PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sık sık kişiliğim değişiyor

Celill
19-04-2014, 07:33 PM
merhaba, 16 yaşında erkeğim Lise 2 öğrencisiyim. insanlarla ilişkilerimi, sosyal yaşantımı zedeleyen ve gittikçe deşen bi durumumu anlatmak istiyorum. Bende 2 çeşit ruh hali var. Biri iyi biri çok kötü olmasada iyi değil. Şimdi İyi ruh halimi anlatıyorum: Bu ruh halimdeyken, konuşkan girişken, insanların yanında rahat, böyle dengeli bi özgüven, esprili, insanlara keyif veren insanları güldüren, neşeli-coşkulu, hani derler ya anı yaşamak işte tamda bu oluyo anı yaşıyorum hiç bişeyi kafama takmıyorum bu ruh halimde sadece o anki duruma odaklanıyorum o anki insanlara o anki duygulara başka hiçbişey yok. Konuşurken akıcı bi şekilde, mantıklı güzel düzgün cevaplar veriyorum.Böyle mutlu coşkulu neşeli sevecen bi okadarda sempatik bi insan. Birde kötü dediğim ruh halimi anlatıyım: Bu ruh halimdeyken iyi ruh halimde olan bütün işlevlerimi kaybediyorum size kısaca böyle söyleyebilirim. Konuşmam bozuluyo, insanlarla zar zor iletişim kuruyorum, insanlarla diyalog içindeyken çok düşünüyorum ama iyi halimde tam tersi hiç düşünmüyorum akışına bırakıyorum her şeyi. yani bu kötü ruh halimdeyken adeta beynim durmuş gibi oluyo. İnsanlarla konuşurken ne mantıklı cevaplar verebiliyorum ne espri yapabiliyorum hiç bişey. gerçektende beynim durmuş gibi oluyo. Arkadaşlarımda bu kötü halimdeyken neoldu sana sen çok konuşurdun neden susuyosun keyfin yok yada sen bazen çok komik oluyosun ama bazende çok suskun oluyosun gibi söylemlerde bulunuyolar ki buda tam benim durumumu açıklıyo yani kendimde gözlemlediklerimi başkalarıda görüyo demek ki. Anlam veremediğim bi durum gerçekten, nekadar uğraşırsam uğraşıyım olmuyo konuşamıyorum o iyi halimde konuştuğum gibi. ama depresyon değil benimkisi içime kapanmıyorum herhangi bi mutsuzluk hayattan soğuma intihar düşüncesi gibi durumlar yok. sadece bütün işlevlerimi kaybediyorum ve buda günlük yaşantımı zorlaştırıyo. bu kötü ruh halimdeyken nekadar uğraşırsam uğraşıyım iyi halime geçemiyorum iyi halimdekileri nekadar yapmak istesemde uğraşsamda yapamıyorum, sanki beynim benimle oyun oynuyo istediği gibi yönetiyo beni. Mesela yaşantımdan örnek veriyim size daha iyi anlarsınız belki; arkadaşlarımla buluştuğum bazı zamanlarda ki bu hep iyi ruh halimdeyken olur, işte o zamanlarda hep böyle coşkulu neşeli konuşkan milleti güldüren eğlendiren komik bi insanım arkadaşlarım arasında değer verilen saygı duyulan hatta gurubun başında olduğumda oluyo. İnsanlara sözlerimi gayet rahat geçirebiliyorum istediklerimi yaptırabiliyorum. Evet bu iyi ruh halimdeki buluşmalardaki durumum, bide şimdi kötü dediğim ruh halime bakalım; bu ruh halimdeyken arkadaş ortamında: suskun, durgun mıyıntı kendi halinde sessiz sakin biri oluyorum. Biliyorum içimde çok konuşkan eğlenceli coşkulu bi ruh hali bi insan daha var ama ne yaparsam yapayım olaylara karşı verdiğim tepkiler olsun konuşma tarzım davranışlarım olsun durgunlaşıyo iyi ruh halime göre tam tersini alıyo ve ne yaparsam yapıyım o sevdiğim kişiliğime geçemiyorum. Kişiliğimi çok olumsuz etkiliyo bu durum. ve bu iyi ruh halime genellikle ayda en fazla2-3 kere geçiyorum en uzun süreli olarak, normal olarak kötü kişiliğimdeyim. Ama gün içindede çok dalgalanmalar yaşıyorum. Nezaman ne olucağı belli değil yani. Ben istiyorumki tek bi kişiliğim olsun ve insanlar beni öyle tanısın. Yani iyi halimdeyken herşey güzel böyle herşey dengede mutluyum. Ama diğer ruh halimdeyken nasıl bi durumsa istesemde iyi ruh halimdekileri yapamıyoum. Ben sadece tek kişilikli olmak istiyorum yani diğer insanlar gibi mesela çevremdeki insanlar arkadaşlarım hep verdikleri tepkiler konuşma tarzları davranış biçimleri her duruma göre sabit yani kim olduğunu nasıl davranabileceğini filan bilebiliyosunuz. ama ben bi öyle bi böyle bi konuşkan bi suskun,durgun oluyorum. Sizce ne olabilir durumum tavsiyelerinizi bekliyorum çok teşekkürler. (Bipolar bozukluk bölümünede konu açtım ama orda cevap gelmeyince buraya yazmak istedim.)

pinokyoo
20-04-2014, 05:27 PM
belki bu soylediklerim sana yeterli gelmeyecek ama emin ol ki bubdurum senin yasinin icinde bulundugu ergenligin bir getirisi.bu turde gelgitler yssaman cok normal gecer mi mutlaka ama gecmesi icin en az 18 yasina gelmen gerekli bunda bireysel farkliliklada olsa genel olarak boyle.

pinokyoo
20-04-2014, 05:29 PM
tavsiye niteligindede sana buyugun olarak sunlari soyleyebilirim.bir kagit al ve iyi olarak tanimladigin kisimlari not et.iyi ruh halinde tanimlamisinta kendini onlar ve sabah kalktiginda oku kendini bunlari yapmk icin sartla

Celill
20-04-2014, 09:59 PM
tavsiye niteligindede sana buyugun olarak sunlari soyleyebilirim.bir kagit al ve iyi olarak tanimladigin kisimlari not et.iyi ruh halinde tanimlamisinta kendini onlar ve sabah kalktiginda oku kendini bunlari yapmk icin sartla

Ergenliğe girmemden bi süre sonra başladı zaten bunlar. Emin olun eğer 18 yaşımdan sonra yada en geç 20 yaşımdan sonra kesinlikle geçicekse bu durum bekleyebilirim sabrederim. Uzun vadeli düşündüğüm zaman bi evliliğim olucak ve bi karım olucak ona ilk anımdan itibaren olduğum gibi en iyi halimle görünmek isterim ve bu değişen kişilik olayı hayatımda hep sürerse evlenmeyi bile düşünmüyorum çünkü sıkıcı bi insan oluyorum bu şekilde, bi konuşkan neşeli coşkuly oluyorum bide suskun durgun biri oluyorum kimsede böyle bi insanla evlenmek istemez. İnsanlar beni çok zor tanır tam olarak çözülemem tepkilerimi duygularımı anlayamaz insanlar. İnşallah dediğiniz gibi ergenliğin bi getirisidir bu olay ve bi yaştan sonra bu dalgalanmalar bi son bulur gerçekten beklemeye razıyım. Ayrıca konuyu bi siteye daha açtım ve birisi bu kötü ruh halimdeyken beynimdeki salgılanmayan bir takım maddelerin iyi ruh halimdeyken salgılanmaya başladığını bu yüzden olduğunu ve bu maddelerin salgılanmasınıda yediğim besinlerle ilişkilendirdi yani yediklerim beyindeki maddeleri etkiliyo ve onlarda kişiliğimi ruh halimi etkiliyo. Ben birazda araştırdım bunu ve böyle bişey varmış gerçekten. Bundan sonra yapıcaklarım bol vitaminli ve sağlıklı beslenmek zararlı yiceklerden uzak durmak ve ayrıca tavsiyeniz içinde teşekkürler çok güzel bi öneri yarından itibaren başlıcam

yorum
21-04-2014, 12:48 AM
Serotonin mi bahsettiği şey :-) merak etme geçer hem gecmezse de bilinmez biri olmak daha güzel. klişe biri olmaktan seni çıkarır.

Celill
21-04-2014, 06:56 PM
Serotonin mi bahsettiği şey :-) merak etme geçer hem gecmezse de bilinmez biri olmak daha güzel. klişe biri olmaktan seni çıkarır.

Evet o iyi yanı ama bi öyle bi böyle olmak sıkıcı bi insan olmak çekilmez bi hale getiriyo ilişkileri farkındayım çünkü. Elimde değil yani bilerek yapsam her zaman iyi halimi kullanırım ama elimde değil işte.

pinokyoo
21-04-2014, 08:40 PM
senin bahsettigin durumlari yasayan aslinda cok insan var inan bu ergenligin getirisi kimlik bulma caban ama buni gayretinle kndi lehine cevirmkte senin elinde

Celill
21-04-2014, 10:19 PM
senin bahsettigin durumlari yasayan aslinda cok insan var inan bu ergenligin getirisi kimlik bulma caban ama buni gayretinle kndi lehine cevirmkte senin elinde

gerçekten şimdi siz böyle diyince kendime sordum ben özellikle şu son 6-7 aydır aşırı derecede kişiliğime takmış durumdayım sürekli değişip bürünmem bu karmaşadan oluyomuş demekki. her gün düşünce yapım olaylara bakış açım değişiyo kişiliğim hakkında değişik değişik fikirler üretmeye başlıyorum. bi ergen psikiyatristine görünmem gerek bu durumda ozaman. peki ben gerçek kimliğimi kafamda oluşturdum ve buda iyi hallerimde gördüğüm kimlik olarak karşıma çıkıyor bu kimliği nasıl oturtabilirim kendime.

pinokyoo
21-04-2014, 11:01 PM
destek alman tabiki etkili ama tutup sana gerek yoksa ilac verebilir.dedigim gibi bu donemleri hepimiz yasadik bu tamamiyle senin elinde olan birsey degilki.kendini bulmk icin kndini surekli gozlemliyorsun ve yonlendirneye calisiyorsun .sana tavsiye olarak dedigim gibi olmk istedigin kisiligin ozelliklerini yazarak sabah uyandiginda bi oku ve gun icinde temkinli ol yavas yavas uyguladikca emin ol ki yerkescektir cunku bu yaslar kimliginin gelistigi zaman araliklari ne denli saglikli gecirir ve saglam temellere otursan kalan hayatinda rahat olursun.sosyal aktiviteye katil bol bol kitap oku imkanin varsa bi muzik aleti cal ilgin olan