PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : obsesif kompulsif ilaçla tedavi süresi

cankatinho
28-02-2014, 12:31 AM
arkadaşlar bende obsesif kompulsif, kay anksiyete(kaygı bozukluğu), panik atak ve bipolar bozukluf hayatımın 6-7 yılı hasta geçirdim ve 9 ay önce psikiyatri ye gittim 9 aydır tedavi görüyorum bende takıntının her türlüsü var temizliktir, sayı saymadır ,cinsel takıntılar var bu en kötüsü tabi 9 aydır ilaçla tedavi görüyorum ilk önce selectra kullandım daha sonra anafranil 75 mg günde 4 hap iki sabah tok 2 akşam tok daha selectra iptal etti yerine faverin 100 mg yazdı günlük 3 hap atıyorum ve başım dönüyordu panikliyodum haplardan dolayı doktor bey betaserc yazdı günde 3 adet kullanıyorum 9 ay bunları kullandım yüzde 50 civarında bir düzelme oldu daha doğrusu 3 gün çok iyi oluyom aha düzeldim kurtuldum diyom geri 3 gün eskisi gibi oluyom başa dönüyodum tabi çok yararı oldu bu süreçte düzelen takıntılarım oldu ve 1 hafta öce doktor a gittim doktor bey 2 tane ilaç verdi paxera 20 milgram sabah yarım akşam yarım tok olarak ve rexapin 2 buçuk mg günde iki hap bir sabah bir akşam 1 hafta dır kullanıyorum benim sorum yeni verilen iki hap ne zaman etkisini gösterir rexapine doktor bey çok etkili dedi bu iki hapın etkisi ne zaman olur kaç gün kaç hafta veya ay sürebilir benim en büyük sorunum kaygı ve cinsel takıntı bu son verilen iki hap bu hastalıklarda etkili olurmu ve etkisi tam olrak ne zaman başlar yüzde 90 yüzde 100 seviyesinde düzelme bu haplarlan ne kadar zaman sürer bilgilerinizi bekliyorum yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler

Kimene
28-02-2014, 12:57 AM
Gecmis olsun..
Rexapin, bildigim kadari ile antipsikotik gurubundan bir ilac.Doktorunuz, bu ilaci muhtemelen bipolar rahatsizliginiz icin onermis olmali.
Medikal tedaviye ek olarak pisikoterapi almaniz iyilesme surecinize katkida bulunucaktir.Bunu doktorunuzla bir gorusun derim ben..

cankatinho
28-02-2014, 01:23 AM
Gecmis olsun..
Rexapin, bildigim kadari ile antipsikotik gurubundan bir ilac.Doktorunuz, bu ilaci muhtemelen bipolar rahatsizliginiz icin onermis olmali.
Medikal tedaviye ek olarak pisikoterapi almaniz iyilesme surecinize katkida bulunucaktir.Bunu doktorunuzla bir gorusun derim ben..

çok teşekkürler kardeş psikoterapi doktor bey gerek duyarsa yaparız başka bilgilendirecek bu sonra dan verilen rexapin ve paxera nın kalıcı etkisi ne zaman olur benim sorum

Kimene
28-02-2014, 02:12 AM
Ikinci haftadan itibaren ilaclarin etkisini tam anlamiyla gormeye basliycaksinizdir.Fakat yinelemekte fayda goruyorum psikoterapi onerisini mutlaka doktorunuzla gorusun.Yazdiklarinizdan anladigim kadari ile; tedavi kararini almakta biraz gec kalmisiniz.6-7 yil gibi uzun bir suredir bu rahatsizliklari yasayip, son 9 aydir tedavi gordugunuzu belirtmisiniz.Keske daha erken baslanmis olsaydi tedavinize, belki de sorunlar bu kadar katlanarak buyumeden daha kolay cozumlenebilirdi..
Umarim en kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz,Sagliklar dilerim..

cankatinho
28-02-2014, 11:12 AM
Ikinci haftadan itibaren ilaclarin etkisini tam anlamiyla gormeye basliycaksinizdir.Fakat yinelemekte fayda goruyorum psikoterapi onerisini mutlaka doktorunuzla gorusun.Yazdiklarinizdan anladigim kadari ile; tedavi kararini almakta biraz gec kalmisiniz.6-7 yil gibi uzun bir suredir bu rahatsizliklari yasayip, son 9 aydir tedavi gordugunuzu belirtmisiniz.Keske daha erken baslanmis olsaydi tedavinize, belki de sorunlar bu kadar katlanarak buyumeden daha kolay cozumlenebilirdi..
Umarim en kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz,Sagliklar dilerim.. çok teşekkürler psikotereapiyi doktor beyle konuşurum benim merakım be 9 aydır ilaç kullanıyorum ama bir hafta önce verilen rexapin ve paxera ilaçları ne kadar etkili ve ne zaman etkisini gösterirb

Kimene
28-02-2014, 02:53 PM
çok teşekkürler psikotereapiyi doktor beyle konuşurum benim merakım be 9 aydır ilaç kullanıyorum ama bir hafta önce verilen rexapin ve paxera ilaçları ne kadar etkili ve ne zaman etkisini gösterirb
Aslinda sorunuzun yanitini vermeye calismistim.2.haftadan sonra ilaclarin etkisini gormeye basliycaksinizdir. .Fakat sizin sorunuz; tam bir iyilesmenin ne zaman gerceklesecegi yonunde ise, buna ne bizler nede doktorunuz tam bir tarih veremez.
Elbete ki, butun bu sorulariniza en saglikli yanitlari vericek olan kisi, sizi takip eden Psikiyatristir..

cankatinho
28-02-2014, 07:08 PM
Aslinda sorunuzun yanitini vermeye calismistim.2.haftadan sonra ilaclarin etkisini gormeye basliycaksinizdir. .Fakat sizin sorunuz; tam bir iyilesmenin ne zaman gerceklesecegi yonunde ise, buna ne bizler nede doktorunuz tam bir tarih veremez.
Elbete ki, butun bu sorulariniza en saglikli yanitlari vericek olan kisi, sizi takip eden Psikiyatristir..

çok teşekkürler benim asıl demek istediğim şu ben 9 ay anafranil ve faverin kullandım onlar etkisi olumlu ve olumsuz oldu ben yeni verilen rexapin ve paxera adlı bu iki ilaç ne zaman etksini gösterir bu ilaçlar hakkında bilgisi oplan varsa yardımcı olursa sevinirim bide bütün ilaçlarda etki süresi 2 hafta 4 haftamı sürüyor asıl sorum bu yani paxera ile rexapin ile anafranil ve faverin arasındaki farklar nelerdir

cankatinho
01-03-2014, 09:16 PM
daha fazla bilgi verecek arkadaşlar yokmu

cankatinho
05-03-2014, 08:37 PM
obsesif kompuslif kaygı bozukluğu panik atak bipolar bozukluk hepsi var ilaçlar tabiki çok etkili ama bende gelgitler oluyor bir gün çok iyi takıntılar yüzde seksen felan düeliyo bir gün bakıyon eskisi gibi en başta bu gelgitlerin sebebi nedir hepmi böyle olucak yoksa kalıcı oluyormu daha sonra benim sorum bu yardımınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

montevo
05-03-2014, 09:32 PM
obsesif kompuslif kaygı bozukluğu panik atak bipolar bozukluk hepsi var ilaçlar tabiki çok etkili ama bende gelgitler oluyor bir gün çok iyi takıntılar yüzde seksen felan düeliyo bir gün bakıyon eskisi gibi en başta bu gelgitlerin sebebi nedir hepmi böyle olucak yoksa kalıcı oluyormu daha sonra benim sorum bu yardımınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

doktor tanı koymadan burdan bişey dmek zor.kafa işleri kolay işler değil.atıyım aferin oturuyum olmuyo.

mutsuz.punk
05-03-2014, 10:54 PM
ilaçlara yeni başladıysanız yani daha 1 ay kadar olmadıysa başlayalı bu tür gelgitler olacaktır.

cankatinho
05-03-2014, 11:55 PM
ilaçlara yeni başladıysanız yani daha 1 ay kadar olmadıysa başlayalı bu tür gelgitler olacaktır.
9 ay oldu ama iki tane yeni ilaç verdi doktor bey paxera ve rexapin bu iki hapı 2 haftadır kullanıyom

cankatinho
09-03-2014, 04:07 PM
yardım edecek başka kimse yokmu

cankatinho
14-03-2014, 04:13 PM
benim sormak istediğim bişeyde ilaçların etkisinde şu duyguları yaşıyorum sanki daha önce bitkisel hayat yaşıyomuşum gibi ilaçlar dan sonra etrafa baktığımda renga renk ayrıntılara kadar bakıyon böyle herşey rengaren yani lafın kısası ilaçlardan önceki 9 ay önceki halim tüplü televizyon şuan full hd hatta yer yer 3d :D bu etkiler herkeste oluyormu bu dediklerim yardım ederseniz sevinirim

cankatinho
16-03-2014, 09:05 PM
benim sormak istediğim bişeyde ilaçların etkisinde şu duyguları yaşıyorum sanki daha önce bitkisel hayat yaşıyomuşum gibi ilaçlar dan sonra etrafa baktığımda renga renk ayrıntılara kadar bakıyon böyle herşey rengaren yani lafın kısası ilaçlardan önceki 9 ay önceki halim tüplü televizyon şuan full hd hatta yer yer 3d bu etkiler herkeste oluyormu bu dediklerim yardım ederseniz sevinirim
yokmu yardım edecek

montevo
16-03-2014, 09:25 PM
benim sormak istediğim bişeyde ilaçların etkisinde şu duyguları yaşıyorum sanki daha önce bitkisel hayat yaşıyomuşum gibi ilaçlar dan sonra etrafa baktığımda renga renk ayrıntılara kadar bakıyon böyle herşey rengaren yani lafın kısası ilaçlardan önceki 9 ay önceki halim tüplü televizyon şuan full hd hatta yer yer 3d bu etkiler herkeste oluyormu bu dediklerim yardım ederseniz sevinirim
yokmu yardım edecek

kafandaki gereksiz düşünceler giidnce çok güzsel oluyo hayat.ilkkez kullandıuğımda bende böyle olmuştum.

cankatinho
17-03-2014, 02:43 PM
teşekkürler monteva kardeş başka bilgi verecek varmı

cankatinho
18-04-2014, 05:38 PM
arkadaşlar bir konu hakkında soru sormak istiyorum bende şu türden takıntılar meseli karşı cinsin cinsel bölgelerine abkıyom suratım da kızarma oluyo erkeklerin şortlu kısa kollu giyinince oralara gözlerim gidiyor istem dışı bu herkes te yani okb li kişilerde bu tür takıntılar varmı 10 aydır ilaçla tedavi oluyorum ilaçlar bu takıntılarımı düzeltiyomu

montevo
18-04-2014, 09:57 PM
arkadaşlar bir konu hakkında soru sormak istiyorum bende şu türden takıntılar meseli karşı cinsin cinsel bölgelerine abkıyom suratım da kızarma oluyo erkeklerin şortlu kısa kollu giyinince oralara gözlerim gidiyor istem dışı bu herkes te yani okb li kişilerde bu tür takıntılar varmı 10 aydır ilaçla tedavi oluyorum ilaçlar bu takıntılarımı düzeltiyomu

ben önceleri,10 lu yaşlar felan, sokakta bi kız görsem ben le alaksı olmasa bile istmesiz şekilde kasıyordum kendimi.zaten yaşadığım ilçede sokakta kız görmek çölde kutup ayısı görmek ile aynı değerde olasıktı.benim için baya sıkıntılı yıllardı.zamanla kasılma oalyını bitirdim ama konuşma yine sıfır.hoş konuşacak bi konumda yok o yüzden dert değil.

cankatinho
19-04-2014, 03:12 PM
ben önceleri,10 lu yaşlar felan, sokakta bi kız görsem ben le alaksı olmasa bile istmesiz şekilde kasıyordum kendimi.zaten yaşadığım ilçede sokakta kız görmek çölde kutup ayısı görmek ile aynı değerde olasıktı.benim için baya sıkıntılı yıllardı.zamanla kasılma oalyını bitirdim ama konuşma yine sıfır.hoş konuşacak bi konumda yok o yüzden dert değil.

bende lisede başladı butür şeyler başka yardım edecek varmı