greenlilac
24-04-2014, 05:17 PM
merhabalar, yıllardır obsesyon hastasıyım ..temizlik ya da kontrol gibi takıntılarım olmadı ama herzaman kafamda ya metafiziğe dair bir soru, ya görünmezlere ait çok abartılı korkular ya da benliğimle ilgili şüpheler oluyordu.ve daha anlatsam bitiremeyeceğim birsürü soru...hatta bir seferinde etrafımdaki herşeyin hayal olup olmadığına takmıştım ki zor bi dönemdi..bütün bunlar üniversite döneminde son bulup başka obsesyonlara döndü..onca sıkıntıyla sınavlara hazırlanamayınca bu sefer okuduğum bölümü fakülteyi beğenmeyip ona takıldım uzun süre..neyse bunlar uzun zaman önceydi..hayat sürdükçe daha zor obsesyonlar buldu beni.. şu an evliyim ve üç çocuğum var..,ilk iki çocuğumun doğumundan sonra çok zor günler geçirdim..ikinci bebeğime kızıma koyduğum isme takıldım ve onun etimolojik kökeniyle ilgili araştırmalarım sonucu bu takıntıyı dayanılmaz bir hale getirmem nedeniyle korkunç günler geçirdim..ölüyorum zannettim ama ölmedim..çocuğun ismini değiştirmek için mahkemeye gitmeler..vs. vs. çocuğumu emziremedim tabii 2 aylıkken ilaca başladım..toparlanmam çok zaman aldı..belki diyceksiniz obsesif bi kadının üç çocuk neyine:) ama obsesiflerin hayatlarında mantık aramak yanlış olur siz de bilirsiniz ..yine de bebeğim için şükrediyorum tabii..şu anda üçüncü bebeğim 2 aylık..ve ben yine çok kötüyüm..nedeni eşim oğluma diğer oğlumla uyumlu bi isim verdi..ama ben görüşmediğim uzak akrabamız olan bir bayanın iki oğlunun da bizim oğullarımızla aynı isimlere sahip olduğunu duymuştum..iki ismin birden aynı olmasını istemediğimden bu ismi vermemesini söyledim eşime ama çok diretmedim diğer iki çocuğun ismini ben verdim diye..kabullenirim zorlarsam kendimi dedim..sonuçta benim oğullarımın önadları da var falan filan.. ama sonra gece gündüz bunu dert eder oldum ve tabii yine ilaç..mahkemeye gidip ismi sildirmek istiyordum ama doktorum ilaçlarını üç ay kullan bu değiştirme işini biraz ertele dedi..yaa tamam obsesif olabilirim ama bu durumu pek çok kadın dert eder diyorum ama doktor bunun obsesyon olduğunu söylüyor..biliyorum ismi değiştirsem de başka obsesyonlar gelicek yerine ama obsesyon diye isimleri böyle bırakmak doğru mu?..ya ben bu duruma alışamaz ve hep mutsuz olursam.. isimlerin ikisi başka çocuklarla ortak bana özel değil diye içimde çocuklarıma karşı bir heves kalmadı.. bu bir takıntı mı ?..bunu sorun edeceğini söyleyen anneler de var çevremde..çok üzülüyorum..ben isimleri bu şekilde kabullenmeli miyim diye kendimi yiyip bitirmekten yoruldum..gece gündüz kararsızlık , anksiyete ...çok zor offf .. bi teselli , destek , bi akıl verin..inanın çok çok kötü günler geçiriyorum ..bu da biticek mi Allahım diye bekliyorum..