Orijinalini görmek için tıklayınız : OKB Kişiliğe Nasıl Bir Etki Yapar?
Blue Life
28-05-2014, 11:21 PM
Arkadaşlar OKB'nin bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Ancak aklıma şöyle bir soru geldi. OKB rahatsızlık olması yanısıra kişiliğe olumlu veya olumsuz kattığı bir şeyler var mıdır? Varsa nelerdir sizce? Olumlu ve olumsuzları kategori halinde yazınız.
elmaelma
29-05-2014, 11:13 PM
Şüpheci ve garantici bir kişilik oluşturur bence. Olumlu yönleri daha çok detay yakalayabilmek, daha ince düşünebilmek, daha kontrolcü olmak, kısmen daha iyi bir hafızaya sahip olmak, doğruyu anlamak ve kavramak için daha titiz olmak, daha çok umursamak, daha eleştirel olmak.. diye sıralaya bilirim. Olumsuz yönler ise emin olamamak, boca stres ve kaygı yaşamak, olumsuz fikre çok daha kolay kapılmak, takıntı nedeniyle zamanı verimsiz kullanmak, bir işi daha uzun sürede görmek, ufak detaylarda vakit kaybı yaşamak.. diyebilrim. Kişilik üzerinde baya etkili bir hastalık gibi, çok daha fazlası vardır bence.
beyaz78
01-06-2014, 08:46 AM
katılıyorum olumlu ve olumsuz etkileri çok iyi anlatmışsınız. evet biz buyuz...
Blue Life
01-06-2014, 08:23 PM
Yorum için teşekkürler arkadaşlar. Diğer arkadaşlarda düşüncelerini yazabilirler. Yazanların OKB'li olması şart değil. OKB'li birinin arkadaşı olmuş olabilirsiniz. Yani sizlerin dışarıdan baktığınızda OKB'li biri hakkındaki düşünce ve gözlemleriniz neler?
gunes23
03-06-2014, 09:28 PM
Olumsuz olarak düşüncelerimizin derinleşmesini engelliyor. Belli bir fikir sistemini kolay kolay bütüncül bir şekilde benimseyemiyoruz. Ayrıca düşüncelerimizi değiştirmekte zorlanıyoruz.
yorum
03-06-2014, 11:51 PM
detaylara inilmesine yardımcı oluyor. ;-) görülmeyen çok şeyi okb hastaları görüyor. :-) çünkü açık arayan öğrenci gibidir zihni.
Blue Life
29-06-2014, 02:34 PM
Yorumlarınız için teşekkürler.
bennahhat
29-06-2014, 05:52 PM
elma güzel yorum yazmışsın ;) ama eklemek istediğim kişiliğe etki edermi cümlesi :Bence kişilik meselesi değil okb kabullenme ve davranış biçimi olabilir eğer kişiliğe etki etse okb de iyileşme gibi bir durum olmaz kronik bir hal alır insan isterse her kalıba girer ve o kalıbdanda çıkar kişilik özgü birşey sadece eklentiler gelir üzerine unutmayalım ki rüzgar kayanın anca tozunu alır ;)
assos
10-07-2014, 11:28 PM
selam 32 yasimdayim bir konuya takildimmi ayni sorulari saatlerce sorabilirim kendimi ikna problemi yasiyorum sizce bu takintimidir ?
yanliz ben hala inanmak istemiyorum bunun bir hastalik olduguna sanirim bu da bir takinti
doktora gittim zyprexa verdi yanliz asiri kilo yapti biraktim kilom dusmeye basladi tekrar baslamak istemiyorum birakli iki gün oldu ve ikinci gene basladi sorular moralim yerlerde ve islerimi etkiledigini düsünüyorum
sorular:
acaba yanlismi yaptim , acaba cokmu soru sordum , acaba yanlismi anlasildim, hakkimda ne düsünüyor ama beni yanlis anlamamsi lazimdi isimin geregi sordum ama bana böyle demisti aslinda niye böyle yapti
bunlar takintimidir bu guruba dahilmidir ?
lütfen ayni derten müzdarip olanlar yazssin ....