Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Cidden Depresyonda mıyım ? Hayat Bu Kadar Mı Boş ? Bu Kadarmı Değersizim Cidden
LifeİsHard
19-03-2014, 07:36 PM
Öncelikle Merhabalar Arkadaşlar.Kendi Sorunumu Ararken Bu Siteyi Buldum Ve Sizlere Danışmak İstedim.Belki Durumum Hakkında Bilgi Alırım. Ben 16 Yaşındayım Erkeğim, Lise 2 Öğrencisiyim.Hayat Bana Hiç Zevk Vermiyor Nedenini Bilmiyorum Ama Çok Boş Hissediyorum Bitikleri Oynuyorum.Aslında Çok Affedici Ve Duygusal Bir İnsanım Sevdiklerimi Korur Kollar Severim, Asla Tutmayacağım Sözü Vermem Yani İyi Bir İnsanım Kendimce.Sorunumlarımın Temeli 5.Sınıf İtibariyle Başlayıp 6.Sınıftan Beri Üzerimde 6.Sınıfta Yaz Ayında İken Sigara - Alkol Arkadaş Ortamından Ve Büyük Bir Oranı Aile İçinde Gerginlikler Kavgalar Huzursuzluk dan (Hala Devam Ediyor) Dolayı Başlayınca Sol Koluma 6-7 Tane Kendi Bıçağımla Kestiğim Sol Kolum , Sağ Kolumun İçe Dönük Tarafında da 2 Çizik Olmak Üzere 8-9 Jilet İzi Yaptım.Tabi Pişman Olmadım Değil Yazın Kısa Kollu Giyemiyordum Hatta 1 Gün Dışarıya Bile Çıkmadım. 3 Ay Boyunca Ne Demek Biliyor musunuz ? Her Sene 3 Ay.Sonrasında Sigarayı 7.Sınıfta Bırakmıstım Alkol Arada Bir,8.Sınıfta Lise Sınav Stresi Çok Boğdu Beni Ve Malesef Yine Sigaraya Başladım Günde 1-2 Paket İçiyordum.Tabi Yaş Büyüdükçe Vücudumda Sivilceler Çıkmaya Başladı Üstelik Yazın Dışarıya Çıkıp Denize Giremediğim İçin Sırtımda Ve Göğsümde Bile Sivilce Bol Bol Çıkıyordu.Bu Sivilce Olayı Da Üstüne Binince haftanın 4 Günü Düzenli Olarak Piiz Yapıyorduk İçki Sigara Oh Her Akşam Eve Nasıl Vardığımı Hatırlamazdım.Sonra Bu Genç Yaşımda Yüzümde Anlımda Olsun Kırışıklıklar Oluşmaya Başladı Kaşlarımı İsteksizce Yukarı Kaldırmam Yüzünden.Tabi Cildiye Doktoruna Gittim Ama Jilet İzimi Ailem Falan Kimse Bilmiyor Bu Yüzden Cildiyede Sadece Sivilcelerimi Göstermek Zorunda Kaldım.Doğru Düzgün Bakmayıp 1-2 İlaç Verip Yolladı 1 Ay Sonra Bir Daha Gel Dedi.Düzenli Olarak Kullandım İlaçlarımı 1 Ay Sonra Kontrole Gittiğimde Bana Hiç Bir Değişiklik Yok Deyince Doktorla Ağız Dalaşı Yaptık Kapıyı Çarptım Çıktım Geldim Eve.Ve Son 5 Senedir Yazlar Zindan - Deniz - Tatil Cehennem'e Döndü Benim İçin Bu Yaşadıklarımdan Dolayı Sokaklara Düşüp Balici Esrar Eroin Ot Kubar Kova Cigaralık Tarzı Uyuşturuculara Başlayabilirdim Arkadaş Ortamımda Görmediğim Şey Değildi Lakin Ben O Yollara Düşmedim.Arada Tek Tük Sigara - Alkol Alıyordum.Zaten Bu Yaşadıklarımdan Dolayı Özgüven Eksikliğimin Olduğunun Farkındayım Kendimi Bir Ezik Gibi Hissediyorum Çevrem Yanında.Umutsuzum Zaten Hiç Birşey Başaramayacak , Hiç Birşey Beni Mutlu Etmeyecek Gibi Geliyor Bana.Bazen Kendi Kendime Şunu Soruyorum Allah'ım Beni Niçin Böyle Sınıyorsun Diye İsyan Ettiğim Zamanlar Oluyordu.Namaza Başladım,Dualar,Kuran Okuyordum Boş Zamanlarımda Lakin Son 1 Senedir Durum Dahada Kötüye Gitti Yok Daha Fazlası Olamaz Dediğim Şeyler Oldu . 2 Defa İntihar Etmek İstedim Evimiz 3.Katta Atladım Balkondan Aşağıya Ölmedim Kahretsin.Bir Diğerinde İse Bileklerimi Kestim Kanamadan Ölürüm Diye Sadece Bayılmışım O Kadar. Sonra Farkettim Ki İntihar Etmek Çok Günah İnternette Dolaşırken Fark Ettim Ve Bu Günahın İyiki Gerçekleşmediği İçin Tam Olmasada Olduğu Kadarına Şükür Ediyorum. Biraz Uzun Oldu Ama Lütfen Okursanız Benim Kadar Aptal Mal Ezik Bir İnsana Verebilecek Tavsiyeleriniz Olursa Çok Sevinirim. Bu Yazdıklarım Yarısı Bile Değil Daha Yaşadığım Binlerce Olay Var.Beni Hayata Küstüren Şeyler.
Not : Psikolog Doktor Vb. Tarzda Tavsiyelerde Bulunmazsanız Sevinirim.
abuzettin
19-03-2014, 10:57 PM
Kendini iyi insan kategorisine koymuşsun, sonra da kendine hakaret etmişsin. İyi insan hakaret edilecek bir insan değildir. Sana şunu söyleyeyim şu hayatta hiçbirşey başaramasan bile ölüm döşeğinde 'kimseye zararım dokunmadı, kimseyi öldürmedim ya da maddi ya da manevi zarar vermedim' diyebilmek bile şu dünyadan tebessümle ayrılmana sebep olabilir.
Girdiğin ortamların pek nezih olduğu söylenemez ve de iyi bir insan çevresine zarar vermediği gibi kendisine de zarar vermez, çünkü kendini sever, sayar ve kötülüklerden korur.
Yaşın hayata atılmak üzere olan birinin yaşı ve henüz geç değil değişmek, dönüşmek için. Kendine makul bir hedef belirle ve hayalini kurduğun hayatı yavaş yavaş inşa etmeye başla. Çoğu insan senin yaşadıklarını yaşamadı ve görmedi. Çocuklarına anlatacak çok şeyin olacak, kimbilir belki de torunlarına.
Kendine daha fazla ihanet etme. Çünkü sen iyi bir insansın.
9 ŞUBAT
20-03-2014, 12:22 PM
Delikanlı aramıza hoş geldin ,geçmiş olsun .
Hiç kendini sıkma sorunlarını ara ara bizlere anlat ,bu sitede senden çok daha kotu şeyler yaşayan arkadaşlar gorduk o yüzden yazdıkların hiçte yabancı gelmedi .Hele hele senin gibi bir çok genç aynı satırları defalarca yazdı bundan sonra da yazmaya devam edicek .
Daha hayatın başındasın ,bu bezginlik bu kuskunluk niyedir anlamıyorum .Gerek sen gerekse diğer gençler bir çok olanaklara saihipsiniz hayat çok daha kolay ama ,ne yazık ki tum bunlara rağmen hepiniz mutsuz,amaçsız genç birer yaşlısınız .
Hayatın tadını çıkarmanız gereken bu yaşlar da sigara -alkol-jilet gibi şeylerle uğraşıyor hayata kusuyorsunuz .Oysa bunlara ayıracağınız vaktin birazını kendiniz için ayırsanız sorunlar karşısında hemen yıkılacağınıza biraz çaba gösterseniz her şey çok daha farklı olucak .
Benim sana tavsiyem sık sık aramıza katıl içini dok ,böylece hem rahatlamış olursun hem de bizlerin tavsiyelerinden işine gelenleri uygularsın .
Sana ilk tavsiyem mademki yaz senin için ızdırap oluyor ,o zaman bir işe gir çalış hem meslek sahibi ol hem de eve kapanıp kalma ,ayrıca denize gitmekten de çekinme .Denize girerken ince uzun kollu bir tişört giymeni tavsiye ederim .
Belki bu sana ve çevrene biraz garip gelicek ama böylece kollarını gizlemiş olur denizin tadını çıkarırsın .Bunu ben yıllardır uyguluyorum balık avlamak için denize girerken üzerimde uzun kollu tişört giyiyorum böylece suda gezerken sırtım gereksiz yere yanıp bana ızdırap vermiyor .
Gerçi görenler biraz garip garip bakıyor ama hiç umurumda değil ,önemli olan benim keyfim başkasının göz zevki değil .
Diger bir tavsiyem de hayatı olduğu gibi kabul et ,her şeyi fazla kafana takma sorunlar karşısında hemen umutsuzluğa kapılıp çökme .Her sorunun bir çözümü olduğunu asla unutma .
LifeİsHard
20-03-2014, 06:17 PM
Kendini iyi insan kategorisine koymuşsun, sonra da kendine hakaret etmişsin. İyi insan hakaret edilecek bir insan değildir. Sana şunu söyleyeyim şu hayatta hiçbirşey başaramasan bile ölüm döşeğinde 'kimseye zararım dokunmadı, kimseyi öldürmedim ya da maddi ya da manevi zarar vermedim' diyebilmek bile şu dünyadan tebessümle ayrılmana sebep olabilir.
Girdiğin ortamların pek nezih olduğu söylenemez ve de iyi bir insan çevresine zarar vermediği gibi kendisine de zarar vermez, çünkü kendini sever, sayar ve kötülüklerden korur.
Yaşın hayata atılmak üzere olan birinin yaşı ve henüz geç değil değişmek, dönüşmek için. Kendine makul bir hedef belirle ve hayalini kurduğun hayatı yavaş yavaş inşa etmeye başla. Çoğu insan senin yaşadıklarını yaşamadı ve görmedi. Çocuklarına anlatacak çok şeyin olacak, kimbilir belki de torunlarına.
Kendine daha fazla ihanet etme. Çünkü sen iyi bir insansın.
Delikanlı aramıza hoş geldin ,geçmiş olsun .
Hiç kendini sıkma sorunlarını ara ara bizlere anlat ,bu sitede senden çok daha kotu şeyler yaşayan arkadaşlar gorduk o yüzden yazdıkların hiçte yabancı gelmedi .Hele hele senin gibi bir çok genç aynı satırları defalarca yazdı bundan sonra da yazmaya devam edicek .
Daha hayatın başındasın ,bu bezginlik bu kuskunluk niyedir anlamıyorum .Gerek sen gerekse diğer gençler bir çok olanaklara saihipsiniz hayat çok daha kolay ama ,ne yazık ki tum bunlara rağmen hepiniz mutsuz,amaçsız genç birer yaşlısınız .
Hayatın tadını çıkarmanız gereken bu yaşlar da sigara -alkol-jilet gibi şeylerle uğraşıyor hayata kusuyorsunuz .Oysa bunlara ayıracağınız vaktin birazını kendiniz için ayırsanız sorunlar karşısında hemen yıkılacağınıza biraz çaba gösterseniz her şey çok daha farklı olucak .
Benim sana tavsiyem sık sık aramıza katıl içini dok ,böylece hem rahatlamış olursun hem de bizlerin tavsiyelerinden işine gelenleri uygularsın .
Sana ilk tavsiyem mademki yaz senin için ızdırap oluyor ,o zaman bir işe gir çalış hem meslek sahibi ol hem de eve kapanıp kalma ,ayrıca denize gitmekten de çekinme .Denize girerken ince uzun kollu bir tişört giymeni tavsiye ederim .
Belki bu sana ve çevrene biraz garip gelicek ama böylece kollarını gizlemiş olur denizin tadını çıkarırsın .Bunu ben yıllardır uyguluyorum balık avlamak için denize girerken üzerimde uzun kollu tişört giyiyorum böylece suda gezerken sırtım gereksiz yere yanıp bana ızdırap vermiyor .
Gerçi görenler biraz garip garip bakıyor ama hiç umurumda değil ,önemli olan benim keyfim başkasının göz zevki değil .
Diger bir tavsiyem de hayatı olduğu gibi kabul et ,her şeyi fazla kafana takma sorunlar karşısında hemen umutsuzluğa kapılıp çökme .Her sorunun bir çözümü olduğunu asla unutma .
Tavsiyelerinize Gelince Jilet İzleri Yüzünden Çalışamıyorum,Denize Uzun Kollu Olarak Girmek Önemli Değil Benim İçin Yine Hiç Yoksa Denizde Jilet İzlerim Yüzünden Değil Sırtımdaki Ve Göğsümdeki Sivilceler Yüzünden Girmiyorum Cidden Yaratık Gibiyim :((( Bugün Olan Bir Olayı Anlatayım Beden Dersindeyiz Havalar Malum Yaz Yaklaşıyor Herkes Kısa Kollu Bende Uzun Kollu Olunca İnsan İmreniyor Ve Kıskanıyor Ne de Olsa Bir Arkadaşım Bana Neden Uzun Kollu Giydiğimi Sordu Bende Üşüyorum Dedim , Halbuki O Kadar Terlemiştim Ki Atletimi Terden Hissetmiyordum Ama Ne Yaparsınız İşte Diyemiyor İnsan, İzleri Yaşamış Görmüş Olmayanlar Bilmez.Ben Arkadaşıma Bu Cevabı Verince Hafif Bir Güldü , Zaten İmreniyordum Nedendir Bilemedim Kavga Etmeden Önce Gözlerime Perde İniyor Gibi Kararma Oluyor Ve Arkadaşlarımın Söylediklerine Göre Kafamdan Dahi Dumanlar Çıkıyor O Sinirle Sıraya Yumruk Attım 1 Cide Çatladı 2 Cide Vurduğumda Tüm Gücümle Vurunca Sıra Ortadan Ayrıldı 2 Ye Hemen Ardından Arkadaşın Kafasını Geriye Çekmesine Rağmen Sol Çenesine Attığım Yumruk Geldi Ama Ne Yaptığını Bilmiyor İnsan O Sinirle Arkadaşım Yere Düştü Uzun Süre Çenesini Tuttu Kalkamadı Yerden Ama Aslında Böyle Birşey Yapmak İstememiştim İsteksizce Olmuştu Uzun Süredir Bu Hissi Duyguyu Bu Şehvetle Yaşamamıştım Tabi Sınıf Kapısının Önünde Olan Nöbetçi Öğretmenimizde Bu Olayı Görünce Beni Almış Müdürün Odasına Götürdü Müdür Neden Kavga Ettiğimizi Soruyor EEE !! ??? Ne Cevap Vereyim Şimdi , Beni İyice İmrendirip Birde Üzerine Dalga Geçti Çenesinimi Kırdım Diyeyim ,Küfür Etti Dalga Geçtiler Dedim Vurdum Bir Tane Dedim Bizim Müdür de Beni Sever Daha Önce Oynadığım Basketbol Takımında Oğluyla Aynı Takımdaydık İyi Arkadaşızdır Babasıylada Müdürle Yani Muhabbetimiz İster İstemez Oluyordu Beni Uyardı Biraz Bağırarak,Sonrasında Yolladı Sınıfa Lakin Sırayı Sormamıştı Neden Kırdın Neden Yaptın Diye Belkide Haberi Yoktu Ama Hala Pişman Değilim Vurduğum İçin Neyse Çok Uzun Yazdım Üşenen Arkadaşlarımız Olur Okuyamazlar :( Cevaplarınız İçin Çok Teşekkür Ederim Hiç Yoksa Derdimi Anlatacak Birilerine Sahibim Bu Bile Yüzümde Bir Tebessüm Oluşmasını Sağladı.
9 ŞUBAT
21-03-2014, 01:36 PM
Bugunleri hepimiz yaşadık ,yaşıyoruz da .O yüzden fazla kafana takmamaya çalış .Ne kadar çok takarsan o kadar çok yıpranıcaksın .Sivilceler her gencin sorunu ve ergenliğin etkisi .Bunlar zamanla istesende istemesen de geçicek ,ama kesinlikle sıkma elleme .Aksi takdirde kalıcı yaraya donuşur ve geçmesi yıllar alır .
Millet ne derse desin umursama ,önemli olan senin eğitimin .Onların tahriklerine kapılır öfkene yenilirsen çok daha fazla zarar gorursun .Ne olursa olsun öfkeni kontrol etmeye çalış .
Sık sık aramıza katılıp dertlerini anlat bu seni hem rahatlatır ,hem de ne yapman gerektiği konusunda bizlerden fikir alırsın .