Orijinalini görmek için tıklayınız : sallanma
EundG
24-02-2014, 05:51 PM
Merhabalar,
Üniversiteye hazirlanirken ve basimdan kötü bir olay gectikten sonra basimda sallanmalar,kendim sallanmaya basladim,bu sallanmalar ayakta otururken istemsiz hafif vücudumun ve basimin sallanmasi seklindedir,sallanmalar 9 aydir sürüyor.Psikiyatr'a gittim.Dört aydir 100 sentralin ve kademeli beser mg arttirilarak 20 mg Abilify kullaniyorum,ve doktor bana sizofreni tanisi koydu,bu tani dogru mu?? ilaclar sallanmalarimi hic azaltmadi.Ne yapmam gerekiyor?
9 ŞUBAT
24-02-2014, 06:19 PM
Öncelikle aramıza hoş geldin .
Belki sana alakasız gelicek ama hiç kulak-burun -boğaz dr.na muayene oldunmu .Bazen kulak içinde yer alan ve dengemizi sağlayan kuçuk taşlarda görülen sorunlar kişide denge problemlerine neden olabiliyor .
KBB ye görünmende fayda var .
EundG
24-02-2014, 06:28 PM
kulak burun bogaza gittim hic bisi cikmadi,ayrica benim boynumda kendim yani vücudum sallaniyor
Kimene
25-02-2014, 12:38 AM
Doktorunuzun, sizofreni tanisi ile ilgii tereddutleriniz varsa, ikinci bir goru$e basvurabilirsiniz.Sizde takdir edersiniz ki, sanal bir ortamda, bir uzmanin te$hisinin dogrulunu tartismak saglikli olmiycaktir..
EundG
26-02-2014, 12:09 PM
Ben tartismaya acmiyorum sadece fikirlerinizi bekliyorum
pinokyoo
26-02-2014, 12:41 PM
Bnce icine sinmesi icin bir kac doktora dahs gidebilirsin.birde netten makalelerden okusan biraz belki rahatlarsin biraz dahs
EundG
26-02-2014, 04:42 PM
netten makaleler okuyorum ama sizofrenin tanimi bendeki belirtilerle hic alakasi yok
pinokyoo
26-02-2014, 10:16 PM
O zaman kesinlikle baska bir doktora gorunmelisin imkanin varsa prof daha iyi olur aksatmafa cunku ictigin ilaclar agirdirda
prenses
26-02-2014, 10:49 PM
Konuyla belki alakasız olacak,ama
Mesela yıllar önce 92 de şiddetli deprem sonrası (ki daha sonraki yillar bi çok kücük depremler yaşadım )
Bazen "sallanma" hissi oluyor
Evet hala
Travma sonrasi oluşan bişeymiş bu.
1-2 ay önce sabah 4 gibi uyanmıştım
Yine bi sallana hissi olmuştu bende (o an uyanıktım galiba)
Deprem oldu diye düşünürken,
Yok ya yine bana öyle gelmistir diye düşünüp geri uyumuştum
Cünkü burda nadiren deprem olur..
Ertesi günü arkadaşlardan ögrenmiştimki, gercekten deprem olmuş.
Yani gercekle "bana öyle gelen" sallantıyi ayirt edemicem galiba artik ..
EundG
27-02-2014, 11:29 AM
profesörlere de gitme imkanim da yok,uzmanlarda sizforenisin diyor,offff ya bu sallanmalar cok kötü yaaaaaa
montevo
27-02-2014, 11:50 AM
Konuyla belki alakasız olacak,ama
Mesela yıllar önce 92 de şiddetli deprem sonrası (ki daha sonraki yillar bi çok kücük depremler yaşadım )
Bazen "sallanma" hissi oluyor
Evet hala
Travma sonrasi oluşan bişeymiş bu.
1-2 ay önce sabah 4 gibi uyanmıştım
Yine bi sallana hissi olmuştu bende (o an uyanıktım galiba)
Deprem oldu diye düşünürken,
Yok ya yine bana öyle gelmistir diye düşünüp geri uyumuştum
Cünkü burda nadiren deprem olur..
Ertesi günü arkadaşlardan ögrenmiştimki, gercekten deprem olmuş.
Yani gercekle "bana öyle gelen" sallantıyi ayirt edemicem galiba artik ..
acaba hangi iller etkilendi bu depremden.bende küçükken bi deprem yaşamıştım.çok korkmuştum çıkan seslerden.yatağa yapışmıştım korkudan.
EundG
01-03-2014, 12:43 PM
Konuyla ne alakasi varya depremin
prenses
01-03-2014, 01:19 PM
montevo 92 erzincan depremiydi
Evler yıkılmıs, bir sürü insan göcük altinda kalmiştı.
Bizim kaldigimiz evde, yaşanılacak durumda degildi.
EundG zaten konuyla alakasiz olacak demistim başta görmemis gibi gec o zaman :)
EundG
02-03-2014, 01:16 PM
konuyla alakali konusalim lütfen,deprem basligi altinda tartisabilirsiniz
bay baykuş
08-03-2014, 08:29 PM
Kardeşim sende şizofreni var ve %100 eminim.İLaçları kullanmaya devam et.
EundG
09-03-2014, 12:19 PM
Nasil eminsiniz? anlatirmisiniz sizofreniyle sallanmalarin nasil bi baglantisi olabilir
EundG
09-03-2014, 01:41 PM
Bende anlayamadim,ben sadece sallaniyorum istemsiz.Halüsilasyon görmüyorum kulagima sesler falan gelmiyor
EundG
09-03-2014, 02:05 PM
sesler görüntüler görüyor ve isitiyorsan sizofrenisin demektir,doktora hic gittin mi? gittiysen ne dediler?
bay baykuş
09-03-2014, 04:55 PM
Nasil eminsiniz? anlatirmisiniz sizofreniyle sallanmalarin nasil bi baglantisi olabilir
bak şizofrensin.Seninle aynı durumu yaşayan biri burda
http://www.doktorsitesi.com/soru/sallanma/1351563
ilaçlarını kullanmaya devam et derim
edit: Dün merak edip biraz araştırdım daha fazla sonuç bulmuştum ama şimdi google a bir haller olduğu için gösteremiyorum sadece doktoruna güven teşhisin doğru.
bay baykuş
09-03-2014, 05:04 PM
Bu sallanmaların şizofrenide olduğunu duymuştum bende ama sadece bir sallanmayla sende şizofreni var eminim demeyi anlayamadım
adamın başı bütün vücudu sallanıyormuş ben daha önce bu konuyla alakalı okumuştum adamın teşhisi doğru doktorlar da söylemiş zaten doğru söylemişler yani onu demek istedim
EundG
10-03-2014, 12:03 PM
Arkadasim onu ben yazmistim doktor sitelerine de soruyorum,ama ben hala inanmiyorum sizofreni olduguma,hastaligimi arastiriyorum