı komik biri. yani hep böyle olmak istiyorum bazen öyle bazen böyle değil. umarım anlamışsınızdır. bu suskun halime geçmekten bıktım çünkğ içimde daha zeki akıllı konuşkan biri var ve ben hiç bi sebep yokken durduk yere suskunlaşıyorum ve düzgünce konuşamıyorum bile sıkıcı bi insan oluyorum. depresyon değil eminim çünkü mutsuzluk hüzünlülük ağlama intihar girişimi hayattan bıkkınlık gibi durumlar yok. bu suskun halimdeyken aynen robot gibi bi insan oluyorum. ne yapabilirim bu suskun kötü halimi üstümden atmak ve hep iyi halimde olmak için. ve bu sık sık dalgalanmaların geçişlerin sonlanması için. İnternette hep araştırdım halada araştırıyorum ama ne benim durumum hakkında bi hastalık var nede böyle bişey yaşayan biri. Belkide ben çok büyütüyorum ama gerçekten çıldırmamak elde değil. içimdeki o zeki akıllı insan varken suskun durgun hayattan uzak saçma biri olmak çok sıkıcı. yardıma tavsiyelere çok muhtacım lütfen bilgili arkadaşlar yardımınızı bekliyorum... ayrıca bende biraz yorgunluk olduğu için Arcalion diye bi ilaç alıcam bayağı enerjik yapıyomuş ve B complex vitamin takviyesi alıcam beslenmeme özen gestermeye başlıcam.

sanemm
17-07-2014, 02:10 PM
Tıpkı beni anlatmışsıın. İnternette uzun uzun araştırmalar yaptım fakat bir cevap bulamadım. Forumda bunun adını bilen arkadaşlar varsa bir cevap verirlerse çok sevinirim. Celil arkadaşımm sizde bu konu ile ilgili bir gelişme yaşarsanız benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Okeanos
17-07-2014, 02:45 PM
neredeyse bu arkadaşla aynı şeyleri yazmışsınız. ---> http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?16018-Borderline-Olabilirmiyim&p=142265#post142265

O'na cevabım, size olan cevabımla aynı olacak. Okuyunuz. Umarım hayatınız daha iyiye doğru gider.

sanemm
18-07-2014, 09:42 AM
Teşekkür ederim teşhisiniz için ama oradaki maddelerden bana 5 den daha az sayıda uyan var .

montevo
18-07-2014, 11:29 AM
bir tane daha benden diyebilirim.insanı tetikleyen bazı durumlar oluyor.takıntıdan ileri geliyor olaiblir.örneğin bana bi kız öenrmişlerdi,bende sefil olduğumdan üsütne hiç düşmemiştim.abzı olaylar oldu ,kızın haberi yok, ben ne zaman kızı görsem küplere biniyor sinirden deliriyorum."birilerini" şiddete maruz bırakmak istiyorum.ruh halim 180 derece dönüyor.hayatında bu şekilde teitkleme yapabilecek durumlara bir bak.özellikle duygu-durum değişikliği anını incele.

kendimden bir başka olay ise evde müzik dinlerim.kafam güzel olur keyiflenirim.işe geldiğimde alakasız bişey olur vb benim keyfim yine kaçar.içinde bulunduğun durumu şöyle düşün;grip oldun mesela ama kaslarında ve eklemlerinde sıkıntı yok ama ayağa kalkacak gücün de yok.biri birini etkiliyo ,zincirleme etki oluyor.bence bu dertlerini bi incele sonra doktora söyle.zira ben sadece anksiyeteye uyuyorum ne iş diye gittim,alayı varmış bende.kurcalamazsan sıkıntısı olmuyor.bilinç altımıza bu gibi sıkıntılar "deli" diye işlendiği için daha da zor oluyor durumumuz.aynı şekilde cinsel sorunu olan insanın aşalanması gibi.sanki adam bilerek yada aptallığı yüzünden bu duruma düşüyor.

Okeanos
18-07-2014, 11:57 AM
Teşekkür ederim teşhisiniz için ama oradaki maddelerden bana 5 den daha az sayıda uyan var .

Tabiki daha az olacak. o verdiğim kriterler borderline kişilik bozukluğu içimdi :) Bipolar bozukluk için tanı kritlerleri daha farklı. Bipolar olabileceğinizi tahmin ediyorum

Celill
19-07-2014, 03:05 AM
Tıpkı beni anlatmışsıın. İnternette uzun uzun araştırmalar yaptım fakat bir cevap bulamadım. Forumda bunun adını bilen arkadaşlar varsa bir cevap verirlerse çok sevinirim. Celil arkadaşımm sizde bu konu ile ilgili bir gelişme yaşarsanız benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Ben 2 senedir her gün araştırıyorum durmadan ve durumuma tam uyan bişeyi daha geçenlerde yeni buldum. Siklotimik bozukluk. Bu bana uyuyo kabaca. Daha iyi anlamanız için Prof. Nevzat Tarhan ın şu videosunu izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=gUy-vv1d2GM Dk. 1.00 dan 3.00 a kadar siklotimik bozukluğu anlatıyo ama bütün videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Siklotimik bozukluk hakkinda nette çok az şey var. En iyisi adam akıllı bi psikiyatra görünmek. Bende bide sanırım okb başladı, zihnimde takıntılı saçma sapan düşünceler var hep. İnsanlarla konuşmalarımda kendimi beğenmessem eğer hemen kendimi aşağı çekiyorum kendim hakkımda olumsuz düşünüyorum hasta olduğumu falan düşünüyorum ve kimbilir aklıma gelmeyen daha neler. Bana şuan uyan tek hastalık siklotimik bozukluk, ve bu bipoların başlangıcıymış yani ilerlerse bipolar olabiliyosun. O yüzden eğer bende varsa direk doktora görünüp tedavi olmam lazım. Ben sırf bu rahatsızlığım yüzünden sevdiğim kızdan ayrıldım beni çekemezdi çünkü hem onu hem kendimi üzdüm ve onun hiç bişeyimden haberi yok sebepsiz yere bıraktım sanıyo ve sevgilimden ayrıldıktan sonra dahada değiştim biraz daha kötü oldum sanki bişeyi tetiklemiş gibi oldu bu durum. Ayrıca benim gibi olan birini görmek mutlu etti beni, dünyada tek ben böyleyim sanıyodum çünkü ne çevremde nede internette araştırmalarımda benim gibi birini ne gördüm ne duydum. Bu durumla ilgili herhangi bişey bulur yaşarsam sizi bilgilendiririm merak etmeyin, tabi sizde edersiniz :)

aLoneaqLe
19-07-2014, 06:31 AM
İnsanlarla konuşmalarımda kendimi beğenmessem eğer hemen kendimi aşağı çekiyorum kendim hakkımda olumsuz düşünüyorum hasta olduğumu falan düşünüyorum ve kimbilir aklıma gelmeyen daha neler.

Bilmiyorum farkında mısınız ama yorumlarınızda kendinizle ilgili ifade ettikleriniz, kusur olarak gördüğünüz durumların dayanak noktası yine kendi değerlendirmelerinizden ibaret. Yaşadığınız herhangi bir olaydan veya aldığınız eleştiriden bahsetmemişsiniz spesifik olarak. Bu bana öz eleştirinin dozajını biraz kaçırdığınızı düşündürüyor. Sebebi mükemmeliyetçi olmanız olabilir, bir takım kompleksleriniz veya takıntılarınız nedeniyle kendinize haksızlık ediyor olabilirsiniz. Bazı insanlar mükemmeliyetçi olduklarından eleştiriye tahammül edemez, istemeyerek kişisel hakaret olarak algılar. Böyle olunca da başkalarından evvel kendi işini kendi görmek maksadıyla sürekli öz eleştiri yapmaya başlar ki insanların gözünde kusursuz olsun. Fakat bilmeliyiz ki, ne kadar öz eleştiri yaparsak yapalım kendimize başka birinin gözleriyle bakıp, aklıyla yargılama imkânımız yoktur. Hiç bir zaman, herkes tarafından beğenilip onaylanmamız mümkün değilidir, bize eleştirel gözle bakılması kaçınılmazdır. Mesela çok eğlendiğinizi, insanları hoşnut ettiğinizi düşündüğünüz zaman bile sizin yüzünüze gülen birisi gerçekten eğleniyor olabileceği gibi "ne kadar cıvık, hep geyik hep geyik nereye kadar" diye düşünüyor olabilir. Düşüncesi başka, vücut dili başkadır sadece farketmediğimiz için bizi bozmaz.

Ayrıca çok yönlü biri olmakla çok karakterli biri olmak farklı şeylerdir bir kere bu ikisini iyi ayıralım. Gördüğüm kadarıyla sen çok yönlü birisin, ruh halinin değişken olması kadar doğal ne olabilir ki? Herkesle, her ortamda senin ruh haline göre muhatap bulamıyor oluşun da dolayısıyla aptallıkla bir ilgisi yok. Kendini tanırsan, ruh halini nelerin, nasıl değiştirdiğini bilirsen ortamlara ayak uydurman daha kolay olur.

Elbette ben bir uzman değilim, sadece görüşlerimi paylaştım. Ayrıca sana faydası olabileceğini düşündüğüm kısa bir yazının linkini atıyorum. Kendine teşhis koyma çabası içinde olursan, mutlaka bir teşhis koyabilirsin, bunu yapma...

http://www.kendinigelistir.com/kendinizi-olumsuz-olarak-yargilamaktan-nasil-kurtulursunuz/#more-2552

Hoşçakal :)

Celill
19-07-2014, 04:04 PM
Benim mükemmelliyetçi yanım yok ki. İnsanlarla ilişkilerimde hep iyi olucam en iyi benim olmam lazım gibi düşünmem hiç, oluyosam oluyorumdur olmuyosam olmuyorumdur. Yalnız benimkisi bi olay karşısında olan şeyler değil, mesela insanın başına sevindirici bişey gelirse üniversite sınavını kazanmak gibi. insan mutlu olur, kazanamassa mutsuz. Fakat bende olan değişimler bi olay karşısında olmuyo, durup dururken. Mesela sabah kalkmışımdır her şey normaldir hiç bişey yaşanmamıştır bi olay yoktur. Bi arkadaşım beni dışarıya gezmeye çağırmıştır ve ben çok içine kapanık suskun asık suratlı biriyimdir hiç bi neden yokken, ve o arkadaşım benden sıkılmıştır evlere dağılsakta kurtulsak moduna girer. Ve aynı insan o günün akşamı beni gezmeye çağırdığında sabahkinin tam tersi olabilirim hiç bi neden yokken. Mutlu konuşkan neşeli komik hayat dolu bi insanımdır. Ve o çocuk bu sefer beni bırakmak istemez sever beni yanında olmamdan keyif alır. İşte ben bunu anlayamıyorum ne oluyoda durup dururken değişiyorum neden sabit bi kişiliğim yok, insanlar beni tanımakta zorluk çekiyo eminim, çünkü bi öyle bi böyleyim, bi bakıyosunuz hayat dolu şen şakrak biri, başka zaman dünyanın en sıkıcı soğuk insanı hatta aptal gibi. Tamam hadi gün içinde başıma iyi veya kötü bi olay gelmesi karşısında bi iyi kötü hal değişimleri olsa tamam normaldir ama sebepsiz yere yukarı çıkıp sebepsiz yere aşağıda olmak normal değil bence. İnsanlarla ilişkilerimde mükemmel olmak gibi bi amacım/düşüncem yoktur. Herkes beni bende kendimi olduğum gibi kabul ederim. Ama benim olmam gereken ben bu değilim.

Celill
19-07-2014, 08:31 PM
Bende varım aynınızdan:)...ama yle kabullendim artık pek dert edmiyorum....

Keşke senin gibi olabilsem delirmediğime şükrediyorum... Eğer günün 16 saati uyanıksam 14 saat bu durumu düşünüyorum. Merak ediyorum da düşünceleri kontrol eden bi ilaç varmıdır yada düşünceleri silebilceğimiz kontrol edebilceğimiz bi yöntem bişey.. Düşünmek bitiriyo zaten insanı. Derslerime bukadar kafa yorsaydım neler yapardm neler... Bazende diyorum ki acaba hafıza silen bişey varmıdır valla varsa direk yaptırırım bi saniye bile düşünmem...

Okeanos
19-07-2014, 08:40 PM
cevabımı okumuşmuydunuz ?

Celill
20-07-2014, 05:04 AM
şimdi gördüm. Borderline olduğumu sanmıyorum belirtileri pek yok. sadece kimlik karmaşası ve günlük ruh halinde tavırlardafalan değişimler uyuyo ama diğerleri yok.

Okeanos
20-07-2014, 12:04 PM
Tabiki borderline değilsiniz. Çok büyük ihtimalle İki Uçlu Bipolar bozukluğunuz var. Yani yazdıklarınızın çoğu bu yönde