Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dini Okb

mhmtenes
17-03-2014, 05:35 PM
Merhabalar bundan 3 ay öncesine kadar sağlıklıydım Allaha şükür fakat okulda bir olay oldu bende bu olayı kafaya taktım neyse bu durumu sonra atlattım fakat 2 hafta önce içimden istemeden dini şeyler hakkında küfürlü saçma sapan şeyler aklıma gelmeye başladı düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum sanki bunları isteyerek düşünüyorum gibi oluyorum ama istemeyerek düşünüyorum canım çok sıkkın doktora gittim hap verdi iş yaparken filanda oluyor bu eskiden böyle birşey yoktu buna benzer sorunu olan varmı ? biraz uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim.

pdr-ci
17-03-2014, 07:49 PM
Zihninden bu tür düşüncelere engel olmakta zorlandığın bir durumla karşı karşıyasın anladığım kadarıyla.. Ama kendi kendine ufak telkinlerde bulunarak önlemeye çalışabilirsin ilk etapta. Sende gözlemlediğim şey bunun gerçek olmadığını, saçma bir şey olduğunun farkında olman da senin için olumlu bişey. Zihninde işlevsel olmayan düşüncelerden kurtulmak ya da onları olabildiğince azaltmak için aklıma gelen bikaç şeyi paylaşayım. Örneğin; Şuan bunları isteyerek söylemediğini, abarttığını, sakin olman gerektiğini, bu durumun geçiçi olduğunu düşünerek dikkatini başka tarafa yöneltmelisin. Farklı uğraşlar edinebilirsin.. Müzik dinleyebilirsin boş zamanlarında mesela..

montevo
17-03-2014, 10:17 PM
Merhabalar bundan 3 ay öncesine kadar sağlıklıydım Allaha şükür fakat okulda bir olay oldu bende bu olayı kafaya taktım neyse bu durumu sonra atlattım fakat 2 hafta önce içimden istemeden dini şeyler hakkında küfürlü saçma sapan şeyler aklıma gelmeye başladı düşünmek istemiyorum ama başaramıyorum sanki bunları isteyerek düşünüyorum gibi oluyorum ama istemeyerek düşünüyorum canım çok sıkkın doktora gittim hap verdi iş yaparken filanda oluyor bu eskiden böyle birşey yoktu buna benzer sorunu olan varmı ? biraz uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim.

bende bir dönbem böyle olmuştum.istemeden yada düşünceyi aklıma getirmezsem yerimde duramadan böyle şeyler diyordum.noluyo bana diye kafayı yiyecek noktaya geldim.özellikle yatınca oluyordu,işte sıokıntı yok.ancak öğrendiğime göre bu tür istemedne olan durumlar için bi sıkıntı yok ama öylecede bırakmamk gerkeli.zamanla azaldı ve bitti gitti.istersen özelden bazı ieylşer anlatabilriim

mhmtenes
17-03-2014, 10:27 PM
Anlatabilirseniz iyi olur müsaitseniz.