PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne tür takıntılarınız var?

elbruz
29-04-2014, 06:33 PM
Arkadaşlar selamlar,

Ne tür takıntılarınız var merak ediyorum,

Herkes takıntılarını yazsın,

Acaba benimkilere benzer takıntıları olan var mı ve yenebiliyor mudur?

Ben de ki takıntılar değişiyor ama bu aralar hep aynı gerçekten ne yapsam takıntılar devam ediyor bazen de mantıklı geliyor....

elbruz
06-05-2014, 02:09 PM
Her kesin ki gizli sanırım....:)

bennahhat
06-05-2014, 04:39 PM
kendi takıntına benzer olanı arayacağına takıntını yazsaydın daha iyi olmazmıydı :) takıntımı arıyon emvay çeşiti var hatta seninkinden çok var bu forumda biride bende tabi :)

elbruz
06-05-2014, 05:16 PM
Sen de ki ne hocam,

Ben de ilginçtir ki eşyalarımı esirgeme sakınma bir şey olacak korkusu var yeni aldığım eşyalarda....

Ben de ki değişiyor sürekli ama bu aralar yeni aldığım eşyalarla ilgili...

9 ŞUBAT
08-05-2014, 07:13 PM
Ben de ki değişiyor sürekli ama bu aralar yeni aldığım eşyalarla ilgili...

Şöyle bir duşundum de takıntılarım var mı diye ,aklıma gelen hiç bir şey olmadı .Gerek psikoloji sitelerinde karşılaştığım sorunlar gerekse bir kaç yıl once geçridigim bir olay nedeniyle takıntıya kapılmıyorum .

Takıntıların en buyuk sebebi olayları kafanızda gereksiz yere büyütmeniz devamlı düşünmeniz oysa inceldiği yerden kopsun ,sonunda olum mu var diyebilseniz bir çok sorun kendiliğinden hallolacak .

Sana tavsiyem oyle her şeyi gereksiz yere kafana takmaman ,yoksa zamanla takıntılar yumağı arasına saplanıp kalıcaksın .

beyaz78
08-05-2014, 09:54 PM
9 şubat güzel özetlemiş o bu diye takıntı aramaya gerek yok biz büyütüyoruz ve çok düşünüyoruz ondan sonrada rahatsız oluyoruz bırakın takıntı çeşitlerini...

elbruz
09-05-2014, 02:48 PM
güzel özetlemiş doğru söylemiş de burada olup da takıntı olmaması mümkün mü okb zaten takıntı demek....:)

Mr.Snowman
19-05-2014, 02:07 AM
Bende baya var aslında rahatsız da ediyorlar. Kimi insanda kesişim yerlerine basmama gibi takıntılar oluyormuş. Bende tam tersi o herşeyin kesişim yerine basma zorunluluğu hissediyorum tek basma değil el hizasındaysa elleme. su içtikten sonra dolap kapağını açıp kapatma, hiçbirşeyi çöpe atamama ( hisleri varmış ve bana bu kadar hizmet ettikten sonra atmanınn doğru olmadığını düşünüyorum) uçlu kalemin ucunu defalarca içine sokup çıkarmak, her tuvaletten sonra sifonu 3 kere açıp kapatmak(zamana göre sayısı artabiliyor) şimdilik aklıma gelenler bunlar :D

ekhobia
20-05-2014, 01:10 AM
Benim takıntımın adı misofonya. Yemek yeme sesi, nefes alma, çay vs içme, çekirdek cips yerken çıkarılan ses daha bir sürü işte. basit hatta komik görünüyor ama bir de ban sorun.

elbruz
20-05-2014, 08:22 PM
Benim takıntımın adı misofonya. Yemek yeme sesi, nefes alma, çay vs içme, çekirdek cips yerken çıkarılan ses daha bir sürü işte. basit hatta komik görünüyor ama bir de ban sorun.

Ben anlamadım tam bu seslere mi takıntınız var yoksa bu sesleri kendiniz mi yapıyorsunuz...

9 ŞUBAT
21-05-2014, 06:14 PM
güzel özetlemiş doğru söylemiş de burada olup da takıntı olmaması mümkün mü okb zaten takıntı demek....:)

Yıllardır gerek burada gerekse diğer psikoloji sitelerindeyim ve dediğim gibi hiç bir takıntım yok .Hayatım boyunca da takıntım olmadı ,ama zamanında kafama taksaydım yada gereğinden fazla olayla takılıp kalsaydım bir çoğunuz gibi benimde takıntılarım olacaktı tabi ki .

Ama dediğim gibi takıntının en buyuk düşmanı yaşadıklarınızı gereğinden fazla düşünmemeniz .

9 ŞUBAT
21-05-2014, 06:18 PM
Bende baya var aslında rahatsız da ediyorlar. hiçbirşeyi çöpe atamama

( hisleri varmış ve bana bu kadar hizmet ettikten sonra atmanınn doğru olmadığını düşünüyorum) :D

Bundan kurtulmanın en kolay yolu taşınan birilerini bulup onlara yardım etmek .İnsan taşınırken evinde o kadar çok gereksiz şey olduğunu farkına varıyor ki ,bunları da taşıyamayacağına gore en gereksizlerini atmak zorunda kalıyorlar .

Sende sanki taşınıyormuş gibi duşunup evi bir gözden geçir ilk zamanlar atmak zor gelse de zamanla alışacaksın .